Dilci arkadaşlarım şu Tenselerden çok mağdurum...
yetti gariyapmadığım şey kalmadı çok karışıyor...
üzerine başka konularda işleyince hepten gitti... Youtube, test çözmek, boşluk doldurma ne yaptıysam olmuyor
Dilci arkadaşlarım şu Tenselerden çok mağdurum...
yetti gariyapmadığım şey kalmadı çok karışıyor...
üzerine başka konularda işleyince hepten gitti... Youtube, test çözmek, boşluk doldurma ne yaptıysam olmuyor
Yani bende dil öğrenmeye çalışan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Tamam öğrendim artık diyorum, üzerine başka konular biniyor hoop bi bakıyorum unutmuşum. Çalıştığım ve hocamında önerdiği bir kaç site var eve gidince bakıp atayım sana da belki bir faydası olur.
bence Türkçe karşılıklarına bak bir kısmı eylemde çatılara denk geliyor mesela
sonra Türkçede o yapıları nerelerde kullandığına bak aynısını İngilizce'de de bakarak karşılaştır misal bir yapıyı biz Türkçe'de rüyamızı başkasına anlatırken kullanıyoruz diyelim tabi başka yerlerde de kullanılıyodur, şimdi buna denk gelen İngilizce Tense'i kafana beautiful dreams diye kodlarsan anında aklına rüyalar gelir anlamını da çözersin :)
Cevap
4Cevap
Türkçe öğrenir gibi öğrenmeye çalışma.
Cümle cümle ezber yap, daha sonra cümle kalıpları üzerinden aralarındaki benzerlikleri çalış.
Hangisi sıkıntı anlatayım bebiş londradayım
Bebiş? Amca ölmeyi unuttun herhalde hatırlayım istersen
hatırlatayım
sen ölmeyi hatırla ben senin yerinede yasarım :D
Onlar en kolayı. Dilci olmadan biliyorum
Kolaysa söyle bakalım sen nasıl hallettin ben lisedeyim çok zorlaniom
B2 civarı İngilizcem benim knks. Mat öğretmenliği okuyorum ama kız kardeşim benden İngilizce öğreniyor. Onları ad yerine kalıp olarak ogrenmek daha kolay. Mesela have v3 geçmişte olmuş etkisi devam eden olay şeklinde have been verb+ing geçmişten beri yaptığın etkisi devam eden bitmis veya hala yapmaya devam ettiğin bir şey gibi. Have geçmiş zaman had olursa had +v3 olur geçmişte olmuş etkisi belli sure sürmüş ama şimdi olmayan şeylerde kullanılıyor gibi. Bunlar en zor olanları. Orta okula giden kız kardeşim bile biliyor
😂😂haklisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?