2. Sene mezuna kalınır mı?

12 iken nasıl çalışacağımı bilmiyordum ve adam akıllı çalışmadım (birde yanlış dershaneye gidiyordum.) sonrada çok düşük bir not aldım.

Sonra mezuna kaldım hala nasıl çalışacağımı bilmiyorum ancak bu sefer doğru bir dershaneye gidip elimden geldiğince ÇALIŞMAYA çalıştım.

Ama bu sene de başarılı olamadım...

İstediğim bölümlerde eminim.
Ama üstümde bazı sorumluluklar var ve bu ders çalışmamı engelliyor bazen. Onlar olmadığında da benim ders çalışacak kafam olmuyor. Tam bir umutsuz vakayım biliyorum. 🥲

Bu sene üniversite sınavı berbat geçti, istediğim bölümün en düşük netinden bile az soru çözdüm. (70 net istiyor ben 50 soru çözdüm) yani garanti başaramadım.

Aslında seçebileceğim başka bölümler var gibi, ama onlarda yatay geçiş yapmak için baya zor bölümler gibi gözüküyor. Hem yatay geçiş yaparsam, yanlış anlamadıysam, hazırlık hariç tutulduğu için 2 senem gidiyor.

Dedem, biraz hasta ve daha önce ne çocuklarının ne de torunlarının adam akıllı üniversite okuduğunu gördü. Ve bunu çok istiyor. Daha ne kadar zamanı var bilmiyorum ama onu mutlu edebilmeyi diliyorum. (not: biz dedem büyüttü) o yüzden belki de istemediğim bir bölüm olsa da girmeliyimdir?

Kendimi çok geç kalmış da hissediyorum açıkçası, ya seneye bırakınca sınıfımdaki yaşıtım olmayan insanlarla uyumlaşamazsam? Beni dışlarlarsa diye de düşünmüyorum da değil. Ve 2. Defa mezuna bırakırsam, bu sene bana sabreden ve benim için çabalayan herkesin yüzüne bakamayacak gibi hissediyorum. Ya yine başaramazsam? O zaman... 😔

Kafam gerçekten çok karışık, başkası ile konuşmaya da yüzüm yok. Eğer yeterince çalışsaydım başarırdım eminim. Ben bir işe yaramazım. Bazıları var ailesi, arkadaşları hep köstek oluyor başarıyor, benimkiler beni hep desteklemeye çalıştı, yokuştan yukarı arkamdan itti.. Cidden yüzlerine nasıl bakıcam?

Ama bir yandan da istediğim yer olmadığı için içim çok yanıyor, kendi kendimi ateşe attım resmen...
2. Sene mezuna kalınır mı?
Cevapla