Güncellemeler
+1 yıl
İlgi duyduğum bir konu var evet bunun icin üni okumam gerek
Güncellemeler
+1 yıl
Genel olarak yeteneklerim ve ilgi alanıma geç keşfettim şimdi biraz sıkıntıya düştüm emegimi buna ayarlasana mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
oku geç değil bence
26 gibi mezun olmuş olurum o yaşlarda ya iş arayan biri olucam bu beni uzuyor
yok bea olmadı kendi işini kurarsın sıkıntı olmaz hem geç okumak bence daha iyi çünkü insan kendini anca keşfediyor ben üniversitede farklı alanda kendimi geliştirmeye başlamam 25 yaşımda oldu
Kendi işini kurarsın şöyle yaparsın falan Demesi çok kolay ama ne yazık ki o kadar kolay değil ki hayat bu zamana kadar da şansım hiç Yaver gitmedi Şimdi Şimdi neden her şey farklı olsun ki Yani korkuyorum hayattan Gelecekten sürekli bir kaygı içindeyim
yani elimizde olmayan şeyler var bir de elimizde olan şeyler var sen elinde olanlar ile en iyisi yapmaya çalışıcaksın gerisi nasip kısmet
Bu arada Bugün mesela 17 yaşında internetten para kazanan bir gencin hayatını dinledim YouTube'dan şimdi böyle şeyler görüyorum Kendime bunu yakıştıramıyorum ben ne yaparım Ne yapıyorum doğru mu yapıyorum Sürekli Bunu soruyorum kendimi demek istediğim şeyler de o kadar da kararlı değil im ama beni üzen şey bir alta sap olamamak uzun yıllar boyu insanların altında Manen ve maddeden ezilmek bu beni korkutuyor üzüyor Çünkü çevremde böyle insanlar var hiç evlenmemiş iyi bir iş olmayan zor Hayatlar olan insanlar onlar gibi olmaktan çok korkuyorum birden değil ama ben biraz onlar gibi değilim kafa yapım çok farklı çok Bazı şeylerin çok farkındalığındayım yani çok farkına varıyorum Yani biraz acı duyuyorum bazı şeyleri ruh Dünyam çok farklı
şimdi 21 yaşındasın önüne bir hedef koyup çalışırsan 5 sene sonra 26 yaşında çok farklı konumlarda olabilirsin 17 yaşındaki para kazanan insana bakıp üzülmek yersiz sen kendi hayatının kahramanısın başkası seni ilgilendirmiyor , kendi işini kurmayı şundan dolayı dedim şimdi sabit maaşlı çalışınca anca geçinebiliyorsun millet yurtdışına kaçıyor hep çünkü burada yaşam zorlaştı
birçok farklı yol var para kazanabileceğin bunları araştırıp kendine göre olanı seçmen ve çalışman gerekiyor başka yol yok
Bu arada Bu arada şimdi fark ettim konuşarak yazıyorum da hani normal klavye Tuşlara basarak yazmıyorum kontrol etmiyorum bazen Konuştuklarımı yanlış algılıyor
Şeyleri hatalı yazmış da neyse o kadar da bozmamış anlamını anlatmak istediğim
Bu arada sen ne yapıyorsun Merak ettim yani istersen söyleyebilir misin Ne okudun mesela
Ya yine fark ettim şeyleri de yazmışım bazı şeyleri yazacaktım
ben makina mühendisliği okudum 8 yıl sonra bıraktım yazılım öğrendim freelance takılıyorum şimdilik
istesem ben de öğrenebilir miyim yazılım
internet üzerinden iş alıyorsun ve istediğin yerde bir ofis ortamı olmadan çalışıyorsun doğru mu iyi kazanıyor musun
istersen sen de patika. dev sitesine üye olarak ücretsiz yazılım öğrenebilirsin , yani ben çok kasmıyorum şu sıralar öyle süper paralar kazanmıyorum ondan , ama zorlu bir süreç yani kodlama sevmiyorsan sadece parası için çekilcek dert değil
Peki nasıl para kazanıyorsun nerden iş buluyorsun
sen bi öğren gerisini araştırırsın
Peki kursa falan bir şeye yazilmam gerek var sertifika almam falan
sertifika değil işi bilcen proje yapcan öyle portfolyo oluşturcan
Hmn bu konularda çok cahilin teşekkür ederim değerli bilgilerin için sağ ol
işin içine girdikçe zamanla öğrenirsin biraz meraklı , araştırmacı olmak lazım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!