Aile dayatması genelde okul tercihlerinde yaşanan bir durum. Bu meslek seçiminde de etikili oldu mu?

Aile dayatması genelde okul tercihlerinde yaşanan bir durum. Bu meslek seçiminde de etikili oldu mu?
Yani benim şu anda çalıştığım bir işim yok bedensel engelliyim özel bir firma üzerinden sigortam yatıyor aynı zamanda evli de değilim Ama genelde iş seçenekleri eşlere göre değil Hayat şartlarına göre belirleniyor Yani herkesin hayatta eşit olmuyor hakları kimisi çok iyi bir işe sahip olurken kimse olta gibi bir işe sahip oluyor artık önemli olan geçinebilecek kadar para kazanmak
Tabi ki de kendi kararlarımı veriyorum ne olursa olsun sadece meslek değil her konuda en küçük konuda bile kimse karışamaz kendi fikrimi uygularım her zaman için. zaten bence bir insan en doğrusunu kendisi için bilmelidir.
Tabii ki kendi kararıma göre üniversite okuyup iş bulacağım benim hayatım beni ilgilendirir. Sahi yıl 2023 kaldı mı şöyle şeyler? Ne kadar geri bir toplumuz soruya bak.
Maalesef var, çocuğu üniversite sınavında 6.000'lik bir sıralamaya yerleşmesine rağmen tebrik etmeyen ailenin videosunu izledim geçen. Üstelik annesinin geçmiş olsun dediğini bile duydum.
İlk kazandığım dönemde çocuğun annesi babasıyla üniversite tercihini yaptığını gördüm. Sakın bunu yazma sakın şunu yazma diyerek çocuğun hayallerini yıkıyorlardı ben bile sinir olmuştum aile, çevre, arkadaşlar herkese kişi kendi sınırını iyi belirlemeli yoksa bir bireyden çok bir figüran olur insan.
Kendi istediğim mesleği yapacağım inşallah.
Teşekkür ederim.
Cevap
6Cevap
Önemli olan benim ne istediğimdir ebeveynlerin kendi hedeflerini ve hırslarını çocuğa dikte ettirmesi doğru değil
Benim tercih ettiğim mesleği başta kabul etmeselerde sonradan yanımda oldular. Bir sorun yaşamadık
sanay kısmı oldugu için kendim istedim mühendislik fakültesinde diye ailem de istedi ortak kararımızdı ama zaten tüm kararı bana bıraktılar
Kendi isteğim doğrultusunda yaptım ama ailemden etkilenmiş olabilirim
Kimse işlerin bu raddeye gelebileceğini tahmin etmedi 😄
Bölüm tercihinde ailem serbest bıraktı beni. Meslek seçiminde de serbest bırakıyorlar.
Bu kaç yıl öncenin haberi ak daha yapmadım da keyfime göre yapıcam
kendi istegim okul konusunda da uzlasirsak her sey mük
Evet oldu ama her zaman kendi isteklerimin pesinden gittim
Mutlu olduğun mesleği yapmak para da getirir, huzur da...
Ben istiyorum, onlar da çok hevesliler ve son derece destek :))
ben seçtim ama sanırım Baba'mın mesleği etkiledi ama asla bir baskı görmedim
Ailem okumuyor ben okuyorum bu yüzden tercihlerini pek de umursamazdım polisliği okudum ben. Ailem karşı çıktı ama okudum sonuçta kendi geleceğim onların seçeneğine bırakmak saçma durum
Kendi tercihim
kendi isteğimle yaptım
Kendi isteğimle danışman oldum
Kendi tercihime göre yaptım
Kendi isteğime görev
göre* 😃
Kendi seçimim.
Aile
Iyi halt yemiş 😀😀😀
Hayır kendi seçimim
Onların etkisi büyük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?