Gizli Üye(30-35)+1 yılÖgretmenler bence. Nerede bir ogretmen görsem havalarindan gecilmiyor. Ozellikle kadinlarda. Yani doktorun, avukatin, savcinin, dis hekiminin, eczacinin falan egosunu anlarim. Bolumlere girmek icin yillarca calisiyorlar. Iyi bir siralamaya girmeye calisiyorlar. Okurken de bolumleri zor ve cogunun okuma suresi 4 yildan fazla. Bunlarin egolarini anlarim kolay bir bolum okumuyorlar.
Ama ogretmenlikte ki egoyu anlamiyorum. Az bir net ve siralama ile bolume girilebiliyor zaten. Eğitim fakultesi icin konusuyorum. 300 bin baraj baraj var zaten. Bölümlerin en düşük kapatmasi 100-150 bin bazen 180 binlerde falan oluyor ama yine zor degil bu siralamalara girmek. Zaten mesela tm den hukuk vs tutturamayanlar sınıf ögretmenligi, pdr ya da sozelden diger ogretmenlikleri seciyorlar. Bari hedefim olmadi ogretmen olayim diye.
Son birkac senedir ogretmenlik bolumleri ben bu bolumu istiyorum diyerek degil de en kotu ogretmenlik okurum, maasi iyi, tatili iyi mantigiyla tercih ediliyor. Eğitim fakultesinde ki dersler zor da degil. Okumasi da kolay bolumler bunlar. Kimi eglenceli bile.
Sonra bir de bu ogretmenlerin baraja bile takilmayan diger fakulte mezunlari var. Ilahiyat, matematik, edebiyat gibi bölümler. Bunlarda baraj bile yok, cok dusuk puanla giriyorlar bolume. Aralarinda şu an iyi atamasi olan ilahiyat var. Digerleri kabul biraz sıkıntılı. Okuma olarakta eğitim fakultesinden biraz daha kapsamli ve agir dersleri var. Cunku bu bolumler ogretmenden ziyade akademik bir egitim veriyor. O yuzden eğitim fakultesi kadar okumasi kolay olmayabilir. Ama bir tıp, hukuk kadar zor oldugunu dusunmuyorum. Belki ilahiyat vs zordur o da dili arapça, hazirlikla beraber 5 yil, tefsir, fikih gibi bircok zor dersleri var.
Nerede eğitim fakultesi ya da normal bir fakulteden mezun, ogretmen olmus birilerini gorsem egosundan havasindan geçilmiyor. Cok buyuk bir sey basarmadi bu grup. Kimse bunlara universite sinavinda ilk 30 bine gireceksin demedi.(keske deselerde bu kadar niteliksiz ogretmen yetismese. Aileden sonra cocuklarimizi ilk kez dışarıya emanet ettigimiz bu meslek grubunun daha iyi secilmesi lazim. Sağlığımızı sinavda ilk bilmem kac bine giren,6 yil fakulte+4-5 yilda uzmanlik okuyan doktorlara emanet ediyoruz da, gelecegimiz olan cocuklari en kotu ogretmen olurum, tatili bol meslek, kebap meslek diyerek okuyan bir kesime emanet etmek gercekten korkutucu. Keske tıp, hukuk gibi herkesin şak diye giremeyeceği bolumler olsa bu bolumler)
Bolume girerken kolay, bolumu okurken kolay, belki atanirken sıkıntı cekiyorlar ama o da mezun cok diye. Boyle kek bir meslegi herkes olmak istiyor, boyle girmesi kolay bir bolume cogu kisi kafadan giriyorda o yuzden bu da. Ama havalari, egolarini gereksiz buldugumu soylemeden edemeyecegim. Bircogu da niteliksiz oldugunun yani sira ebeveynlerin guzelce yetistirdigi, ozguven kazandirdigi cocuklari da yetersiz, aptal hissettiriyor. Okuldan, derslerden sogutuyor.
Gercekten bu alanın baraj puani bu kadar dusuk olmamalı ve mulakat yerine daha bolumun basinda bunda ogretmen olacak vasif var mi diye bakilmali. Tıpı, hukuku öyle okuyayim geceyim, kolayca kazanayim mantigiyla kazanamayip okumadiginiz gibi, bu alanlari gercekten az bucuk sevmeden okuyamaz, o bolumlere girme cesaretini ve emegini oyle boşa vermezsiniz. Gelecegi yetistiren ögretmenlikle boyle olmali ama ne yazik ki degil. Kolay kazanilan, kolay okunan bu bolumlerin egosunu da dedigim gibi gereksiz buldugum gibi anlam da veremiyorum.
80 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEgo patlaması yaşatan mesleklerin olduğunu düşünmüyorum. Bu biraz kişisel birşeydir diye düşünüyorum. KS de fenomen ve moderator olanlar. Bu kişiler inan dışarda model olsa etini sunsa bunu bile büyük bir başarı olarak kabul ederler ego kasrlar ki zaten kasıyorlarda. Ama mütevazı kişiler bilim adamı bile olsa egodan uzak olabiliyor
00 Yorumla
Herkes yok asker, doktor , polis molis falan demiş size gülüyorum dostlar😅
Biraz bu milleti tanıyan en egolu meslek grubunun akademisyenler olduğunu bilir. Bir akademisyenin egosundan daha büyük olan şey klimanjero dağı 😄20 Yorumla
+1 yılSeri katilcilik
John Wick hayranıyım da aahahh11 Yorumla- +1 yıl
sjhgj 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence doktor olabilir :D :D ya da hakim falan yani havalı meslek olduğunu düşünür ego kasarlar tabi ki de evet zor bir meslek herkes yapamaz ama bir şeyi yapabiliyorsunuz diye veya çok başarılısınız diye bu size ego kasmak ya da insanları hava atmak ya da diğer insanlardan üstün olduğunuzu düşünme fikri vermez. ama yine de böyle yapıyorlar işte.
29 Yorumla- +1 yıl
Varan 2 😀
Katılıyiorum sana Barış 😀 - +1 yıl
Nereye varıyorum abla :D :D teşekkür ederim
- +1 yıl
Diyorum ki bi mahallenin muhtarına var da mahhallede ne kadar doktor, hakim var bi tespit edin sjgjjhj
- +1 yıl
Evet abla o dediğinden sdfsdfsd :D :D
- +1 yıl
Sjhfghj 😀
- +1 yıl
Çaktırma abla yine anlamadım da rezil olmayayım sdfsdfsd :D
- +1 yıl
Offff Barış inan kahkahaa attımmm 😂😂😂 neyse acıklayacağım sana durumu 😂😂
- +1 yıl
Teşekkür ederim abla bir ara açıkla mutlaka sjsjsj 😂😂😂
- +1 yıl
Tamam 😀
En sevdiğim kişi mesleği ile ego patlaması yaşayan kişi. En sevdiğim ego kendinden altta kalanlara egosu ile eziyet çektirenler. Özgüvenle insan ezmeyi karıştıranlar. Ben onların hepsini bağımsızlığım ve özgürlüğümle tokatlıyorum. Egolarını yerle bir ediyorum. Hele devlet çalışanları falan, imzasını çok değerli sanan ahmaklara bayılıyorum. Ona buna atar yapıp bana karşı ayağa kalkmaları bana hoş geldiniz çay içermişsiniz falan diye beni ayakta karşılamaları falan içimi gıcıklıyor. Nasıl mutlu oluyorum anlatamam. Hele o torpille devlet dairelerinde müdür olan cahiller var ya onlar en sevdiklerim. Sadece soru soruyorum ve cevap veremediklerinde kulaklarının kızarması bana keyif veriyor. Sonra bir de aslında 3 imza ile konuşabilecek ego sahipleri var. Lan 3 şikayete bakar o kocaman egon. Çocuklarına karına ekmek götürmez hale getirebilirim sayın ciğeri 3 şikayet kaydı etmeyen arkadaşım demek istiyorum kendilerine.
41 Yorumla
+1 yılEgo patlaması yapmasa da, bence mühendislik..
Ciddi matematik gerektirdiği gibi hayal gücü de isteyen bir meslek..
Mimar Sinan bunun en bariz örneği..
Mimar olarak geçse de kendisi bir mühendis.. Mimarlık, mühendisliğin bir dalıdır..
Yapıların dayanıklı olması, mukavemet bilgisi için mühendislik bilmek gerekir..
Hayatta kullandığımız bir çok şeyin temelinde mühendislik vardır..
Yapılar, arabalar, uçak, helikopter, alet, gereçler ve teknoloji bir mühendisliktir..
https://www.youtube.com/embed/xMmLomdE3fE10 YorumlaMeslek ego patlaması yaşatmaz zayıf kişilikler ego patlaması yaşar. O egosuyla ukalalık yapan işini yapmaktan yoksun onu bunu hor gören insanların sert kayaya çarptığında 180 derece nasıl döndüğünü görseniz hallerine acırsınız ben çok şahit oldum mesela doktor öğretmen farketmez.
41 Yorumla
+1 yılHayır gerçekten kişilik meselesi bizzat kendi tecrübelerim ile sabit. Benimle aynı işi yapan afam gördüm egodan geçilmiyor, koskoca fabrika müdürü de gördüm gayet sıradan egosu hiç yok sohbet eder aynı masada oturup yemek yer, ünlü kişiler de tanıdım egolu ve egosuz
40 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 842 cevap paylaştı.
u +1 yılKesinlikle Sağlıkçılar ve öğretmenler.
Özeldeki öğretmenler mum gibi
devlet memuru öğretmenlerin yanına yaklaşamazsın
Devlet hastanesinde ki sağlıkçıların egoları boylarından büyük.
Özelde hepsi kedi gibiler :D
Genelleme yapmıyorum ama çoğu böyle
20 Yorumla Mühendislik. Okudum havalı. Ayrıca hukuk tip la bile kapışır bakmayın Şu an herkesin gittiğine bkunu çıkardılar afedersiniz. O dersleri vermek ne demek ya canımız çıktı. Her neyse. Mühendislik cok zor ve okurken bile bi havası olyor herkesin ama ülkemiz sagolsun Şu an mühendisliğin egosunu yapmayı bırak, önüne gelen gidiyor diye mesleğin düştüğü durumdan eziliyoruz. Emeklerimiz çöp.
20 Yorumla
+1 yılCumhuriyet savcıları bence acayip havalılar... :D Özellikle kadın savcıların ilişki hayatlarını çok merak ediyorum. Acaba aynı dominantlık yatakta da devam ediyor mudur? :D :D
"Sana izin verdiğimi hatırlamıyorum. Ben sana gel dedim mi?" falan :D :D20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHavasına bilip herkes sığar 2m mezara çokta şey yapmayın.
Koskoca bir hiçliğin içinde yüzen mavi küçük bir noktadasınız. Birgün gelecek oda ölecek, insanın ilim öğrenmesi kendini geliştirmesi tabiki önemli ama o bilgi seni zehirlememeli aksine insanlara faydan olursa bir işe yarar.
Aksi halde kibir kalbinde varsa ne olursan ol.
Aslında bişey olamamışsındır.71 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
- Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılO meslekle beraber sahip olunan avantaj ya da avantaj olarak görülen nedenlere sahip olamayan insanlar ve onların yaklaşımı sonucu kişinin de pohpohlanma istegi ile dogru orantılı olarak cikan kibirlilik. Sözlükte tanımı; Ukala, ofkeli, kindar, kibirli olarak çıkıyor. Bunlardan birine sahip olan insana egolu demek dogru degil. Meslekle olan iliskisini acikladim…
10 Yorumla
+1 yılKişinin karakterine göre değişir. Kimi doktorlar var o kadar çalışmış tıp kazanmış 0 ego var hastasıyla çok iyi ilgileniyor işte bu doktorlar en yüksek maaşı hak eden doktorlardır. Kimi öğretmenler var atanamamış egosundan geçilmiyor kimi öğretmenler var 0 ego öğrencisiyle çok iyi anlaşıyor ona bir şeyler öğretmek için çabalıyor öğrencileriyle ilgileniyor işte bu öğretmenler de en yüksek maaşı hak eden öğretmenlerdir. Ego patlaması yaşayacak biri varsa mesleğini en iyi şekilde yapanların hakkıdır.
10 YorumlaTurk insaninin ego icin makama mevkiye ihtiyacı yok ki, her türlü ego 1500 bi milletiz. Küçük insanlar sadece kıdemi kaldıramaz, egosunu kontrol altına alamaz. Küçük insandan bol ne var
52 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir partinin ilçe başkanları der sigaramı yakar yoluma bakarım. Adamların havası zeplin uçurur 😂
318 Yorumla- +1 yıl
Bir dakika bi dur 😂
- +1 yıl
Durdum senatörün kızı 😂
- +1 yıl
O sigarayı söndürür müsun yoksa ışın kılıcımla mı söndürme mi istersin 😬😂😂
- +1 yıl
Bitince tabi ki söndürürüm senatörün kızı 😂
- +1 yıl
Yahahjsjjxj 😂😂
İçmeden tabii ki de 😏 - +1 yıl
İçmeden mi ben böyle israf görmedim ya 🤦🏽♂️ dertlendim hemen yakayım sigara 😂
- +1 yıl
Sigarası tütmeyesice.. Çakmak, kibrit bulamayasıca.. Sigarasının tütünü yok olup sadece elinde kağıdı kalasıca..😏😬😂
- +1 yıl
Aaaa teyze bedduası 😂
Sigara çok var evde ya stok yaptım. Çakmak 50 tane falan var 😂 - +1 yıl
Tabii onlar hocalarımız bizim 😂
- +1 yıl
Bayram içine işlemiş senin 😂 bi yüzüne su çarp senatörün kızı 😂
- +1 yıl
Hipnoz oldum o dalgadan çıkamıyorum sjhj 😂
- +1 yıl
2 gün etkili teyze amca sohbeti 😔 geçmiş olsun senatörün kızı 🥲
- +1 yıl
2 gün mü 😕Ne yapacağımm ben 😕
- +1 yıl
Şeyyy çay koy çay bir de tülbentine yapıştırdığın sakızı artık çıkar 😂
2 saattir orada hissediyorum 😂 - +1 yıl
Iıyyy 😝 hissettiğin korkarım ki pantolununa yapıştırılmış sakız 😕
- +1 yıl
Bu mümkün değil senatörün kızı.
1- anamlara gittim sadece
2- yolda yürümedim
3- pantul degıl capri giydim 😂 - +1 yıl
Üzgüm bunu öğrenmeni istemezdim ama annen yapmış 😑 pantolondu capri haline getirilmiş işte sjhghh 😂
- +1 yıl
Yok direkt capri bu 😂
Anam mı yapmış bak ya teyze gibi kurmaya falan başlamış fıyyy 3 gün sürer bu deyze sendromu 😔
+1 yılBekçiler
bizim tabirle federaller 😅
Kimlik sormadan başka yetkisi yok göhtümün yürüyüşüne baksan zafer kazanmış mareşal edasında 🤣
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılCankurtaran, Doktor, Pilot, Polis, Tasarımcı, Barmen, Teknoloji uzmanı, Spor koçu, Mekatronik mühendisi, Hava trafik kontrolörü
Bunlar ego sıralamasına göre yazıldı
20 Yorumla Meslek ile alakası olduğunu düşünmüyorum, hiçbir vasfı olmadığı halde egolarından geçilmeyen insanlar görüyorum
30 Yorumla
+1 yılOnu bilmiyorum ama en egolu olmasini bekledigim meslek pilotluk😅Adam koskoca ucagi ucuruyor be😀Yani adam ve kadin🙃Tabiki doktorlarin da egoist olnasi normal hayat kurtariyor😬
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYazılımcılar yazılımla ilgili mühendis vb. Bilgisayar mühendisi bilgisayar üzerine olan meslekler , yönetici pozisyonunda ki meslekler hakim vb. Matematik ile ilgili meslekler. türk dili hocaları
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl
bir meslekte bilgi ile ego ters oratılıdır bilgi ne kadar az ise yani meslek az bilgiyle yapıabiliyorsa çalışanlar o kadar egolu olur
not: herkes için geçerli değildir üzerine alınana afiyet olsun21 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Başkan geldi aklıma ilçe teşkilat başkanı, ocak başkanı, teşkilat başkanı bir şeylerin başkanı güvenlik görevlileri bekçiler... 😅20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAvukatlık. Böyle ego yaratan bir meslek grubu daha yoktur.
22 Yorumla- +1 yıl
Evet varan 1 😀
- +1 yıl
Yok ya bildiğin esnaf onlar🙂
Doktorlar bence ama hak ediyorlar yani. Onca sene az değil. Bana sorarsan.. Savcılık mesleğini tek geçerim😍
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılHakimler ve hekimler...
Hakimlerde Tanrının yok etme gücünün, hekimlerden yaratma gücünün tezahüründen mütevellit bir ego olurmuş.
10 Yorumla Doktorlar egoist baya hepsi diyebilirim. Ve hiçbir halt olmadığı halde kendini olmuş gibi gösteren zavallılar çok egoist
10 Yorumla
+1 yılDoktor, Avukat, Polis, Asker diyorum ama hiçbir vasfı olmadığı halde tavan yapan boş teneke tiplerde var
10 YorumlaEgo patlaması bence kendi işini kurup ticaret açısından iyi yerlere gelmekle mümkün. Senden üst bir mevki olmaması ego tatmin etmek için yeterli.
10 Yorumla
+1 yıltasarımcı egosu diye bir sey var, biraz gerekli oldugunu biraz da ön yargı oldugunu düşünüyorum
11 Yorumla
+1 yılBence mühendislik de çok havalı meslek kendilerini zengin ya da zeki olarak görüyor olabilirler.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl
bir meslekte bilgi ile ego ters oratılıdır bilgi ne kadar az ise yani meslek az bilgiyle yapıabiliyorsa çalışanlar o kadar egolu olur
not: herkes için geçerli değildir üzerine alınana afiyet olsun10 Yorumla
+1 yılDoktorlar ve yeni başlamış ama işinde hiç de iyi olmayan avukatlar
20 YorumlaÖğretmenlik, doktorluk, mankenlik, modellik, avukatlık, savcılık.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan küfür eder ya birde döver ya vallahi haklılar yemin ederim haklılar bazıları harbiden beş para etmezler sonradan anlaşılıyor gerçek igrenç huyları
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı. Aga pilot ve astonot uzay bilimcisi kimyager ohoo daha cok var
10 Yorumla
+1 yılBence kadın olmak. Otomatik olarak aşırı egoya neden oluyor.
10 Yorumla
+1 yılBence pilotluk ego patlaması yaşatabilecek bir meslek
10 Yorumla
+1 yılDoktor, Hemşire, Mühendis bunlar egoda patlama yapmış meslekler
10 Yorumla
+1 yılPilot, doktor, mühendis, avukat, savcı, siyasetçiler falan da filan
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılBenim mesleğim tesisat. Kendini göklerde görenleri popo etmek için varız 😇
10 Yorumla Asker polislerin buyuk kismi egolu
10 YorumlaCEO luk böylelerinde tam ego patlaması yasaniyior
10 YorumlaHer meslek dalında olabilecek şeydir ego ama sonuç değişemez ego bir başarısızlıkla oluyor Lego
10 YorumlaEgo olmadan olmaz bende işte öyleyim yöneticiyim biliyorum
10 Yorumla
+1 yılhakimlik
yetkin bir alanda akademisyenlik
yine yetkin bir alanda uzmanlık
10 Yorumla
+1 yılAskeri meslek yapan tanıdıklarım var aşırı egolular💁♀️
11 Yorumla- +1 yıl
Onlara o öğretiliyor okulda öyle davranmaları geeekiyor onların
Sanırım hemşirelik hastane ortamında hemşirelerde olan hava, özgüven başhekim de bile yok ya
10 Yorumla
+1 yılTabi ki muavinlik bin bir türlü insanla muhatap ola ola sndjd
10 YorumlaHayatında hiçbir b. k olamamış eğitimsiz tahsilsiz cahil varoş tiplerin belli meslek gruplarına göre çok daha egolu olduğunu gozlemliyorum. Aşağılık kompleksi ile cok ilintili ego bence.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerçekten kişilik meselesi ne pozisyonlarda insanlar tanıyorum. Egodan eser yok yine ne seviyelerde İnsanlar tanıyorum Egodan geçilmiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSiyasetcilerdir, net. Ataturk, Merkel vs gibi cok az ornekler var gerisi mehdi gibi takiliyorlar sanki onlar halka degil de halk onlara muhtacmis gibi
10 Yorumlabünyede ego patlaması yapan meslek değil de bünyenin kendisi bence. bünyede ego varsa boş gezse de egodan vazgeçmiyorlar.
00 Yorumla
+1 yılAvukatlarda Özellikle kadın Olanlarında mide bulandırıcı bir kibir var Bunu fark ettim diğer meslekler de var ama özellikle avukatlarda.
00 Yorumla
+1 yılDoktorluk diyorlar ama hocalarım profesör olmasına rağmen kanka gibi takılıyor. Bence hukukçular ve mühendisler baya egolu.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 616 cevap paylaştı. Tıpçı ve hukukçular. Hukukçular tıpçılardan da fazla sanırsın küçük dağları onlar yarattı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerede kıdemin iyise o biçim egolu oluyorsun sektör meslek fark etmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoktorluk, diş hekimliģi, po... o yıldızlığı
10 Yorumla
+1 yılAskerlerde hava çok oluyo pilotlar da aynı şekilde bir de zenginlerde tabi bu biraz kişilikde meselesi
20 Yorumla
+1 yılDoktorluk gibi birçok meslekte mevcut ancak öğretmenlerde farklı bir ego mevcut.
00 YorumlaJandarma , polis , pilot , yunus polisi , otobüs şoförü , futbolcu , ünlüler , okul müdürü
00 Yorumlaego yapan kim olursa olsun öyle bir vurasım varkı anlatamam bayıltırım
00 Yorumla
+1 yılSavcı ve kaymakam diyebilirim. Ama kendinden aşağı gören bir kişi isen her iş kolunda var. Bu bazen doktor olabiliyor bazen öğretmen.
10 Yorumla- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat