tarih bölümünü çok seviyorum ama sözel bölüm olduğu için gözümde korkmuyo değil, çok yazı yazmak, sürekli arşivlerde ve daha bir çok şey, bilenler yazabilir mi
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
okumaya basla sonra düşün. su anda neyinden korktugunu anlamadım. dersler olur genelde derslere girer calısır gecersin o dedigin yüksek lisans kısmı arsiv vs. kendin arastıracaksan da girersin tabi.
ilk yıl neler oluyo genelde
ilk yıl okuyacagın okulun mğfredaatına bak onları alırsın o dersleri okul sana verir.
aşırı miktarda sayfalarının olduğunu ve bir çoğunun tozlu olduğu rivayet edilir
Ataması çok zor kendini geliştirmek istiyorsan okunur 😌
ondan sonra iş bulabilecek misin artık ona bak önce sen
Zaten tarihten devam etmeyi düşünmüyorum ama düşünürsem de eğer Kıbrıs tam burslu tutuyor belki mavi diploma verilir bilmiyorum ya da daha fazla imkani vardır
Anladım. Peki kıbrıs derken hangi üniden tutuyor
Yakın Doğu Üniversitesi
İyimiş bende oradan mezunum radyo, televizyon ve sinema bölümünden
Nasıl üniversite peki
Ne bakımdan soruyorsun tam olarak ve ben 2016 da mezun oldum yani değişmişte olabilir ona göre :)
Hmm anladım, üniversitenin ortamı, mesela yabancı dile çok önem veririm geliştirme aşamasındayım hâlâ ve orada da farklı milletten insanlar olduğu için İngilizceyi kolayca geliştireniliyomuşsun doğru mu? Birde mavi diploma veriyor mu? İnsanları ve hayat şartları nasıl? Artık senin için o dönem geçse de yinede ni kaç Bi şey söyleyebilirsin :)
şöyle söyliyim ben okulun yurtlarında kaldım yurt olayı biraz sıkıntı 4 kişilik zaten zor ama 2 kişil bi nebze daha iyi diyebilirim tabi yine şans lazım. Çok milletten insan var doğru ama sen nasıl gidip iletişim kurarsın konuşursun onu bilemem sonuçta senin bölümünde pek fazla yabancı olacağını sanmam. Mavi diploma olayı tam olarak ne oluyor onu bi açıklarsan onu bilmiyorum ama vereceklerini pek sanmam ya da onu artık okulun kayıt bürosunu gidip sorman lazım. İnsanları iyi yani genel olarak ama orası da işte takıldığın kişilere ortama filan bağlı mesela ırk filan ayırmak istemem ama doğulu var. Ben yurtta kaldığım için fazla dışarıya çıkıp öyle her gece filan ortamlara aktığım yok ama girnesi, mağusası filan idare eder. Bu arada sen nerede yaşıyorsun hayat tarzın nasıl o da önemli sonuçta ne beklediğine göre değişir.
Bursa da doğup büyüdüm zaten çok fazla gezmeyi sevmiyorum o bakımdan sorun yaşamam bence, yurt odaları falanca temiz mi peki hiç zorlandın mı
odaya belli bir zamanda temizlikçi giriyordu. Wcler ve duş oda başı 1 er tane bu hem 4 kişilik hemde 2 kişilik içinde geçerli yani 4 kişiliklerde biraz sıkıntı tabi. Bide burs olayınıda büro ile konuş çünkü orası direk euro ile ödeme alıyor üniversite yani
Türk lirası geçmiyor mu 🤔😔
Harcarken geçiyor ama okul ödemesi yurt ödemesi euro ile oluyor işte
Tüh ya orası kötüymüş
Ya işte onun için gidip bi bürosu ile görüşmen lazım ya da arayarakta olabilir bursada var mı bilmiyorum. Okul ile alakalı herşeyi büroya danış en temiz bilgiyi öyle alırsın işte mavi diploması, ücretleri, yemekhane ücreti filan ama yaşama şeylerini ben anlatırım o zaman olan şeyleri tabi
Peki teşekkürlerrr
Rica ederim sen bi şu yönlerini araştır da aklına takılan sormak istediğin konuşmak istediğin şeyler olursa yaz.
Tamam
Kendini tarihe adayacaksan gir. Zor bölüm ama çok keyiflidir.
zaten tarihi çok severim o yüzden de tunceliye gitmeyi kabul edicem galiba