Yurt dışında hem çalışıp hem okuyabilmek mümkün mü?

Öncellikle merhaba, bende bu ülkenin 18 yaşında ümitleri tükenmiş gençlerinden sadece biriyim. Hesabı açma amacım günlerdir, aylardır araştırma yapmama rağmen yurtdışında sermayesiz bir şekilde nasıl okunabileceği hakkında bir bilgi edinememem. Birsürü yabancı kaynak taradım ama bir neticeye varamadım birtakım burslardan bahsediliyor çoğu kaynakta iyi hoş nasıl başvurulacağı anlatılıyor ama içerik derinlemesine ele alınmıyor. Burstan yana ümidim pek yok ailemin durumu iyi masrafları onlar karşılayabilir ama artık hayatıma müdahale etmelerinden çok sıkıldım tüm hayatım onlar yüzünden kaydı neredeyse. Kendimi o kadar geliştirdim daha lisenin ilk yıllarında yurtdışındaki üniversitelere gönderme üzere kabul mektubu hazırlamıştım 2 dilde anadil seviyesine gelmiştim İngilizce ve Almanca da ancak ailem bu "boş " işleri bırak ders çalış şunu yap bunu yap diye hayatımı kararttı. O nedenle ailemden yana bir beklentim yok gerekirse kendim gece gündüz çalışıp okul masraflarını bir şekilde karşılarım. Ancak şöyle bir sıkıntı varki eğer yurtdışında okuyacaksanız ilk yıl hazırlık okumanız gerek bu süreçte de dilde yeterliliğiniz yoksa çalışmanıza izin vermiyorlar. 2. yılda çalışıp kendi masraflarınızı karşılayabiliyorsunuz. İşte benim için sıkıntı da burada başlıyor elimdeki para bilet paramı vizesi cartu curtu anca karşılar çalışmaya kalksam nasıl yapabilirim bilmiyorum 18'i daha doldurmadığım için tam zamanlı iş verilmeyecektir eminim. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlememeliyim? Yurtdışında benzer bir süreçten geçmiş biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Yurt dışında hem çalışıp hem okuyabilmek mümkün mü?