İnsanlar mezun olduğum bölümü duyunca beni küçümsüyor. İngilizce öğretmeni olmak çok mu küçük düşürücü bir şey?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hangi branş olursa olsun öğretmenlik benim için kutsal bir meslektir. Bu mesleği böyle ayaklar altında ezdiren M. E. Be lanet olsun esas. Doğru düzgün bir eğitim yok kalmadı. Senin bir hatan yok bunda. Kim küçümserse küçümsesin takma kafana
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğretemiyorsunuz çünkü, okulda İngilizce öğrenen bir kişi bile tanımıyorum hayatımda. Tanıyan varsa beri gelsin. İngilizceyi öğretecek insan, İngilizce bir kitabı okurken bile anında çeviri yapabilmeli, okullarda çalışan öğretmenlerin çoğu yapamıyor bunu. Bu duruma defalarca kez şahit oldum. Özellikle MEB'de çalışan öğretmenlerin çoğu bu devletin sırtına kene olmaktan başka hiçbir işe yaramayan insanlar. Bir mühendis, bir sosyal medya yayıncısı bile anında çeviri yaparken İngilizce öğrettiğini iddia eden zavallıların bunu yapamaması acınası bir durum.
314 Yorumla- +1 yıl
Bu öğretmenlerin suçu değil ki? MEB 'in talimatları öyle sadece grammer öğretip geçeceksin diyor
Cevap sahibi+1 yıl@Çiçekpplikız İşte bakın bir örneği gelmiş. Grammer diye bir kelime yok hanımefendi. İngilizcesi grammar, Türkçesi gramer.
- +1 yıl
Tamam nolmuş yanlış yazdıysam ya? Ne bu sinir :D
Cevap sahibi+1 yıl@Çiçekpplikız Sinirli değilim. Altta lisede yabancı dil okuduğunuzu yazmışsınız. 5 sene ilköğretimde 4 sene de ortaöğretimde eğitim almış olmalısınız. 9 senede dünyanın en basit dillerinden birisi olan bu dili öğretemeyen, sadece size değil hiç kimseye öğretemeyen bu meslek grubunun şu an için ne kadar boş insanlar olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Cevap sahibi+1 yılÖzel kurslarda çalışan öğretmenleri tenzih ederim. Orada işini düzgün yapmayanın gözünün yaşına bakmazlar.
- +1 yıl
Öncelikle bu konuda çok haklısınız ben unuversite sınavına hazırlandığım yıl ingilizce öğretmenlerimiz basit grameri bile ogretemiyorlardi bize. Onlar yüzünden İngilizcenin çok zor ve yapmanın imkansız olduğu kanısına varmıştım zaten öyle mezuna kalmıştım. Ama her öğretmen aynı değil ben youtubede ki ingilizce öğretmenleri sayesinde ikinci senemde ingilizceden ortalama bir sıralama yapmıştım. Bende böyle içi boş ogretmenlere karşıyım madem doğru düzgün bişey bilmiyorsunuz bari sınav öğrencilerinin dersine girmeyin. Cidden lisede ki hocalarım okumuş cahillerdi basit grameri bile doğru düzgün ogretemediler
Cevap sahibi+1 yıl@Çiçekpplikız Ben de bu durumdan bahsediyorum işte. Zaten işini iyi yapan birisini küçümseyemezsiniz, küçümseyen insan alır ağzının payını oturur. Özelde çalışan işini hakkıyla yapan öğretmenlere de sorsanız onlarda aynı şeyi söyler zaten.
- +1 yıl
Bu birazcıkta kişiliğe bağlı ben öğretmen olsaydım eğer çocuklara hakkıyla öğretebilmek için kendimi parçalardim:D
Ayrıca matematik öğretmenimiz de cidden mat sorularını sürekli yanlış çözüyordu. Bu tür kişiler kpss'den nasıl atanıyorlar hayret :D - +1 yıl
Müfredat gramer öğret geç diyor diye öğretmen çeviri yapamayacak kadar śalak mı olmak zorunda.
Cevap sahibi+1 yıl@SymrnaCityStyle Konu bakanlıktan kaynaklansa bile 'öğretmen' olarak İngilizceyi öğretemedikleri gerçeği değişmiyor. Zaten hepsinin işine geliyor, papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp maaşlarını alıyorlar. Bir tanesinin bile bu durumdan şikayet ettiğini görmedim ben. Çoğu da bu yüzden çeviri yapamayacak hale geliyor. Çünkü kendileri bile unutuyor bir süre sonra.
- +1 yıl
Yine haklısınız çünkü benim lisedeki ingilizce öğretmenin bazı kelimeleri bilmiyordu djfkgo
- +1 yıl
Orta okul Davut adında bir öğretmenimiz vardı. Neden bilmem süper liseden sürgünle bizim okula gönderilmişti. Sihirbaz gibiydi resmen. Keşke onun tutturduğu ingilizce defterim evin bir yerinden çıksa.
Soran+1 yılMEB öğretmenleri müfredata sıkı sıkıya bağlı kaldığı için maalesef etkili şekilde öğretemiyorlar. Başka türlü eğitim vermeye çalışan fedakarlık yapmaya çalışan öğretmenler de emeklerinin karşılığını alamayınca idealist olmaktan vazgeçiyor. Biz odtüde dilbilim, çeviri, edebiyat gibi birçok disiplinde yoğun eğitim aldık. Öğretim yöntemleri ve metodoloji konusunda en güncel gelişmelere göre kendimizi hazırladık. Şimdi de insanlar siz vasıfsızsınız diyince kalbim kırılıyor ve idealist olma isteği falan kalmıyor.
Cevap sahibi+1 yılOdtü'de okumuş birinin eğitimine laf edemem zaten. İnsanları çok ciddiye almayın siz, onlar size değil yukarıda bahsettiğim gruba bakarak böyle konuşuyorlar. Ne yazık ki çoğunluğun durumu bu ama dediğim gibi işini iyi yapan insana kimse laf edemez. Okul içinden tanıdıklarınız laf ediyorsa orada zaten İngilizce önkabul şartı olduğu için biz mühendisliği ingilizce okuyoruz siz sadece İngilizce ile uğraşıyorsunuz mantığındadır çoğu. Ciddiye almayın.
+1 yılÇizme giyip çocuk yapmayı seviyorsan değil tabii kiii djdhjdjdjdjdjdn my lovely ones today we are learning fashion of english teachers boots and how to do baby sksjdkdjdhdjdkdjjd
17 Yorumla- +1 yıl
Aklımda bulunsun seneye mezun olunca ingilizce hocalariyla aynı bu şekil dalga geçeyim fjhdjddjjdjdjd
Soran+1 yılŞimdiden hamile kaldım ama çizmem yok.
- +1 yıl
Fazla hizliymissin jdhdjdjdh umarım bizim fakültede benzerini yaşayan görürüm de gülme krizine girerim kdhdjdjfjd
Soran+1 yılSen ne okuyorsun
- +1 yıl
İlköğretim matematik
Soran+1 yılİngilizce bölümüne ara sıra git belki birilerini hamile bırakabilirsin
- +1 yıl
Onlar bizi bırakır. Biz masum tipleriz alimallah
+1 yılÖğretmenleri hiçbir şey olmayan kişiler öğretmen oluyor diye adlandıran bir güruh var. Yani ben de edebiyat öğretmeniyim. O yüzden anlıyorum. Sinir bozucu ama çok da yapabilecek bir şey yok.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
54Cevap
Şimdiden hamileliği hayırlı olsun :) Önemli olan, kendi seçtiğiniz mesleği ve tutkunuzu takip etmek ve başkalarının ön yargılarına takılmamaktır. İngilizce öğretmenliği, topluma büyük bir hizmet sağlayan değerli bir meslektir. İngilizce öğretmeni olarak, öğrencilere dil becerilerini geliştirme, iletişim yeteneklerini güçlendirme ve dünya ile daha fazla etkileşim kurma fırsatı verirsiniz. Her mesleğin kendine özgü önemi vardır ve herkesin topluma farklı bir katkısı vardır. Kendi mesleğinizi saygıyla ve gururla sürdürmek, başkalarının küçümsemelerine aldırış etmemek önemlidir.
20 YorumlaTürkiyede cogunlugun ingilizce bilinmemesinin sebebi ingilizce ogretmenlerinin atanir atanmaz evlenip hamile kalmasidir. 🤣🤣 İngilizce öğretmeninin meslegini asagilamiyorum ama bu genelleme cok dogru. Google a bile ingilizcr ogretmeni yazinca tamamlamalardan biri hamile olarak cikiyor.
00 Yorumla
+1 yılBende lisedeyken dilciydim mezuna kalmasaydim eğer net ingilizce öğretmenliğini okurdum dhdjdj iyi de ingilizce öğretmenliği çok havalı bir bölüm. Küçümsenecek bir bölüm değil. O etrafında ki insanlar acaba İngilizce biliyorlar mı? :D
20 Yorumla
+1 yılÇevrendeki herkes en kibar tabirle aptal demekki. Ne güzel bir meslek bir bilsen. Zamanında ona puanım yetmedi diye Turizm Rehberliği yazmıştım ben de. Belki de paralel bir evrende mutlu bir ingilizce öğretmeniyimdir 😊
30 YorumlaHayır gayet iyi bi şey s sin gitsinler diğer öğretmenlerden fazla alır ingilizce öğretmeni en yüksek matematikçi alır sonra ingilizceci diye biliyorum ben
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi için sorun yok İngilizce öğretmen olmak
Ama ilerleyen yıllarda teknolojinin getirdiği şeyler ile İngilizce ve diğer diller için çeviriler olacak00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel bölüm iş ama işe yaramıyor ingilizce öğretmiyor maalesef 4yıl ingilizce gör ama ingilize konuşamama çeviri yapamama ingilizce var ama kendisi yok ne işe yaradı şimdi bu
00 Yorumla
+1 yıl
...
10 YorumlaBence öğretmenlikler arasında şu an en avantajlısı olabilir ya. Dil cebindeyse yurtdışının kapıları aralanıyor bi kere.
10 Yorumlakim o dalga gecen kesim merak içindeyiz.. keşke şunu sorsan kendi biliyor mu senin kadar dil.. takma sen bildiğin sevdiğin yoldan devam..
10 Yorumla
+1 yılİngilizce öğretmenliği bence çok güzel bir bölüm neden konuşuyorlar ki? Kendileri bilmedikleri için olabilir mi? Ya da kıskandıkları için?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse küçümsemez böyle bir şeyi. Hatta farklı bir dili bilmen insanların sana imrenmesine sebep olur. Sırf iltifat almak için mi yapıyorsun bunu?
01 Yorumla
Soran+1 yılSosyal ortamlarda konu mesleğe gelince öğretmenim dediğimde öğretmenliğin sadece yatmayı seven vasıfsız insanların yaptığı meslek olduğunu söylüyorlar
- Eğitim & Kariyer konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılValla sayısalcı olmasaydım benim yapacağım meslekti. Çok da pişmanım. Mis gibi bölüm hiç ciddiye alma dalga geçen s*lakları.
00 Yorumla
+1 yılSen takılma onlara bir lisan bir insan yabancı dili bilmek birde bilmeyene öğretmek her dokunduğun insandan bir insan daha yapmak
00 YorumlaValla ben mühendislik okuyorum şu ana kadar hiçbir bölümü de küçümsemedim yani. Çocukça şeyler bunlar..
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar benim bölümü de kucumsuyor. Muhtemelen tıp okusak bile kucumserler diyorum artık. Yazılım mühendisliği okuyorum. Salla bosveeer
03 Yorumla- +1 yıl
Senin bölümü nasıl küçümseyebilirler🤦🏻🤦🏻 en zor en ağır bölümlerden biri, herkes bilgisayar kullanıyor ama Pascal desen visual studio desen öylece bakarlar, bit nedir byte nedir bilmez her tikladiklarinda neyin nasıl işlediğini anlamaya beyinleri yetmez ama dalga geçer, gerçekten insalari anlamak zor..
- +1 yıl
@thePARDUS ya tamamen çekememezlik. Geçen halkla ilişkiler okuyan bir arkadaş kendi bölümünün çok daha zor olduğunu iddia ediyordu. Konuşmaya kendimi yormadım bile. Ugrasilmaz bu kafada insanlarla
+1 yılİngilizce öğretmenliği daha ne millet öğrenmek için kurslara para bayılıyor
10 Yorumla
+1 yılAcun'un kazandığı bölümdür İngilizce öğretmenliği 😎
00 Yorumla
+1 yılGayet düzgün dalga geçilecek bir yani yok öğretmenlik bir kutsaldır
00 Yorumla
+1 yılValla İngilizce direk maaşa etki eden bir dil aç köpek havlar işte.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel meslek işte ama okullarda öğretilen ingilizcenin bir faydasını görmedim
00 Yorumla
+1 yılingilizce öğretmenleri çok tatlı. bulsam biriyle evlenirim
00 Yorumla
+1 yılİngilizce bilseydim eger ben hayatım cok farklı yerlere gelirdi
00 Yorumla
+1 yıldil çok önemli bir bölüm onlar seni kıskandıklarından böyle söylüyorlar
00 Yorumla
+1 yılAy bence çok güzel bir meslek. Kendilerine baksın onlar
00 Yorumla
+1 yıldalga geçilecek ne var anlamadım sanki takı tasarım bölümü okuyorsun ghjs
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılEtrafını değiştir, dil bilmenin nesi küçümsenir
00 Yorumla
+1 yılHayır sadece bizimkiler hep hamileydi o yüzden onlarınki de belki hep öyle denk gelmiştir
00 Yorumla
+1 yılkim dalga geçiyorsa onun benn ya ayrı bir dil bilmek çok farklı bir ayrıcalık
00 Yorumla
+1 yılBen İngilizce öğretmeni olan bir sevgilim olsun isterim
00 Yorumla
+1 yılNe saçma bir şey, +dil biliyorsun ve insanlara öğretiyorsun. Gayet güzel bir meslek
00 YorumlaBence gayet güzel bir bölüm okuyabiliyorsan oku. Güzel bir bölüm okuyup mezun olamayanlar var örneğin ben :) diş hekimliği okuyordum fakat okuldan atıldım mezun olamadım. İnsanların dediklerine bakma bence.
02 Yorumla
+1 yılKim dalga geçiyor ya ortamını hemen değiştir. Dil bilmek ne kadar mühim bundan haberleri yok galiba. Bu arada ingilizce öğrenmek istiyorum fikir verir misin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe alaka ya ilk defa duydum böyle bir şey. Ki öğretmenlik yani
00 Yorumlaİnsanlar yapamadıkları yapamıcakları seyleri kücümserler sen devam et yoluna bence gayet havalı bir meslek are you cola demeye devam etsin onlar
00 YorumlaHayır geri kafalı insanların lafıyla ilgilenme, dilini geliştirip kurtul git bu ülkeden burada da yapma mesleğini.
00 YorumlaBence küçümsemiyorlar insanların çok fazla dediğinide takma bence sadece sen yeteri kadar övülmeyi bekliyorsun
00 Yorumla
+1 yılne saçma kim dalga geçiyo ve ne diyolar ki, kendileri çok mu iyi bölümlerde okumuşlar
02 Yorumla
Soran+1 yılMühendislik okuyanlar genelde dalga geçiyor
- +1 yıl
kendileri sadece sol beyinden ibaret oldukları için sağ beyni yatkın olanlarla dalga geçmeleri doğal, sen de onlarla dalga geç , tek loblular diye :D :D
+1 yılBence gayet güzel bişey. İnsanların dedikleri değil senin ne dediğin önemlidir.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılhayır gayet de iyi bir meslek
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 765 cevap paylaştı.
+1 yılGayet iyi bölüm
00 Yorumla
+1 yıldalga geçilecek bir kısmı yok.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHamile kalırsın diye mi
00 Yorumla
+1 yılBence cok guzel bir meslek
00 Yorumlaneden küçüksüyorlar bence iyi bölüm
00 Yorumla
+1 yılBence dil okumak çok güzel.
00 YorumlaYaa neden dusurucu bisey olsun ki oyle dusunme
00 Yorumla
+1 yılboş ver insanları asla değil
00 Yorumla
+1 yılKüçümsenecek bir bölüm değil ki
00 YorumlaÇok cool ve çok gyzel bir meslek
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılSenin eziikliği kabul etmenden kaynaklı
00 Yorumla
+1 yılYaptıkları hiç etik değil
00 YorumlaNe alakası var, saçmalamışlar. Kutsal meslek..
00 YorumlaHayır aşırı mükemmel bir bölüm hiç takma kafana
00 Yorumla
+1 yılÇok güzel bir bölüm, sen onları duyma.
00 Yorumla
+1 yılNe alaka anasını satıyım
00 Yorumla
+1 yılboş ver sen bak yoluna
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılKim küçümsüyorsa eziktir. Aldırma..
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 986 cevap paylaştı. Küçümseyen neci ODTÜ bilgisayar mühendisi falan mk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendilerinin sıfatı ne?
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Herkes bölümümle dalga geçiyor. İngilizce öğretmeni olmak neden küçümseniyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım