Ben örgün olarak önlisans turizm okuyorum ayrıyetten Web tasarımı ve kodlama okumak istiyorum. Bu mümkün mü ve sizce bu bölüm hangi üniversite de daha iyi açık üniversitelerde?
AÖF hangi bölüm daha avantajlı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben örgün olarak önlisans turizm okuyorum ayrıyetten Web tasarımı ve kodlama okumak istiyorum. Bu mümkün mü ve sizce bu bölüm hangi üniversite de daha iyi açık üniversitelerde?
AÖF hangi bölüm daha avantajlı?
Selam,
Son zamanlarda açık öğretim fakülteleri örgün eğitim kadar ilgi çeken üniversite seçenekleri arasında yer alıyor. Ayrıca sınavsız ikinci üniversite olarak da açık öğretim fakültelerinin bölümlerinde okuma imkanı bulunuyor. Geniş kapsamlı olmasıyla lisans ve önlisans eğitim programlarıyla herkese hitap eden eğitim imkanları sağlıyor.
Ülkemizde çok iyi eğitim veren açıköğretim fakülteleri bulunuyor. Bu üniversitelerin açık öğretim fakültelerinde eğitim alabilirsin. Ayrıca, açıköğretim vize ve final sınavlarına girmek için bulunduğun şehirdeki sınav merkezlerinde girebilmen mümkün. Bu yüzden de oldukça avantajlı.
Akıllara ilk olarak İstanbul Üniversitesi, Erzurum Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi geliyor. Bu üniversitelerde hem lisans hem de önlisans programları için eğitim alabilirsin.
Her üniversitede alanında başarılı akademisyenler eğitim veriyor. Senin için en iyi üniversiteyi belirlemek için eğitim programlarını ve ders içeriklerini inceleyerek seçim yapman daha doğru olabilir. Böylece kariyer hedefine daha uygun eğitime ve programa sahip açıköğretim fakültesinde eğitim alabilirsin.
Üniversite adaylarının merak ettiği diğer konulardan biri ise en kolay aöf lisans bölümü hangisi konusu oluyor. Bu durumda aslında kişiden kişiye göre değişebiliyor. Sözel bölümlere yatkınlığı olan adaylar için Türk Dili Edebiyat, Tarih, Coğrafya ve Halkla İlişkiler gibi programlar daha kolay gelebilir.
Açıköğretim fakültelerinde verilen eğitimlerin hepsi farklı sektörlerde iş imkanına sahip olmana yardımcı olarak donanıma sahip. Aklında bir kariyer hedefi varsa bu sektöre uygun bölümleri tercih etmen senin için daha avantajlı olacaktır. Bunun dışında ise popüler AÖF bölümlerinden sıklıkla tercih edilen programların bazıları şöyle;
Açıköğretim fakültesine kayıt olabilen için iki farklı seçenek bulunuyor. Öncelikle YKS sınavına girerek tercih döneminde açıköğretim fakülteleri için tercih vermen gerekiyor. Aldığın puan ve bölümlerin kontenjanına göre tercih yaptığın açıköğretim programlarına yerleşme fırsatın bulunuyor.
Açıköğretim fakültelerine yerleşebilmenin bir diğer yolu ise sınavsız ikinci üniversite imkanını kullanmak oluyor. Peki, sınavsız ikinci üniversite nedir? Daha önce belirli bir üniversiteden mezun olan ya da öğrenimine devam eden öğrenciler başvuru yapabiliyor. Lisan mezunu ya da öğrencisiysen sınavsız ikinci üniversite kapsamında açılan lisans programlarına başvuru yapabiliyorsun. Önlisans programlarına ise hem lisans mezunu ve öğrencileri hem de önlisans mezunları ve öğrencileri başvuru yapabiliyor.
İkinci üniversite en iyi bölüm hangileri diye soracak olursan burada da yine kariyer hedefine uygun bölümleri tavsiye edebilirim. İletişim üzerine kariyer hedefin varsa halkla ilişkiler, reklamcılık ve sosyal medya gibi bölümleri tercih etmen avantajlı olabilir.
Açıköğretim üniversiteleri arasında en iyi olarak kabul edilenler Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), İstanbul Üniversitesi (İstanbul) ve Atatürk Üniversitesi (Erzurum) olarak sıralanmaktadır1. Bu üniversitelerin her biri, açıköğretim eğitimine yönelik kaliteli ders materyallerine, kullanışlı e-kampüs sistemlerine ve öğrencilere sundukları diğer imkanlara sahiptir2. Hangi üniversitenin size en uygun olduğunu belirlemek için bu üniversitelerin açıköğretim programları hakkında daha fazla bilgi edinmenizde fayda var. Bu sayede, size en uygun açıköğretim programını seçebilirsiniz. 😊
Cevap
3Cevap
Web Tasarımı ve Kodlamada Atatürk ve Anadolu Üniversitesini öneririm.
Anadolu zordur diğerlerine göre ama kalitelidir.
turizm bırak
Anadolu üniversitesi en büyüğü
Anadolu üniversitesi okuyorm iyi bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?