Annem okumamı istemiyo siz olsanız ne yapardınız?

Açıktan liseyi okuyorum son senem ders çalısmam lazım cok okumak istiyorum ama annem sürekli bir iş bulup beni derslerden uzaklaştırıyodu her neyse ben de hepsini yapıyodum hatta ders çalışmak icin ve annemin bana tek iş vermeyecegini bildiğim için geceleri uykumdan feragat edip çalışıyorum ama yok anasını satayım yok en sonunda sordum neden böyle yapıyosun ne istiyosun hic çekinmeden direk okumanı istemiyorum dedi ya maddi durumumuz iyi hemde gayet iyi e yanlış anlamayın doğuda yaşayanları kötülemek istemiyorum ama sankı türkiyenin en doğusunda gibi hissediyorum kendimi benim tek vazifen aileme hizmet edip 2 küçük erkek kardeşimin gönlünü hoş tutmaktan başka hiç bir şey değil ya resmen evde oturup koca bekliyorum ve ben annem ne derse onun olacağına inaniyorum ya anneler bilir falan ne dediyse olur tutar manasında artik o kadar çok kazanamıyıcaksin yapamıyıcaksin boşuna çalışma dedi ve beynime bunu empoze ettiki kendimi orta çağda falan hissediorum ya aslında ailem geri kafalı falan değil çogu seye izin veriyorlar babam da okumamı destekliyo ama annem anlamıyorum ya bunlari beni gazlamak için flnda söylemiyo canımı bunlar fazlasıyla yakıyo sizce siz olsanız ne yapardınız
Annem okumamı istemiyo siz olsanız ne yapardınız?