Örgün gitmek istemiyorum. Zaten bir bölümden örgün olarak mezunum. Tercihlere aöften bölüm yazayım diyorum. Aoften bölüm yazarsam ve tercihlerde o gelirse ikinci üniversite olarak başka bir aöfte farklı bir bölüm daha okuyabiliyor muyum? Bildiğim kadarıyla Örgün lisans ve aöf aynı anda okunabiliyor. Peki aynı anda iki lisans bölümü açıktan okunabilir mi?
Bir de mesela Örgün tercih yaptım, o geldi. Bu sefer ikinci üniversite olarak aciktan kayıt yaptirabilecegimi biliyorum herhangi bir bölüme. Peki Örgün bölüm gelirse ikinci üniversite imkanını kullanarak 2 ayrı üniversitede 2 ayrı bölüme kayıt yaptirabiliyor muyum? Yani toplamda 3 tane bölümde kaydım olmuş olacak. Sistem buna izin verir mi? Yani örgüne gitmeyeceğim.(durumlara bağlı gitme durumumda olabilir. Şimdiden bunu bilemiyorum) Sadece kayıt için kullanmış olacağım. Bu durumda aöften tek bölüm hakkım mi var yoksa birden fazla var mı?
Kafamdaki bu iki sorunun cevabını bilmem gerek. Ona göre tercih vereceğim çünkü. Yardımcı olursanız sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Farklı üniversitelerde olmak şartı ile okuyabilirsin.
Peki 3 bolumde kaydim olsa oluyor mu? Örgün+aöf+aöf. Detayda 2. paragrafta yazdigim sekilde oluyor mu?
Oluyor. Fakat neden böyle bir şey yapmak istiyorsun?
Normal tercihlerde aöf gelmezse orgün bölümden gitme şansım var mi bunu ogrenmek icin. Şu an calisiyorum hemde biraz sagliksal meseleler var. Örgünde kaydim olsa bile gidebilir miyim bilmiyorum. O yüzden eger tercihlerim aöften direkt olarak gelmezse sinavsiz ikinci universite olarak girebiliyor muyum bunu merak ettim. 2 bolum birden bitirmek istiyorum. Bir yerden olmazsa digerinden olsun diye. Eger tercihler de aöf gelirse baska bir bolume ve farkli üniversiteye kayit yaptiracagim. Ama eger aof tercihlerim gelmezse ve örgün gelirse acaba ordan 2 lisans bolumu yazabiliyor muyum onu merak ettim. muhtemelen orgune yerlesirsem gidemem. O örgun aöf icin kullanmis olacağım. Emin misin peki? Örgunden yerlesirsem farkli uni ve bolumlerde aoften iki lisans bolumu yazabilir miyim? Ve sinavlarin cakisma ihtimali var mi?
Örgün eğitme yerleşirsen ikinci üniversite kapsamında aof den yeni bölümler yazabilirsin. Bence sen direk aof den tercih yap. Eğer yardıma ihtiyacın olursa da bana yazabilirsin.
Unutmadan aofye yerleşirsen de ikici üniversite kapsamında tercih yapabiliyorsun.
Tesekkur ederim bu konuda kafami netlestirdin. Istedigim aöf bolumleri gelir mi bilmiyorum. Eger direkt gelirse sorun yok. Baska bir aöften de 2. universite kaydi yaptiracagim. Yani 2 bolumde kaydim olmus olacak boylece. Aöf gelmezse diye orgünde bolum yazacagim tercihlere. Ilk baslarda aof olacak sona dogru örgün olacak listemde. Eger orgün gelirse iki ayri aof bolumune ve universitesine kayit yaptirabiliyor muyum? Toplamda 3 bolumde kaydim olacak bu sekilde. Sonradan belki örgündeki kaydimi sildiririm. Ya da üniversitenin imkanlarindan da yararlanabilirim bilmiyorum. Orgun aof aöf yani 3 bolumde kaydim olursa sorun olur mu? Sistem izin veriyor mu buna? Cunku adi ustunde ikinci universite. 3. bolume izin verir mi emin olamadim
Para ve zamanını heba etmen gerek yok. Okuyacağın bölümü netleştirip oraya odaklanman senin için daha iyi olmaz mı?
Elbette olur haklisin, bende tum enerjimi tek bir noktaya versem daha mi iyi olur diyorum da arkadaslarim genelde cift bolum okudular. Mesela biri önlisanstan hem orgun hem acik okudu. Aciktan tibbi sekreterlik okudu. Önlisanstan da cocuk gelisimi okudu. Tibbi sekreterlikten bu sene atandi. Simdi de dgs den cocuk gelisimini okul oncesi ogretmenlige tamamlıyor. Bende ilk basta tek bolum okumakla hata ettim gibi. Artik tek diploma degilde farkli diplomalar sahibi olup hangisinden olursa, hangisinden atama olursa ondan girmek lazim gunumuzde. Tek yere takili kalinca sadece ordan atama beklemek olmuyor gibi artik. Gidebilsem örgun+acik yaparim. Ama gidebilmem net olmadigi icinde ordan okuyacagim 2 bölümü aciktan yapabilir miyim diye bunun caresini ariyorum.
Evet okursun ama farklı üniler olsun