• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Eğitim & Kariyer

Lise mezunu ile üniversite mezunu arasında çok fark var mı?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
26
Yapay Zekaya Sor

İkisi de aynı gibi geliyor bana. Sizce fark var mı?

Lise Soruları Üniversite Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • DEADLY_666
    DEADLY_666 Takip Et
    Yoda Yaş: 125 , eic 98%
    +1 yıl

Üniversite ve lise arasındaki en büyük fark aslında derslerdir. Üniversite kendine en uygun ve severek okuyacağın bir bölümün derslerini alırsın. Bu da seni seçtiğin alanda yoğunlaşmanı ve gelişmeni sağlar. Üniversitede pek çok fakülte ve fakülte altında bölümler vardır. Fark budur

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• ƞextlevel
    ƞextlevel Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Esasında sektöre göre değişir ama yükselme evresinde illâ ki yüksek okul ya da üniversite diploması aranabilir. Günümüzde aslında pek kalmadı bu olay ve daha çok referans ile yükselme dönemi başladı diyebiliriz.

Referansın en büyük özelliklerinden bir tanesi çalışılan yöneticinin direkt olarak içeriden bilgi akışını sağlayarak şirket içi çalışanının Pr'ını yapmasıdır ki günümüzde bu her daim mantıklı görülür.

0
    0 Yorumla
  • RABBITJessica
    RABBITJessica Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl

Burada bir sürü fark sayılabilir ama sen yaşayıp görmeden ne tür farklar çıkabilir ortaya kestiremezsin çünkü kimisi çok boş bir üniversite hayatı geçiriyor kimisi kendine kattıkça katıyor çevre kültür eğitim bir çok alanda o yüzden elbette bir fark olur ama bu farklar nelerdir diyecek olursan kendin yaratıyorsun farkını

0
    0 Yorumla
  • Şokagirenbimkasiyeri
    Şokagirenbimkasiyeri Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 380 cevap paylaştı.

var elbette ama ülkede artık eğitime bakılmıyor baksana ünv mezunları bile iş bulmakta zorlanıyor birde üniversite mezunu birisi lise mezunundan daha bilgili daha kültürlü olur diye bir algı var oda yanlış ünv okuyup cahil kalanda var lise mezunu olup kendisini geliştirende

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

51

Cevap

79

Cevap

• Tersy
    Tersy Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 48
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.

O yüzden eğitim şart diyoruz. İkisi aynı olabilir mi?

1
    4 Yorumla
    • Zerriin
      Zerriin
      +1 yıl

Ne alaka ya eğitim seviyesi özellikle bu ülkede çok önemsiz

Yorumla
    • Tersy
      Tersy
      +1 yıl

Soruyu tekrar oku bakalım, ne soruluyor? Lise mezunu ile üniversite mezunu arasında çok fark var mı? Diyor. Lisede aldığın eğitim ile üniversitede aldığın eğitim için fark, sadece eğitim kalitesi değildir. Üniversite sadece akademik eğitim değildir. Sosyal, kültürel gelişimdir.

Yorumla
    • Zerriin
      Zerriin
      +1 yıl

Ben soruya değil senin görüşüne yorum yapıyorum ve boşsun bb

Yorumla
    • Tersy
      Tersy
      +1 yıl

Ergen, protein. bol al, anlayış sıfır

Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 38,6b cevap paylaştı.

Evet, lise mezunları ile üniversite mezunları arasında önemli bir fark var. Üniversite mezunları, lise mezunlarından daha yüksek maaş alırlar, daha iyi iş imkanlarına sahip olurlar ve daha yüksek bir yaşam standardı yaşarlar. Lise mezunları ile üniversite mezunları arasındaki bu fark, üniversite eğitiminin sağladığı avantajlardan kaynaklanıyor. Üniversite eğitimi, öğrencilere daha geniş bir bilgi yelpazesi kazandırıyor, onları daha eleştirel düşünmeye teşvik ediyor ve onlara iş dünyasında rekabet edebilecek beceriler kazandırıyor.

1
    0 Yorumla
  • falancaninkiziii
    falancaninkiziii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 101%
    +1 yıl

Kendini geliştirmiş, kendine birşeyler katmış insan ortaokul mezunu bile olsa hiç okumamış bile olsa herkesten birkaç gömlek üstte oluyor benim gözümde. Okul okumayla statü sahibi olduğunu sananlara da gülüyorum 😄 herkes okuyor ama sen kendine ne kattın onu de bi hele diyorum. Bazıları var sadece okuduğu bölümle ilgili konuşuyor. Neden çünkü boş. Doldurmamış kendini. Karakter, kişilik sıfır; ama okumuş bir şey olmuş sözde 😄😄 Yani demem o ki lise, üniversite ne okursa okusun bir fark yok. Fark hayata nasıl yaklaştığı, kendini geliştirmesi vs kısmında ortaya çıkıyor.

3
    1 Yorumla
    • mkd0r
      mkd0r
      +1 yıl

kesinlikle

Yorumla
  • iSooo1
    iSooo1 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 52%
    +1 yıl

Lise mezunu bir öğrenci bazen lise mezunu bir öğrenciden daha farklıdır. Yaşanılan ve kabul edilen tecrübeleri çok olan kimseler tecrübesiz veya az tecrübesi bulunanlara fark üstüne fark atabilir. Eğitimin amacı bizleri bilgiyle doldurmak ve onlarla hayatımızı daha ileriye taşımak, gelecek nesillerimiz için daha iyi bir geleceği inşa etmek falan... Lise de görülen eğitimle üniversitede görülen eğitimlerde fark var mı? Evet var. Lise genellikle standartlaştırılmış şeyleri ortak künye de herkese bilgi dağıtırken, üniversiteler çeşit çeşit mesleklere ayrılmış bir kısım işçi bir kısım mühendis bir kısım idareci bir kısım postacı falan falan. En büyük farkı oluşturan şey yaşadıklarımızdan aldığımız tecrübeler ve yaşayanlardan işittiğimiz ders niteliğindeki tecrübelerdir. Okul okumadan profesör unvanı alan adamdan daha fazla istediğine yakın olabiliyorsun.

Eğitimle atılan fark aşılır, tabi kendinizi at yarışında at gibi hissetmiyorsanız başka...

1
    0 Yorumla
  • mehtaptrll
    mehtaptrll Takip Et
    Xper 1 Yaş: 31
    +1 yıl

Ben farkın diplomayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. lise mezunuyum ve asistanlığımı yapan kişi üniversite mezunu ben hem onun mevki olarak üstüyüm hemde maaş olarak diyeceğim o ki üniversite mezunu olmanın belli alanlarda size bir faydası yok kendinizi geliştirmenin faydası var. Ben tekstil sektöründeyim ve kendi sektörüm için söylüyorum bunu yoksa bazı sektörlerde diploma şart insan değil diploma alıyo bir çok sektörde maaşı o yüzden okuyacağınız üniversite değil yapacağınız iş çok önemli arkadaşalar.

3
    1 Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Evet ama sadece iş bazında bakıyorsun beyinsel ve davranışsal olarak çok fark var ayrıca kariyeri lise mezunu biri yapamaz bence

Yorumla
  • skxmen
    skxmen Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

1 üniversitede ortamlar kulüpler vardır burada edindiğin dostluklar tecrübeler vardır lisede yoktur

2 lisede herşeyden biraz bilirsin üniversitede bunun üzerine bir de bi bölüm üzerine daha detaylı bilgi sahibi olursun

3 lisede öğrenci evinde olmazsın üniversitede bu imkan var

4 liseli daha erken iş hayatına atılıp üniversiteli işe başladığında üniversiteliden üstün olabilir

1
    0 Yorumla
  • DawnGuard
    DawnGuard Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 87%
    +1 yıl

Üniversite insanın kendini gelsitirdigi bir alandir her konuda. Öğretim hariç.. öğretim bu kadar kötüyken. Lise mezunu üni mezunu fark yok. Aslında var mühendisten daha çok kalifi eleman aranıyor. Teknik veya meslek Lise mezunuysan daha rahat iş buluyorsun..

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bu ülkede mandıra olacak yerlere üniversite açıp herkesin eline tutuşturulan bir kağıt parçası haline geldi yüksek öğrenim diploması.
    Neyin altı oyulmadı ki bunu atlasınlar.
    Önemli olan kişisel gelişim, işini iyi yapıyorsan istersen ilk öğrenim mezunu ol ticaretle uğraş emrinde birsürü diplomalı insan çalıştırırsın.
    Bu ülkede ya çalacaksın, ya da risk alıp ticaretle uğraşacaksın.
    Gerisi ile sadece hayatını çevirirsin geçer gidersin.

0
    0 Yorumla
  • TOKAREV
    TOKAREV Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Bu yaptığın işle alakalı. Piyasa da ne lise mezunları var. Hem kendini geliştirmiş, hem de maddi durumu oldukça iyi olan. Yani Üniversite mezunu olmak kendinizi geliştirdiğiniz sürece iyi yoksa çok çok önemli değil diye düşünüyorum.

1
    10 Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Yalnız senin dediğin lise mezunlarının baba işi var

Yorumla
    • TOKAREV
      TOKAREV
      +1 yıl

@ylsnr_04 Hayır hanım efendi, Kendi elleriyle elde eden çok kişi tanıyorum. Ben sanayide çalıştım. Az çok biliyorum bu piyasayı. Tabi bazı şeyler de nasip kısmettir. Ama lise mezunu olup başarılı insan da çok. Başka bir nokta ise dünya sıralamasında zengin insanlara bakın çoğu üniversite mezunu değildir.

Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Bence davranışsal ve zihniyet olarak çok fark var lise mezunu arkadaşlarım koca, arıyor ben ise nasıl atanıcam onun derdindeyim

Yorumla
    • TOKAREV
      TOKAREV
      +1 yıl

@ylsnr_04 Daha çok gençsiniz ve Türkiye şartlarında zorluklarda gördüğünüz için bu söyleminiz oldukça normal, şöyle ifade edeyim. Mesela Amaznun sahibi bezos ve Teslanın sahibi Musk bu iki isim zenginlikte ilk 2 sırayı alır. Ancak listenin diğer isimleri Bernard Arnault üniversite eğitimi almamıştır. Yine Bill Gates kendi isteği ile üniversiteyi terk etmiştir. Facebook un sahibi Mark
      Zuckerberg kendi isteği ile bırakmıştır. Hoş bir disiplin olayı var ancak bırakmıştır. Yani bu liste devam ettiğinde bu kişiler daha fazla. Ama Entelektüellik veya sizin değişiniz ile davranışsal ve zihniyet olarak oldukça iyi karakterler. Ha bizzat kişiliklerini bilemem. Zihniyet meselesi ise üniversite mezunu olan çok fazla kendini bilmez insan var. Yani bu dediğiniz üniversite mezunu olup olmamak ile pek alakalı değil diye düşünüyorum

Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Bu dedikleriz türkiye şartlarında geçerli şeyler değil lise mezunı olan bir kızın tek düşündüğü şey erkek vizyonu çok dardır ama üni mezunj kötü insanlar da çok fazla ama görüş olarak daha nitelikli insanlar olurlar eğitimi savunmanız gerekirlen eğitimsizliği savunuyorsunuz

Yorumla
    • TOKAREV
      TOKAREV
      +1 yıl

@ylsnr_04 Hanım efendi yanlış anlamayın ben üniversitede hocayım 😊ve ayrıca ticari işler ile de uğraşıyorum. Aklımızı değiştiren şeyler tecrübelerdir. Ben bu tecrübelere dayanarak bunu ifade edebiliyorum. Akıl ile ilgili bilgi birikimi olan bir Profesör var. Sinan Canan. Bence kendisini dinleyin düşüncelerinizde farklılıklar olacaktır. Ayrıca emin olun çok uzak olmayan bir zamanda üniversite diplomalarının hiçbir işe yaramadığı ve insanların yaptıkları ile ön plana çıktığı zamanlara ulaşacağız. Aynı profesör bunları da belirtiyor. Sizin savınız yanlış demiyorum. Hadimde değil. Siz verdiğiniz emek ve yapmak istedikleriniz ve ve ve Türkiye de bir şeylerin karşılığının olmamasından dolayı, yaptıklarınızın bir anlamı olması dileğindesiniz. Evet gayet normal ve haklısınız. Ancak düşündüğümüz noktaya gitmiyor. Ayrıca şu an ki aklım olsa bu kadar tahsil için uğraşmazdım. ama bu bilgileri yine elde edebilirdim diye düşünüyorum

Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Tm o zmn işinizi bırakın gidin esnaflık yapın ne uğraşıyorsunuzki o halde
      İşe yarıyor yarsmasaydı abim bir doktor bir abimde mühendis olamazdı inşaat işçisi ya da çoban olurlardı okumak her zmn için önemli ve hak eden her zmn istediği yerde olacaktır iyi akşamlar

Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Ayrıca yorumlardan da anlayacağınız üzere çoğu kişi benimle aynı görüşte

Yorumla
    • TOKAREV
      TOKAREV
      +1 yıl

@ylsnr_04 Hanım efendi öncelikle gergin cevaplar vermeye gerek yok. Benim yazdıklarımda normal şeyler ifade ettim. Ayrıca konuya tavırlı olduğunuz için alakasız noktalara giriyorsunuz. Ben okumak kesinlikle mantıksız vs bilmem ne demedim. İki taraf içinde olumlu ve olumsuz örneklerden dolayı okumanın insani olarak fark oluşturmamasının yanında herkes için geçerli bir durum olmaması gerektiğini ifade ettim. Bu konuya çok çok geniş bir perspektiften de bakabiliriz isterseniz. Sadece sizi bozmak için veya hakir görüyormuş gibi veya düşüncemi kabul ettiriyormuşum gibi düşünmeyin. O kadar yazdığım şeyler katılmadığınız nokta varsa oraya değinirseniz Canı gönülde düzgünce cevap veririm. Başka bir nokta ise her zaman aklınızda bulundurun. "çoğu kişi" dediğiniz her zaman haklı değildir. Ülkemizde çoğu kişinin söylediği doğru olsaydı veya yaptıkları doğru olsaydı bu durumda olmazdık. Elbette okumuş insanlara ihtiyaç var. Mesela abim doktor dediniz ve doktor bu kadar insan nüfusunda en elzem mesleklerden biri. Ancak Sizin abiniz Türkiye nin çok küçük bir bölümünü teşkil eden sınıfta, Akıl ve başarı olarak. Dolayısıyla bu işi herkes yapamaz. Bakın tekrar ediyorum sizi bozmak veya yanlışsınız demek için yazmıyorum. Sadece herkesi okutamayız. Ama herkesi eğitim ve kültür olarak belli bir seviyeye getirebiliriz. Bu sadece üniversitede alınan bir durum değil bunu ifade etmek istiyorum. Bakın tekrar ediyorum. Eğitimci ve sanayiden gelmiş biri olarak sizin görmediğiniz birçok konuya hakimim. Bütün sanayi şu an ara elemana ihtiyaçları bazı yetenek isteyen ince işlere yetiştirecek insan aradıklarını ifade ediyorlar. Bazı meziyetler belli bir yaştan sonra kazanılmıyor. Mesela şöyle örnek vereyim. Doktorluk belli bir akıl ve vücut olgunluğu ile yapılabilir. Yani küçükten eğitim o mesleğe yönelmek belki de çocuğu etkileyebilir.

Yorumla
    • TOKAREV
      TOKAREV
      +1 yıl

@ylsnr_04
      Ancak sanayi iş çevresinde en azından 13-14 yaşından itibaren el mahareti isteyen işler vardır ve dur ben birde üniversite okuyayım dedinmi o meziyet kaybolur. Ayrıca herkes okuyamıyor üniversite okumak sizin de bildiğiniz gibi çok kolay değil. Dolayısıyla Bazı insanları da hayat adam eder ve yaşadıkları farklı kültürleri de almasını sağlar.

Son olarak okumak sizin de yazınızın sonunda ifade ettiğiniz gibi önemli ancak insan okumak eylemini sadece üniversitede alır diye bir kural yok. Yani okumak kısmı ile üniversite okumak kısmında anlaşalım.

mesaj uzun oldğu için iki kısımda yollayabildim kusura bakmayın.

Yorumla
  • sjsjsjssjahsjw
    sjsjsjssjahsjw Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 92%
    +1 yıl

Bence fark yok. Bu soruyu bana birkaç yıl önce sorsan tabi fark var canım derdim. Ama şimdi bakıyorum da üniversite okumak o kadar basitleşti ki en tembel insan bile kolay bir şekilde sınavı geçip herhangi bölüme yerlesebiliyor. Her şey basitleşti.

0
    0 Yorumla
  • harrylinka
    harrylinka Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.

Evet fark var ancak karakter ve kendini geliştirme konusunda bir fark göremiyorum. En iyi üniversiteleri ayrı tutarım zaten çogu uni mezunu lise mezunu gibi 350-400 puanla uni mi okunur? Stanford harvard sertifika al daha iyi…

0
    1 Yorumla
    • simgee_yuuna
      simgee_yuuna
      +1 yıl

Ne kadar onlarin sertifikasi?

Yorumla
  • birsenfonişairi
    birsenfonişairi Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 83%
    +1 yıl

Şayet tıp ya da çok iyi (mavi diploma veren) bir üniversiteden güzel talep olan bir bölümde okursan var. Ama çok aşırı bir maaş farkı yok asgari ücretliyle üniversite mezunu arasında

0
    0 Yorumla
  • sörbiek
    sörbiek Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Türkiye'de her şey kağıt üstünde havalı. Özde pek nitelik yok. Boğaziçi gibi okulları hariç tutuyorum tabii. Onun dışındaki üniversitelerden mezun olduysan lise mezunuyla aranda sosyal statü, gelir farkı gibi farklar neredeyse yok. Hatta lisede babasından ustasından iş öğrenenler bugün bir adım önde. Tabii bunu bu hale şimdiki hükümet getirdi. Zira vasatı yüceltmede ve okumuşluğu, zekayı *tin g*tüne sokmada üstlerine yok.

0
    2 Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Çok haklı nir yorum ama beyinsel ve davranışsal olarak çok fark var

Yorumla
    • sörbiek
      sörbiek
      +1 yıl

@ylsnr_04 Genele baktığımızda öyle tabii

Yorumla
  • hashassutu
    hashassutu Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Çok fark var üni insanı her alanda geliştiren bir yer bu kişiye de bağlı biraz eğer gelişime açık ve hayatı dolu dolu yaşamak istiyorsa bir insan mutlaka kaliteli bir üni kazanmalı. Gelişime açık değil evimde oturuyorum hep derse zaten gerek yok. İş anlamında bir beklentisi yoksa eğer.

0
    0 Yorumla
  • Akrep_burcu_kadını
    Akrep_burcu_kadını Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    +1 yıl

üni mezunu olanlar artık iş hayatına atılcaklar, kendi ayakları üzerinde duracaklar, yaş olarakta daha olgun olacaklar, evlilik falan vs. ama lise mezunu, şehir dışı okumadığın sürece kendi ayaklarının üzerinde duramazsın. Ailenden maddi yönden sürekli yardım isticen falan . Bir de şöyle bir durum var her üni öğrencisi illaki asgari ücretle çalışılan bir yerde çalışmıştır. Kendi ayakları üzerinde durmanın nasıl bir şey olduğunu görebilmek için

0
    0 Yorumla
  • AstronotJuliettt
    AstronotJuliettt Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 60%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı.

Evet var tabiki konuşma şeklinden düşünme yapısından bile anlaşılıyor ama lise mezunu olup kendini geliştiren insanlar olduğu gibi üniversite bitirip kazma olanlar da var

0
    0 Yorumla
  • hayatınoteyakası
    hayatınoteyakası Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 98%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 519 cevap paylaştı.

Mesela lise mezunu biri mühendis, avukat, doktor vs. olamazken üniversite mezunu olan bölümüne göre bir meslek sahibi olabilir. Bunca insan boşuna okumuyor.

0
    0 Yorumla
  • fenerli_dunya
    fenerli_dunya Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 93%
    +1 yıl

Babanın işyeri varsa, ticaretle ilgileniyorsan veya kolluk kuvvetlerinde yer almak istiyorsan üniversite mezunu olmaya gerek yok gerçekten

1
    0 Yorumla
  • Godofevil666
    Godofevil666 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Görev yaptığım üniversitedeki doçentlerin, profların çoğunun ilkokul mezunundan farkı yok kafa yapısı olarak.

0
    0 Yorumla
  • Cod2009
    Cod2009 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Fark var tabi biri üst mezun diğeri alt kademe ama lise yeterli diye düşünüyorum orta okul ilkokul olsa cahil olarak görülür

0
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

üniversiteye gerçekte verimli bir şekilde giden kişi ile gitmeyen arasında ciddi kültür farklılıkları var

0
    0 Yorumla
  • Zevkli_Temas
    Zevkli_Temas Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 96%
    +1 yıl

Fark yok sanki lisansı olanlar daha mı bilgili ya da liseliler cahil mı hiç alakası bile yok.

0
    6 Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Bence fark var ben de böyle düşünürdüm ta ki iki lise mezunu ile aynı işte çalışana kadar

Yorumla
    • Zevkli_Temas
      Zevkli_Temas
      +1 yıl

@ylsnr_04 çalışma farklı da ayrıca senin yanındaki cahil diye hepsi öyle olamaz ama demi

Yorumla
    • Zevkli_Temas
      Zevkli_Temas
      +1 yıl

Bir kişi üzerinden baz alamazsin

Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Hepsi değildir ama ben ikisi arasunda kafayı yemiştim hayattaki tek hedef ve amaçlaro bir erkek

Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Ben nasıl atanıcam diye yanarken onlar zengin koca nasıl bulunur kafasındaydılar

Yorumla
    • Zevkli_Temas
      Zevkli_Temas
      +1 yıl

@ylsnr_04 öyle tipler çok

Yorumla
  • Ercan3737
    Ercan3737 Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl

Bence okul bitirip mastır yapanları da gördüm basdı insanları kafası boş olunca isterse mastır yapsın nafile

0
    0 Yorumla
  • ucundanaccık
    ucundanaccık Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 46%
    +1 yıl

Sosyal yaşama uyum, kültür, davranış bir çok konuda fark olur.
    Ama üniversiteden üniversiteye, şehirden şehire değişir tabi bu durum.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bölüme bağlı de dağlar kadar fark oluyor en basitinden bak en en basitinden üniversite okumaya başka şehire giden insan tek yaşamayı sorunlarını çözmeyi bir nevi yetiskin olmqyı öğreniyor kötü bir bölüm olsa dahi

0
    0 Yorumla
  • CptSimonRiley
    CptSimonRiley Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Hakkari üniversitesi ise bir fark yok ancak Boğaziçi mezunu ile lise mezununu kıyaslamak epey komik olur.

0
    0 Yorumla
  • Ahmet_E
    Ahmet_E Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 86%
    +1 yıl

Arkadaşım ilkokul mezunu.
    6 tane üniversite mezunu çalışanı var.
    Siz neden bahsediyorsunuz?

0
    0 Yorumla
  • Azraaaa1
    Azraaaa1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 83%
    +1 yıl

Üniversite mezuniyetinde daha rahatsın... Reşit olduğun için herkes kafasına göre takılıyor

0
    0 Yorumla
  • SevgiyeAcBiri
    SevgiyeAcBiri Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 77%
    +1 yıl

hemde ciddi fark var bakis acilari cok farkli bir kere olaylara

0
    0 Yorumla
  • Kafkas01
    Kafkas01 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 90%
    +1 yıl

Farksızlaştığı için yok gibi gözüküyor fakat olduğu gibi bakarsak tabi ki eğitim farkı var.

0
    0 Yorumla
  • ButcherBlaviken
    ButcherBlaviken Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 92%
    +1 yıl

Cumhurbaşkanının lise terk olduğunu düşünürsek lise mezunu en üst seviyede 😂

0
    0 Yorumla
  • pıhhml
    pıhhml Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 90%
    +1 yıl

Çalışma hayatına başlayınca aradaki farkı görür anlarsın 😃

0
    2 Yorumla
    • ylsnr_04
      ylsnr_04
      +1 yıl

Evet iki lise mezunu ile çalışıncA ben anlamıştım onlardan farklı olduğumu ve işi bırakmıştım

Yorumla
    • pıhhml
      pıhhml
      +1 yıl

Evet

Yorumla
  • Mericeyn10
    Mericeyn10 Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Var da bu devirde pek önemi kalmadı ya sayılı üniversitelerden birine girmeditsen

0
    0 Yorumla
  • Tfngnl
    Tfngnl Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 90%
    +1 yıl

askere gidince anlaşılıyor genelde o fark :D :D

0
    0 Yorumla
  • angelaist
    angelaist Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46 , eic 91%
    +1 yıl

Bu soruyu sormanız bile aradaki farkı göstermiyor mu?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

nasıl aynı gibi geliyor en kötü üniversite mezunu, en iyi lise mezunundan her zaman üstündür. askerlik dahil iş hayatında vesaire her yerde üniversite mezunu olmak tercih sebebidir

0
    0 Yorumla
  • karamelizeaşk
    karamelizeaşk Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 524 cevap paylaştı.

Pek yok aslında eğer üniversite de iyi bir bölüm okumadığın sürece

0
    0 Yorumla
  • Gülxxx
    Gülxxx Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 98%
    +1 yıl

Var tabiki mbiri meslek sahibi digeri de meslek sahibi olabilir tabiki ama okulumu okumak farklı

0
    0 Yorumla
  • Pelin73748
    Pelin73748 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 90%
    +1 yıl

Fark var bence herkes için geçerli değil ama bazılarında cidden fark var

0
    0 Yorumla
  • DeliAdam31
    DeliAdam31 Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 59%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 665 cevap paylaştı.

Pran ya da Mesleğin vrs ilkokul mezunu ol yeter. Yoksa doktora okusan boş.
    Ülke gerçeği

0
    0 Yorumla
  • maykutoz
    maykutoz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Üniversite mezunu iyi bir işçidir lise mezunu da bu süre zarfında çalışacağı için o da iyi bir işçidir. Birinin diğerine göre artışı konfordur bu da her zaman geçerli değildir. Tek gerçek girişimciliktir kendini geliştirmektir 🙏

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Evet, çok fark var. Üniversite insanın hayata bakışından yaşam biçimine kadar birçok şeyi değiştiriyor.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Hangi açıdan? Eğitimin yeterliliği mi yoksa üni mezunu birisiyle lise mezunu birisi evlenirse sorun olur mu anlamında mi? Soruyu biraz açar mısın

0
    0 Yorumla
  • dogan22
    dogan22 Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı.

Hangi üniversite ve hangi bölümden mezun olduğuna göre değişir.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

İkisi de aynı gibi diye düşünüyorsan lise mezunusun demektir.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Üniversite insanın hayatina bir bakiş açisi kazandirir

Yorumla
  • HoşafAğızlı
    HoşafAğızlı Takip Et
    Master Yaş: 28
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 673 cevap paylaştı.

Çalıştığım işte üni mezunları var bnce fark yok 😂

0
    0 Yorumla
  • fbk94
    fbk94 Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Yerine göre değişiyor yani üniversitesine göre
    #Hükümdar

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kıyaslamak bile saçma meslek lisesinden mezun olmuş ile mühendislik bitirmiş biri aynı mi?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

nesi aynı iki yıllık okurken bile insanlar ne kadar ter döküyor

0
    1 Yorumla
    • GopÇocuğu
      GopÇocuğu
      +1 yıl

Sonuç?

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Pek yok. Çünkü üniversitesitede, kendini geliştirmen önemli.

0
    0 Yorumla
  • alaraaaaa1
    alaraaaaa1 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Bence kendini geliştirmek okumakla alakası yok ne görgüsüz cahil insanlar var üniversitesi mezunu oluyo

0
    0 Yorumla
  • dmla17
    dmla17 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Bence tecrübeli plmak da fayda var sen tecrübeli olduktan sonra ilkokul mezunu bile olsan fark yaratirsin.

0
    0 Yorumla
  • Oktay3483
    Oktay3483 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

Evet ikisi arasında fark var biri ötekinden 2 yıl veya 4 yıl daha fazla okul okumuş oluyor

1
    0 Yorumla
  • Erenn_09
    Erenn_09 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 21
    +1 yıl

Yok be üniversite mezunu mesela erkekler daha sakalı kızlar vücut olarak daha olgun

0
    0 Yorumla
  • ruhhalim2828
    ruhhalim2828 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

tabikide var sen lise okuyon o senden sonra hale okuyor daha fazla bilgi ediniyor

0
    0 Yorumla
  • intelligentperson
    intelligentperson Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21
    +1 yıl

Biri lise mezunu diğeri Universite bu fark mesela KSKSKSKKSK

0
    0 Yorumla
  • Serial_lover
    Serial_lover Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

Karakter anlaminda mi, yoksa enteklektüel kişlik anlamında mı?

0
    0 Yorumla
  • Mehmett9856
    Mehmett9856 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    +1 yıl

Onların arasında fark yok ama ilk okul mezunu fabrika işçisinin onlardan üstün olduğu doğrudur 😂

0
    0 Yorumla
  • absend
    absend Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Paran varsa problem yok

1
    0 Yorumla
  • Cmn24
    Cmn24 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 64%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 506 cevap paylaştı.

Fark var tabi ama yüksek derecede değil

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (70)
Devamını Gör(115)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Lise mezunu ile üniversite mezunu arasında çok fark var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Lise mezunlarının ilkokul mezunlarından bir farkı yok mu? 12 cevap verildi
Universite mezunu ile lise mezunu kiz arasindaki fark nedir ? 19 cevap verildi
Meslek lisesi mezunuyla meslek yüksek okulu mezunu arasında ne fark var? 4 cevap verildi
Neden lise muzunu hemsirelik ile üniversite mezunu arasında fark yok? 3 cevap verildi
Açıktan Lise bitirenle Düz Lise bitirenin arasındaki fark? 5 cevap verildi
Lise mezunu mu üniversite eğitimi mi? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hayatınızdaki insanları kullanmak için mi hayatınızda tutarsınız?
  • Erkek övgüyle, kadın ilgiyle, çocuk sevgiyle yaşar. Siz ne kadar yaşayıp, yaşatıyorsunuz?
  • Ben çay içerken üstündeki kıyafet bende olsaydı, ne giymiş olurdum?
  • Saçlar anıları saklar mı?
  • Bir günlüğüne tarihten biri olsan kim olurdun?
  • Vay... Be Bunu bilmiyordum!" Yüksek bir yerden bakınca benim Ruhum Çekiliyor gibi oluyor, Dizlerimin bağı çözüldü" Dedirten Nedir?
  • TÜİK güncel verileri açıkladı! At ve eşek sayısındaki büyük düşüş sizce neden kaynaklanıyor?
  • Hindistan Başbakanı "Temizlik doğamız haline gelecek, dünyanın en temizi biz olacağız" dedi! Sizce başarabilirler mi?
  • CHP'li vekilin 'taytla geziyor' dediği vali görevden alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • Kardeşinizin çocuğu olmuyor diye kendi çocuğunuzu evlatlık verir miydiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨