12 iken nasıl çalışacağımı bilmiyordum ve adam akıllı çalışmadım (birde yanlış dershaneye gidiyordum.) sonrada çok düşük bir not aldım.
Sonra mezuna kaldım hala nasıl çalışacağımı bilmiyorum ancak bu sefer doğru bir dershaneye gidip elimden geldiğince ÇALIŞMAYA çalıştım.
Ama bu sene de başarılı olamadım...
İstediğim bölümlerde eminim.
Ama üstümde bazı sorumluluklar var ve bu ders çalışmamı engelliyor bazen. Onlar olmadığında da benim ders çalışacak kafam olmuyor. Tam bir umutsuz vakayım biliyorum. 🥲
Bu sene üniversite sınavı berbat geçti, istediğim bölümün en düşük netinden bile az soru çözdüm. (70 net istiyor ben 50 soru çözdüm) yani garanti başaramadım.
Aslında seçebileceğim başka bölümler var gibi, ama onlarda yatay geçiş yapmak için baya zor bölümler gibi gözüküyor. Hem yatay geçiş yaparsam, yanlış anlamadıysam, hazırlık hariç tutulduğu için 2 senem gidiyor.
Dedem, biraz hasta ve daha önce ne çocuklarının ne de torunlarının adam akıllı üniversite okuduğunu gördü. Ve bunu çok istiyor. Daha ne kadar zamanı var bilmiyorum ama onu mutlu edebilmeyi diliyorum. (not: biz dedem büyüttü) o yüzden belki de istemediğim bir bölüm olsa da girmeliyimdir?
Kendimi çok geç kalmış da hissediyorum açıkçası, ya seneye bırakınca sınıfımdaki yaşıtım olmayan insanlarla uyumlaşamazsam? Beni dışlarlarsa diye de düşünmüyorum da değil. Ve 2. Defa mezuna bırakırsam, bu sene bana sabreden ve benim için çabalayan herkesin yüzüne bakamayacak gibi hissediyorum. Ya yine başaramazsam? O zaman... 😔
Kafam gerçekten çok karışık, başkası ile konuşmaya da yüzüm yok. Eğer yeterince çalışsaydım başarırdım eminim. Ben bir işe yaramazım. Bazıları var ailesi, arkadaşları hep köstek oluyor başarıyor, benimkiler beni hep desteklemeye çalıştı, yokuştan yukarı arkamdan itti.. Cidden yüzlerine nasıl bakıcam?
Ama bir yandan da istediğim yer olmadığı için içim çok yanıyor, kendi kendimi ateşe attım resmen...
Sonra mezuna kaldım hala nasıl çalışacağımı bilmiyorum ancak bu sefer doğru bir dershaneye gidip elimden geldiğince ÇALIŞMAYA çalıştım.
Ama bu sene de başarılı olamadım...
İstediğim bölümlerde eminim.
Ama üstümde bazı sorumluluklar var ve bu ders çalışmamı engelliyor bazen. Onlar olmadığında da benim ders çalışacak kafam olmuyor. Tam bir umutsuz vakayım biliyorum. 🥲
Bu sene üniversite sınavı berbat geçti, istediğim bölümün en düşük netinden bile az soru çözdüm. (70 net istiyor ben 50 soru çözdüm) yani garanti başaramadım.
Aslında seçebileceğim başka bölümler var gibi, ama onlarda yatay geçiş yapmak için baya zor bölümler gibi gözüküyor. Hem yatay geçiş yaparsam, yanlış anlamadıysam, hazırlık hariç tutulduğu için 2 senem gidiyor.
Dedem, biraz hasta ve daha önce ne çocuklarının ne de torunlarının adam akıllı üniversite okuduğunu gördü. Ve bunu çok istiyor. Daha ne kadar zamanı var bilmiyorum ama onu mutlu edebilmeyi diliyorum. (not: biz dedem büyüttü) o yüzden belki de istemediğim bir bölüm olsa da girmeliyimdir?
Kendimi çok geç kalmış da hissediyorum açıkçası, ya seneye bırakınca sınıfımdaki yaşıtım olmayan insanlarla uyumlaşamazsam? Beni dışlarlarsa diye de düşünmüyorum da değil. Ve 2. Defa mezuna bırakırsam, bu sene bana sabreden ve benim için çabalayan herkesin yüzüne bakamayacak gibi hissediyorum. Ya yine başaramazsam? O zaman... 😔
Kafam gerçekten çok karışık, başkası ile konuşmaya da yüzüm yok. Eğer yeterince çalışsaydım başarırdım eminim. Ben bir işe yaramazım. Bazıları var ailesi, arkadaşları hep köstek oluyor başarıyor, benimkiler beni hep desteklemeye çalıştı, yokuştan yukarı arkamdan itti.. Cidden yüzlerine nasıl bakıcam?
Ama bir yandan da istediğim yer olmadığı için içim çok yanıyor, kendi kendimi ateşe attım resmen...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
6 sene mezunda kaldım. Okula başladığımda elime kalem aldım, bari adamı yazayım dedim. Yasemin yazmışım 🤦🏻 sen düşün ne kadar umutsuz vaka olduğumu. Sınıfımdakilerle aramda 5-6 yaş fark var. Kimseyle kafa dengi değilim. 2 ilişkim oldu toplamda, fiyaskoydu ikisi de. Şimdi son senemi okuyorum ve iyi bir dereceyle mezun olucam 🤷🏻♂️ Çok mu mükemmel geçti üniversite hayatım? Hayır. Ama iyi ki de böyle geçmiş. Hiçbir şey istikbalimden değerli değil. Bunu bilerek yaşadığında ne ders çalışmak dert oluyor ne de sosyal bir hayat yaşamak. Ben yaptıysam sen niye yapamayasın? Endişe duymana hiç gerek yok, elinden gelenin en iyisini yapıcağına eminim.
Merhabalar öncelikle kesinlikle umutsuz vaka olduğunuzu düşünmüyorum. Hayalinizin peşinden koşup sonunda ne olursa olsun başarmanız gerçekten takdir edilesi bir davranış. Bu sürecin ne kadar zor bir psikolojisi olduğunu çok iyi biliyorum ve hayâliniz için buna 6 sene katlanmak küçümsenebilecek bir şey değil.
Cevabınızı uzun uzun düşündüm, bu sene gitmek istediğim okulun başka bir dil bölümünü kazandım ama hem iş imkan (sızlık) ları olsun hem de amaçladığım bölüm olmadığı için bir sene daha çalışmaya karar verdim.
Maalesef geçerli sebebim olmadığı için donduramıyorum o yüzden gitmeyip sınıfta kalıcam XD ( ve bir yere yerleştiğim için yarım puanım gitti.)
Ama bundan dolayı vaz geçmeyi düşünmüyorum. Beni desteklediğiniz ve neşelndirdiğiniz için teşekkür ederim. Umarım her şey gönlünüzce olur. ^^
ben teşekkür ederim umarım senin için de en güzeli olur 🤘🏻
Bir kere yaşın konusunda endiselenme. O kadar ileri yaslarda insan var ki. Kimse yaşa bakmiyor. Soylemesen anlaşilmiyor da zaten.
Burada önemli olan seneye birakirsan daha iyi hazirlamacagina, potansiyelinin istedigin yeri kazanmaya yettiğıne inaniyorsan iki, üç sene geçmiş dert etme. Ama bu sene çalısacagimi çalıstim, yapabildigim bu kadarmış diyorsan aldigin puanla iyi bir bolum bulmaya çalış.
Yatay geçiste (hazirlik varsa zaten bir senen her halukarda gidecek) gececegin bölümle ortak dersler varsa onları saydiracagin icin ve icabında fazla ders alarak arayi kapatabilecegin icin cok da zaman kaybin olmaz. Olsa olsa bir sene, onu da simdi bir sene beklemeyi göze aldiğın gibi alirsin.
Ve unutma ki bazen iyi sandigin o kadar iyi degildir, ama uzulerek basladığin daha mutlu bir sonuca ermeni sağlayabilir. O yüzden illa şu bolumu istiyorum diye takinti yapip dert etme. Birak nasil oluyorsa öyle ilerlesin.
Merhabalar cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Okuduğum zaman beni çok rahatlatmıştı ve uzunca düşündüğüm o süreçte çok yardımcı oldu bana. Ben dil bir dil bölümünü istiyordum ama aynı üniversitede başka bir dil bölümünü kazandım, başta dert etmedim sizin sonda dediklerinizi düşüp ama sonra hem iş imkanı fazla olmadığı için hemde hayâlini kurduğum yere giremezsen üzleceğimden bu sene de çalışmaya karar verdim.
Kayıt donduramadım çünkü geçerli bir sebebim yokmuş o yüzden sınıfta kalmamı söylediler (ikiside aynı şeye çıkıyor sonuçta 1. seneden başlıyorsun dediler) tek sorun puanım yarı yarıya kırıldı :')
Memnun kalmamıs olsan da tebrik ederim. YKS'ye calısmak yerine yuķsek bir ortalama yapıp istedigin bolume gecmeye calışman belki daha kolay olacak. Ama kendinde o azmi göruyorsan, obp'ye rağmen kazanirim diyorsan da hayallerinden vazgecme. Basarilar diliyorum.
Uni icin uzulmek boş
Belki de haklısınız, sonuçta hayat sınavlardan ve diplomalardan ibaret değil ama bazen bazı etkenler oluyor işte.. Yine de cevanınız için teşekkür ederim. ^^