Merhaba KScanlar, nasılsınız?
Hani bir reklam vardı sabahçı ve öğlenci aynı anda giderim gibi bir şeydi.
Aynı anda farklı yerlerde olmak elbette mümkün değil.
Fakat günümüz eğitim özellikle pandemi ile birlikte çok fazla online eğitim özel kurumları türedi.
Daha sonra bu sürece üniversiteler de eşlik etmeye başladı.
Günümüz de neredeyse bütün bölümler ve bölümünü kazansan aynı hocadan alacağın dersleri, üniversite hocaları bizzat kendileri çekip koyuyor platformlara.
Aklınıza gelip gelecek başta udemy olmak üzere tüm eğitim platformlarında onlarca eğitime kayıtlıyım.
Hali ile insan boğuluyor bilgi arasında hiç bir şey yapmıyor ama süreklide ucuz, indirimli veya geçici beleş ne bulsa kayıt olmaya da devam ediyor.
Burada soru başlığını açıyoruz insan ne istiyor ne istiyorsun gibi?
Sayısal zekamız pek yok hali ile istediğimiz bölümleri kazanamayız, kazansak başka başka illere gidip zaman, para ve bir çok riskleri bünyemizde taşımak zorundayız eğitim desen istemediğin onca dersi ve ders kaynasın diye geç gelen hocalar, öğrenciler dahil 3 saatlik ders süreci blok olunca da verimsiz geçecek. Gereksiz yorum, sorularlada basit ve aşırı saçma zorlayıcı sınav soruları kopya çekenler kampüs içi zaman kayıpları vb. Dahil.
Hali ile kendi bölümümüzü oluşturma imkanımız yok fakat varmış gibi
2 yolda seçmeliler dahil aşağı yukarı 40 44 ders görülüyor.
44 dersi kendimiz içinde sertifikalar alacağımız ve artık tamamız diyince 2 yıllık bölümle diplomasını hızlıca alacağımız bir tabiri caizse über bir eğitim sistemimizi kendimize nasıl hazırlarız.
Çünkü biliyoruz ki üniversite denince hemen hemen her bölümde yahu bu derslerin meslekle ne alakası var deyip fakat geçmek zorunda kaldığımız onlarca derslerle dolu. Eee eğitim sistemi düzelmeye niyeti yok bari biz donanım kazanıp bu süreci kendimiz için hızlandırsak. Başlayınca sınıfın en gözde cool insanı olmanın yanında takır takır cevap verince zaman artı mezuniyet daha hızlı gelecektir.
Hani bir reklam vardı sabahçı ve öğlenci aynı anda giderim gibi bir şeydi.
Aynı anda farklı yerlerde olmak elbette mümkün değil.
Fakat günümüz eğitim özellikle pandemi ile birlikte çok fazla online eğitim özel kurumları türedi.
Daha sonra bu sürece üniversiteler de eşlik etmeye başladı.
Günümüz de neredeyse bütün bölümler ve bölümünü kazansan aynı hocadan alacağın dersleri, üniversite hocaları bizzat kendileri çekip koyuyor platformlara.
Aklınıza gelip gelecek başta udemy olmak üzere tüm eğitim platformlarında onlarca eğitime kayıtlıyım.
Hali ile insan boğuluyor bilgi arasında hiç bir şey yapmıyor ama süreklide ucuz, indirimli veya geçici beleş ne bulsa kayıt olmaya da devam ediyor.
Burada soru başlığını açıyoruz insan ne istiyor ne istiyorsun gibi?
Sayısal zekamız pek yok hali ile istediğimiz bölümleri kazanamayız, kazansak başka başka illere gidip zaman, para ve bir çok riskleri bünyemizde taşımak zorundayız eğitim desen istemediğin onca dersi ve ders kaynasın diye geç gelen hocalar, öğrenciler dahil 3 saatlik ders süreci blok olunca da verimsiz geçecek. Gereksiz yorum, sorularlada basit ve aşırı saçma zorlayıcı sınav soruları kopya çekenler kampüs içi zaman kayıpları vb. Dahil.
Hali ile kendi bölümümüzü oluşturma imkanımız yok fakat varmış gibi
2 yolda seçmeliler dahil aşağı yukarı 40 44 ders görülüyor.
44 dersi kendimiz içinde sertifikalar alacağımız ve artık tamamız diyince 2 yıllık bölümle diplomasını hızlıca alacağımız bir tabiri caizse über bir eğitim sistemimizi kendimize nasıl hazırlarız.
Çünkü biliyoruz ki üniversite denince hemen hemen her bölümde yahu bu derslerin meslekle ne alakası var deyip fakat geçmek zorunda kaldığımız onlarca derslerle dolu. Eee eğitim sistemi düzelmeye niyeti yok bari biz donanım kazanıp bu süreci kendimiz için hızlandırsak. Başlayınca sınıfın en gözde cool insanı olmanın yanında takır takır cevap verince zaman artı mezuniyet daha hızlı gelecektir.
Güncellemeler
+1 yıl
Muhtemelen bu soruyu bir çoğunuz saçma bulacaksınız ama bakış açınızı benim nezlimde değil eğitim sistemi açısından değerlendirin 🙏
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Oluşturamam maalesef
Yani 4 yıllık okuyup üstten alttan ders alıp 2 3 senede bitirebilinir. En azından fazla zaman kaybı olmaz. Ama dediğin gibi insan alanında kendini geliştirmeli üniversiteye sırf diploma almak için gitmeli bi de sosyalleşmek. Meslek açısından pek bir şeu katmıyor
Aynen bir nebze de eğitim sistemi vasat olsada gelen öğrenciler de lise kafasını atmadan geliyor.
Çocuğun hayali atıyorum bilgisayar mühendisi olmak veya diğer bölümler.
Kazanayım sonra öğrenirim mantığı güdüyor
Soruyorsun hangi bölüm ve hangi üniversiteler seçmek istiyorsun diye
Peki neden o üniversite deyince maddiyat aileye yakınlık gibi maddi konular dışında yok şöyle yok böyle diye bilmediği dışarıdan gördüğü üniversiteyi övüyor.
Oysa kaç öğrenci kazanmak istediği bölüm ve o üniversitenin hocalarını araştırıyor, o bölümün akts kredisi, blogna uluslar arası anlaşmalar gereği olan kurallarına bakıyor,
ders içeriğini hafta hafta nelerden oluşuyor inceliyor.
Kaç uygulama, kaç proje saha lab, sınıf ortamında kaç saat süreci var.
Yararlanılan kaynaklar dahil her şey
Bunlar ve daha fazlası kalem kalem kazanmadan yazıyor zaten ne rehber öğretmenler ne aileler ne öğrenciler araştırmıyor sonra bütlerle, düşük notlarla yok hoca bana taktılarla bir şekilde mezun oluncaya verimsiz bir birey ve boş bir diploma elde oluyor.
Ama ahh bir fark etseler 4 yılda tüm imkanları kullanınca 7 meslekle mezun olunacağını maalesef bilen nerdeyse sıfır.
Ama bunda da şöyle bir durum etkili oluyor. Kendimce cevaplamam gerekirse, lise son sınıfa gelene kadar sınav sistemi sana her dersi edebiyatı da matematiği de iyi yaptığında güzel bir üniversitede okuma şansı veriyor. Haliyle her derse çalışıyorsun. Bu esnada ne kendini ne ilgi alanlarını keşfedecek vaktin olmuyor. Ben mesela üniversitede yazmaya yeteneğim olduğunu farkettim. Daha erken keşfedebilseydim 20 yaşıma kadar bu alanda kendimi geliştirirdim. Büyük ihtimalle başarılı olurdum. Söylediğiniz her şeye katılıyorum. Mesela ders içeriklerini araştırabileceğimi ben üniversitede fark ettim. Tercih dönemi gerçekten kısa tutuluyor. Okul okul geze geze karar vermeye çalışmıştım. Her türlü bilginin internette bulunduğundan bihaber biçimde üniversite yazmıştım. Bunlar da insanın kendine işkence etmesinden baska bir sey değil
Ülkemizde yazma potansiyeli zaten hemen hemen herkeste var sadece hayal kurmayı ve zaman ayırmayı gereksiz buluyorlar. Kitap okunmayıp ama tonlarca ders, soru, deneme okutup çözdüren de muhtemelen bizim seviyemizdeki ülkelerde de ön sırayı alırız.
Yazmanız çok güzel bu arada kendiniz de yetenekler keşfetmek ve bunu en azından belki profesyonel olmasada denemelere dökmek bile insanı alıp götüren bir heyecan yaşatır. Tebrik ediyorum sizi.
Teşekkür ederim ❤️ kim bilir kimlerde ne yetenekler var sadece keşfedilmemiş, denenmemiş bir kez bile...