23 yaşında üniversiteye başlamak?

Yukarıdaki başlık biraz komik gelmiş olabilir.

Ben hayatım boyunca ailemin altında ezildim. Hep onlara karşı zıt oldum çünkü sürekli baskılar olsun, ağır disiplin sanki iki duvar arasındayım gibi nefes daralması yaşatıyorlar.

YKS2020

İlk girdim de sadece sorulara baktım zaten bizimkiler biliyordu o yüzden bir şey yapmadım.

YKS2021

İkinci girdiğim zaman 1 sene boyunca eğitim aldım tiyatro için ve ne oldu sonuçlar açıklandı falan ailem olmaz dedi. Tabi isyan yaptım madem olmayaktı neden eğitimler aldım dedim annemde aldıysan ne oldu kimi açıklama yaptı

Okey dedim.

YKS2022

Beni dershaneye verdiler ama hevesim kalmamıştı sayısaldan sınıfa girdim ve ben sayısal ile aram çok iyi değildi ama çalışsam yapabiliriim neyse dersane ortamı falan güzel ama hocaların ve öğrencilerin dışlamaları olsun öğrenci ayrımı olsun ben yapamadım çıkmak istedim ama ücret istedikleri için çıkamadım. Bu durum ve bizimkilerin baskıları ile artık dersleri yine bıraktım ve sınav zamanıda yine bir şey yapmadım.

YKS2023

Ve gelelim bu sene herkes başımın etini yedi neden kazanamıyon neden olmuyor neden kuzenlerib daha iyi senden şimdiye kadar okul bitirdi diye başlıklar altında ders çalışmaya başladım daha doğrusu kütüphane açıldı ama 1-2 aylık açıldığı için bende az sürede çok şey yapmaya çalışıyorum ama inanan ki bu ben değilim. Ve sadece çevremin susması için sınava gireceğim

Gelelim başlık olayına

benim zaten sayısal ilgim vardı matematik köyüne bile gittim, YouTube arada dersleri öyleyse dinliyordum ve ilgimi çekiyordu ama asla yakın şekilde ders yapmadım çünkü ortam yoktu rahatlıkla ders yapabileceğim ve dediğim gibi kütüphane yeni açıldı evde zaten husur yok

Acaba ailemden gizli üniversitesi sınavına hazırlansam olur mu diyorum hem üniversite olursa da bol bol kütüphaneye gidip orada sınav çalışırım diye düşünüyorum.

Sizce her şey için geç mı? 3 tane istediğim bölüm var biliyorum benim için paya zor olacak ama... Sadece yüzümün gülmesini istiyorum

Güncellemeler
+1 yıl
Geri dönüşler için teşekkür ederim.

Söyle bir karar aldım. 2 senelik kazandıktan sonra sınava 2 sene boyunca hazırlanacağım çünkü kafam dolmuş durumda çok yoruldum ve bir senede verimli olmayacağının farkındayım o yüzden kendimi sıkıştırmak yerine 2 senede hazırlanacağım.

Yorumlar için gerçekten yeniden teşekkür ederim
23 yaşında üniversiteye başlamak?