İki yıllık şehir dışı sağlık mı yazayım yoksa ilahiyat mı yazayım. Ne dersiniz? Sağlık okuyan kişilerle irtibata geçtim, hem okunabilir hem de atanabilme olarak sıkıntılı bölümler değil. Siz ne dersiniz?

İki yıllık şehir dışı sağlık mı yazayım yoksa ilahiyat mı yazayım. Ne dersiniz? Sağlık okuyan kişilerle irtibata geçtim, hem okunabilir hem de atanabilme olarak sıkıntılı bölümler değil. Siz ne dersiniz?
İkisinden de karışık yaz bence. İlahiyat zor bir bölüm. İstemeyerek gelirsen çok sıkıntı çekersin. Ben ilahiyat okuyorum isteyerek geldim
Din-kültürü öğretmenligi ataması kuvvetli kral. Dine ilgim de var yatkınlığım var yani. Ama dersleri görmediğim için arapça vs. yorum yapamam. Fakat ataması kuvvetli işte
Kral lütfen cevap yaz acill 😄😄
Eğer ilgin varsa tercih et tabii ki. Arapça aslında zor değil. Üniversitelerde gerçekten güzel öğretiyorlar Arapçayı. Arap hocalar falan da var. Hazırlık sınıfı da var. Bunun yanında çalışmak önemli
Hazırlıkda ne öğretiyorlar ful arapça mı, hazırlık okumasak eksik mi oluruz
Kuran ezberi falan veriyorlarmis sabahlara kadar çalışan falan varmış, zor diyorlar ama ilgim var, ama saglikda ataması kolay 😄😄
Hazırlık tamamen Arapça dersleri var evet. Dil bilgisi (sarf, nahiv), sözlü anlatım, yazılı anlatım, okuma anlama dersleri oluyor. Buna ek olarak bazı üniversitelerde Kur'an dersi de oluyor ama bizde yoktu bu yüzden 1. Sınıfa geçince Kur'an hocası bu durumdan yakındı. Hazırlık okumazsan evet zorlanırsın zaten hazırlık isteğe bağlı değil zorunlu. Ama muafiyet sınavı düzenleniyor benim Arapçam iyi dersen girersin ve geçersen direkt 1. Sınıftan başlarsın. Kur'an derslerinde ezber veriliyor bu doğru. Bazı üniversiteler çok ezber istiyor bazıları az istiyor. Ezber yapmak orta zorlukta bir iş. Kimi çabuk ezberler kimi de sabahlara kadar çalışır
Peki kral sen ne meslek elde etmeyi planlıyorsun. Ben sadece din-kültürü öğretmenliği olarak düşünmüştüm. Senin tavsiyen var mı, sen hangi mesleğe yönelmeyi hedefliyorsun
Bende öğretmenlik istiyorum. Daha çok imam hatip lisesi isterim. Öğretmenlikten başka imam veya müezzin olabilirsin. Onda da ilerleyebilirsin vaizlik olur müftülük bile olur. Ya da üniversitede kalıp yüksek lisans yapabilirsin
Yuksek lisans yapmam kral. Peki öğretmen olursam tercih olarak sadece ortaokul seçebilir miyim? Ben lise istemiyorum mesela bunun gibi.
Seçersin sorun olmaz
Öğretmen atamaları olacağı zaman kılavuz yayınlanıyor işte oradan hangilerini istiyorsan seçiyorsun
Ya sen varya. Kralsın. Çok teşekkür ederim, üşenmeden yazdın. İnşaalah vaktini calmamisimdir. Allah razı olsun. :)
Tercihe kadar iyice istişare yapip tercihi yapıcam çok sağol. Benim kafamı karıştıran sadece 21 yaşında olduğum için 5 yıl sınıfta kalmadan okursam 26 yaşında mezun olmam. O yaş da geç gibi kafamı kurcalıyor, sağlık 2 yıllık hemen kolay geliyor. O yüzden herkesten fikir alıyorum 😊
Yaştan dolayı böyle düşünmen normal ama dert etme bence. Zamanında 2 yıllık ilahiyat okuyup sonra DGS ile 4'e tamamlamak isteyenler imamlar tanıyorum adam gelmiş 40-45 yaşına hala okuyor. Seninki hiç önemli değil bence
Evet yaşı takıntı ediyorum ya 😄
Ama birde öğretmenlikte atanamazsam çok üzülürüm
Onun için kpssde 80 alman şart. Bir abinin oğlu geçen sene mezun oldu 80 küsur aldı ve ilk atamalarda atandı. Şans işi
Alınabilir puan mı sence
Inşaalah torpil yoktur. d
Torpil yok sadece siyasi durumdan dolayı ilahiyatların önü açık
Kpss zorluğu hakkında bir fikrim yok ama bana göre çok zor bir sınav. Yani 80 üstü almak kolay değil
Aynn zaten mevcut iktidar muhafazakar kesim olduğu için ilahiyat sıkıntı olmazmış 😄😄
80 üstü de eğer ilk seneden başlarsam çalışmaya 5 senenin sonunda kazanırım heralde
Yani olur tabii de ilahiyat derslerinden dolayı kpssye vaktin olmayacak onu da söyleyeyim en baştan
Kral bu 80 üstü puan alanlar nasıl aldı peki, kafam karisti
Nasıl bir çalışma yöntemleri var hiç bilmiyorum valla
Kazanırsam mecburum çalışmaya
5 yıl kpss çalışmak insanı boğar o yüzden son seneye bırak. Dedsler zor çünkü bir de kpssye vakit kalmaz
Kral son kez sorayım kpss olmadı diyelim mesela memur tarzı iş bulabiliyor muyuz
Onun için de yine kpss şart. Normal memurluk puanları kaç bilmiyorum ama onlar da yüksek. Yani her türlü kpss şart
Kral okumayı düşünüyorum artık ne dersin, ezber çok olmasada hergun hergün mecbur okuyacam
Neyi kast ediyorsun okumak derken hangisi ilahiyat mı
Evet ilahiyat
?"
Görmemişim. Bence güzel seçim ama aklın sağlıkta kalmasın diye onu da tercih edebilirsin. Sağlık olarak ne istiyorsun?
Bir-kac saat önce baktım. Tibbi görüntüleme teknikleri istiyordum çok iyi bölümdü ama 2022ye göre puanım yetmiyor muhtemelen bu senede tutmaz. O yüzden laboratuvar yazabilirim listeye
Bana da 4 sene önce ablam tıbbi görüntüleme teknikleri tavsiye etti ama derslere baktım sayısal bölüm fizik var matematik var ben bunları yapamam dedim yazmadım
Puan yetse direk yazicam ama yinede dediğim gibi listeye ekliycem sana çok teşekkür ederim kral iyi ki varsın:)
Aynen en sonlara yaz
Sözelden sosyal bilgiler öğretmenliği yazabilirsin ama alımları çok az.
Evet biliyorum ama yazmam o bölümü sıkıntı bölüm.
Sözelden çoğu bölüm sıkıntılı zaten okul öncesi ve Türkçe öğretmenliği ataması oluyor doğru düzgün. Bende Türkçe öğretmenliği yazacağım.
Benim hedef türkçe öğretmenliği idi ama olmadı işte. O yüzden sağlık veya ilahiyat yazıcam. Sence hangisi daha mantıklı
şu an 2 yıllık sağlık bölümlerini baya tercih eden var düşük sıralama ile aldığı için. Bundan 3-4 yıl sonra tıbbi görüntüleme olsun anestezi olsun paramedik, odyometri vs olsun bayağı bir mezun verecek bunu göze alıyorsan oku derim. İlahiyatda zor bölümdür çok daha ayrılır ama şöyle söyleyeyim kendine güveniyorsan yapılmayacak bölüm değil. Benim ilahiyat okuyan bir tanıdığım vardı aynı zamanda çapla hukuk okuyordu düşün yani hukuk gibi zor bir bölümün yanında ilahiyat okuyan var.
İlahiyatın da riskleri var tabii Türkiye de yaşıyoruz bakarsın bir fetö oluşumu daha yani damga yemeye açık bir alan baya uzun bir mevzu. Sen en iyisi Web tasarım ve bilgisayar programcılığı gibi geleceği olan bir bölümü aöfden bitir.
Aof okumam. Web tasarım da düşünmüyorum knk. Ilahiyat şöyle, dine ilgim var, dini kitaplar okumak, insanlara bilgi vermek gibi. Namazda elimden geldiğince kılıyorum. Sadece hazırlık arapça yorar ezber falan işte o kadar. Olmaz mı?
2 yıllık sağlık da tıbbi görüntüleme teknikeri istiyordum ama tyt puanıma zor
Aöf bence de okuma bencede. İlahiyatda bayağı bir dala ayrılıyor ama dediğim gibi yapılmayacak bir şey asla değil. Başlarda Arapça da zorlanırsın ama sana zaten tonla ders verecekler. Bunun Arapçayı güzel okuma dersi var tonlaması var dediğin gibi dine de ilgin varsa zorlamazsın. Sürekli aynı şeyi çalıştırmıyorlar siyer gibi güzel dersler de var.
Evet ilahiyatta yakınım
Arapça da öğrenirsin en kötü Trde işe yarayan bir dil malum 😄
. dd
Bu arada bende bir şey soracağım sana. Şimdi ben eşit ağırlık seçtim lisede yani hiç sayısal dersleri görmeden mezun oldum normalde hukuk hedefliyordum ama eşit ağırlığı matematik yüzünden batırdım. Mezuna kalma düşüncem var ama ailem baskı yaptığı için baksı ortamında çalışma isteğim hiç olmuyor bu yılda olmadı zaten. O nedenden ötürü Türkçe öğretmenliği tercihi verip tekrar yksye hazırlanmayı düşünüyorum kırık obp ile. Hedefim uçak mühendisliği ve sayısal ilk 10 binle alıyor sıfırdan kırık obp ile şansım olur mu sence? Yoksa hukuk için mi çalışayım.
Tyt fizik kimya ve biyoloji bilgim var bu arda onlara çalışmıştım birde ilgim de var. Ayt matematiği de az çok yapıyorum tyt de sorun yaşıyorum. Oluru var mı sence?
Evet türkçe öğretmenliğine gidersen istekli isteksiz bir şekilde kalmamak için o bölüme çalışıcan derslerine. Ama ben yaparım dersen elbette kırık obp ile olsun olmasın çok çalışırsan (arkadaş ortamı yapmazsan, kütüphanede çalışırsan, 1 sene asosyal sadece kendini derslere vererek çalışırsan) hukuk gelebilir.
Ama uçak mühendisliği çok zor be knk. Sayısal 10k diyorsun. Tüm seneni vermen gerekir
Eğitim fakültesi dersleri çok ağır değil zaten knk hallederim onları da haklının o ortamda hukuk bile zar zor olur kaldı ki ben lisede sayısala dair hiçbir şey görmedim oluru yok diye düşünüyordum bende. Teşekkür ederim tavsiye için.
Rica ederim ne demek. Ben mesela mezuna kalma gibi şeyler aklımdan geçiyor, mezuna kalırsam belki seneye türkçe öğretmenliği gelebilir ama bu yks yi tekrar çekemem çok zor sıkıntı. 3 kere mezuna kaldım mesela ilk defa çalıştim anca bu kadar oldu 😀
Çok sıkı çalışmamışsın demekki benim gibi ben 11. sınıfta çok iyi çalışıyordum 12ye geçince boşladım. Bu yıl doğru düzgün bir test kitabı bile bitirmedim eşit ağırlığı batırdım ordan sınıf öğretmenliği vs. de istemediğim için sözelden tercih vereceğim artık. Seneye kalsam mı diye geçiriyorum aklımdan ama 2006lılarla 7 liler beraber okudu ondan mevcut çok sadece onların mevcudu bu yıl yksye girenlerin toplam sayısına eşit bunun birde mezunu var. Herkes deli gibi çalışıyor bir yandan bunu düşündükçede kalmak istemiyorum.
Evet Bende öyle, hem 2006lilar hemde her sene zorlastiriyorlar
Her yıl zorlaşıyor da multi zoru da çözenler var knk millet manyak gibi çalışıyor. En çokda yığılma bundan oluyor bu yıl sözel zor olmasına rağmen bile yığılma oldu.
Öyle harbiden
Cevap
1Cevap
Sağlık daha cazip. İlahiyattan çıkıp ne olacaksan torpille de olabilirsin zaten
Sağol babus
. d
İki yıllık sağlık yaz sjwnsm
Şaka mı
Random atmışsın ondan dedim
Ayrıca tyt puanım çok düşük
4 yıllık geliyor
Direk takip atmışsın
Sağol ama 2 yıl zor
Eyvallah
İlahiyat 2 yıllık açıkdan diye biliyorum
4 yıllık ilahiyat bölümü var
Evet öyle varda o bölümü yapabilecegine inanıyor musun hani ilgin var mı? Ya da kpss ye girer öğretmen olurum şeyindeysen falan
Din kültürü öğretmenliği düşünüyorum ataması kuvvetli evet, biraz ilgim de var.
O zaman yaz bence öne
Dinde iyi para var
Öğretmenlik?
tavsiye ederim
Ilahiyat zor diyorlar ama
evet zordur bence de ama daha sonrasında formasyon alıp öğretmen olan akrabalarım var
Dimi
Kral 2 muska yaz 2 imam nilahı kıy 2 cenaze namazı kaldır 2 camiye yardım topla cuma çıkışı aylık 200k en az
Ogretmenlik knk
Atanan ögretmen yok
Ataması en kuvvetli bölüm din öğretmenliği
İmam ol kral ol köle olma
sözelde özel eğitim ve okul öncesi de vardı onları da düşündünüz mü?
129k zor
anladım o zaman ilahiyat mantıklı olabilir
Sağlık peki
Amma attın ne 200 bini? Çoğu halinden memnun değil kolay iş mi imamlık?
@AhmetMiraç bence öğretmenliğe göre kolay ama bizle eşit alıyorlar
@matematikçibayannn hayır öğretmen ile imam maaşları eşit değil. Öğretmenler ek derste alıyor ama imamlar almıyor. Eğitim kurumu değil ki ek ders alsın. 22 bin zammından önce 11-12 bin civarında alıyorlar. İşleri sadece camide 5 vakit namaz kıldırmak değil. Dışarıdan bakıldığında anlaşılamayan bir sürü işleri var. Doğru düzgün izinleri bile yok. Ama öğretmenler 2 ay yazın 15 günde kışın olmak üzere artı hafta sonu tatilleri de var. İmamlarda yok böyle bir şey
@AhmetMiraç imam da ek ders alıp maaşını alsın o zaman. Anlamıyorum neyi karışık anlat anlayalım akrabam da imam senelerdir yattı girdiği tek sınavla az çalışarak belki de hiç, imam oldu biz öğretmen olmak için sürekli çalışıyoruz gelişiyoruz kafa patlattığımız zor sınavlar da cabası. Daha sonrasında uğraşacağımız bir sürü iş var okulda, bunları kolay zannediyorsan ilahiyattan formasyon alıp din kültürü hocası olmanı öneriyorum. Dönem boyunca sabahtan akşama ders anlatıyoruz teneffüs saatlerinde soru çözüyoruz alacağımız para nasıl imamla denk olabilir bu ülkede bir nesli yetiştiren eğitimciye verilen önemle dine verilen önem arasındaki fark o kadar bariz ki
@matematikçibayannn ben müftülükte çalışıyorum imamlarla iç içeyim. Ablam dahil olmak üzere öğretmen akrabalarım var bende ilahiyat öğrencisi olarak öğretmen adayıyım. İmamlarda ek ders alma diye bir şey yok nasıl alsın? Öğretmenliğinde zor olduğunu biliyorum. Tabii bu biraz branşa göre de değişiyor. Dini eğitimde önemli bu da imamlar aracılığıyla yapılıyor işte. Her mesleğin kendine göre önemi var. Maaş konusunda fazla düşünmeye gerek yok. Çünkü düşünsek de bir şey değişmiyor. Son olarak 22 bin oldu işte.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar