Merhaba, bu sene YKS sınavına gireceğim. Haliyle üniversite dönemi için planlarımı yapıyorum. Önümüzdeki sene ameliyat olacağım ve tedavi göreceğim için bir yılın boşa gitmesini istemiyorum. Acaba üniversitede ilk yılı açık öğretimden okuyup bu sene YKS'den aldığım puanla, bir üniversiteye yerleşmem mümkün olur mu?
Ayrıca istediğim bölüm için İngilizce seçeneği de mevcut. Bunun bana ne gibi artıları olur? Şu anda İngilizcem 0'a yakın. Evde online dersler ile kendimi geliştirip bu İngilizce bölümlere yerleşebilir miyim? Yukarıdaki sorum ile bunu da cevaplarsanız sevinirim.
Merhabalar.
Maalesef geçmiş yıllarda YKS’ye girip elde ettiğin puan ile sonraki yıllarda tercih yapabilmen mümkün değil.
Ameliyat olman gerekiyorsa sınav sonrası üniversite tercihlerini tamamlayıp istediğin üniversite/bölüme yerleştirdikten sonra kayıt yaptırıp sonra kaydını dondurabilirsin. Böylelikle YKS’ye hazırlandığın bir yıl boşa geçmemiş olacaktır.
Okumak istediğin bölümün üniversitedeki öğretimi İngilizce ise zaten ilk yıl hazırlık okuyacaksın ve İngilizceni hazırlıkta geliştirmen mümkün olacak ☺️
Teşekkürler.