Düzenli ders çalışmaya motive olamıyorum, ne yapmalıyım?

Şimdi arkadaşlar ben kendimi bildim bileli olduğum yerden taşınmayı ve yurtdışına yerleşmeyi istiyorum. Uzun bir dönem bunun için araştırmalar yaptım ama hep aile faktörü buna engel oluyordu. Tek çocuk olduğum için özellikle yurtdışına yalnız başıma yerleşmeme karşıydılar. Bir süre sonra olmuyorsa olmuyordur diye bırakıp pes etmiştim. O dönem mezun olurken işe girmeye odaklandım.

Üzerinden iki yıl geçti ve ciddi bir ilişkim oldu ardından nişanlandık. Konuşmalar sırasında ikimizin de burada kalmak istemediğini ve yurtdışına taşınmak istediğini biliyorduk. Önümüzdeki tek engel bunu ailelerimize söylemekti. Her ikimizin işinden ayrılması riskliydi ve özellikle ailem tek çocuk olduğum için taşınmamızı istemez diye düşünüyorduk. En sonunda ailelere söyledik ve tepkiler beklediğimiz kadar büyük olmadı. Biraz konuşmadan sonra onaylar alındı ve gideceğimiz ülkenin dilini öğrenmek için kursa başladık.

Önümüzdeki tek engel sadece dil öğrenmek. Fakat ben bir türlü kendimi düzenli ders çalışmaya motive edemiyorum. Yani yıllardır beklediğim şeyi sonunda başardım ve önümüzdeki tek engel düzenli zaman ayırarak birkaç ay içerisinde bu dili biraz olsun öğrenmek. Eskiden işe alınmak için hazırlandığım sınava bile sabahtan akşama kadar çalışıyordum. Şimdi ise hayatım boyunca hayalini kurduğum fırsat karşımda ama bir türlü düzenli bir şekilde zaman ayırarak ders çalışmaya kendimi motive edemiyor ve kafamı toparlayamıyorum.

Sınav dönemlerinde bunun gibi benzer durumları yaşadınız mı? Yaşadıysanız nasıl çözdünüz merak ediyorum.
Düzenli ders çalışmaya motive olamıyorum, ne yapmalıyım?