Güncellemeler
+1 yıl
Açık lise avantajları ve dezavantajları nedir? Açık lise mi yoksa normal okul mu daha mantıklı?
Ben eşit ağırlık öğrencisiyim. Anadolu Lisesinde okuyorum. Okul 7'de başlayıp 1'de bitiyor. Misafir öğrenci olduğumuz için bir şey öğrenemiyoruz. 9 ve 10. Sınıf online eğitim olduğu için ve haftalarca öğretmenlerimiz gelmediği için temelim yok. 11. sınıfta okul saatleri kısa olduğu için ünitelerin yarısından fazlasın görmedik bile. Son sene açığa almayı ve dershaneye gitmeyi düşünüyorum, en azından doğru düzgün eğitim almak istiyorum. Ama ailem açığa alma taraftarı değil, eğer açığa almazsam okulla beraber dershaneye gidicem. Açıktan lise okumanın avantajı ve dezavantajı nedir? (Çevremde kimse açıktan okumadı o yüzden bilmiyorum) açığa almalı mıyım yoksa okulla beraber yürütmeli miyim?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Okulun öğlen bitiyor okul vaktini almıyor ki ama eğer sınıf ortamın sıkıntılıysa dersleri sabote eden öğrenciler varsa dersleri anlamakta güçlük çekiyorsan açık liseye geçebilirsin 12. sınıfta yeni konu işlenmiyor diye biliyorum evde daha verimli çalışacaksan açık liseye geçmek mantıklı olabilir
Okul vaktimi almıyor ama bir şey de katmıyor, çok ikilemde kaldım
bir şey katmıyorsa boşuna okula gitme zaman kaybı olur her öğrencinin üniversite okumaya ya da bir meslek sahibi olmaya hedefi olmuyor dersi dinlemek istemeyen boş beleş okula gelip giden öğrenciler var aynı sorun dershane ortamında da var okula gitmek yerine açık liseye geçip imkan varsa özel ders almak daha mantıklı
evett
Evet