Yarın öğrenciler karnelerini alacak. Siz karne heyecanı yaşadınız mı?

Çocuk gelişimi uzmanı Pınar Irmak, yaklaşan karne heyecanını yaz neşesiyle birleştirme kararı alarak farklı tasarımlar yaptı. Irmak, "Tatilde bol ders çalışmalı rutin önerisinin yerine, bol bol kumlara basmalı, ağaca tırmanmalı ve sokak hayvanlarını beslemeli" diyor.

"Yıllardır süregelen ve genel olarak tekdüze ilerleyen bir yılsonu algısından çıkarak başka şekillerde de bir karne sunumu yapmak mümkün olabilirdi.

"Geçmişe dair bir şeyleri gördüğümüzde, kendi zaman tünelimizde içimizi neşeyle kıpırdatan bir yolculuğumuz mutlaka olmuştur. Kimi zaman bir kartpostal, bir resim veya görüntü içimizdeki o çocukluk neşesini tetikler ve bizi alır bir yerlere götürür. İşte tam da o duyguya ulaşmak ümidiyle bugünden geleceğe bir selam yollamaya karar verdim ve onlarca illüstrasyona ulaştım.

"Çocuklarla birebir görüşerek bu resimleri gösterdim, içlerinde en çok beğendiklerini seçmelerini istedim. Ardından bu resimleri kişiye özel karne dosyası olarak bastırttım. Her çocuk böylece bilmeyerek seçtiği bu resimleri, karne dosyalarında görmüş olacaktı. Kendimce birlikte geçirdiğimiz bu yılı böyle hatıra ile noktalamak istedim."