Turizm sektörü bu sene de girdim. Seneye artık girmem lojman ve ortam iyi değil hijyen açısından da öyle. 😔 Turizm sektörü yapılmaz ve sezonluk üstelik. Boş kalmamak , ve eksik için para lazım ondan yoksa başka iş aricam
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYapılmaz ama senin yaşlarında gerçekten güzel bir perspektif geliştirir Yeni insanlar tanırsın tanıştığın insanların iş akdini öğrenirsin ve birçok kapın olur
16 Yorumla- +1 yıl
Cankurtaranlık kurpiyer vale bu insanlar otelin en iyi alt tabakası
- +1 yıl
Turizm i lisede okudum stajı otelde yaptım part olarak yapmasaydım şu anki olduğum konumda olamazdım
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim o sektörde çalıştı ve şartların ne kadar kötü olduğuna bizzat şahit olduk ailece. Ultra lüx otellerde çalışan elemanların yaşadığı, yiyip içtiği yerler içler acısı. Farklı bir bölüme yönelecek artık istemiyor
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani lüks bir oteldi çalıştığı yer ama çalışanların kaldığı lojman rezaletti pislik içindeydi ve personel yemeği de cok kötü çıkıyordu. Çalışma saatleri uzun ve yorucuydu birde cok sıcak hava şartları var tabi. Aylarca o şartlar altında idare etti ama bütün hevesi kaçtı artık istemiyor
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSanırım yapamadığım işlerde çalışmazdım
10 Yorumla
+1 yılBirinden hoslanıyorum okisiye söyleyemedim konusması beni soğuttu unutamıyorum aklıma geliyor cama çıkıyorum görüyorum
10 YorumlaÇalışmam dediğim bir sektör yok, tercih etmediğim hizmet sektörü var.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılVardiyası olan , bayram seyran calısan hiç bir sektörde çalışmam.
01 Yorumla Eğer ki kurtulursam tekstile bidaha girmem
11 Yorumla
+1 yılBende gidiyorum gerçekten kötü.
19 Yorumla- +1 yıl
Servis
- +1 yıl
Garson açık büfe
- +1 yıl
Garsonluk güzel paralı da ben yapamıyorum artık bu işleri yaşlandık
- Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılİnşaat sektöründe çalışmam
11 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Turist kızlar gelsin fikrin değişir kral 😅
17 Yorumla
+1 yılTurizm mezunu musunuz yoksa bir tanıdığınız aracılığıyla mı girdiniz işe?
065 Yorumla- +1 yıl
Harbiden mi? Genelde turizm mezunu olsun diyorlar birde deneyim arıyorlar da.
- +1 yıl
Aynen dediğin gibi depertmana göre değişiyor tabii örneğin bellboy olmak için ilkokuldan bile mezun olmasan olur zaten modern hamallık gibi bir şey :D ancak ben resepsiyonu kastetmiştim onun için turizm mezunu 2 3 dil bilen kişileri arıyorlar Antalya gibi yerlerde.
- +1 yıl
Bu arada senin departmanın neydi
- +1 yıl
Asgari ücrete değecek iş değil otelde çalışmak. Sen en azından müşteri ile çok muhattap olmamışsın resepsiyon vale ve karşılamadan sorumlu olanların işi çok daha zor cins cins insanlar geliyor herşeye tabii efendim demek zorunda kalıyorsun. Bende başlamayı düşünüyorum ama zor ya torpille alıyorlar genelde İngilizcem iyi yeterlilik alacağım bu yaz umarım işe alınabilirim.
- +1 yıl
Seninde inşallah, aynen dediğin gibi ekmek parası zorda olsa işi bırakma heleki lüks bir yerde çalışıyorsan dönemlik müşteri fazlalığı oluyor zaten sen benden daha iyi bilirsin. Normal şartlarda ne bileyim garsonluktur kafede çalışmak vs çile gibi temizlik falan daha iyi yorucu olsada en azından saçma sapan insanlar ile daha az muhattap oluyorsun. Birde otel işine biraz daha devam edersen zaten yükselebiliyorsun nacizane tavsiyem birkaç dönem daha kal kendini biraz geliştirdikten sonra müdürlüğe kadar yükselme şansın var yükselmez isen çıkarsın zaten sana bir dezavantajı olmaz.
- +1 yıl
Bakalım ay olarak daha 18 i doldurmadım az kaldı doldurunca başvuracağım aklımda birkaç yer var.
- +1 yıl
C1 seviyesindeyim bence yeterli olur anadil seviyesinden bır tık alt düzeydeyim. Otel için yeterli olur da havaalanı için olur mu bilmiyorum. Havaalanı derken hostesliği de araştırmayı düşünüyorum ama galiba okulunu okumak lazımmış.
- +1 yıl
18 altı dediysem 17 yaşında değilim 😂 ay olarak 18'e daha girmedim 2 ay kaldı şunun şurasına ama dediğin gibi 18 e girer girmezde işe almazlar. Ben en iyisi 18' e girene kadar bir mağazada iş bulayım sonrasına Allah kerim.
- +1 yıl
C2 anadil seviyesi C1 de ileri düzey İngilizce. Benim İngilizcem ileri düzey ama çok iyi İngilizce bilmekte artık ile yaramıyor knk çünkü artık herkes ama herkes İngilizce öğreniyor tonla reklam türemiş zaten Open English, Cambly cart curt diye hiç alakası olmayan adamlarda İngilizce çalışıyor yani anlayacağın. İngilizce zaten tüm dünyanın ortak dili bundan 5 yıl önce falan İngilizce bilene her kapı açılıyordu bşr kere en başta havan vardı 😅 Şimdi anlamı kalmadı maalesef 2. hatta 3. dil bilmek gerekiyor iyi bir iş için bende Almanca'da kendimi ilerlemeyi düşünüyorum birde malum Rus akını var ülkeye Rusça bilmenin de avantajı var Almanca dan yeterlilik alırsam Rusça öğrenmeye de başlarım.
- +1 yıl
Knk otel lüks 5 * otel bırakmam is bulmak zor cidden benim eksiğim var ondan girdiğim ehliyet vs şuanlik vazgeçtim 12 ay iş olunca yazılcam sırayla alacaklarımi Allah'ın izniyle Alacam lojmanı da idare edip biraz billeyip daire almaya çalışcam tokiye başvurup ya da bakalim kısmet ne olursa
- +1 yıl
Aynen knk havacılıkta net diploma şartı vardır zaten turizm de departmana göre değişiklik gösterir tercümanlık yine diploma ister. Tercümanlık için çeviribilim okumayı düşünüyorum ama önce hedeflediğim bölümü kazanmam lazım. Önerin için çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Aynen knk vallahi iş bulmak çok zor heleki küçük şehirde isen hoş büyük şehirde isen de mevcut durumu korumak zor sen sonuna kadar götürmeye çalış yinede.
- +1 yıl
Komi nedir knk onu hiç araştırmadım ama her türlü işte çalışırım şu halde iş seçecek değilim 😂
- +1 yıl
Bunlar da öğrenmiş oldum seviyeyi teşekkür ederim, knk dediğin gibi tek dil ise yaramıyor artık İngilizce fayda etmiyor ülkede Rus ve Alman var Rusça ve Almanca bilsen daha avantajlı çünkü İngilizce artık eski ki havası yok eskiden bilen için büyüleci bir dildi heves bırakırdı ama şimdi 2 kelime bilen de hava atıyor ben biraz İngilizce sen kadar değilim ve Arapça var biraz ama geliştireem Almanca Rusça ve Fransızca bu diller önemli kursa yazilirim olmadı
- +1 yıl
Diplomasız bir iş bakacağız artık mezuna kalıp çalışacağım bir yandan da sınava hazırlanacağım üniversite de adam gibi bir bölüm kazanırsam sonra her türlü iş bulurum zaten üniversite öğrencilerine genelde iş veriyorlar. Bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
- +1 yıl
Türkiye bu knk nezaketsiz halden anlamaz insanların diyarı :D Kafaya takma normal hayatta da var öyle dengesiz tipler kaldı ki iş hayatında daha fazla insanla muhattap olduğun için oransal olarak sayıları artıyor ama ekmeğin için sallamayacaksın onları. Allah sana sabır versin hakkında da hayırlısı olur inşallah 🙏🏻
- +1 yıl
İnşallah hakkında hayırlısi olsun ya umarım istediğin gibi olur kardeşim sen bari onu bir hedefe ve kariyere gel ben okumadım lise bitti üniversite sınavına girmedim düşünüyorum da pek çünkü ülkede fayda etmiyor üniversite okumak torpil var kamuya girmek zor ve özelde bile iş bulmak zor bende diploma istediler
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)) dediğin gibi knk ülkede çok fazla Alman ve Rus var para da onlarda zaten. Bence fırsatın varsa Arapça öğreneceğine Almanca çalış niye diyecek olursan zaten Arapça dünyanın en zor dillerinden bir tanesi Almanca Arapçaya göre daha basit bir dil birde İngilizceye biraz aşina isen zaten İngilizce Almanca kökenli bir dil olduğu için çalışmaya başladığında kelimeler özellikle İngilizceden tanıdık gelecek çünkü zaten Almanca dan alıntı. Birde çok çabuk kulak aşinalığı oluyor Rusça va Arapça'da denedim ama Almanca ya göre bir şeylerin daha geç kapıyorsun.
- +1 yıl
En azından şunu düşünüyorum knk iyi bir üniversite kazanırım kendimi dil alanında geliştiririm pek çok farklı alanda çalışırım ve yurt dışı için para biriktiririm en azından. Zaten burada kalmayı hedeflemiyorum en azından bir maddi ve çalışma prensibi olarak bir birikimim olsun öyle gideyim yurtdışına yoksa orada tutunmam mümkün olmaz.
- +1 yıl
İnşallah Allah sana da hayırlı bir kapı açar knk kalbi temiz bir insansın ve ekmeğini emek vererek helal yoldan kazanıyorsun. Allah sana mutlaka bir kapı açacaktır içini ferah tut 🙏🏻
- +1 yıl
Sorma ya insanlar iyice kafayı yedi sadece kafayı yemekle kalsalar yine iyi birbirlerini de yiyorlar. Amerika'dan beter olduk toplum yapısı olarak.
- +1 yıl
Komiklik iyiymiş aslında bana iş olsunda çok farketmez zaten tecrübem yok ama dediğin gibi her türlü işin altından kalkarım.
- +1 yıl
Bende teşekkür ederim dediğin gibi hayırlısı olsun ikimiz içinde inşallah :))
- +1 yıl
İyi üni kazanıp iyi yerlere gitmeye bak yurt dışı olursa kaçırtma ve ülkeye dönme tatil için gel anca yurt dışı Kariyer ve kazancın iyise tr ye gelme dil olarak da geliştir aynen farklı alanda da çalış tabi ki yurt dışı için para biriktirebilirsin burada hayat yok maddi olarak birikim yap yurt dışı için paran olur yoksa tutumum olmaz ve gidemezsin
- +1 yıl
Kank komilik zor değil ilk başta bende de oldu zorlandım ama alıştım bahşiş alırsın yeri geldimi ekmek ve okul için Birikim için çalışmak gerek bu bile iyi yani bulup giren için tecrübe gerek yok bakınca milletin yaptığını sende yaparsjn 2 günde öğrenirsin düzeni iş beğenmessin az çok tanıdım zaten niyetin var
Eğitim & Kariyer konusunda 661 cevap paylaştı. Saglik
11 Yorumla
+1 yılinşaat işçisi temizlik görevlisi çöpçülük falan
00 Yorumla
+1 yılMadencilik
10 Yorumla
+1 yılp*rno sektörü
00 YorumlaSağlık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKotumu yani
012 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnladim tesekkur ederim kardesim