+1 yılÜniversite ve lise arasındaki en büyük fark aslında derslerdir. Üniversite kendine en uygun ve severek okuyacağın bir bölümün derslerini alırsın. Bu da seni seçtiğin alanda yoğunlaşmanı ve gelişmeni sağlar. Üniversitede pek çok fakülte ve fakülte altında bölümler vardır. Fark budur
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Esasında sektöre göre değişir ama yükselme evresinde illâ ki yüksek okul ya da üniversite diploması aranabilir. Günümüzde aslında pek kalmadı bu olay ve daha çok referans ile yükselme dönemi başladı diyebiliriz.
Referansın en büyük özelliklerinden bir tanesi çalışılan yöneticinin direkt olarak içeriden bilgi akışını sağlayarak şirket içi çalışanının Pr'ını yapmasıdır ki günümüzde bu her daim mantıklı görülür.
00 Yorumla
+1 yılBurada bir sürü fark sayılabilir ama sen yaşayıp görmeden ne tür farklar çıkabilir ortaya kestiremezsin çünkü kimisi çok boş bir üniversite hayatı geçiriyor kimisi kendine kattıkça katıyor çevre kültür eğitim bir çok alanda o yüzden elbette bir fark olur ama bu farklar nelerdir diyecek olursan kendin yaratıyorsun farkını
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılvar elbette ama ülkede artık eğitime bakılmıyor baksana ünv mezunları bile iş bulmakta zorlanıyor birde üniversite mezunu birisi lise mezunundan daha bilgili daha kültürlü olur diye bir algı var oda yanlış ünv okuyup cahil kalanda var lise mezunu olup kendisini geliştirende
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. O yüzden eğitim şart diyoruz. İkisi aynı olabilir mi?
14 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet, lise mezunları ile üniversite mezunları arasında önemli bir fark var. Üniversite mezunları, lise mezunlarından daha yüksek maaş alırlar, daha iyi iş imkanlarına sahip olurlar ve daha yüksek bir yaşam standardı yaşarlar. Lise mezunları ile üniversite mezunları arasındaki bu fark, üniversite eğitiminin sağladığı avantajlardan kaynaklanıyor. Üniversite eğitimi, öğrencilere daha geniş bir bilgi yelpazesi kazandırıyor, onları daha eleştirel düşünmeye teşvik ediyor ve onlara iş dünyasında rekabet edebilecek beceriler kazandırıyor.
10 Yorumla
+1 yılKendini geliştirmiş, kendine birşeyler katmış insan ortaokul mezunu bile olsa hiç okumamış bile olsa herkesten birkaç gömlek üstte oluyor benim gözümde. Okul okumayla statü sahibi olduğunu sananlara da gülüyorum 😄 herkes okuyor ama sen kendine ne kattın onu de bi hele diyorum. Bazıları var sadece okuduğu bölümle ilgili konuşuyor. Neden çünkü boş. Doldurmamış kendini. Karakter, kişilik sıfır; ama okumuş bir şey olmuş sözde 😄😄 Yani demem o ki lise, üniversite ne okursa okusun bir fark yok. Fark hayata nasıl yaklaştığı, kendini geliştirmesi vs kısmında ortaya çıkıyor.
31 YorumlaLise mezunu bir öğrenci bazen lise mezunu bir öğrenciden daha farklıdır. Yaşanılan ve kabul edilen tecrübeleri çok olan kimseler tecrübesiz veya az tecrübesi bulunanlara fark üstüne fark atabilir. Eğitimin amacı bizleri bilgiyle doldurmak ve onlarla hayatımızı daha ileriye taşımak, gelecek nesillerimiz için daha iyi bir geleceği inşa etmek falan... Lise de görülen eğitimle üniversitede görülen eğitimlerde fark var mı? Evet var. Lise genellikle standartlaştırılmış şeyleri ortak künye de herkese bilgi dağıtırken, üniversiteler çeşit çeşit mesleklere ayrılmış bir kısım işçi bir kısım mühendis bir kısım idareci bir kısım postacı falan falan. En büyük farkı oluşturan şey yaşadıklarımızdan aldığımız tecrübeler ve yaşayanlardan işittiğimiz ders niteliğindeki tecrübelerdir. Okul okumadan profesör unvanı alan adamdan daha fazla istediğine yakın olabiliyorsun.
Eğitimle atılan fark aşılır, tabi kendinizi at yarışında at gibi hissetmiyorsanız başka...
10 Yorumla
+1 yılBen farkın diplomayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. lise mezunuyum ve asistanlığımı yapan kişi üniversite mezunu ben hem onun mevki olarak üstüyüm hemde maaş olarak diyeceğim o ki üniversite mezunu olmanın belli alanlarda size bir faydası yok kendinizi geliştirmenin faydası var. Ben tekstil sektöründeyim ve kendi sektörüm için söylüyorum bunu yoksa bazı sektörlerde diploma şart insan değil diploma alıyo bir çok sektörde maaşı o yüzden okuyacağınız üniversite değil yapacağınız iş çok önemli arkadaşalar.
31 Yorumla1 üniversitede ortamlar kulüpler vardır burada edindiğin dostluklar tecrübeler vardır lisede yoktur
2 lisede herşeyden biraz bilirsin üniversitede bunun üzerine bir de bi bölüm üzerine daha detaylı bilgi sahibi olursun
3 lisede öğrenci evinde olmazsın üniversitede bu imkan var
4 liseli daha erken iş hayatına atılıp üniversiteli işe başladığında üniversiteliden üstün olabilir10 YorumlaÜniversite insanın kendini gelsitirdigi bir alandir her konuda. Öğretim hariç.. öğretim bu kadar kötüyken. Lise mezunu üni mezunu fark yok. Aslında var mühendisten daha çok kalifi eleman aranıyor. Teknik veya meslek Lise mezunuysan daha rahat iş buluyorsun..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülkede mandıra olacak yerlere üniversite açıp herkesin eline tutuşturulan bir kağıt parçası haline geldi yüksek öğrenim diploması.
Neyin altı oyulmadı ki bunu atlasınlar.
Önemli olan kişisel gelişim, işini iyi yapıyorsan istersen ilk öğrenim mezunu ol ticaretle uğraş emrinde birsürü diplomalı insan çalıştırırsın.
Bu ülkede ya çalacaksın, ya da risk alıp ticaretle uğraşacaksın.
Gerisi ile sadece hayatını çevirirsin geçer gidersin.00 YorumlaBu yaptığın işle alakalı. Piyasa da ne lise mezunları var. Hem kendini geliştirmiş, hem de maddi durumu oldukça iyi olan. Yani Üniversite mezunu olmak kendinizi geliştirdiğiniz sürece iyi yoksa çok çok önemli değil diye düşünüyorum.
110 Yorumla- +1 yıl
@ylsnr_04 Hayır hanım efendi, Kendi elleriyle elde eden çok kişi tanıyorum. Ben sanayide çalıştım. Az çok biliyorum bu piyasayı. Tabi bazı şeyler de nasip kısmettir. Ama lise mezunu olup başarılı insan da çok. Başka bir nokta ise dünya sıralamasında zengin insanlara bakın çoğu üniversite mezunu değildir.
- +1 yıl
@ylsnr_04 Daha çok gençsiniz ve Türkiye şartlarında zorluklarda gördüğünüz için bu söyleminiz oldukça normal, şöyle ifade edeyim. Mesela Amaznun sahibi bezos ve Teslanın sahibi Musk bu iki isim zenginlikte ilk 2 sırayı alır. Ancak listenin diğer isimleri Bernard Arnault üniversite eğitimi almamıştır. Yine Bill Gates kendi isteği ile üniversiteyi terk etmiştir. Facebook un sahibi Mark
Zuckerberg kendi isteği ile bırakmıştır. Hoş bir disiplin olayı var ancak bırakmıştır. Yani bu liste devam ettiğinde bu kişiler daha fazla. Ama Entelektüellik veya sizin değişiniz ile davranışsal ve zihniyet olarak oldukça iyi karakterler. Ha bizzat kişiliklerini bilemem. Zihniyet meselesi ise üniversite mezunu olan çok fazla kendini bilmez insan var. Yani bu dediğiniz üniversite mezunu olup olmamak ile pek alakalı değil diye düşünüyorum - +1 yıl
@ylsnr_04 Hanım efendi yanlış anlamayın ben üniversitede hocayım 😊ve ayrıca ticari işler ile de uğraşıyorum. Aklımızı değiştiren şeyler tecrübelerdir. Ben bu tecrübelere dayanarak bunu ifade edebiliyorum. Akıl ile ilgili bilgi birikimi olan bir Profesör var. Sinan Canan. Bence kendisini dinleyin düşüncelerinizde farklılıklar olacaktır. Ayrıca emin olun çok uzak olmayan bir zamanda üniversite diplomalarının hiçbir işe yaramadığı ve insanların yaptıkları ile ön plana çıktığı zamanlara ulaşacağız. Aynı profesör bunları da belirtiyor. Sizin savınız yanlış demiyorum. Hadimde değil. Siz verdiğiniz emek ve yapmak istedikleriniz ve ve ve Türkiye de bir şeylerin karşılığının olmamasından dolayı, yaptıklarınızın bir anlamı olması dileğindesiniz. Evet gayet normal ve haklısınız. Ancak düşündüğümüz noktaya gitmiyor. Ayrıca şu an ki aklım olsa bu kadar tahsil için uğraşmazdım. ama bu bilgileri yine elde edebilirdim diye düşünüyorum
- +1 yıl
@ylsnr_04 Hanım efendi öncelikle gergin cevaplar vermeye gerek yok. Benim yazdıklarımda normal şeyler ifade ettim. Ayrıca konuya tavırlı olduğunuz için alakasız noktalara giriyorsunuz. Ben okumak kesinlikle mantıksız vs bilmem ne demedim. İki taraf içinde olumlu ve olumsuz örneklerden dolayı okumanın insani olarak fark oluşturmamasının yanında herkes için geçerli bir durum olmaması gerektiğini ifade ettim. Bu konuya çok çok geniş bir perspektiften de bakabiliriz isterseniz. Sadece sizi bozmak için veya hakir görüyormuş gibi veya düşüncemi kabul ettiriyormuşum gibi düşünmeyin. O kadar yazdığım şeyler katılmadığınız nokta varsa oraya değinirseniz Canı gönülde düzgünce cevap veririm. Başka bir nokta ise her zaman aklınızda bulundurun. "çoğu kişi" dediğiniz her zaman haklı değildir. Ülkemizde çoğu kişinin söylediği doğru olsaydı veya yaptıkları doğru olsaydı bu durumda olmazdık. Elbette okumuş insanlara ihtiyaç var. Mesela abim doktor dediniz ve doktor bu kadar insan nüfusunda en elzem mesleklerden biri. Ancak Sizin abiniz Türkiye nin çok küçük bir bölümünü teşkil eden sınıfta, Akıl ve başarı olarak. Dolayısıyla bu işi herkes yapamaz. Bakın tekrar ediyorum sizi bozmak veya yanlışsınız demek için yazmıyorum. Sadece herkesi okutamayız. Ama herkesi eğitim ve kültür olarak belli bir seviyeye getirebiliriz. Bu sadece üniversitede alınan bir durum değil bunu ifade etmek istiyorum. Bakın tekrar ediyorum. Eğitimci ve sanayiden gelmiş biri olarak sizin görmediğiniz birçok konuya hakimim. Bütün sanayi şu an ara elemana ihtiyaçları bazı yetenek isteyen ince işlere yetiştirecek insan aradıklarını ifade ediyorlar. Bazı meziyetler belli bir yaştan sonra kazanılmıyor. Mesela şöyle örnek vereyim. Doktorluk belli bir akıl ve vücut olgunluğu ile yapılabilir. Yani küçükten eğitim o mesleğe yönelmek belki de çocuğu etkileyebilir.
- +1 yıl
@ylsnr_04
Ancak sanayi iş çevresinde en azından 13-14 yaşından itibaren el mahareti isteyen işler vardır ve dur ben birde üniversite okuyayım dedinmi o meziyet kaybolur. Ayrıca herkes okuyamıyor üniversite okumak sizin de bildiğiniz gibi çok kolay değil. Dolayısıyla Bazı insanları da hayat adam eder ve yaşadıkları farklı kültürleri de almasını sağlar.
Son olarak okumak sizin de yazınızın sonunda ifade ettiğiniz gibi önemli ancak insan okumak eylemini sadece üniversitede alır diye bir kural yok. Yani okumak kısmı ile üniversite okumak kısmında anlaşalım.
mesaj uzun oldğu için iki kısımda yollayabildim kusura bakmayın.
+1 yılBence fark yok. Bu soruyu bana birkaç yıl önce sorsan tabi fark var canım derdim. Ama şimdi bakıyorum da üniversite okumak o kadar basitleşti ki en tembel insan bile kolay bir şekilde sınavı geçip herhangi bölüme yerlesebiliyor. Her şey basitleşti.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılEvet fark var ancak karakter ve kendini geliştirme konusunda bir fark göremiyorum. En iyi üniversiteleri ayrı tutarım zaten çogu uni mezunu lise mezunu gibi 350-400 puanla uni mi okunur? Stanford harvard sertifika al daha iyi…
01 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar onlarin sertifikasi?
+1 yılŞayet tıp ya da çok iyi (mavi diploma veren) bir üniversiteden güzel talep olan bir bölümde okursan var. Ama çok aşırı bir maaş farkı yok asgari ücretliyle üniversite mezunu arasında
00 YorumlaTürkiye'de her şey kağıt üstünde havalı. Özde pek nitelik yok. Boğaziçi gibi okulları hariç tutuyorum tabii. Onun dışındaki üniversitelerden mezun olduysan lise mezunuyla aranda sosyal statü, gelir farkı gibi farklar neredeyse yok. Hatta lisede babasından ustasından iş öğrenenler bugün bir adım önde. Tabii bunu bu hale şimdiki hükümet getirdi. Zira vasatı yüceltmede ve okumuşluğu, zekayı *tin g*tüne sokmada üstlerine yok.
02 Yorumla
+1 yılÇok fark var üni insanı her alanda geliştiren bir yer bu kişiye de bağlı biraz eğer gelişime açık ve hayatı dolu dolu yaşamak istiyorsa bir insan mutlaka kaliteli bir üni kazanmalı. Gelişime açık değil evimde oturuyorum hep derse zaten gerek yok. İş anlamında bir beklentisi yoksa eğer.
00 Yorumla
+1 yılüni mezunu olanlar artık iş hayatına atılcaklar, kendi ayakları üzerinde duracaklar, yaş olarakta daha olgun olacaklar, evlilik falan vs. ama lise mezunu, şehir dışı okumadığın sürece kendi ayaklarının üzerinde duramazsın. Ailenden maddi yönden sürekli yardım isticen falan . Bir de şöyle bir durum var her üni öğrencisi illaki asgari ücretle çalışılan bir yerde çalışmıştır. Kendi ayakları üzerinde durmanın nasıl bir şey olduğunu görebilmek için
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılEvet var tabiki konuşma şeklinden düşünme yapısından bile anlaşılıyor ama lise mezunu olup kendini geliştiren insanlar olduğu gibi üniversite bitirip kazma olanlar da var
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılMesela lise mezunu biri mühendis, avukat, doktor vs. olamazken üniversite mezunu olan bölümüne göre bir meslek sahibi olabilir. Bunca insan boşuna okumuyor.
00 Yorumla
+1 yılBabanın işyeri varsa, ticaretle ilgileniyorsan veya kolluk kuvvetlerinde yer almak istiyorsan üniversite mezunu olmaya gerek yok gerçekten
10 Yorumla
+1 yılGörev yaptığım üniversitedeki doçentlerin, profların çoğunun ilkokul mezunundan farkı yok kafa yapısı olarak.
00 YorumlaFark var tabi biri üst mezun diğeri alt kademe ama lise yeterli diye düşünüyorum orta okul ilkokul olsa cahil olarak görülür
00 Yorumla
+1 yılüniversiteye gerçekte verimli bir şekilde giden kişi ile gitmeyen arasında ciddi kültür farklılıkları var
00 Yorumla
+1 yılFark yok sanki lisansı olanlar daha mı bilgili ya da liseliler cahil mı hiç alakası bile yok.
06 Yorumla- +1 yıl
@ylsnr_04 çalışma farklı da ayrıca senin yanındaki cahil diye hepsi öyle olamaz ama demi
- +1 yıl
Bir kişi üzerinden baz alamazsin
- +1 yıl
@ylsnr_04 öyle tipler çok
Bence okul bitirip mastır yapanları da gördüm basdı insanları kafası boş olunca isterse mastır yapsın nafile
00 Yorumla
+1 yılSosyal yaşama uyum, kültür, davranış bir çok konuda fark olur.
Ama üniversiteden üniversiteye, şehirden şehire değişir tabi bu durum.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBölüme bağlı de dağlar kadar fark oluyor en basitinden bak en en basitinden üniversite okumaya başka şehire giden insan tek yaşamayı sorunlarını çözmeyi bir nevi yetiskin olmqyı öğreniyor kötü bir bölüm olsa dahi
00 Yorumla
+1 yılHakkari üniversitesi ise bir fark yok ancak Boğaziçi mezunu ile lise mezununu kıyaslamak epey komik olur.
00 YorumlaArkadaşım ilkokul mezunu.
6 tane üniversite mezunu çalışanı var.
Siz neden bahsediyorsunuz?00 YorumlaÜniversite mezuniyetinde daha rahatsın... Reşit olduğun için herkes kafasına göre takılıyor
00 Yorumla
+1 yılhemde ciddi fark var bakis acilari cok farkli bir kere olaylara
00 YorumlaFarksızlaştığı için yok gibi gözüküyor fakat olduğu gibi bakarsak tabi ki eğitim farkı var.
00 Yorumla
+1 yılCumhurbaşkanının lise terk olduğunu düşünürsek lise mezunu en üst seviyede 😂
00 YorumlaÇalışma hayatına başlayınca aradaki farkı görür anlarsın 😃
02 Yorumla
+1 yılVar da bu devirde pek önemi kalmadı ya sayılı üniversitelerden birine girmeditsen
00 Yorumlaaskere gidince anlaşılıyor genelde o fark :D :D
00 YorumlaBu soruyu sormanız bile aradaki farkı göstermiyor mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılnasıl aynı gibi geliyor en kötü üniversite mezunu, en iyi lise mezunundan her zaman üstündür. askerlik dahil iş hayatında vesaire her yerde üniversite mezunu olmak tercih sebebidir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılPek yok aslında eğer üniversite de iyi bir bölüm okumadığın sürece
00 Yorumla Var tabiki mbiri meslek sahibi digeri de meslek sahibi olabilir tabiki ama okulumu okumak farklı
00 Yorumla
+1 yılFark var bence herkes için geçerli değil ama bazılarında cidden fark var
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılPran ya da Mesleğin vrs ilkokul mezunu ol yeter. Yoksa doktora okusan boş.
Ülke gerçeği00 Yorumla Üniversite mezunu iyi bir işçidir lise mezunu da bu süre zarfında çalışacağı için o da iyi bir işçidir. Birinin diğerine göre artışı konfordur bu da her zaman geçerli değildir. Tek gerçek girişimciliktir kendini geliştirmektir 🙏
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet, çok fark var. Üniversite insanın hayata bakışından yaşam biçimine kadar birçok şeyi değiştiriyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi açıdan? Eğitimin yeterliliği mi yoksa üni mezunu birisiyle lise mezunu birisi evlenirse sorun olur mu anlamında mi? Soruyu biraz açar mısın
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı. Hangi üniversite ve hangi bölümden mezun olduğuna göre değişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİkisi de aynı gibi diye düşünüyorsan lise mezunusun demektir.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÜniversite insanın hayatina bir bakiş açisi kazandirir
- Eğitim & Kariyer konusunda 673 cevap paylaştı.
+1 yılÇalıştığım işte üni mezunları var bnce fark yok 😂
00 Yorumla Yerine göre değişiyor yani üniversitesine göre
#Hükümdar00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıyaslamak bile saçma meslek lisesinden mezun olmuş ile mühendislik bitirmiş biri aynı mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnesi aynı iki yıllık okurken bile insanlar ne kadar ter döküyor
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPek yok. Çünkü üniversitesitede, kendini geliştirmen önemli.
00 Yorumla
+1 yılBence kendini geliştirmek okumakla alakası yok ne görgüsüz cahil insanlar var üniversitesi mezunu oluyo
00 YorumlaBence tecrübeli plmak da fayda var sen tecrübeli olduktan sonra ilkokul mezunu bile olsan fark yaratirsin.
00 YorumlaEvet ikisi arasında fark var biri ötekinden 2 yıl veya 4 yıl daha fazla okul okumuş oluyor
10 YorumlaYok be üniversite mezunu mesela erkekler daha sakalı kızlar vücut olarak daha olgun
00 Yorumla
+1 yıltabikide var sen lise okuyon o senden sonra hale okuyor daha fazla bilgi ediniyor
00 Yorumla
+1 yılBiri lise mezunu diğeri Universite bu fark mesela KSKSKSKKSK
00 Yorumla
+1 yılKarakter anlaminda mi, yoksa enteklektüel kişlik anlamında mı?
00 Yorumla
+1 yılOnların arasında fark yok ama ilk okul mezunu fabrika işçisinin onlardan üstün olduğu doğrudur 😂
00 YorumlaParan varsa problem yok
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 506 cevap paylaştı. Fark var tabi ama yüksek derecede değil
10 Yorumla- Devamını Gör (70)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat