1-Arkadaşlar galiba KYK yurtları özel üniversitelerde %50 %75 burslu okuyanlara KYK bursu değil KYK kredisi veriyormuş galiba geri ödemeli ve bu ödemeyi üniversiteden mezun olduktan 6 ay sonra ödemeye başlıyormuşuz galiba belki de yanlış biliyorumdur yani bu nasıl oluyor kredi ve ne kadar veriyorlar ben ön lisans okumayı düşünüyorum özel bir üniversitede %50 veya %75 burslu o yüzden bana KYK bursu vermezler Kredi verirler bu kredi ne kadar ne zamanlar veriyorlar ve kredinin ödemesini geri ne zaman yapıyoruz
2-arkadaşlar KYK yurtlarıö�zel üniversitede %50 %75 burslu okuyan birine çıkar mı ben Kahramanmaraş'ta yaşıyorum ve üniversiteyi İstanbul'da yazmayı düşünüyorum yani çok uzak bir şehir bana çıkma olasılığı nedir yani hem uzak bir şehirde yaşıyorum hem de burssuz değil yani %50 veya 75 burslu okuyacağım bana çıkar mı?
3-KYK yurtları üniversitelerden kaç gün önce açılıyor ve açıldığı ilk gün gidip kalabilir miyiz galiba yeme içmeden faydalanamıyormuşuz ilk günü gidersek ama kalabiliyormuşuz bir ücret ödemeden bu doğru mu
4-KYK yurduna yerleşmeye gittiğimde ailem de benimle gelebilir mi yerleşmeye yardımcı olmak için yani içeri alıyorlar mı almıyorlar mı
5-Eger KYK yurduna başvurumuz kabul edilirse online kayıt yaptırabilir miyiz yani yurda gitmeye gerek var mı aileden imza vs isterler mi
6-bu soru yurt ile alâkalı değil ama üniversiteye geçince öğrenci kartını gidip kendimiz alabilir miyiz yoksa ailemizin de mi gelmesi lazım ve hangi gün almalıyız öğrenci kartını yani ailemizin gelip imza vs vermesi gerek mi
7-Diyelim ki üniversiteye online kayıt yaptırdık geriye başka bişey kaliyor mu yani ailemizin falan üniversiteye gidip bir şey yapmasına gerek var mı imza falan
2-arkadaşlar KYK yurtlarıö�zel üniversitede %50 %75 burslu okuyan birine çıkar mı ben Kahramanmaraş'ta yaşıyorum ve üniversiteyi İstanbul'da yazmayı düşünüyorum yani çok uzak bir şehir bana çıkma olasılığı nedir yani hem uzak bir şehirde yaşıyorum hem de burssuz değil yani %50 veya 75 burslu okuyacağım bana çıkar mı?
3-KYK yurtları üniversitelerden kaç gün önce açılıyor ve açıldığı ilk gün gidip kalabilir miyiz galiba yeme içmeden faydalanamıyormuşuz ilk günü gidersek ama kalabiliyormuşuz bir ücret ödemeden bu doğru mu
4-KYK yurduna yerleşmeye gittiğimde ailem de benimle gelebilir mi yerleşmeye yardımcı olmak için yani içeri alıyorlar mı almıyorlar mı
5-Eger KYK yurduna başvurumuz kabul edilirse online kayıt yaptırabilir miyiz yani yurda gitmeye gerek var mı aileden imza vs isterler mi
6-bu soru yurt ile alâkalı değil ama üniversiteye geçince öğrenci kartını gidip kendimiz alabilir miyiz yoksa ailemizin de mi gelmesi lazım ve hangi gün almalıyız öğrenci kartını yani ailemizin gelip imza vs vermesi gerek mi
7-Diyelim ki üniversiteye online kayıt yaptırdık geriye başka bişey kaliyor mu yani ailemizin falan üniversiteye gidip bir şey yapmasına gerek var mı imza falan
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
3-üniversiteye göre değişir akademik takvimden önce açılır okul pazartesi açılırsa cuma cumartesi pazar gidebilirsin yurduna kayıt olmaya. yemekler ücretli değil sadece toplam yurt ücretini ödüyorsun yemekler içinde.
4-ailen içeri giremiyor yurdun kapısında bekliyorlar bahçesinde yurdun iç binasına sadece sen girebilirsin bavulları kendin taşıman lazım odaya.
5-başvuru sadece onlıne olur kayıt için belgeler var onları ayarlayıp yurda gideceksin imza attırıyorlar. sonrasında oda numaranı veriyorlar çıkıp yerleşiyorsun. sonrasında inip nevresimlerini alyorsun onlar için de imza attıryorlar.
6-öğrenci kartını kendin alıyorsun imza vs teslim alırken sen kendin atacaksın kağıda aileyle alakası yok hiçbir işinde ailen yok artık 18 yaşında bir birey olduğun için
7-kayıtlardan sonra bir şey yapmana gerek yok ilk dönem dersler kendi seçilir 2. dönem dersleri seçip onaylaman gerekir.
diğer konularda bilgi sahibi değilim ondan cevaplayamadım sorun olursa burdayım
Ya ben aslında 4 Ekim'de 18 oluyorum bazı uniler Ekim'de açılıyor bazıları Eylül'de yani benim 18 olmama çok çok az bir zaman kalıyor birkaç hafta ya da gün yani bir sorun çıkar mı reşit değilsin gün olarak dolması lazım derler mi
Ailem okula girebilir mi peki ödeme ve kayıt online zaten de okulu gezmek görmek için ya da oda mi yasak bir hocayla ya da öğrenci işleri ile görüşmek için görüşecek bir şey yokda yine de sorayım dedim
hayır sorun olmaz artık reşit sayıılıyorsun yıl olarak hiçbir yerde ailenin imzası istenmiyor hep sen atıyorsun. eğer burs çıkarsa aylık 1250 tl altta sormuşssun tüm yıl boyunca yazın da dahil ödeniyor kredi çıkarsa faizler kalktığı için almanı öneririm. kyk yurt ücretleri ise en az 250 en fazla 450. 3 kişilik odadayım ben 450 tl. 6 kişilikler 250 veya 270 ödüyor. zam gelirse max 600 ya da 700 olur diye dşünyorum her türlü başvur sakın kaçırma
yani bizim ilk üniversite haftasında içeriye herkes girebiliyordu girebilirsin ilk günler kapımız açıktı üniversitemizin kart zaten olmadığı için basamıyordun açık bırakıyorlar ilk haftalar senin üniversiteni bilemeyecğım ama eğer okullar başlamadan gidersen gezebilirsin tabiki ailenle sıkıntı olmaz
Krediyi kesinlikle alayım ozaman yurt ücretini de ordan karsilarim gerisi bana kalır sonra ailemle okulu gezdikten sonra hocayla falan görüşmeye gerek yok dimi zaten ne görüşecekler ki sadece okula girip gezip geri cikaricam ailemi gün içinde geri yaşadığımız şehre dönmeleri gerek zaten
hoca falan yok orada herkes kendi halinde lisedeki gibi değilki hocalar hiçbir öğrenciyi umursamaz dersini anlatır gider
Ay çok teşekkür ederim ozaman yurda yerleşmeye giderken ailem gelirse birde okulu gezdiririm ki nereye gittiğimi görsünler sürekli darlamasinlar sonra geri dönmek zorundalar gün içinde kykda aile kalmasına izin vermiyorlar çünkü otele masraf da yapmak istemezler bilet masrafı da yapmak istemezler hallederim ozaman yaaa
hepsine tek tek cevap veremeyeceğim kyk özel okulla alakasız. Başvurursun çıkar veya çıkmaz eğer aynı evden iki kişi üniversite öğrencisiyse çıkıyor çok büyük olasılıkla. 6 ay sonra geri ödeme almaz KYK mezun olduktan 2 yıl sonra ödeme başlar eğer iş bulamazsan o süreyi de uzatırsın. Kredi almak da mantıksız değil zaten artık faiz kalktı ne alacaksan o kadarını ödeyeceksin borç alıyormuşsun gibi düşün. E devletten başvurular yapılır oradan sorgulanır Youtube de detaylı videoları var
Çok çok teşekkür ederim nekadar ödeme alırım aylık peki ve KYK hakkında bilgi almak için nereyi aramam lazım bir numara bulamadim da
KYK her yıl enflasyona göre zam alır şu an güncel 1250TL her yıl Aralık ayında zam geliyor yani ücreti değişecek ve ilk defa alacağın için Aralık sonu gibi alırsın 3 ayın ödemesi birden yatar bir kerelğine ondan sonra her ay düzenli yatar. Örneğin 1800TL olursa bu yıl 1800x3 5400TL alırsın direkt bu yıl sonunda ondan sonra her ay 1800 1800 yatar nereyi araman gerektiğini bilmiyorum rica ederim
Ben de maraşta yaşıyorum