Bekarım
Lisans mezunuyum
Bu sene kpss ye gireceğim.
Sayısalım pek iyi değil ama iyi puan alırım çalışınca. Düz memur olan var mı? Koşul ve maaşları nasıl?
Bekarım
Lisans mezunuyum
Bu sene kpss ye gireceğim.
Sayısalım pek iyi değil ama iyi puan alırım çalışınca. Düz memur olan var mı? Koşul ve maaşları nasıl?
Bilmem memurluk çok düz bir yaşam bence. Anca karnın doyar o kadar. Hele gele günümüzde araba felan bile alamazsın memur maaşıyla. İstediğin hayat buysa saygı duyarım tabiki.
Özelde de sürünüyoruz ki mağazada
Cevap
8Cevap
Ya her turlj iyi hani alsak de girsek özel de samarlanmak istemiyorsan onun daha kaba bir tabiri var da anladın seb
Ben de şu an güvenliğe girmeye çalışıyorum
Güvenlik olan çok mezun var
Ama daha iki kelime etmeyi bilmeyen kişilerle çalışıyorlar
Çok haklısın maalesef yalakalaf da çok var maalesef benim yaşım geçti ama. ben mecburum biraz kpssye girdim iyi netice alamadım yine çalışiiorum tarih falan ne kadar olursa artık bir yandan İngilizceye yoruyorum dizi falan izliyorum bir uandan da güvenlik kursuna gidecem hasta kabul sertifikam var hiç bir işe yaramadı daha mesela
Hasta kabul nasıl yaramadı
Özellerde alım oluyo biliyordum. Yeni açılan hastaneleri takip etmek gerek tabi
Cv biraktim alım olursa aricaklar
Bunlarin arasında en garanti güvenlik gibi duruyor simdilik
Ne mezunusun düz memur olacaksan niye okudun o zaman haa olur niye olmasin 80 puan garantilersen rahatlikla olur
Ne biliyim ben böyle skten bi ülkede olduğumu anlamamışım okurken
Artik hic bir bolum kalmadi Hukukcular ağlıyor ağlıyor ne okursan oku farketmez benim demek istedigim hani normal okumak yerine açıktan okusan daha iyiydi düz memur olursun özel sektorde calisip ona buna ağız egecegine para alacan diye duz memur ol daha iyi
Evet. Bende öyle düşündüğüm için yönlendim
Benim kardesim liseyi bitirdi liseden kpss sinavina girdi işe girdi calisiyor memur oldu arkadasim edebiyat bolumunu okudu senelerce kpss sinavina girdi olmadi simdi ozelde calisiyor bie arakadasim olmayacak bolum okudu simdi olmayacak iste calisiyor isi de iyi rahat su anda kendisi bu isi yapmak icin mi 4 yil okudum diyor
Sen memur ol. Odaklan. 1 sene kapan gerekirse. boş ver ozel sektörü.
Memurluk da sıkıcı sanki
Asla. Düzenin olur. Devlet desteğin olur. Saygınlığın olur. Kiralik ev bile ararken memur ya da memur kefil isterler mesela. Unutma sevmediğin her iş sıkıcı olur.
Teşekkürler
Düz memur olması en zoru. Bölüm şartlı memurluğu kazanmak düz memurluktan daha kolay
Torpil isteniyor a grubunda
En kötü memurluk bile özel sektörde asgari ücretli olarak çalışmaktan kat ve kat daha iyi
Teşekkürler
Hangi bolum mezunusun? Ona gore yorum yapacağım
İktisat
Duz memurlar fena almıyor maas olarak. Yani aslinda bence kendi kazancin olduktan sonra dusuk yuksek oek farketmiyor. Erkekler icin belki farkeder onlarin masrafi falan oluyor ya da aile gecindirmeye calisiyorlar ama kadin icin oyle degil. Az ya da cok demeden bir maas guzel bir sey bence. Iktisadi ifari bilimler fakültesi mezunlarina da alan aciyorlar memurluk olarak. Ya da bankalarda falan da calisabiliyorsunuz. Eger oralar iyi olursa senin icin iralari tercih et. Memur maasi artik eskisi gibi degil. Artik hemsire, ogretmenle yarışıyor maaşları. Ben ögretmenlik mezunuyym daha atanamadim ama 2 yillik bir bolum okuyan ve memur olarak atanan bir tanidigim benim ataninca alacagim maasi alıyor nerdeyse. Yani maaslarda iyilestirme var ve memurlar eskisi kadar düşük degil. Bazen bende memur olarak mi atanmaya calissam bile diyorum yani.
Özelden bankada vs iş teklifi geliyor ama ben orada çalışmak istemiyorum yani aslında bence bu tür şeyler sömürü sadece
Memurluk memurluktur düzüde cüzüde aynıdır
Maaşı değil ama
Duz memur niye oluyon acik alinla atan
Açık alın mı
Torpil
Biz değil torpili yapanlara söyleseniz bu kimse bu kafada olmaz zaten
Bu gerçek yok veya yaygın değilmiş gibi davranmanız da ayrı mesele
Karamsar değilim gerçek diye bişey var
Değer.
Ne okudun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?