Merhaba arkadaşlar ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum bu sene yani 2 hafta sonra felan universte sınavına gireceğim malum atama puanlarimiz yüksek bende acikogretimden tıbbi sekreter ve dokumasyon bitireyim diyorum sorum ise hem önlisans hem lisans bitirip önlisans tan tıbbi sekreter olarak atanabilir miyim tesekkurler
3 ay
Hem lisans ve önlisans bitirip önlisanstan atabilir miyim?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
No. Ben de öyle şeyler düşünmüştüm ama git onlisansa girme şartlarına bak 4 yıllığı bitirmeden gerek
var mı yazı acaba ben bulamadimda
Söyle ki mezun olmaman lazım en geç 2 sınıfta onlisans başlaman gerekir
Önlisans Kpss sınavı sonucunda alınman puana göre P-93 puan türü üzerinden tercih yapılabilir. Lisans mezunları Önlisans Kpss sınavına girebilir mi? Lisans mezunları aynı ortaöğretim sınavında olduğu gibi 4 yıllık üniversite bitirdikleri için bu sınava giremezler.
Aynı zamanda tıbbi dokumasyon ve sekreterlikte bitirsem yinede giremessin diyorsun yani anladım çok teşekkür ederim saolun
Evet atanabiliyorsun
Kesin bilgi değil mi tesekkurler
Öyle bir şart yok senin iki mesleğin olmuş oluyor istediğin zaman iki alandan da atanabilirsin yeter ki sınavına gir
Sonuçta senin elinde önlisans ve lisans diploması olacak bunlar ayrı ayrı alınmış şeyler
Ama bak şunu bilmiyorum. Ben önlisans mezunuyum lisans okuyacağım o koşulda yanmıyor diyorum ama sen ilk lisansla başladığın için bu konuda fikrim yok. Biraz araştırdım ortaöğretim kpss ye önlisans mezunları giremiyormus bu açıdan bakınca önlisans kpss için de lisans mezunları giremez gibi gözüküyorm. Ama bu ne zamana ait bir kanun bunu bilmiyorum sistem sürekli değiştiği için bu da değişmiş olabilir
Tamam çok teşekkür ederim cevap verdiğin için acaba bunu nasıl öğrenebiliriz rica etsem benim için ÖSYM arayıp dorarmisin ne yazık ki benim kontörum yok lutfen
Ararım tabiki ancak onlar açmıyor diye biliyorum bı deneyim
Aradım ama açan olmadı. Ben ÖSYM sitesinden kpss ye girme koşullarına kılavuzdan baktım daha geçen seneye ait bir klavuz. Orada adayların mezun oldukları en üst öğrenim düzeyinden sınava girmeleri gerekmektedir yazıyor. Yani sen lisans mezunu olursan önlisans kpss ye başvuru yapamiyorsun
ÖSYM sitesinden kpss 2022 kılavuzuna girersen 2. Sayfasında bı kutucuk var en üstünde yazıyor
Ama şöyle düşün önlisansta okuman senin açından kayıp olmaz elinde bir mesleğin daha olur devlete giremesen bile özelde çalışabilirsin
Özelde tıbbi sekreterlik yapacağıma mühendislik yaparım oncelikle aradığın için çok teşekkür ederim alak hrazi olsun o zaman acikogretimden sağlık yönetimi okuyacağım kpss 80 ile felan atanmış en azından cepte dursun çok teşekkür ederim sana Allah razı olsun Allah ne muradın varsa versin saol 🤗
Rica ederim, cümlemizden razı olsun ☺️✨
🤗🤗🤗😋