Yaşım 28, Üniversite okuyabilir miyim?

Merhaba. Biraz geç kalınmışlıkla beraber sizinle hayalim olan bir şeyi paylaşmak ve yorumlarınızı almak istiyorum. Lise’den 2014 yılında mezun oldum ve yabancı dil okudum. Dolayısıyla sayısal bilgim yok denecek kadar az. Mezun olduktan sonra ailevi sebeplerden ötürü üniversite okuyamadım ve işe girmek zorunda kaldım. 17 yaşımda özel sektöre başladım ve 10 senedir özel sektörde çalışıyorum. Öyle ki ailem için çalışırken kendimi unuttum, hayallerimi unuttum. Hatta çoğu zaman kim olduğumu bile. Neredeyse gençliğimin en güzel zamanlarını insanların elinin altında emir alarak geçirdim.(İnsanlar ailecek kızlarıyla alışverişe geldiğinde ben onlara hizmet ederken aşırı imrenirdim. Asla kıskanmak değil, eksiklik duygusu, gözlerim dolardı.) Babası mesela bana kızım üniversite kazandı ablası ne beğeniyorsa ekleyelim sepete derdi, ürünü almaya depoya gittiğimde istemsizce akardı gözlerimden. İşte böyle böyle derken yaşım 28 oldu. Sabah uyan işe git 12 saat çalış eve gel uyu. Tabi kendi paramı kazanıp harcadığım çok güzel zamanlarımda oldu, ama içimdeki eksiklik hissini tarif edecek bir kelime bulamıyorum. Yarım kalmışlık söz konusuydu. Sevgisizlik ve sahipsizlik ile beraber. Sizleri bunaltmak istemiyorum. Sadece sormak istiyorum. Dershaneye gitmeden herhangi özel bir ders almadan (ailem bunu yapmaz benim de yapacak birikimim yok) sadece evde 1 sene çalışarak üniversite okuyabilir miyim? Sadece evde gerekli kaynakları temin ederek. Bildiğim bir çok şeyi unuttum. Bilmiyorum evet ama öğrenmek istiyorum. Kendim için hayatımda bir kez olsun bir şey yapmak istiyorum. Araştırmak v öğrenmek istiyorum. Kazanma ihtimalim var mı ya da sizce benim için en doğru bölüm hangisi olacaktır?

Yaşım 28, Üniversite okuyabilir miyim?