Hiç üniversiteye gitmemek okumamak çok büyük bir kayıp mıdır yoksa olmasa da olur mu?
Büyük kayıp
Fark etmez olmasa da olur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hiç üniversiteye gitmemek okumamak çok büyük bir kayıp mıdır yoksa olmasa da olur mu?
Bizim zamanımız da Üniversite sınavına girmek için kapı kapı dolaşılır, sayfa sayfa kağıtları doldurur ve sınav zamanını beklerdik. Hayatımıza yön verecek 120 saati kurdeşen dökerek beklerdik. Sınava girerdik iyi bir puan alsak bile yerleşme şansımız çok yüksek değildi.
Şimdi?
Şimdi her şey sistemde, sınav tarihini unutanlar, düşürülmüş barajı geçemeyenler, barajı geçse bile hayalinde ki mesleğe değil ya evinden uzağa gitmek için ya da ben üniversiteyi kazandım demek için saçma sapan bölümler seçiyorlar. Yani diyeceğim şu ki artık üniversite okumaktan çok yabancı dil bilmek çok çok daha iyi bir şey.
Üniversiteye gitmemek, bireyin kariyer ve kişisel gelişim açısından bazı avantajları kaçırmasına neden olabilir, ancak herkes için büyük bir kayıp olduğunu söylemek doğru değildir. Üniversite eğitimi, genellikle akademik bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, mesleki yetkinliklerin kazanılması ve iş fırsatlarının genişletilmesi için önemli bir platformdur. Üniversitede alınan eğitim, kişinin belirli bir alanda uzmanlaşmasına ve daha iyi kariyer fırsatlarına erişimine yardımcı olabilir.
Öncelikle üniversiteden hedeflerinden ne beklediğine göre değişir. Eğer üniversite okuyarak elde edebileceğin bir hayalin varsa okusan kendini geliştirsen elbette iyi olur. Kafan karışıksa kafana göre bir bölüm yoksa işte ortam vs. için okuyacaksan pek tavsiye etmem. Hem zaman hem maddi kaybı senin için olur. Param çok vaktim çok dersen tabi o senin bileceğin iş. Kısacası kendine sorup cidden ne yapmak istiyorsan ona göre bir karar verip öyle bir karar alman daha sağlıklı olur.
Üniversite diploma değildir. Üniversite yaşanması gereken bir hayattır. Ne iş yaparsanız yapın üniversite mezunu vizyonuyla yapın. Ama üniversite okuyacağım diye de cadde koleji gibi açılmış üniversitesilerden bahsetmiyorum. Köklü ve kampüsü olan , listede ilk 30'da yer alabilecek kalitede üniversitesilerden bahsediyorum. Yoksa diğer üniversitelerin bir önemi yok. Sana işsizlik diploması verir.
Cevap
28Cevap
Yani büyük kayıp olarak görmemek gerekiyor mesela ben örgün öğretim olarak okuyamadım bedensel engelli olduğum için ama aynı zamanda açık öğretim fakültesi üzerinden okudum yani okumak istedikten sonra imkan var ama üniversite ortamını falan soruyorsanız orası ayrı
Yorumlar cahillik akıyor, üniversiteye gitmemenin ne kadar büyük bir kayıp olduğunu yorumlarda görüyoruz.
Diploma için değil, medeniyet, görgü, iletişim vs için gidilmesi gerek evet büyük kayıp. O mağaralardan çıkmamız için gerekli.
Harran üniversitesi medeniyet dili ve edebiyatı mezunusun herhal.
@Cioranın_Saçı kaldırım mezunu olacağına eğitilebilseydin milletin görüşüne atlamamayı yani haddini öğrenirdin. Osman Hamdi Kaplumbağayı terbiye etmiş ama ben sığırları terbiye edemiyorum çünkü siz eğitilemzsiniz. Sektir git ağırında kudur şimdi yobazcık.
@tortitotilla Çok haklısınız. Dediğiniz gibi büyük kayıp sadece diploma olarak bakmamak gerek.
@Happy6161 teşekkür ederim
Diploma sorun değil ama üniversite okumak bence önemli prestij olarak düşünülebilir zira Türkiye de celal hocanın dediği gibi eğitim yok ise girmek ve mesleki yönde ilerlemek açısından oneemli tabi ki her bölüm seçilmesi uygun değil çünkü bazı bölümler de yığılma var
Şimdi kötü bir üniversite bitireceksen hiç okuma. Fakat İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Çukurova Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi bir üniversite ise kesinlikle okumaya değer.
Planın yoksa oku ama ben şunu yapacağım diyorsan lisans mezunu olman gerekmiyor. Yine de kendini işinde geliştir.
Eksi netle baraj sorunu olmadığı için üniversiteye gidilebiliyor bu ülkede. Kayıp filan değildir.
Üniversiteye gitmek artık çok kolay , baraj bile yok. Bana göre kaliteli bölüm okumayan herkes için üni sadece Zaman kaybıdır !
Diploman olursa iyi olur. Bununla yetinmemelisin tabiki. Kendini geliştirmelisin olabildiğince
Eğitim ve kültür anlamında bir adım önde olmak ile beraber, Belli bir alanda yapılan ihtisas daha çok gelir elde etmenize sebep olacaktır
Türkiye'de olsa da olur olmasa da olur. Eğer iyi bir üniversitede okumayacaksan çok anlamı olduğunu düşünmüyorum. Para ve zaman kaybı olur..
Eğitim anlamında çok da şart değil. Ama yurt ortamı, arkadaşlıklar anlamında insana çok güzel anılar bırakıyor
Ben gittim de ne oldu, ders çalışmaktan başımı kaldıramadım, stressten defalarca hasta oldum.
Büyük kayıp değil, ama yaşansa daha güzel olur
ben 8 sene üni okudum , diploması değil ama üniversiteye gitmemek büyük kayıp
Üniversite iyidir ama olmazsa olmaz da diyemem ama iyidir gerçekten çok iyidir
Kendini geliştirdiğin bir alan varsa, o alanda iş bulmuşsan çok da büyük bir kayıp değil.
Valla herkes ortamdan bahsetmiş ama ortamda da bir şey yok. Zibilyon tane değişik tip. Benim gibi ortamcı da değilsen hiç kayıp değil. Açıktan okuyup bir işte çalışsan daha won yemin ederim hep diplomanı alırsın hem sıra da paranı kazanırsın
Kayıptır, Türkiyede üniversite yok ama, dil öğrenip yurtdışında çalışırsan daha çok para kazanırsın.
Ben bogaziciyi biraktim. Nedeni hic bir isime yaramiyacakti. iyi ki birakmisim. Şu an ulusarasi bir firmada calisiyorum.
Hobi olarak oku şu devirde okuyanda aynı okumayanda ama yinede mezun olmak iyidir
Büyük bir kayip degildir ama ortaminin guzel oldugunu dusunuyorum oradan kaybedilebilir. Ama yjne de insanin kisiligine bagli neyi sevdigine vs.
Değil kanka mevki sahibi olmak tamamen çaba ve şans işidir
Gitmek kayıp bence artık. 😶
Ben gidiyorum da ne oluyor, maddi sıkıntı sadece
Para tuzağı sadece.
bence evet. diploma sart
Gitmelisin hayatla ilgili çok şey öğretir
Eğitim doğumda mezara kadar devam eder.
Ülkemizde üniversite yok zaten
7. Sınıf terkim okul şart bir şey değil
Keşke geri dönebilsem sonuna kadar okurdum
Büyük bir kayıp değildir
Ortamı için bile gidilir ya