Evet canlarım Lisans okuyacağım okurken önlisanstan Kpss'ye gireceğim daha doğrusu girebilir miyim? Yüksek puan alıp tercih verip atanabilir miyim pekii?
Bilgisi olan arkadaşlar beni yeşillendirebilirler mii 😊
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
unide 3. sinifa gelene kadar onlisans sinavina girebilirsin 3. sinifda artik lisans ogrencisi oluyosun ondan sonra lisans sinavlarina girmeye hak kazaniyosun
Peki çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Lütfen bana ulaşır mısınız size mesaj atamıyorum. ayni durumdayım
Evet mezun olmadığın sürece ortaöğretim kpss puanı ile atanabilirsin. Bende üniversitede okurken atanmıştım.
İyi örnekleri varmış demek ki :) teşekkür ederim hayırlı olsuun :)
Oo bayağı olmuş ama olsun. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah atanacagımm 😊
Evde hasta bakımından mezun oldum. Alım çok az olduğundan çalışmadan girdim ve 68 aldım. Şimdi alımlar biraz daha iyi olunca tekrardan KPSS ye girecegim ama bu sefer çalışarak :)
Bence de çalış. Seneye allım çok olacak diye söylenti var ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem. Bende Konya'da dershaneye gitmiştim ve ortaöğretimden 94 ile atanmıştım. Malum bildiğin üzere ortaöğretim puanları yüksek kapatıyor. Ama senin bölümde sanki özelde iş imkanı daha fazla olan bir bölüm
Maşallah çok iyi bir puan almışsın vallahi :) darısı benim başıma. Bir kaç tane özel hastaneye başvurdum da özelde çalışmaktansa devlette kendi işimi yapıp daha iyi para kazanmak daha mantıklı geliyor bana :)
Bulunduğum şehir küçük olduğu için iş imkanı yok İstanbul'da ki özel hastanelerin bir kaçına başvuru yaptım maaşları da 1500-1800 filan arası 😕
Peki teşekkür ederim :) size ulaşmaya çalışırım 😊
Bana ulaşır mısınız?
@Murathxh merhaba ben şu an 1. sınıfım lisans okuyorum seneye açık öğretim tıbbi dökümantasyon ve sekreterliği okumayı düşünüyorum bitirdiğimde 2024 te mezun olucam lisanstan ve 2024 te de kpss önlisans sınavı var girebilirmiyim acaba hani sınavla mezun olmam aynı yıla denk geliyo ya sorun olur mu
@HicranÜstündağ216 merhaba ne yaptığınızı merak ettim de ben de Şu an aynı durumdayım
Bu asenekine giren bir kiz vardi kpss kursuna gidiyordum kiz isletme okuyodu ama onceden onlisans okumustu onlisans sinavina girdi ataniliyomus o sekilde
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için:)
Rica ederim basarilar :) ne okudun acaba
Evde hasta bakımı okudum
2018 deki sinava mi gireceksim yoksa 2016 dakine girdinmi
Atama durumunu pek bilmiyorum insallah atanirsin canim bende bilgisayar programciligi okumak istiyorum
2016 da düşük puan aldım atanamadım :/ 2018 dekine hazırlanıyorum hemde DGS ile hemsirelige geçicem bu sene. İnsallah canım sağolasın. Bende lisede bilgisayar bölümünü bitirdim. Bilgisayar programciliginin da ataması sıkıntı ama sende DGS ile bilg. mühendisligine girebilirsin
Yazilim muhendisligine gecis yapcam insallah dgs cok zor falan diyolar korkuyorumda iki yil caliscam ikk sene evde ikinci sene kursa giderek yaparim herhalde diyorum ikisindede bsarilar allah zihin acikligi versin :)
Amin tsşekkür ederim :) DGS çokta zor bir sınav değil dediğin hibi ćalışırsan düzenli kesinlikle kazanırsınız :) Sizede bool başarılar
Tesekkurler :)
Ben tam olarak onu yapıyorum bir sorun yok atama bekliyorum inşallah
İnşallah bölümünüz ne acaba
Tıbbi dokümantasyon bitirdim tarihteyim şimdi
Hm hayirlisi olur inşallah. Bende evde hasta bakimini bitirdim. Hemsirelige geçiş yapacagim bu sene inşallah. Bölümümüzün ataması artıyor o yüzden sorayim dedimm
Hemşireliği kesinlikle bitir derim bu devirde ondan iyisi yok her bölümün önü kapanıyor
Peki hemşireliği okurken atanırsam hemşireliğe devam etmeli miyim?
Bence et bir zararı yok iki üniversite bitirmiş olursun 😊
Evet haklısın çok teşekkür ederim :)
Rica ederim 😊
Merhaba, 1 yıl geçmiş aradan tıbbi sekreterlikten atandınız mı acaba
Cevap
20Cevap
girersin okurken ve girdiğin süre içindeki tüm tercihlerini yapabilirsin fakat mezuniyet tarihinden sonraki önlisans sınavlarına giremezsin istisna olarak sadece bir iki bölüm var girebilen onlarda meslek adı altında geçer mesela sağlık gibi...
Hm peki çok teşekkür ederimm
Tamam yazarim :) tekardan teşekkürler :)
Merhaba ben lisans 3. Sınıfım şu an. Seneye onlisans sağlık bölümü okumaya başlayacağım. Yani önlisans 1. Sınıf , Lisanstada 4. Sınıf olacağım. Seneye yazın önlisans kpss ye gireceğim. Lisanstanda bir ders bırakıp (1. Dönem derslerinden) kpss ye girdiğim tarihte lisans mezunu olmayım diye düşünüyorum. Ama atama yapıldığı tarihte hem önlisans hem lisans mezunu olacağım. Atamam olur mu? Yoksa lisans mezuniyetimi 1 yıl daha mı ertelemeliyim?
@Zehrabaş1 zehra hocam merhaba şu an bende sizin ile aynı durumdayım 2024 yılında önlisansa gireceğim aynı yıl lisansı bitireceğim 1 dersim kalıyor ön lisans tan merkezi atama ile yerleşebiliyor muyuz bu konuda araştırma yaptınız mı ya da yerleştiniz mi
Ben şu an lisans 4. sınıf öğrencisiyim 3. sınıfta kpss lisans sınavına girdim fakat okuduğum bölümün ataması olmadığı için mezun olmayıp 2 yıllık önlisans okuyup önlisanstan atanmak istiyorum. Mezun olmadığım halde 1 kere kpss lisans sınavına girdiğim için önlisans sınavına giremiyecek miyim?
Merhaba Sait ben de aynı sorunun cevabını arıyorum. Aynı sıkıntı bende de var. Sen doğru bilgi edinebildin mi acaba?
@guldenn4141 Merhaba 2022 ön lisansa başvurabildiniz mi?
@guldenn4141 merhaba aynı durumu yaşıyorum şu an ön lisans kpss ye gire bildiniz mı?
@guldenn4141 Merhaba aynı durumu yaşıyorum şu an ön lisans kpss ye gire bildiniz mı acil cevap arıyorum
Onlisans biraz daha kolay. ne yap et onlisansken atanmaya bak. Lisansina devam et , zaten mezun olduktan sonra artik onlisans kapilari yuzune kapanir
Peki lisans okurken bdn önlisanstan atandım. Daha sonra lisans diplomamıda alırsam sıkıntı olmaz demi
Sikinti olmaz; maasina, emekliligine olumlu yansir o sekilde yaparsan.
Hm peki önlisanstan 85 üzeri almak çok zor mu
Bu soruna dogru cevap verebilmek icin senin gk/gy netlerini bilmem lazim. Calisma azmini, yontemini bilmem lazim. Ancak o sekilde dogruya yakin tahminde bulunabiliriz. Fakat genel baglamda, ben onlisanstan 80 ve uzeri puani almanin zor olduguna inanmiyorum. Lisans desen, zordur derim ama
Bundan önce bölümümüzün ataması yoktu yılda 5, 6 tane o yüden KPSS çalışmadan girdim 68 almıştım. Moreli bozukta girmiştim sınava atanma umudumu olmadı için. Şimdi yeniden alımlar artmaya başladı bende de umut ışığı oldu. Şimdide DGS çalışıyorum. Dgsten sonra KPSS daha iyi başlayacağım
Sinava cok zaman var daha. Verimli bir calisma ile iyi puanlar alabilirsin. İnternetten ders anlatim videolari var. Hakan dede > tarih, engin hoca cografyada muhtesem anlatirlar bu gibi hocalarin youtubede anlatimlari var. Evde internetiniz varsa izleyebilirsin. Net yoksa da cafeye gidip bu videolari indirip evde izleyebilirsin. Gercekten buyuk katkisi oluyor
Önerileriniz için teşekkür ederimm. Mutlaka ders çalışırken ders videolarıyla destekleyeceğim
Rica ederim. Kafaniza takilan herhangi bir sey olursa dersler, calisma sistemi vs her ne olursa, dilediginiz zaman yazabilirsiniz. Ben de o yollardan gectim, Allah yardimciniz olsun.
Peki kafama bir şey takıldığı gibi beni yeşillendirin :)
Aaa:) simdi fark ettim beni yesillendirin yaziyo sorunun altinda :) benim rumuz ile cok uymus :D
Evet sanırım aradığı buldum sizde 😄😄
:D insallah faydali olur :) bisürü kitap ve ozenle çıkardığım ders notlarim vardi ihtiyac duyarsaniz gonderebilirim
Çok iyi olur aslında da bir türlü mesaj atamadım size. Sanırım 2. seviyede olmadigim icin :/
Birbirimizi takip edelim isterseniz, iletisime geceriz uygun gorurseniz
Tabiki de takibimdesiniz :)
Ben de sizi takip ettim :) duvariniza baktim da face ya da instagram hesabiniz yazsaydi oradan ulasacaktim ama yokmus :)
İsmizi soyismizi alsam aslında ekliyebilirim sizi :)
Profilime girip oradan adresime bakip ekleyebilirsiniz orada paylasayim olur mu :)
Ben mail adresine gönderdim ama 😕
Şu an kizlarsoruyor profilimde durum olarak mail adresimi paylastim sen o adresi facede aratarak orada bulabilirsin beni :)
Sanırım becerebildimm :)
Kpss den şöyle iyi bir puan yaparsanız önlisanstan çok iyi yerlere atanabilirsiniz
Evet bende o yüzden KPSS ye ağırlık vereceğim
Eğer lisanstan mezun olmadan atama yapılırsa atanır. Sistemde görünmüşse lisans mezuniyetin, önlisanstan atama yapılmaz
Teşekkür ederimm
Önlisans KPSS Sınavına Girdikten Sonra Lisans Bitirilirse Önlisanstan Atanılabilir Mi? Önlisans da aldığı Puan iki yıl geçerli olur mu?
Atanır ama mezun olmadan önce tercih vermesi gerekiyor
Önlisans KPSS Sınavına Girdikten Sonra Lisans Bitirilirse Önlisanstan Atanılabilir Mi? Önlisans da aldığı Puan iki yıl geçerli olur mu?
Bilgim yok olmaz bence atama
lisans mezunu olup sınava girip sonrada önlisans tan sınava girip lisans değilde önlisans tercihi yapamazsın elinde en yüksek diploma hangisiyse tercih onu yapman gerekiyor hadi diyelim önlisans tercih ettin ve geldi ama yinede olmaz boşuna yani
Hayır yani ben şu an önlisansı bitirdim ve 4 yıllığa tamamlıyacağım. Lisans 2 sınıftayken Önlisans Kpss girip tercih vereceğim. O zaman elimde lisans diploması olmayacak.
lisanstan mezun olmadığın sürece girebilir ve tercih yapabilirsin
mezun olana kadar şansı var ammaaa mezun oldugu an o kapi kapanır
Peki Teşekkür ederim
Evet olur amaa lisans mezunu olursan Önlisans dan atanamazsin buna dikkat et bende seni durumundaykwn atandim
Gerçekten mi iyi örnek olması beni daha umutlandırdı :) teşekkür ederim :) darısı benim başımaa
Ben şimdi lisans 2. sınıfa geçtim bu yıl önlisansa da başvurdum 2. Üni olarak lisanstan mezun olmadan önlisans programını bitirip atanırsam lisans bölümümle ilişiğimi kesmem gerekir mi devam zorunluluğu yok okulumun aam örgün memur olsam bile lisans eğitimime devam edebilir miyim o şekilde bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim😇
Girebilir ve atanabilir. Yeterki son mezuniyeti sınava girdiği alan mezuniyeti ile eşdeğer olsun.
Peki çok teşekkür ederimm
Rica ederim.
girebilirsin çünkü okuyorsun lisanstan mezun değilsin
Teşekkürler
rica ederim
Ben dgs ile makine müh. geçtim. Bu sene önlisans kpssye giricem. 2. sınıftayım atandığımda lisans okumaya devam edebiliyor muyum? Bilgisi olan
Kısa ve oz olur git gir atan
Tum sorularina cevabim evet
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için 😊
Ewet kesinlikle girer ve atanır.
Teşekkürler
Evet girebilir de atanabilir de
Teşekkürler
halen mezun olmadığı çin girebilir bence
Teşekkürler
çünkü sen en son mezuniyetnde değerlendirilirsin.
ama bir durum daha soyleyim.
lisans son sınıf öğrencisiysen veya lisans mezunu olursan ; son senenden dolayı lisans mezunlarının kpss lisansa da girebilirsin diye biliyorum.
ama en güzel bilgiyi en yakın liseden müdür yardımcılarından ya da okullarda halen hocalar vardır, yakındaki bir okulun telini bulup arayarak yine müdür yardımcısı veya rehber ogretmenlerinden ogrenebilirsinde canlı olarak
Evet lisan 3 deyken lisansta girebiliyorsun onu biliyorum. Ben zaten üni 2 de kpssye girip yine üni 2 deyken tercih vereceğim. Bu durum beni etkilemiyor
Yani en azından ben öyle biliyorum
lisans 3. cu sınıfken lisans mezunlarıyla aynı sınava gireceğini duymadım işitmedim.
lisans son sınıf ien girebilirsin biliyorum.
lise son sınıflarda mezun adayı sayılır ve onlarda ortaogretim ( lise düzeyi ), önlisansinda içinde dahil olduğu sınava girmek hakkına sahiptir.
neyse senin durum belli
Biraz karıştı ama benim sorumun cevabini biliyorum en azindan :)
Rica etsem bana ulaşır mısınız acillllll ben de bu durumdayimmmm
diplomayı almadığın sürece olur
Teşekkürler
girebilir ve aranabilir
Teşekkür ederimm
Aaa tabiki de bir atanayım da :)
Allah razı olsun. İnşallah sende atanırsın. Bölüm neydi
4 yıllığa tamamlayabilirsiniz DGS ile
Yapılmayacak ders değil, insan her şeyin üstesinden gelir. Her sene ertelesen bile her sey matematik karşına çıkıyor. En iyisi 1 seneni feda edip bu dersi severek öğrenebilirsin :)
Pes etmeden çalış :)
ön lisas gire tabi lisan bitmemiş daha
Teşekkürler :)
girer.
Teşekkürler
Girer ve kazanirsa atanir
Bende aynı durumdayım sonuç ne oldu acaba?
Girebilir ve atanır diye biliyorum.
Evet olur
Teşekkürler
Girersin atanırsın
Teşekkürler
Rica ederim
Hayır
Emin misiniz?
Pardon girersin lisans mezunu olmadığından
:) Teşekkürler
Rica ederm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?