Arkadaşlar size Ders çalışmak ile ilgili birtakım sorularım olacak... Arkadaşlar benim çocukluğumdan beri ders çalışma konusunda acayip derecede ön yargılarım ve korkularım vardı şu an mesela 28 yaşıma geldim son 4-5 yıl önce bu ders çalışmaktan korkma önyargısını kendi kendime kırdığımı düşünüyorum, keşfederek. İlkokulda, Ortaokulda, Lise de neden kıramadın? diyebilirsiniz bana, inanın bende tam size bunu soracaktım neden kıramamış olabilirim? Ben, Youtube da ki keşfettiğim bazı hocaların güler yüzlülüğü olsun, dinlediğim hocaların öğrencinin yapabileceğine inandırması olsun, yaşımın vermiş olduğu olgunluk ve analitik düşünme yeteneğimin artması olsun bu sebepler beni, ders çalışma konusunda, ders çalışma korkusunu yenme konusunda, korkulacak bir şey olmadığı konusunda ön yargılarımı, korkularımı kırdığını düşünüyorum... Derslere karşı ön yargılarımı, korkularımı yendim, çok geç kaldım ama yine de geçte olsa öğrendiğimi düşünüyorum.
Dediğim gibi, sizce neden başta bu korkuyu yenememiş, kıramamış olabilirim? Yorumlarınızı bekliyorum... Herkese iyi günler diliyorum...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Muhtemelen baskı
Ve ders çalışmayı sevdirmek üzerine değil de ders çalışmak ceza gibi öğretiliyor ya çocuklara muhtemelen ondan dolayı
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim çok sağ olun yorumunuz için...
Youtube da ki hocalar, eğitimciler hariç, benim tüm öğrenim hayatım boyunca karşıma çıkan hocalarım şöyleydi, Mesela bize şunu aşıladılar gibi hissediyorum " Matematik yapmazsan hayatın kayar" Mesela, "Ders çalışmazsan hayatın boyunca ölürsün geberirsin" Mesela, Sizden bu kafayla bir b*k olmaz" gibi söylemlerle çok karşılaştım. Bence bu söylemler çok yanlış öğrencinin yapamayacağını aşılatmak, özgüvenini kırmak gibi geliyor bana. Katılıyor musunuz bilmiyorum?
Kesinlikle öyle çok gereksiz ve okuyunca da hiçbir şey olmuyor
Yani illa okuyunca çok zengin olacaksın rahat hayat yaşayacaksın diye bir kaide yok
Para kazanmak insanın biraz çalışma azmi biraz becerisi biraz da hırsı
Bizim ülkemizde eğitim değeriz
Çok çok teşekkür ederim tekrardan kıymetli yorumlarınız için.
Son olarak, benim ilk okulda, orta okulda, ve lisede olsun ders çalışmamam ve haliyle de, başarısız olmam da, hata bende değildir değil mi? Kuru bir yaprak misali yıllarca rüzgara kapılıp sürüklenip durduk bilinçsizce belki de
sizce bu konuda en büyük hata kimde? ve hata nerede yapılmış olabilir?
Hata ailede veya öğretmenler de olabilir
Ancak bir şey sormak istiyorum
Şu an ders çalışmayı sevdiğinizi söylediniz bundan sonra ne yapacaksınız?
Yani okuma düşünceniz var mı?
28 yaşındayım. Ben 2 yıllık bir bölüm bitirmiştim. Tekrardan 4 yıllık bir bölüm okumak İstiyorum aslında. Sizce geç mi? En azından keşke demek istemiyorum.
Hayır kesinlikle geç değil
Sen lisede ilkokuldayken hocalardan korkuluyordu çünkü. Kendi kendine bi direniş bu bence.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim çok sağ olun yorumunuz için...
Youtube da ki hocalar, eğitimciler hariç, benim tüm öğrenim hayatım boyunca karşıma çıkan hocalarım şöyleydi, Mesela bize şunu aşıladılar gibi hissediyorum " Matematik yapmazsan hayatın kayar" Mesela, "Ders çalışmazsan hayatın boyunca ölürsün geberirsin" Mesela, Sizden bu kafayla bir b*k olmaz" gibi söylemlerle çok karşılaştım. Bence bu söylemler çok yanlış öğrencinin yapamayacağını aşılatmak, özgüvenini kırmak gibi geliyor bana. Katılıyor musunuz bilmiyorum?
Aynen öyle. Bide bu yaşlar zaten zorla bişey yaptırılamayacak yaşlar. Ben de derslerim çok iyi olmasına rağmen okulu bıraktım bu yüzden. Yanlış yaptığımın şu an farkındayım ama o zaman yanlışımızı anlatacak kimse yoktu. Şimdiki öğrenciler çok şanslı öğretmenler en ufak bişey gördükleri zaman ailelerine haber verip yönlendiriyorlar bizim ailemizin numarası bile yoktu okul yönetiminde. Başı boş okula gidip geliyorduk ne olacaktı ki bizden.
Şimdi ben de 24 yaşındayım daha yeni liseyi bitirdim yksye girdim ama 8 9 yıllık bi açığı kapatmam gerekiyor ve hemen olmayacağının farkındayım seneye yine giricem. Size sonuna kadar katılıyorum. Biz belki hassas çocuklardık diğerleri gibi olamadık ama oldurulması gerekiyordu. Öğretmenler ve ebeveynler bunun da eğitimini almalı. Bir öğretmen de birçok çocuğun hayatına mal olabiliyor gerçekten.
Çok çok teşekkür ederim tekrardan kıymetli yorumlarınız için.
Son olarak, benim ilk okulda, orta okulda, ve lisede olsun ders çalışmamam ve haliyle de, başarısız olmam da, hata bende değildir değil mi? Sizin de dediğiniz gibi yönlendirilemedik belki de. Kuru bir yaprak misali yıllarca rüzgara kapılık sürüklenip durduk bilinçsizce
sizce bu konuda en büyük hata kimde? ve hata nerede yapılmış olabilir?