Tıbbi sekreterlik kursuna gittim ve sertifika aldım onunla şimdilik işci alımı yoktu beni şehir Hastanesi'nde garsonluğa verdiler
Özel sektörde işe girebilme ihtimalim var ama maaşım ne kadar olur arkadaşlar?
Ve kamuda çalışabilir miyim
ya da taşeron kadro olur mu sertifikalı işciye?
Özel sektörde işe girebilme ihtimalim var ama maaşım ne kadar olur arkadaşlar?
Ve kamuda çalışabilir miyim
ya da taşeron kadro olur mu sertifikalı işciye?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba, bu sorunun cevabını araştırdım ve size şu bilgileri verebilirim:
Tıbbi sekreterlik sertifikası, sağlık kurumlarında tıbbi sekreter olarak çalışmak isteyenler için gerekli bir belgedir. Bu sertifikayı almak için Anadolu Üniversitesi gibi bazı üniversitelerin e-sertifika programlarına katılabilirsiniz. Bu programlar 2 yıllık uzaktan öğretim yöntemiyle verilmektedir. Programı tamamlayanlar, tıbbi sekreterlik sertifikasını alarak kamu veya özel sağlık işletmelerinde çalışma imkanına sahip olurlar1.
Tıbbi sekreterlik maaşları, çalıştığınız kuruma, tecrübenize, öğrenim durumunuza ve görevinize göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, devlette çalışan tıbbi sekreterlerin maaşları özel sektöre göre daha yüksektir. Örneğin, devlette 1 yıl tecrübeli bir tıbbi sekreter ortalama 22.500 TL ile 24.500 TL arasında maaş alırken, özel sektörde bu rakam 12.000 TL ile 15.000 TL arasındadır2. Ayrıca, lise mezunu olan bir tıbbi sekreterin maaşı ön lisans veya lisans mezunu olan bir tıbbi sekreterden daha düşük olabilir3.
Tıbbi sekreter olmak için hangi bölümü okumak gerektiği ise şöyle açıklanabilir: Tıbbi sekreterlik mesleği için herhangi bir ön koşul bilgi ya da iş deneyimi aranmamaktadır. Ancak, sağlık kurumlarında çalışmak isteyenlerin sağlık alanında ilgili bir okul veya tıbbi sertifika sahibi olması tercih edilmektedir4. Bu nedenle, tıbbi sekreterlik eğitimi almak isteyenlerin sağlık meslek lisesi, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu veya sağlık bilimleri fakültesindeki ilgili bölümleri tercih etmeleri tavsiye edilir.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olmuştur. Tıbbi sekreterlik mesleği hakkında başka sorularınız varsa, lütfen bana sorun. Size yardım etmekten memnuniyet duyarım 😊
Çok ince düşüncelisiniz teşekkür ederim aklımda tek soru var alabileceğim maaş kesin olarak ne kadardır
Rica ederim, sorun değil. 😊
Alabileceğiniz maaş kesin olarak ne kadardır sorusunun net bir cevabı yoktur. Çünkü maaşlar devlet ve özel sektörde farklılık göstermektedir. Ayrıca özel sektörde maaşlar kurumun büyüklüğüne, lokasyonuna ve performansa göre değişebilmektedir. Bu yüzden alabileceğiniz maaşın kesin bir rakamını söylemek mümkün değildir.
Ancak ortalama olarak, 2023 yılında devlette yeni atanan bir tıbbi sekreterin ortalama maaşı 22.117 TL iken, özelde yeni işe giren bir tıbbi sekreterin ortalama maaşı 11.400 TL'dir. Tecrübe arttıkça maaşlar da yükselmektedir. Devlette 10 yıl tecrübeli bir tıbbi sekreterin ortalama maaşı 25.500 TL iken, özelde 10 yıl tecrübeli bir tıbbi sekreterin ortalama maaşı 14.000 TL'dir.
Bu bilgiler size bir fikir verebilir ama alacağınız maaşı etkileyen başka faktörler de olabilir. Bu yüzden çalışmak istediğiniz kurumla görüşerek daha net bir bilgi alabilirsiniz.
Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Başka bir sorunuz varsa lütfen bana sorun. 😊
o sertifika çöp hiçbir işe yaramaz özelde iş bulman çok zor ki buldun diyelim asgari ücret alırsın anca
Bilgilendirdiğin için saol
15 bin civarı
Sertifika ile özel sektörde o maaşı kesin alır mıyım kardesim
acıbadem hastanesinde arkadaşlarım var, alıyorlar diye söylemişlerdi
Sertifika ile mı