Arkadaşlar ben geçen sene iatanbul aydın üniversitede %50 burslu beden eğitim öğretmenliği kazandım ama gitmedim bu sene besyoya girip okusam mı bu bölümü sizce parasına değer mi? Okula ödeyeceğim para yani Yoksa başka bir bölüm okuyup belgeleri dışarıdan mı kovalayayım?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Anda Aman ne başarı ne başarı Yahu ataması Yok bir şey yok atama puanı 80 üzerinde kalan bir bölüm Türkiye'de hemen hemen her devlet üniversitesinde olan bir bölüm sen bunu gitmişsin paralı kazanmışsın buna kazanmak mı diyorsun aldığın puan ne kadar rezil bir puan olduğu ortada Bu bir başarı değil anladın mı Sadece gideceksin orada babanın paralarını yiyip geleceksin olay bundan ibaret yani özel üniversiteyi bile bursu kazanamayıp paralı kazanan birisinin KPSS'de 83 84 puan almasını bekleyemeyiz
Devlette kazanınca başarılı mı olucam besyoda?
Fark etmez ha devlet ha özel Sonuçta 41 bölüm bu bölümün iyi olduğu üniversiteler Türkiye'de belli onları kazanamıyorsan diğerleri zaten boş
Hangi ünilermiş
Ne çok aşağılıyıcı konuşuyorsun
Belki atanıcam?
Atanamazsın Sen de o atanabilecek puanı alacak kapasite yok Çünkü bunların puanını biliyorum ben arkadaş Yani boş bölümler ya
Siz ne okuyorsunuz çok merak ettim :)
Ben çoktan bitirdim atandım KPSS'de almam gereken puanım fazlasını da aldım yani benim şu an Çok da fazla şeyim yok bu tür konularda
Peki ne okudunuz ve atandınız? Merak ettim cidden
Özelde öğretmenlik yaparım illa atanayım demiyorum ki
Özelde öğretmenlik Saat ücreti ile çalışırsın bir ayda da eline geçen para 5000 lirayı bir kuruş geçmez Ben Mühendislik bitirdim mühendisim
Sınav koleji gibi kolejlerde felanda mı? Herkes 12 bin alırsın diyordu
Mühendislil benim için hayal zaten
Sizce anestezi nasıl? Anestezide var aklımda besyodaki belgeleri dısarıdan toplarım dedim
Anestezi de eskisi kadar ataması yok yani bunda da 80'in üzerine çıkman lazım Bak şimdi besyo'da atanabilirsin atanma ihtimali yok ama dediğim gibi 80 puanın üzerine çıkmanız gerekiyor çünkü en son atama puanları o civarda özel okullarda çalışabilirsin ancak hiçbir özel okul öyle senin zannettiğin gibi 12.000 lira falan vermiyor Evet veren yerler var ama senin oralara kadrolu olarak görünmen gerekiyor özel okulların büyük bir çoğunluğu saatlik ücret karşılığında öğretmen çalıştırır
Kadrolu gözükmek için napabiliriz? O zaman sizce anestezi mi besyo mu
Kadrolu görünmek için iyi bir referansın ve torpilin olmalı yani birileri arkanda durup şunu demeli bunu burada kadrolu çalıştırın arkadaş adamın varsa bir şekilde kadrolu statüde çalıştırırlar seni Yoksa sadece Ücret olarak çalışırsın Tabii ki hani öğretmenlik her zaman için daha iyi bana göre daha özgürsün daha fazla kendine ait zamanın olur Ama dediğim gibi atanabiliyorsan iyi atanamayacaksan ve daha kolay atanırım diyorsan anestezi
Kolay atama olsun istiyorum
Özelde kadrolu olarak bahsettiniz dimi yuksrıdaki yazdıklarınızı
Evet Özel okullarda şöyle bir durum var kendileri Aslında Kadro derken Daimi öğretmenleri oluyor işte onlar ona kadrolu öğretmenimiz diyor devlet kadrosu ile alakası yok onlara belli bir taban ücretin üzerinde ek dersle Beraber biraz daha fazla maaş öderler Onun dışındaki kalanlara da genelde saatlik ücret öderler
12 bin civarında. Fazla alabilir miyim sizce özelde kadrolu olursam eğer :(
Çok soeu sordum kusura bakmayın bunları yazarken bile antrenmana gidiyorum
Asgari ücretle yeni zamla birlikte yazın gelecek zamla birlikte 12 bin liranın üzerine çıkar mısın bilemiyorum Ama genelde Bunlar asgari ücretten çok fazla yukarısını vermiyor belli kurumsal yerler var Buralar belki biraz fazlasını verebilir Ama dediğim gibi özel okulda öğretmenlik olayı birazcık çevreye bağlı
O zaman en iyisi anestezi veya paramedik düşünmek
Dediğim gibi öğretmenlik de iyi ama atanabilirsen çok iyi Mesela yazın zamlarla beraber söz verilen zam Eğer yapılırsa üzerine bir denk gelirse birlikte ortalama 23-24 bin lira maaş alırsın
Atanamam hocam
3 ders calısıyorsun onsa
Mülakat vs
Önlisans öyle değil gkgy calısıyon
Arkadaşım ne mülakatı ya Ya biz Siz nereden takip ediyorsunuz ya ben böyle öğretmen olacağım deyip üniversite bitireceğim deyip de Cahil cahil konuşan insanlara gerçekten Ayar oluyorum Sen hiç Milli Eğitim mülakat sistemini araştırdın mı Ne için mülakat gelmiş mülakatlar Nasıl yapılmış neye göre hareket edilmiş artık Zaten orada da mülakat yok Ayrıca bizde Milli Eğitimin mülakat sistemi nasıl azıcık araştır Ya lütfen birazcık araştırın ya
Ya aynen kanka