Iki alandan mezun biri hem önlisans hemde lisans kpss ye girebilir mi? Yoksa sadece birine mi girebilir? Ben 2 yillik saglik mezunuyum. Bu sene onlisans kpss ye girdim atamam olmadi. Bir de yks ye girdim icimde kalan bolumu okumak icin. Lisans bolumu. Belki gelebilir istedigim bolum kesin degil ama sonuclara bakacagiz.
Simdi bu durumda lisans okursam ya da lisans mezunu olursam önlisans diplomam yaniyor mu? Yani önlisanstan meslek hakkim olmuyor mu? Açıkçası okudugum 2 yillik saglik bolumunun kpss atamasi okuyacagim lisanstan yüksek. Eger lisans mezunu olursam önlisans kpss hakkim yaniyor mu?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
En son mezun olduğun geçerli. Kılavuzda tarihleri yazıyor onların o tarihten önce lisans mezunu olduysan ön lisans kpss ye giremezsin
Kilavuza nasil girebilirim ne yazip bulabilirim? Bir de o tarihten sonra mezun olursam ikisine girebiliyor muyum?
www.osym.gov.tr/.../...z-ve-basvuru-bilgileri.html
2024 için yayımlanmadı henüz. İkisine girme şansınız yok maalesef
Yani en son hangisinden mezunsam o gecerli sayılıyor. Lisans okuduysam ama en son onlisans okuduysam onlisans gecerli oluyor ve onlisansa girebiliyorum. Lisans icinde tam tersi gecerli. Tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin
Sıralama olarak değil de statü olarak düşün. Lisans mezunu isen lisans kpss ön lisans mezunuysan ön lisans. İkisinden de mezunu isen yine lisans. Ben teşekkür ederim
Başarılar dilerim
Bir sey daha sorabilir miyim? Peki mesela onlisanstan atandim meslege basladim. Sonrasinda lisans bolumu bitirirsem lisans kpssye girebiliyor muyum?
Kpss ye girmene gerek olmadan o bölümün görevine geçebiliyorsun belirli prosedürü var tabi
1 ine girebiliyorsun aynı yıl içerisinde diye biliyorum
Onlisans cift yillarda yapılıyor ya. Mesela o sene onlisansa girip lisansa girmesem oluyor mu?
oluyor diye biliyorum öyle ama emin değilim
lisans mezunu önlisans kpss'ye giremez
girer