Hayır, köle arıyorlar.
Mecbursan çalışacaksın.
Başka iş bakmaya devam.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Yol ve yemek imkanları çalışanla yapılan iş sözleşmesinde aksi belirtilmediği sürece zorunlu değil ama 7,5 saatten fazla süreli işlerde 1 saat mola hakkın var.
Daha iyi bir iş imkanı yoksa ve zor durumdaysam deneme süresine girebilirsin ama yok ben daha iyisini bulurum diyorsan bunu kabul edip kendini zora sokma tabiiki.
Hayatım sürekli şartları düzgün olan iş aramakla ve bulamayıp sürekli işsiz kalmakla geçti. Çalışmadan hayat sürdürebilme ihtimaliniz varsa "hayır" dersiniz. Çalışmak zorundaysanız "mecbur" deyip çalışırsınız. Bu iş şartlarının sosyal medyada ciddi şekilde gündem olması gerekiyor.
Haftalık izin diye yazmış bir de. Lütufmuş gibi.. jwjlsnsn Ee zaten mecbur olacak.. Aynı şekilde sigorta ve yıllık izin de zorunlu. Zaten olması gereken şeyleri yazmış marifet gibi. 12 saat çalıştırmak da yasak bu arada. Bu tarz köle arayan yerlere gitme.
8 saati aşan hiçbir işte çalışmam. Ne yazık ki özel sektörde 10-12 saat çalıştıran çok. Mecbursan o ayrı. Alternatifin veya iş aramaya devam edecek kadar maddi durumun varsa başka, iş aramaya devam et.
Cevap
33Cevap
Hayır çalışılmaz bence
iş dediğin 8 saat olur , maaş asgari düzeyin biraz da olsa üstünde olur , belli zamanlarda çalışanlara incelikler yapar , cumartesi pazar tatil olur. yani ben 1 ay özel sektörde 12 saat çalıştım cumartesi pazar çalıştığım da oldu o kadar vasat bir işyeriydi. bunlara hizmet etmek kendimize hakaret etmektir sen eşeksin demektir
😃
böyle veren iş yerlerini şikayet ediceksin aslında geçen sene etmiştim bi yeri güzel ceza ödemişti.
Şu devirde 12 saat çalışıp asgari alan yok. Hatta 12 saat çalışmak ve çalıştırmak bile yasak şu an. Bence girme
Yasak değil, sadece sözde
Bence de günlük yemek ve yol masrafını düşünce maaş çok az kalıyor aslında. Çok profesyonel bir yere de benzemiyor..
Çalışılmaz köle arıyorlar zaten maaşının yarısı yol ve yemeğe gidecek saçma başka bir iş bakmalısın bence
Bu teklifleri mümkünse ağır şekilde red edin. İç anadolu da bile ev kiraları 5-6k artık. Yok-yemek yokmuş birde. Şu teklifi vermeye insan utanır. Köleler daha iyi şartlarda yaşıyordu.
saka gibiler ya ben direk engellerdim bir de cevap yazmissin
yemek de verirsin ya maaş zaten az yemek neden yok bari o olsaydı
Daha iyisini bulana kadar bulduklarınla idare et derim
bunlar eleman değil ciddi ciddi köle arıyor...
Valla insan okumazsa bu koşullara mahkum kaliyor
hayatta çalışılmaz yemek yola gidiyor zaten ayda çoğu para
neden iş arayanlar bu şerefsizleri şikayet etmiyorlar?
Şu 12 saat çalışıp asgari alan yok diyen arkadaş varya.
Ona söyleyin kardeşim çalışıyo günde 12 saat çalıştırıp 7500 tl maaş veriyolar.
Denetim vs. bişey olmadığı için sigortayı bile yeni yapıyolar 6 aydır.
bunlar gibisi çok allahtan ben fırsat vermiyorum. Geçen sene aynı maaşın yarısını verdiler gitmedim.
mecbursan eğer🤷♂️yoksa kölelik... basitçe hesaplarsan yol yemek düş, asgari ücretin çok altına düşer, üstelik 10 saat.
Çalışmam 8 saat ya da 7 saat olmalı günlük çalışma ötesi ters.
köle değilim asla çalışmam şeref parayla almaya çalışıorlar gerçekten ayıp ayıp.
böylelerini iki defa ediceksin canım sanki köle alıyor cidenn ayıp ayıp.
ben sana versem çalışırmısın diye soracaksın böylelreine gerçekten terbiyesizlik ya.
Asgari ücret veriyolar onların hepsi cimri şimdi o asgari ücret veriyolarya onlari bi sövüyorum bazen ana bacı nene karışıyo o derece sinirleniyom yani
Illa paraya ihtiyacin varsa daha iyisini bulama kadar gir calis bebem
mecburen bazen çalışmıltım buna benzer yerde ama allah daha iyilerini verioyr.
Turkiye de 3 5 kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırırlar.. Asgari ücret verirler... Önce buna dur denmeli
Yani her şey ortada değil mi
buraya yazarak bile vaktini harcamışsın.
Maaşın 10 bin olduğu yazılmış, nerenizden uydurdunuz 7 bini?
Mecbursan çalışılır, Azerbaycanda 9 saat iş ve 1 saatide Öğle yemeği vakti
Köle ticareti bu ve resmen hizmetçi ariyorlar
öyle işe gidiceğime evde örgü örer satarım daha iyi gerçekten eşşşek başımı var.
Kölelerin yine barınma yemek çocukların ihtiyaclarini karsilaniyordu bunlar kölenin kölesi ariyorlar
Gelişmiş kölelik sistemi sadece
Kesinlikle köle arıyorlar bu ne bee
Yemeği vermek zorundalar
Mecbursan çalışacaksın.
Hayır, köle arıyorlar.
Hayır, köle arıyorlar.
Başka iş bskmaya devam
Enayi arıyorlar diye yorumladım
Yarısı yemek yola gider zaten keriz mi arıyolar
Köle tasması da taksınlar tam olsun.
Çalışılmaz
Köle gibi