2021 de 70 bin olan sıralama 2022 de tekrar 58 bine çıktı. Genel olarak hukuk bölümü sıralamaları düşüş eğiliminde diyebiliriz ülkemiz şartlarından dolayı.
Bu sebeple benim beklentim 60-65 bin bandında kapatması bu sene.
Sizce durum ne oluur?
Bu sebeple benim beklentim 60-65 bin bandında kapatması bu sene.
Sizce durum ne oluur?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Onu ancak sınavdan sonra matematiğin zorluğuna göre söyleyebiliriz. Matematik zor olunca eşit ağırlıkçılar yapamıyor eşit ağırlığın ilk sıraları hukuk tercih etmeyecek sayısal öğrencileri ile dolduğu için sıralaması düşüyor, matematik kolay olursa herkes yapıyor ve ilk sıralar eşit ağırlıkçılardan oluşuyor.
bir şey merak ettimm.
2019-18 li yıllar ve öncesinde hukuk sıralaması gayet yüksekken matematiğin çok kolay olduğu 2022 de bile nasıl 58 bine düştü ki. Acaba eşit ağırlıkçılarda tercih olarak hukuktan cayma mı var? Ben sistemi çözemedim bu sene ne olacağını çok merak ediyorum cidden.
2018'den önce sınav sistemi farklıydı eşit ağırlık sıralaması için LYS edebiyat testine para ödeyip sınavına girmek gerekiyordu. Şimdiki sistemde edebiyat testine dokunmayanın bile eşit ağırlık sıralaması oluşuyor o yüzden 2018'de büyük çaplı bir düşüş yaşandı.
Eşit ağırlık öğrencilerden ziyade eskiden tıp gelmeyen sayısalcılar da hukuk tercih ediyordu artık mezuna kalıp tekrar tıp kazanmaya çalışıyorlar o yüzden ilginin de azaldığını söyleyebiliriz
Anladımm.. Ben bu aradaki uçurumların sebebini hiç çözememiştim, açıklayıcı oldu gerçekten çok teşekkürler.
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!