yurt dışı hayali olan orada kalıp mesleğini icra etmek genç birine ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz.
Güncellemeler
+1 yıl
18 yaşındayım üniversite sınavına hazırlancam yurt dışı en büyük hayalim para yok hem okuyup hem çalışıp para biriktirebilirim dil biraz var geliştirip halledebilirim ne yapmalıyım?
Elinden geleni yap o halde, güzel bir bölüm kazan ve denkliği olan bir üniversitede oku. Okuyup gitmek de zorlaştı artık ama inanırsan yapamayacağın şey yok.
Çok da iyi değil aslında. İngiltere tam yaşanacak ülke ama Fransa değil. Her gün eylem her gün olay. Aksiyon falan değil direkt seni beni ilgilendirmeyen olay.
Güzel soru, Neden Almanya. Kendimi en yakın hissettiğim ülke Almanya diyebilirim. Tarih derslerinden Osmanlının Almanyayla ittifakından tut, 2. dünya savaşı Adolf hitler, 1929 da çok büyük bir ekonomik çöküş yaşamalarına rağmen günümüzde abd, çin ve japonyadan sonra en büyük ekonomi sıralamasında olması 1960-1965 yıllarındak Türkiyeden Almanyaya işçi göçü, bunların hepsi bende merak uyandırıyor. Dedem eski yıllarda Almanyada askerlik yapmış o da anlatırdı gibi gibi. Almanya diyince bana disiplinli ve çalışkan bir ülke çağrışımı yapıyor. Yayaların yol boş olsa bile kırmızı ışıkta geçmedikleri yeşili beklemesi gibi. Herşeyi geçtim Almanyada türk nüfusu çok fazla. Sokaklarda geçerken türk isimli restorantlar, dönerciler, kebabcılar. İnsanın kendi ülkesinin yemeğinden, insanından gördükçe yabancılık çekmesi azalır. Almanca dilinin kolay olması ve ingilizceye çok benzemesi lisede almanca dili görmem ve daha çok daha fazlası. İnşallah giderim hayalini kuruyorum bazen de bi o kadar imkansız geliyor. Çok bişey istemiyorum gidip insani değerler çerçevesinde çalışmak, kendimi geliştirmek yurtdışından gelen akrabalar gibi bolbol milka çikolata ve hediyeler alıp ülkeme eve dönmek oraya alıştıktan sonra ailemi de oraya gezdirmeye götürmek, farklı ülkelere de gezmeye gitmek fransa, belçika ve hollanda gibi bitişiğindeki ülkelere de gitmek :,((((
Söylemeyi untmuşum almanyada birde işçi açığı var yine bir işçi göçü olacak yasası 1 Mart 2024 de yürürlülüğe girileceği almanyaya göç etmenin kolaylaşacağı söyleniliyor ben bir fırsat olarak görüyorum
amin o üniversitenin işte bilgisayar mühendisliği iyi o da çok yüksek puan ben bide çok sosyal bir insanım hayatım sürekli bilgisayar başında olur mu onu geçtim kazanmam çok zor keşke biri elimden tutsa böyle yurt dışında yaşasam her şey çok güzel olurdu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Mesleğin ne, ne olarak gitmek istiyorsun? Ve neresi? : )
mesleğim yok 18 yaşındayım üniversite sınavına hazırlancam
Elinden geleni yap o halde, güzel bir bölüm kazan ve denkliği olan bir üniversitede oku. Okuyup gitmek de zorlaştı artık ama inanırsan yapamayacağın şey yok.
Hangi bölümü kazanırsam yurt dışına gitmem daha kolay olur
Denkliği olan üniversiteyi kazandıktan sonra yurtdışına gittiğimde üniversite belli bir masrafımı karşılıyor mu
burada mezun olup gidiyorsun, dil sınavını geçersen diploman oraya denk oluyor.
Gittik geldik
Hangi ülkeye gittiniz
1,5 yıl Fransa 2 yıl İngiltere
Yaaaa süper
Çok da iyi değil aslında. İngiltere tam yaşanacak ülke ama Fransa değil. Her gün eylem her gün olay. Aksiyon falan değil direkt seni beni ilgilendirmeyen olay.
Evet haberlerde görüyoruz
Haberlerdekinden daha da alevli oluyor aslında. Arkadaşlarımın harç ücretine zam geldi diye okulda sıra yaktıklarını bilirim.
Henüz gitmedim ama gidicem sene inş
Nasıl gidiceksin
Hangi ülkeye gidiceksin
Pasaportla? çifte vatandaşim Almanyayı düşünüyorum ama annem Belçikaya gitmemi istiyor
Anladım
Sen nereyi düşünüyorsun
Bende almanya istiyorum
Neden Almanya
Güzel soru, Neden Almanya. Kendimi en yakın hissettiğim ülke Almanya diyebilirim. Tarih derslerinden Osmanlının Almanyayla ittifakından tut, 2. dünya savaşı Adolf hitler, 1929 da çok büyük bir ekonomik çöküş yaşamalarına rağmen günümüzde abd, çin ve japonyadan sonra en büyük ekonomi sıralamasında olması 1960-1965 yıllarındak Türkiyeden Almanyaya işçi göçü, bunların hepsi bende merak uyandırıyor. Dedem eski yıllarda Almanyada askerlik yapmış o da anlatırdı gibi gibi. Almanya diyince bana disiplinli ve çalışkan bir ülke çağrışımı yapıyor. Yayaların yol boş olsa bile kırmızı ışıkta geçmedikleri yeşili beklemesi gibi. Herşeyi geçtim Almanyada türk nüfusu çok fazla. Sokaklarda geçerken türk isimli restorantlar, dönerciler, kebabcılar. İnsanın kendi ülkesinin yemeğinden, insanından gördükçe yabancılık çekmesi azalır. Almanca dilinin kolay olması ve ingilizceye çok benzemesi lisede almanca dili görmem ve daha çok daha fazlası. İnşallah giderim hayalini kuruyorum bazen de bi o kadar imkansız geliyor. Çok bişey istemiyorum gidip insani değerler çerçevesinde çalışmak, kendimi geliştirmek yurtdışından gelen akrabalar gibi bolbol milka çikolata ve hediyeler alıp ülkeme eve dönmek oraya alıştıktan sonra ailemi de oraya gezdirmeye götürmek, farklı ülkelere de gezmeye gitmek fransa, belçika ve hollanda gibi bitişiğindeki ülkelere de gitmek :,((((
Söylemeyi untmuşum almanyada birde işçi açığı var yine bir işçi göçü olacak yasası 1 Mart 2024 de yürürlülüğe girileceği almanyaya göç etmenin kolaylaşacağı söyleniliyor ben bir fırsat olarak görüyorum
Umarim gidersin bende Teslada çalişmak istiyorum hayalim o hem tanidiklarim var Teslada çalişiyorlar
umarım sende gider çalışırsın
Seneye gidicemde iş bulurmuyum bakalim
Gitme yurtdışına Türk insanı neyine yetmiyor
Herkesin hayali yurtdışına gidip gotu kurtarmak...
en rahat doktor olup
Benimde hayalim var gidebilsem giderim
gel amerikaya hadi..
İmkan olsa gidecem
Evet bende inşallah gideriz bir gün
İnşallah
Bu ülke iyice çığrından çıktı 15 milyon mülteci var
Evet fırsat olsa kendimi kurtarcam
Nereye gideceksiniz
almanya hayalim
Güzel 😀
Almanya vize sıkıntısı var deniliyor
Avrupa ülkesi var aklımda ama vize de çıkmıyor Almancan var mı
Almanyada işçi açığı var
Göç yasası yürürlülüğe girecek vizeninin kolaylaştırılacağını düşünüyorum
Ha iyi o zaman ne iş yapmayi düşünüyorsunuz
Almanya aklımda var
İşte bende on düşünüyorum bölüm olarak hedefime ne koysam da ona çalışsam diye. Mühendislik tıp gibi alanlar daha kolay almanyada
👍👍
İstanbul beykozda türk alman üniversitesi var derslerin hepsi almanca ve almanyada denkliği olan üniversiteler var
Araştırıyorum gidebilen kişilere sorcam öyle
Güzel yani öyle ise dile gerek yok dersler Almanca ise
Ne diyim inşallah hakkında hayırlısi
amin o üniversitenin işte bilgisayar mühendisliği iyi o da çok yüksek puan ben bide çok sosyal bir insanım hayatım sürekli bilgisayar başında olur mu onu geçtim kazanmam çok zor keşke biri elimden tutsa böyle yurt dışında yaşasam her şey çok güzel olurdu
Keşke 😌