Ya lütfen her meslek kutsaldır yazmayın ciddi soruyorum gizliden cevap verebilirsiniz insanlar ne düşünür bu bölümü okuyup devlete atansam merak ediyorum eğer küçük görülecek bir meslekse başka bir alanda ilerleyecegim benim icjn çok önemli lütfen ciddi cevap verin teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Turkiyede cogu kisi kendi mesleği harici her mesleği alt sınıf olarak görür. Saygı duymaz. Memurlara da baya nefret besleyen bi z kuşağı var. Alt sınıfta kazandığın paraya bakıyor. Memur maaşı da 3 kurus. Yani anadan babadan paran yoksa alt sınıf sayılırsın
Özel sektör devletin verdiğini bile vermiyor ki 4 yıllık fakülte okuyan 20 k alıyor tıbbi sekreterler 22 25 k arasi alıyor
Devlet memuru oluyosun ama küçük goruyorlar İngilizce öğretmenligi okuyayım diyorum o da 25 k civarı alacak zaten
İlgili olduğunu oku. İngilizce'de özel ders imkanı var. Seviyorsan daha eğlenceli bir meslek. Diğerinin ortamı hoş değil. Kolay belki ama sıkıcı iş. Ondan senin ilgin önemli
İngilizce öğretmenliği istiyordum ama 4 yıl gözümde büyüdü biraz bide atanma olmaz diye korkuyorum yaşım 20 bu arada 24 25 yaşında bitirmiş olucam millet ev araba sahibi olcak o yaşta diye üzülüyorum
Anadan babadan yoksa 22 de atansan da ev araban olmaz. Onlar hep ana baba parası. Şimdiki ekonomide memur maaşı ile başını aliriz. Eskiden kaldı o ucuz kredileri çekip araba ev almak. Şimdi anca tarla, arsa vs satıp onu alıyorlar. Memur maaşı ile zor
Altı üstü 2 sene he. Millete çok takma. Ne istiyorsan onu seç
Öğretmenlik istiyorum 24 yaşında yaşlı olurmuyum
Diğer soruna da ben yazmıştım. 27 de okulum bitmiş olucak. Sen geç dersen geç olur bu işler. Tabi ben çalışıp okuyorum diye pek etkilenmedim. Yaş sayıdan ibaret. Lütfen çevrene bu kadar takılma. Hayatını istediğin gibi yaşa. Herkesin hayatı, yaşantısı farklı. Bi yaptığım aptallık yüzünden 22 de öğretmen olabilecekken 27 de olucam. Ama hiç mi hiç pişman değilim. Oyle geçmiş hatalarıma takılıp yaşamıyorum. Geleceğe bakıyorum. 2-3 sene de 2 ay gibi gelicek. Yaş aldikca zaman daha hızlı geçiyor. Uzun süreler drgil yani
Ailem sıkıntı yaratıyor okumayacaksan ise gir demeye başladılar üç kere girince , acaba tıbbi sekreterligi açıktan okurken öğretmenlik kazanıp okursam sekreterlige atanırsam istekiler idare ederim okulumu bitirmeme
Su anki puanin öğretmenliğe yetmiyor drgil mi? Tyt mat Türkçe çalışmak kpss gk gy çalışmaya benzer. Hatta daha zoru. Kpssye de çalışmış olursun. Okurken ikisini de halledebilirsin
O arada da gerçekten istiyorsan İngilizce öğretmenliğine de gidersin. Çalışıyorsun zaten. Para vs sıkıntın olmaz. Tabi örgün okurken calismaktan aynı anda okula vakit kalır mi? Orasını bilemiyorum. Dersler kolay olduğu icin belki hocalarla anlasip sadece odevleri yapıp sinavlara da girebilirsin
Hakikaten öyle yapayim keşke okul dondurma olduğu gibi meslek dondurma da olsaydi nfnfmfmf iki sorumada aynı anda cevap verdiğin için çok teşekkür ederim hayalimden vazgecmemeye ve bu sefer gerçekten cabalamaya karar verdim
Zor şeyler değil. Bu sene bölümden birisi öyle tıbbi sekreterlige atandı. Sanırım halinden memnun. Hiç sınavlara bile girmedi. Belki sende de öyle olur. Bir de 4 senelik bölümün biterse sadece lisanstan devlete atanabiliyorsun. Digerinden olmuyor. Haberin olsun. Okurken atanabilirsin ama mezun olunca sadece lisans diploman devlet atamasinda ise yarıyor
Rica ederim umarim hayırlısı olur
AA bunu bilmiyodum mesela yani diyelim öğretmenlik bitirdikten sonra öğretmen ataması sıkıntı çıkardı tıbbi sekreterlikten yürüyeyim desem nasıl olcak
Çünkü önlisans programı
Bitirdikten sonra sadede öğretmenlikten atanabilirsin
He napalim artik bı ihtimal öğretmen ataması olmazsa diye kenarda dursun diyodum, okurken atanırsam hem çalışıp hem öğretmenliği bitirmeye çalışırım hocalara sevdiririm bı yılda kendimi idare ederler herhalde
Bizde %80 devam zorunluluğu var diyerek göz korkutup devamsızlığa hiç bakmadilar. Az cok hocanın tanıdığı arada bir ugrayan bi öğrenci olsan yeterli olur
Hangi üniversite sende bende çalışarak okuyorum demişsin haftada kaç gün gidiyosun üniversiteye belki senin uniyi yazarim
Trakya üniversitesi. Ama benim çalışmam aile yanı. Haftanın 3 günü annemle birlikte kirklarelide is yapıyoruz. Öğrenci calistiran yerlerin vereceği para beni tatmin etmez diye öyle yapıyorum. Sende atandığın sehirdekini yazarsın. Yoksa okul sıkıntı olabilir
O nasıl olacak onu bilmiyorum işte çünkü şimdi aynı anda dilden hazırlanmaya devam edicem vakit kaybi olmasın diye, seneye en kotu İngiliz Dili ve edebiyatı gelir diyelim Trakya yazdım okuyom İngilizce öğretmenliği ya da dil edebiyatı birinci sınıfı bitirdiğimde tıbbi sekreterlikte bitecek kpssye bu yıl hazirlancam 2024 de gircem atanma tercihinde nasıl denk getircem aşırı kafam karisiyor
İngiliz Dili ve edebiyati okuması zor. Eğitim fakültesi gibi kolay değil. Hem de çalışıp okuyacan. Sen ilk bi tayinini al. Ondan sonra düşünürsün nereyi okuyacagini
İngiliz Dili ve edebiyatı düşünme nedenim ikinci öğretimi olmasi atanmayı ve uniyi aynı sehire getirirsem rahat ederim çünkü bak 9.5 mesai yapiyolar ikinci öğretim 5 ten itibaren başlıyormuş
Hayır 5 değil. 1 den sonra bile baslayabiliyor. Hocaların uygunluğuna göre o. Genellikle 3 gibi başlar
Tabi çalışıp okuması daha kolay olur. Ama eğitim fakültesinde slaytlara hafif baksan devamsızlığı sallamadiklari sürece iyi notla geçersin
Boş bölüm okuyup atanamayanlar o gözle bakmaz. Genel olarak ama düşük görülüyor
Ama öğretmenle ayni maaşı alıyorlar 22 25 k arasi kötümü maaşı niye küçük goruyorlar
Maaşı bilmem de sen millete niye bakıyorsun ki? Emin ol eğitim sistemini gerçekten bilenle kötü düşünmez. Benim bir tanıdığım fen lisesi okudu zekiydi bayağı matematik öğretmenliği yazdı sonra atamaz olmaz dedi iki yıllık okuyup mesleğini yapıyor şu an. Sen bakma insanlara. İnsanlar her şeyi küçük görür. Ben öğretmen olmak istiyorum deyince bile burun kıvırdılar.
İki yıllık ne okudu? Şimdi bende tercih dönemine girdim bir yıl daha hazırlanıp İngilizce öğretmenliği de okuyabilirim 2 yıllık tıbbi sekreterlikte ama hemen hemen ayni maaşı alınca tıbbi sekreterlikmi okusam diyorum ama annem babam mühendis şimdi sıkıntı olur mu diye düşünmüyor değilim
Hiç bilmiyorum hastane de çalışıyor galiba. Anne baba ile neden sıkıntılı olsun anlamdım. Bu arada bende tercih yapacağım 😂 ilk sınav senen mi? Benim de senin gibi kafam karışık. Bir sene daha mı kalsam diyorum güzel bölüm için
Bizim sülale sıkıntı mühendisin kızı ola ola tıbbi olmuş derler diye kafaya takıyorum
Sağlık sektörü çok geniş ya
Benim sülale de aynı. Ben dersleri iyi bir kızdım da bir tık batırmış olabilirim dersleri. Tüm benimle aynı seviyede kuzenler iyi yerler kazanınca ilk senesinde güzel rezil oldum
İlk senen mi? Anne baban a danış. Şimdi ing öğretmenlikleir de atanamıyor bende 4 yıllık sırf şehir dışına gideyim sndndkfj diye alakasız bir yer yazacaktım. İkincç sınav senem bu arada. Babam sadece küçük bir yerde akrabamız var diye izin verdi ruhum daraldı araştırdıkça. Sanırım özelde hemşirelik için tekrar girecepşm sınava ama yoruldum
Ve evet bizim sülale zeki de rezillik benim durum
Dediğin bölüme baktım demin çok arkadaşım da keşke yazaydım bu bölümü demişti. Hemşirelik gibi ataması olmayan bölüm yazmayacaksa en iyisi bu bölüm bence. Ben İstanbul dayım sıralamalar yüksek burada da hatta olmazsa 4 yıllık boş yere bende gitmeyeyim şehir dışına
Benimkiler hep okumuş okumasalar no problem arkeolog var doktora yapan arapça tercüman var bilgisayar programcısı var varda var tıbbi sekreterlik yanlarında sönük kalıyor sanki
Arkeolof ve bilgisayar programcısı ın yanında mı😂😂
İlk dediğin çok kötü bölüm diye biliyorum ikinci ise 2 yılık düşük sıralama. Sende girersin ki. Benim kuzenlerim tıp hemşirleik hukuk öğretmenlik okuyor babam aşırı sinir oluyor bana😂
Ay kanka senin işin benimkinden zor olmadı ben bu bölümü okuyayım atanirim belki ataninca ikinci öğretim İngiliz Dili ve edebiyatı okurum saatlerim cakismaz sonra formasyon alıp öğretmen olurum ya da ikinci öğretimde oluyorsa akademisyenlik denerim
O dediğini bana 4 yıllık boş bölüm okuyup atanamayan kuznwşm önerdi bu sene
Çok mantıklı düşünüyorsun. Benim babam şey takıntılı da eğitim k konusunda mecbur yine gireceğim galiba
Olmadı dediğin bölüm gayet iyi oturduğum şehir İstanbul da sıralamalar normalde yüksek diye hiç bakmamıştım. Kötü şehir yerine İstanbul d a orayı yazmak daha iyi gibi sanki. Başarılar sana 🌸
Elbette
Neden peki
Nedeni çok gerçekten
Örnek verirmisin
Hayır