Mesleğiniz nedir? Yanıtlara yazarsanız sevinirim.
Alıyorum.
Almıyorum. Kendi paramı kazanıyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mesleğiniz nedir? Yanıtlara yazarsanız sevinirim.
üniversite öğrencisiyim. üniversiteye başladığımdan beri öğrenciyken çalışabileceğim bir yazılım işi aradım hep. uzun sürmüş olsa da aradığım işleri buldum. üniversite 2. sınıftan beridir çalışıyorum. o zaman yaşım 24 idi. şu an 4. sınıftayım 26 yaşımdayım. 2 seneden biraz fazla bir süredir aktif olarak para kazanıyorum. ondan öncesinde ailemden harçlık alıyor muydum? normalde hayır. liseye başladığımdan beridir harçlık almıyordum ama üniversiteye başladığımda kendi işimi yapmama engel olacağını bildiğimden inatla başka bir işte çalışmamayı kafaya koydum. bunun sonucunda gerektiğinde ideallerimin tehlikeye girmemesi için açta kaldım. 2011 yılında lise 1 deyken harçlığım 2 TL idi. sonra işe başlamıştım. yıl 2019-2020 gibi dönemlerde koskoca adam olan ben cebimde 3-4 lira harçlıkla, onu da anneannemden alarak okula çıkıyordum. o parayla da kütüphaneye gidip 2-3 bardak çay içiyordum. evden karnımı doyurup öyle çıkıyordum. gerçekten rezil bir öğrencilik geçirdim anlayacağın. ama bunu hiçbir zaman umursamadım, şimdi bakınca fark ediyorum. çünkü şu an ayda 25-30 bin kazandığım dönemler oluyor. ve daha Haziran ayı zammını da almış değilim. muhtemelen 35 bin civarını göreceğim. şimdiyle o dönemleri kıyas ediyorum. nasıl bir motiveyle çalışmışım aç karnına yıllarca gezmişim ben bile hayret ediyorum. neyse anlayacağın kimseden para almıyorum, evin belli başlı giderlerini ben karşılıyorum. hatta üniversite mezunu kardeşime de ayda 1000 küsür harçlık atıyorum xD
Arkadaşım bu ânı mı bekledin içini dökmek için? Neyse, yaşadığın zor dönemlerin mükafatını almışsın. Tebrik ederim. Mesleğin nedir?
Alıyorum Allah var onlar da tek kelime etmiyorlar hatta kredi kartı verdiler istediğimi alıyorum çok şükür ama atanıp da onlara yardım edebilmeyi çok istiyorum. Her ay onlara hediyeler alabilmeyi, onlara destek olabilmeyi bütün kalbimle istiyorum. Dilerim emeğimin karşılığını alırım ve onların bana bugün yaptığını bende onlara yapabilirim
Cevap
14Cevap
mühendisim asli mesleğim bu ama yöneticilik yapıyorum 12 grup şirketin başındayım. birde mini mini minnacık bir şirketim var aksine veriyorum. bu öğrenciyken garson iken cam silerken limon satarken terkos da iç çamaşırı satarken de böyleydi hala da böyle
12 şirketin mi başındasınız? Anlamadım valla.
Vay be. İyi kazanıyorsunuz o zaman. Allah daha çok versin ne diyeyim. :D
Almayın artık yaa. yeter yaa. yeter yaaa. şu hayatınızın sorumluluğunu bir üstünüze alın artık yaaa. bir hata sonucu ortaya çıktınız diye ömür boyu size mi bakacaaz, hem çalışın hem okuyun, yeterrr!
Hoppa hata sonucu nedir. Bize mi sordunuz abi ilişkiye girerken. Tövbe Ya Rabbim. :D
Kusura bakmayın ama çok yanlış düşünce bir üniversite öğrencisi olaraktan diyorum benim okulum özel dersler yoğun sınav ödevler stajlar ben parayı nerden bulayım çalışsam okul kalacak ailem izin vermiyor napiyim kendi mi pazarlıyım
Lafın gelişi öyle dedim ben adam gibi okuyup öğretmen olacak ve sizin gibi düşünen ailelere eğitimler bütün kız çocuklarını küçük yaşta evlilikten kurtaracam ve bazı çocukları üniversitede dahil olmak üzere ben okutacam ben dahil ailem arkadaşlarım hocalarımda biliyor bunları şimdi lütfen gidin
@ᴀʟᴏɴᴇᴀɴqᴇʟ Öğretmen olarak atanmak kolay değil. Kpss çalışmaya başlayın naçizane tavsiyem. Allah yardım etti de ben atandım ama zor bir süreç.
Arkadaşın değilim kızın yaşındayım zaten
Ama büyüksünüz saygımdan giderim
İşim gücüm yok ailemde pek para 💸💰 vermiyor zaten ne yapcam bilmiyorum ama iş arayışındayım
Editörüm, yazıyorum çiziyorum. Kazandığım geçinmeme yetmediği için, hoşlanmasam da arada para alıyorum.
Ben alıyordum her ay ama atanınca babam göndermeyi kesti. Bari yaz boyunca devam etseydin mübarek. Emekli olunca iyice cimrileşti. :D Allah kimseye anneye babaya bile muhtaç etmesin. Siz de ek iş bakabilirsiniz isterseniz ama biliyorum öyle kolay bulunmuyor.
Girişimcilik yapabilirsiniz. Satış falan. Youtube kanalı açabilirsiniz. Tabi garantisi yok ama tavsiye sadece.
Gerçi dışarıdan iş aldım demiştiniz. Çok bilmişlik yapmak da istemem. İşleriniz kolaylaşır inşallah.
6 aydır atandığım için almıyorum. Ondan önce de babamın yanında çalıştığım için parayı ondan alıyordum yani yine kendi kazandığımı alıyordum.
Aynı durumdayım. Atanır atanmaz parayı kesti babam. Yaz ayında bari gönderseydi. Eylülde başlayacağım nasipse. :D
Çok teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun.
Öğrenciyim o yüzden alıyorum ama çalışsam da yine de alırdım
Maddi olarak iyi o zaman durumları?
Genelde almam. Çalışmıyorum ama yine de istemem çoğunlukla
Nasıl alıyorsunuz ihtiyaçlarınızı?
Ben de atanır atanmaz kestiler parayı valla ev için para biriktirmeye çalışıyorum ama hiç insafları yok. Geçen 5 TL lazımdı onu bile vermediler ya bir de utanmadan her gün eve gelmeden ekmek aldırıyorlar.
Çalışıyorum kendimi geçinebiliyorum hem yanız yaşıyorum
Hayır almıyorum. çalışıp kendi paramı kazanıyorum.
Manikürcüyüm almıyorum tam tersi onlar baxen benden alıyor. ama sosyal hayatım yok o üzücü.18 yaşındayım gezemiyom🚬
Babama para veriyorum. Bir bankada kıdemli risk analistiyim.
Zaman zaman aldığım oluyo, bazen de benim onlar içğn harcadığım oluyo, ortaya karışık 😄
Alıyorum. Mesleğim var ama şuanlık çalışmıyorum.
Otomotiv sektöründeyim. Hayır ailemden para almıyorum açlıktan ölürüm yinede para istemem
Almıyorum, yardımcı olmaya çalışıyorum, kendi birikimimi sağlıyorum:)
Askerden geldiğimde bıraktım o olayı
en son 15 yaşındayken almıştım
Almıyorum kendim kazanıyorum
Öğrenciyim ve alıyorum
Almıyorum onlara para veriyorum
Demek ki zamanla tersine dönüyor işler :)
Evet kendime sadece benzin paramı ayırıyorum onlara veriyorum geri kalanı
Aa ama ayrı eviniz varsa oranın ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz? Yemeği, suyu, faturası, kirası. Veya yeni bir kıyafet almak, kitap, sinema , tiyatro, müze veya aklınıza gelen başka bir şey. Ev eşyası falan... Bunları nasıl karşılıyorsunuz?
Yok ailemle birlikte kalıyorum ya daha gencim ben 25 yaşındayım :D ama diğer dediklerini yapmıyorum para anca yetiyor düşün 15k maaşım var anca yetiyor, ayakkabı aldım dün kendime bi o kadar
Onu almışsınız şükür. :D Ben 23üm daha. Zamanla maaşımı biriktirip istediklerimi alırım inşallah. Bu devirde ev tutmak da zor. Hayırlısı artık. Ben henüz hazır değilim yalnız yaşamaya. Bağımlılık var demek ki.
Valla bende değilim, evlilik desen daha var zaten hazır değilim, aslında hazırımda şu an gerek yok yani ilerleyen yıllarda düşünürüm şu an düşünmüyorum mesela, hem böyle daha az masraf oluyor, yani bağımlılık ve alışmışlık diyelim
25 genç bir yaş. Baba olan erkekler genelde 30lu yaşlarda oluyor. Hayırlısı olsun.
teşekkürler seninde hakkında hayırlısı olsun
Amin.
jigoloyum ben kendi paramı kazanıyorum
11 yaşından beri hiç almadım
almıyorum
Alıyorum
Almıyorum
Öğrenci
Öğrencilik güzel şey ya. Sınıfta/ koridorda milleti seyretmeyi, derslere girmeyi, kampüste oturmayı özledim. Online eğitim 1,5senemizi yedi ama.. ç
alırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?