Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta sonra üniversitesi sınavı var ve ben hemşirelik yazmak istiyorum ama çoğu arkadaşım "olum hemşirelik ne erkek adam hemşire mi olur ilerde aşk&sevgili işlerin de kızlar tarafından küçük görülürsün" falan diyolar. Aslında bir tık doğru yani hemşirelik halk tarafından bayağı ayak işcisi olarak görüldüğü için atıyorum daha iyi bir bölüm de okuyan bir kız tarafından ya da o mesleği yapan bir kız tarafından ciddiye alınmam falan filan kafam çok karışık.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Ya meslegini yerine getirmeyi cinsiyete indirgemek istemiyorum ama erkekler daha iyi gibi geliyor bana. Yani ben igneden korkuyorum. Kan aldirirken ya da serum takilirken ayilip bayiliyorum bildiginiz. 3 sey yasadim, ucunde de erkek hemsireler mudahale etti. Birinde kiz hemsireye korkuyorum falan dedim pek orali olmadı. Serum takılacakti. Takildigi gibi bayilmisim, bayilirken kiz hemsire degilde erkek hemsire hemen burnuma alkol mu artik, alkollu bir sey mi koklatti ne saniyelik bunu hatirliyorum. Sonrasinda hafif ayılınca ismin ne diye falan sordu zar zor soyledim. Beni o koltukla beraber yatagin oraya goturdu. Koltuktan kaldirip yataga yatırdı. Cevremde 2 kiz hemsire bir erkek hemsire vardi. O an en cok mudahale eden erkek hemsire oldu. Acaba doktor mu, asistan mi falan diye merak ettim sormustum hemsireyim demisti.
Digerinde de kan aldirirken kiza tedirgin oldugumu, korktuğumu soyledim. Ilgilenmek yerine baya ugrasamam tarzi bir tavirla yanimdan gitri ve baska kiz hemsire geldi. Ona soyledim durumu. Sagolsun sakinleştirmeye çalıştı. Kanı aldıktan sonra tam bayilmasam da, bilincim gitmese de boyle bir gittim yine. Kiz alkol tuttu burnuma. Gozum kapaniyor, kiz gozlerini acik tut falan diyornacmaya calisiyorum ama hala oturur pozisyonda koltuktayim. sonra nerden geldi bilmiyorum erkek hemsire geldi beni oyle gorunce koltugu yatirdi. o koltuk yatıyormuş. Yatak pozisyona getirdi hemen koltugun yan tarafindan. Ayaklarimin altina da ordaki cop kovasini destek olarak koydu. Iyi misin seklinde sorular sordu.
Yani erkekler sanki daha ilgili gibi. Hemen mudahaleleri daha iyi gibi geliyor bana. Kizlar orada bayilsam da cok umursamiyor gibilerdi yani. Biri aman bununla mi uğraşacağım gibi tavir sergiledi. Digerleri orada bayilmisim oyle duruyorlar. Bir el attiklari yok. Bilmiyorum yani. Ben erkek hemsirelerden daha cok memnun kalıyorum. Durumu daha iyi anliyorlar sanki. Kizlarda aman bu da ne abartıyor, alti ustu bir kan verecek girdigi triplere bak gibi bir tavirlari oluyor. Bu da beni cok rahatsiz ediyor.
Elimde de degil bu durum. Biraz aştım ama hala var. Bende istemem o durumda olmak. Hanimefendiler benimle ugrasmak istemiyor belki ama benimde midem bulaniyor, tansiyonum dusuyor, gozlerim kararıyor, bunlari yasamak benim icinde zor baktigin zaman. Tek kendilerine zorluk cikmiyor yani. Bende şak diye işimi halledip gitmek isterim ordan, kimseyi ugrastirmadan, kimseye yuk olmadan isim ihalledip cikmak isterim ama olmuyor elimde degil.
Bu durumda da uyarimi yapiyorum zaten hazirlikli olsunlar diye. Bazilari elime al bunu kokla diye onceden veriyor alkollu pamugu😊 kadin hemsirelerle ilgili yasadigim durumlar bunlar yani. Ben erkek hemsirelerden daha memnunum. Daha sicakkanli, ilgililer. Eger daha yuksek bir yer gelirse oralari yaz. Ama gelmiyorsa hemsirelik gercekten garanti meslek. Her sene atamalarda nerdeyse tum bakanliklar hemsire alimi yapiyor. Dusuk puanla aliyor kpssden. Gelecek kaygin varsa, hemen maas alayim, hayatimi kurayim diye istersen secebilirsin. Diger bolumler sürünüyor çünkü özellikle atamalarda.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
İçinden gelen mesleği seçmelisin. İşin hayatınkn vazgeçemeyeceğin bir parçası olacak. Sağlık alanı her zaman ihtiyaç duyulabilen ve asla küçümsenmemesi gereken bir meslek. Bana kalırsa çok sevdiğin halde bu meslek için seni küçük gören ya da görecek olanları hayatından çıkarmalısın. Sağlık meslek mezunu olarak söyleyebileğim ve gözlerimle şahit olduğum şeylerden biridir bir hemşirenin doktordan tek farkı tank koyamamasıdır. Bir hastanın iyileşme sürecinde doktordan çok emeği olandır. Asla doktoları kötülemek gibi bir durum anlaşılmasın. Bir gün bu mesleği edinir ve yaparsan o gün bunu çok iyi anlayacaksın zaten. Umarım sınavın çok güzel geçer.
00 Yorumla
- 1 yıl
toplum baskısını kafana takarsan kendi hayallerini ve isteklerini gerçekleştiremeden göçer gidersin. hemşireliğin puanları yüksek yani kolay kazanılan bir bölüm değil bence eğer dalga geçen olursa ki insan kurtarıyorsun sonuç olarak insanların sağlığı söz konusu kim dalga geçebilir ama olursa eğer kolaysa sen yap dersin bence takma insanları bu kadar bir gün bir şey geldiğinde başlarına ilk sana danışırlar. ayrıca mesleğin erkeği kadını yoktur kadınlar doktor olabiliyor erkekler neden hemşire olamasın?
00 Yorumla
Sen bu bölümü istiyorsan başkalarının ne düşündüğünün önemi yok. Ayrıca erkek adam hemşire mi olur demek ne demek ya, ne alaka. Mesleğin cinsiyeti mi varmış. Şu an erkeklerin de eskiye göre daha fazla yönelmiş olduğu bir alan ve zaman geçtikçe artıyor sayıları.
İlerde daha iyi bir bölüm okuyan biri tarafından ciddiye alınmam vs demişsin, mesleğin için seni ciddiye alacak/almayacak biriyse almasın zaten.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
27Cevap
- 1 yıl
Valla hastanede 7 gün boyunca yattım yataktan bile kaldırmadılar kız hemşireleri sevemiyordum lay lay lom takılıyorlardı erkek hemşire gelince seviniyordum acıdı dediğim de bile anlıyordu en azından ve her dakika kontrole gelirlerdi serun takibi vs kızları çağırdığımız da 1 saat sonra geliyorlardı bildiğin erkeklere muhtaç kalmıştık işinin sorumluluğunda hepsi. Bence sen kimseyi dinleme sana yakışır hemşirelik ve işini lütfen severek yap 🙃
21 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum, kesinlikle.
- 1 yıl
Ya oğlum takılma bunlara ya o olay öyle bir şey değil yani bu eğitimsiz kişilerin diyebileceği türden şeyler Sen de çevreni değiştir anlatabiliyor muyum Sen aybaşı geldiğinde gidip maaşını aldığında en iyi şeylere binip en iyi şeyleri yiyip içtiğinde kullandığında merak etme kimse sana kalkıp bir şey diyemez bence böyle karşıdan bakarlar.
Kulak asma kimseye hedefine odaklan git hemşire ol paranı Kazan sevdiğim mesleğini01 Yorumla- 1 yıl
Mesleğini yap
Mesleğin cinsiyeti mı olur ya. Cahil geldi cahil devam edio millet ya saçmalığa bak. benim sınıf arkadaşım okul birincisi oldu liseden ve hemşirelik okudu o okuldan da birinci olarak mezun oldu şu an çok iyi bir hastanede hemsir olarak calisio çocuk gayette işinde gücünde hayatını yaşıyor. S, et milleti istedgn hayal ettgn şeyin peşinden koş
00 Yorumla- 1 yıl
Bence ilk olarak insanların ne dusundugunu kafaya takmamayi öğrenmelisin kesinlikle seveceğin bir meslekse yaz kpss ile de düşük puanla ataniliyor hem devlette olursun hem sevdiğin mesleği yaparsin
00 Yorumla - 1 yıl
Hemşireyim bizim okulda çok erkek hemşire vardı çalıştığım yerde baya var bence böyle düşünmüyorlar artık sen istediğini yap yoksa hayatın boyunca öf diyeceğin bir işte mi çalışmak istersin keşke dememek için sen ne istiyosannonu yap
00 Yorumla - 1 yıl
Hastanede çalışıyorum hemşir sayısı o kadar fazla ki artık cinsiyetçi bir yaklaşım yok bence bu konuda boşuna kafana takıyosun okumak istiyosan oku
10 Yorumla - 1 yıl
Bizim bölümde 3 tane erkek hemşire var asla hor görülmüyor aksine büyük ameliyatlarda ciddi bir eksiklik hissediliyor okumak istiyorsan kimseyi düşünme oku
00 Yorumla - 1 yıl
Bence diğer erkek hemşireleri örgütle ve hemşire ismini hemşir olarak değiştirtin, sosyal medyayı kullanarak daha çok. Ekşi Sözlükten de yardım isteyin.
00 Yorumla Hayatı Başkaları değil Sen Yaşıyorsun Hemşirliğin Nesi küçükmüş İnsanların Hayatına dokunuyorsun Başımız Agrısa serum yemeye hastaneye gidiyoruz kim ilgileniyor bizimle? Hemşirler Hemşireler çok kutsal bir meslek aslında toplumun %52 sini Önemsemeden Doya doya yaşa bence
00 Yorumla- 1 yıl
Hayır çok cool ve gurur verici bir meslek kesinlikle istiyorsan okumalısın. Böyle şeyler düşünme. Sevdiğin işi yapip diledigin gibi yaşarsan pozitif enerjinle bile çekersin kızları zaten.
00 Yorumla başlatmasınlar şimdi erkekliklerinede adamlıklarınada, sanki kendileri kazanıpta gitmemiş sana yazma diyorlar tiplere bak. kazanırsan ve istiyorasan hemşire ol ne güzel işte istediğin meslek. onlar mı yaşayacak sanki senin hayatını, kendin için güzel olanı seç kime ne, onlara ne?
00 Yorumla- 1 yıl
Saçma sapan konuşma lale, yazmak istiyorsan yaz işte.
12 Yorumla- Soran1 yıl
Abla lale demeyeydin iyiydi
- 1 yıl
‘,’
- 1 yıl
Hemşirelik ne zamandan beri küçümseniyor ki. Birkaç hemşire doktorla fingirdeşti diye kendi bölümünü küçük mü görmeye başladın yoksa
00 Yorumla - 1 yıl
Ne toplumu arkadaş toplum hele bi kendine baksın! Ölünce 2 gün sonra unutur seni tamamen o toplum dediğin
00 Yorumla - 1 yıl
Cennette üniversite okuyacan knk. Her yer kız. Bölümde kız basina 250 gr erkek düşmez heralde
02 Yorumla- Soran1 yıl
Ne alaka *
- 1 yıl
Buna baski yapicak toplumu sever. Hayalidir çoğu erkeğin
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Hemşir olacaksın hemşehrim hemşire değil.
Ön şartlarında da bildiğim kadarıyla aletini kestir gel demiyorlar. Kadınlar her işe giriyor, sizde onların özel alanlarına girin bakalım ne olacak kısas yapalım azıcık devamke...00 Yorumla Doktorluğa oynamanı öneririm. Toplum algısı için değil, herşeyin en iyisi olsun.
05 Yorumla- Soran1 yıl
Pc oynamaktan ders çalışamadım çok fazla 80-120k arası bekliyorum
- Soran1 yıl
Onlar 2 yıllık aloooo
Bence o işi sevecek misin ve gerçekten yapacak mısın o önemli üstadım. Eğer bu sorulara cevabın evet ise kimseyi sallama, yaz o bölümü. 🍀🙏😌
00 Yorumlamăl mısın olm sen Türkiye daha rahat iş bulursun onlar ne okumuştu sana onu yapma diyorlar 😂 mesleğin kadını erkeği olmaz
00 Yorumla- 1 yıl
Saçma sapan insanlar yüzünden hayalinden vazgeçme bırak kim ne derse desin
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Ciddiye alınıp alınmamak meslekle alakalı bişey değil karakterinle alakalı. Hem mesleğin cinsiyeti olmaz zaten mühendislik okuyan kızlar için de aynı şeyi söylüyorlardı
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Icinden geleni yap elalem ne der düşüncesini at kafandan millet cinsiyet degistiriyor sen sadece kendine ilgi duydugun bir alanda meslek seçimi yapacaksin rahat ol dusuncelerinde bu senin hayatın
00 Yorumla - m1 yıl
Güzel bir meslek ama doktor ol o kadar çekiniyorsan
00 Yorumla - 1 yıl
Hemşir diyosun yani eger ki istiyosan seni engelleyen bisey olmamali
00 Yorumla Canın ne istiyorsa onu yapmalısın bence. Toplum baskısı altında ezilmeyin.
00 YorumlaSanki tıpı kazandın da hemşirelik seciyorsun
00 YorumlaBaşka meslek edinemezsen düşünebilirsin. Ama ben olmazdım.
00 YorumlaNedne bir çok erkek hemşire var kadın meslegi oldugunu kim çıkardı yaz yolun açık olsun
00 YorumlaHayallerinin peşinden gitmeni oneririm zira isin sonunda pisman olmakta var
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
İlk defa duydum hemşirelik kadın işi diyen asla değil hasta bakıyosun bunun neresi kadın veya erkek işi. Bu işte belki çoğunluğu kadındır ama sadece kadına yakışıyo bi şey yokki
00 Yorumla Erkek hemşireler doktorlardan havalı vallahi. Doktorda o kadar ego yok
02 Yorumla- 1 yıl
Neden ki?
- 1 yıl
Bunu mu taktın kafaya 😁 sal onları ne bakıyon konuşanlara
00 Yorumla - 1 yıl
Valla bir çok erkek hemşire gördüm arkadaşlarını takma oku istediğin bölümü
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
on gündür hastanede refakatçiydim hemşirelerin yarısı erkekti valla bana baksalar ben onları isterdim çok yakışıklılar😂 ama fena kıskanırım he eşim olsa, çünkü herkesin her yerini görüyorlar resmen
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Bende hastene çalışanıyım kactene erkek hemşire var calsiyorlar islerini yapıyorlar maaşlarını alıyorlar bol keseden bu işin erkegi kadını olmaz erkegede yakısiyor gayet mesleğin cinsiyeti olmaz seviyorsan yaparsın
Bende hemşireyim ve emin olabilirsin ki erkek hemşire sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bence çokta takma kafaya kimin ne dediğini
Hayır kesinlikle hiç kimseyi dinleme sen kendi mutlu olacağın mesleği yapmalısın elalemin dediğini değil...
00 Yorumla - 1 yıl
Ben de 2sene önce sınava girdim ama emin ol hiç kimse hakkında öyle düşünmüyorum ayrıca bir sürü erkek hemşire var sen arkadaşlarına bakma kaç bine girmek istiyorsun
Sen yaz yarın öbur gün sana gelirler elbet saglik bu doktorun hemşirenin kadini erkegi mi olur
00 Yorumla Hemsirelik kiz meslegi gibi geliyoe kulaga bencede erkeklerin hemsire olmasi eril enerjilerini dusuruyor boyle bi duyunca att daha iyi olurdu ama o da cok dandik bilemedim
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Hangi meslek olmak istiyorsan söyleme bilmiyorum de
00 Yorumla Hayır hemşirelikte para da var hemşirelik de önemli bir meslek ben hatta erkek hemşireleri daha iyi bulurum sen bölümünü oku gelecekte ki karın veya sevgilin buna bir şey demez
00 Yorumla- 1 yıl
Bence istediğin meslekten ilerle millet ne derse desin çok biliyorsalar kendileri yapsınlar bence seçimin doğru bu yolda devam et ayrıca meslekte kadın erkek ayrımı mi olur ne saçma
00 Yorumla - 1 yıl
Kendi istediğini oku ama hemşirelik biraz zor bir meslek
00 Yorumla - 1 yıl
Ben Şu an hemşirelik okuyorum sınıfın yarısı erkek. hemşirelik kız mesleği değil
00 Yorumla Gerçekten istiyorsan Ol toplum yüzünden hayallerinden vazgeçme
00 Yorumla- 1 yıl
Mesleklerin erkeği kadını yok. İstediğin mesleği seçebilirsin...
00 Yorumla Erkek olanına hemşir denir
02 Yorumla- Soran1 yıl
Abi hemşir kelimesi türkiye de uydurulmuş bir şey hemşir diye bir şey yok o mesleğin adı direkt hemşire
hemşire değil zaten hemşir olursun
00 Yorumla- 1 yıl
Zihniyete bak cahillik diz boyu xD
Birde bakmışsın hastaneden doktor sevgili yapmışsın...
00 Yorumla - 1 yıl
Hayir avrupa da erkek hemsireler var öyle düsünme
00 Yorumla - u1 yıl
Kimseyi dinleme ol sen
00 Yorumla S. k. tiret toplumu sevdiğin işi yap
00 Yorumla- 1 yıl
Bir suru erkek hemşire var sana mi uygulayacaklar
00 Yorumla Ol ol napcan millet kuduruyor
00 YorumlaBen de hemşireyim demezsin
00 Yorumla- 1 yıl
Sana bu akli verenler kac yasinda
00 Yorumla - 1 yıl
Erkek hemşirler zamanından beridir var.
00 Yorumla Lan neyin kafası bu yaz tabi mis gibi ataması var
00 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(68)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Hemşire olmak istiyorum ama toplum baskısı yüzünden çekiniyorum. Ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi