Sanki kendi üniversitemiz varmış gibi derslerden oluşan ki içinde sertifikalar da alacağımız bir bölüm oluşturabilir misiniz?

Merhaba KScanlar, nasılsınız?
Hani bir reklam vardı sabahçı ve öğlenci aynı anda giderim gibi bir şeydi.

Aynı anda farklı yerlerde olmak elbette mümkün değil.
Fakat günümüz eğitim özellikle pandemi ile birlikte çok fazla online eğitim özel kurumları türedi.
Daha sonra bu sürece üniversiteler de eşlik etmeye başladı.
Günümüz de neredeyse bütün bölümler ve bölümünü kazansan aynı hocadan alacağın dersleri, üniversite hocaları bizzat kendileri çekip koyuyor platformlara.

Aklınıza gelip gelecek başta udemy olmak üzere tüm eğitim platformlarında onlarca eğitime kayıtlıyım.
Hali ile insan boğuluyor bilgi arasında hiç bir şey yapmıyor ama süreklide ucuz, indirimli veya geçici beleş ne bulsa kayıt olmaya da devam ediyor.

Burada soru başlığını açıyoruz insan ne istiyor ne istiyorsun gibi?

Sayısal zekamız pek yok hali ile istediğimiz bölümleri kazanamayız, kazansak başka başka illere gidip zaman, para ve bir çok riskleri bünyemizde taşımak zorundayız eğitim desen istemediğin onca dersi ve ders kaynasın diye geç gelen hocalar, öğrenciler dahil 3 saatlik ders süreci blok olunca da verimsiz geçecek. Gereksiz yorum, sorularlada basit ve aşırı saçma zorlayıcı sınav soruları kopya çekenler kampüs içi zaman kayıpları vb. Dahil.

Hali ile kendi bölümümüzü oluşturma imkanımız yok fakat varmış gibi

2 yolda seçmeliler dahil aşağı yukarı 40 44 ders görülüyor.

44 dersi kendimiz içinde sertifikalar alacağımız ve artık tamamız diyince 2 yıllık bölümle diplomasını hızlıca alacağımız bir tabiri caizse über bir eğitim sistemimizi kendimize nasıl hazırlarız.

Çünkü biliyoruz ki üniversite denince hemen hemen her bölümde yahu bu derslerin meslekle ne alakası var deyip fakat geçmek zorunda kaldığımız onlarca derslerle dolu. Eee eğitim sistemi düzelmeye niyeti yok bari biz donanım kazanıp bu süreci kendimiz için hızlandırsak. Başlayınca sınıfın en gözde cool insanı olmanın yanında takır takır cevap verince zaman artı mezuniyet daha hızlı gelecektir.
Güncellemeler
+1 yıl
Muhtemelen bu soruyu bir çoğunuz saçma bulacaksınız ama bakış açınızı benim nezlimde değil eğitim sistemi açısından değerlendirin 🙏
Sanki kendi üniversitemiz varmış gibi derslerden oluşan ki içinde sertifikalar da alacağımız bir bölüm oluşturabilir misiniz?