Güncellemeler
+1 yıl
Bence ingiltere imparatorluğu
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
* Bizans. Bir yandan Katolik devletler diğer yandan barbar türkler dndkkdf. şu an Türkiye Cumhuriyeti de aynı şeyi yaşıyor bir yandan batılı devletler diğer yandan sığınmacılar diğer yandan terör örgütü diğer yandan rejim karşıtları
Güzel benzetme 🤣
Bizansın ahı çıkıyor bence dkdkdk
Yıkılan tüm devletler zamanında en güçlüydü. Ama bence Osmanlı Devleti. Aynı dil ve din Birliği olmadan 3 kıtaya hükmetmek kolay iş değil..
Tarihte geçmiş günümüz ve gelecek her zaman ingilizler dünyayı yönetir
Bu dönemde bilemi
Her zaman
Öyle olsun
moğol ve roma imparatorluğu objektif olmak gerekirse. osmanlı devletinin çok fazla hataları oldu
Moğol olabilir ama Avrupa da pek etkisi yoktu
Hangi dönem
Şu soruyu biri sorara diye 4 gözle bekledim vary
Farketmez
Biz sorarız
Timur derim Batı'nın dahi korktuğu osmanlıyı Ankara muharebesinde yendi ama beyazıt ve Timur eşit şartlarda değildi şartlar eşit olsa idi beyazıt alırdı ama savaşmak yerine 1 çati altında devlet kursa idi tarihin şu anda da etkisini gösteren en büyük büyük ve güçlü devleti olurdu
Bence Timur un zekası her türlü kazanırdı
Timur çok zeki bunu inkar etmeme asla karşısındaki adam (beyazıt) da çok zeki sadece onurlu savaşmak istedi timurun ordusunda 60 fil çogu atlı asker asker bakımından da Osmanlı ordusundan çok daha fazla beyazıt yeni yoldan gelmiş yorgun ordudaki az süvari orduya kıyasla az ve ordusu timura kıyasla sayı bakimindan tekrar az ayriyetden savaş başladıkdan sonra beyaztin arkasindaki bilrikler osmanlı ordusuna arkadan saldiriyir
Bu zaferi Timur zekice alsa dahi yaptığı büyük kalleslikdi beyazıtında cesareti tebrik edilmesi gerek son nefer kalana kadar savaştı
Ama ordunun yorgun olmasını sağlayan da timurdu
Beyazıt direk Ankara 'ya gitmek yerine biraz orduyu dolandırdı vardiklarında Timur askerlerinin safı arkada idi ogulları ve ordaki başta gelenler beyazta fırsat bu saldiralım diyor beyazıt kabul etmiyor er meydan olsun diyerek timura arkadan saldırmayı red ediyir
Eğer o sırada saldirsaydı sonuçlar çok farklı olurdu filler arkada kalacagından Timur ordusuna dezavantaj sağlar ve kendi ordusunu zedelemekden başka birşeye yaramazdï
Knk ben açıkçası savaşı tam olarak bilmiyorum ama benim bildiğim Timur ordusunun yerini değiştirdiği için oda dolanmak zorunda kalıyor
Tam sebebini hatırlamıyorum ama bir sebebpden dolayı orduyu dolandırmak. zorunda kalıyor
Dediğim gibi 2 zeki ve guçlu komutan ama şartlar eşit olsaydı beyazıtında alması muhtemeldi
Neyse ilk kez bu uygulamada böyle bir konuşma oldu garip
Benimde öyle genelde tarih soruları rabet gormuyir burada
Yok ya bence iyi yorum geldi. Bekle şimdi bir tane kara mizah yollayacam
Yeni fark ettim şaşirtti bu kadar kişi gelmez diye düşünüyordum
Osmanlı