şimdi burada 6gen olduğu için onun iç açısı 120 o yüzden eşkenar üçgen çıkıyor ama bunu bilmeden veya üstteki hesabı yapmadan ikisini eşitlediysen sallamışsın demektir geometri bilgin çok yoksa üstteki formülü kullancan bi zahmet her yerde işe yaramaz çünkü
tamam attığım linkte sorunun çözümüne bakın ve siz klasik yöntemle çözün daha sonra 2 birim daha ekleyin 52 çıkıyor mu bakın sallamadığımı biliyorum çünkü
linkten attığın soruyu biraz uzun yapmışsın ondalık sayılarla uğraşmışsın daha kısa yolu var şimdi 88 demiş ya 12 fark kalıyo üçgende 4*x/2=12 den 6 çıkıyo 2 birim daha kaydırsan bi buçuk katına çıkıyo o zaman diğer kenar da bi buçuk katına çıksa 6'dan 9 olur 6*9/2=27 olur ondalıklı sayılarla hiç uğraşmazsın
1,2 4,5=4 birim (soruda gösterdiği kısım) 7,8=2 birim çıkarınca 73 kalıyor. Sayı dizisini ilerletirsek 10,11 13,14... diye gidiyor siz 12 4,5 7,8 10,11 çıkarın sonuç 52 çıkacak mı bakın onu soruyorum ondalık değil bu sayı dizisi.
ben makina mühendisliği okudum lineer cebir numerik analiz gördüm böyle bir sayı dizisi görmedim 52 değil 73 çıkıyor cevap 1,2 4,5 = 4 birim demişsin arada 3 yok bu neyi ifade ediyor belli değil garip ve yanlış bir yöntem
hocam yazdığım gibi rational fraction approximation deniyormuş matematiğin bir disiplini 88e ulaşmak için sayı dizisi buldum onu söylemeye çalışıyorum 1,2 4,5= 4 sayı var 4 birim 7,8=2 sayı var 2 birim. 10,11 yani 2 birim daha kaydırın 52 çıkacak mı sonuç ona bakın.
sen bana o sayı dizisini nasıl oluşturdun 1,2 4,5 ve 7,8 10,11 nereden çıktı onu anlat ben de araştırayım fractionu ama soruda sadece 4 birim yana kaydırılmış bilgisi var diğer sayılar nerden geldi
tamam hocam 1,2 4,5 4 birim 7,8 2 birim çıkarınca 73 kalıyor siz klasik yöntemle sorudan istediğinden 2 daha kaydırın 52 çıkıyor mu bana yazın o zaman sayı dizisi doğrudur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
yapmışsın mis gibi
sağolun hocam klasik çözümden farklı o yüzden sorayım dedim.
yukardaki formülden 12genin açısını bulup ordan üçgenlerin eşkenar üçgen olduğunu bulduysan yol o zaten
hayır hocam resimde gösterdiğim gibi yaptım formülle uğraşmadım
çerçevenin eksik kenarlarının her birinin 5.5 olduğunu bulmuşsun peki plakanın uzun kenarının 5.5 olduğunu nereden buldun?
plaka 5.5 değil hocam 4 aynanın çevresi 24 birim yazıyor bende her kenara 4 birim verdim karşı kenarıda eşit olduğu için o da 4 birim
plakanın bir kenarı 4 birim diğer kenarı 5.5 birim ben uzun kenarı diyorum soruda plakanın alanını soruyor zaten
yok hocam eksik kenarla plakanın uzun kenarını çarptım eksik kenarla plakanın uzun kenarı eşit zaten?
tamam işte eksik kenar ile plakanın uzun kenarının eşit olduğunu nereden anladın ben de onu soruyom
hocam geometri bilgim yok uzun kenarla eksik kenarın eşit olduğunu tahmin ettim diyelim
başka soruda farklı çözümümde var özelden atabilirim
https://www.hizliresim.com/liy5jzi
bu soruda da bulduğum sayı dizisine rasyonel fraktal yaklaşım deniyormuş tamamen doğru çözüm isterseniz 2 birim daha kaydırın sonuç 52 çıkıyor.
klasik çözümle yapın
baktınız mı?
şimdi burada 6gen olduğu için onun iç açısı 120 o yüzden eşkenar üçgen çıkıyor ama bunu bilmeden veya üstteki hesabı yapmadan ikisini eşitlediysen sallamışsın demektir geometri bilgin çok yoksa üstteki formülü kullancan bi zahmet her yerde işe yaramaz çünkü
tamam attığım linkte sorunun çözümüne bakın ve siz klasik yöntemle çözün daha sonra 2 birim daha ekleyin 52 çıkıyor mu bakın sallamadığımı biliyorum çünkü
linkten attığın soruyu biraz uzun yapmışsın ondalık sayılarla uğraşmışsın daha kısa yolu var
şimdi 88 demiş ya 12 fark kalıyo üçgende 4*x/2=12 den 6 çıkıyo 2 birim daha kaydırsan bi buçuk katına çıkıyo o zaman diğer kenar da bi buçuk katına çıksa 6'dan 9 olur 6*9/2=27 olur ondalıklı sayılarla hiç uğraşmazsın
ondalık sayı değil bu hocam
1,2 4,5=4 birim (soruda gösterdiği kısım) 7,8=2 birim çıkarınca 73 kalıyor. Sayı dizisini ilerletirsek 10,11 13,14... diye gidiyor siz 12 4,5 7,8 10,11 çıkarın sonuç 52 çıkacak mı bakın onu soruyorum ondalık değil bu sayı dizisi.
orada 1,2 4,5 7,8 yazıyo onlar ondalık sayı değil mi yanına = koymuşsun ama araya işlem sembolü koymamışsın
yani klasık yöntemle sorudan istediğinden 2 birim daha kaydırın 52 çıkacak mı çünkü formül doğru kendim buldum.
yok hocam sayı dizisi bu ondalık deği matematikte bir adı varmış rasyonel fraktal yaklaşım internetten bakabilirsiniz.
rational fractal approximation yazın çıkar.
rational fraction approximation pardon
ben makina mühendisliği okudum lineer cebir numerik analiz gördüm böyle bir sayı dizisi görmedim
52 değil 73 çıkıyor cevap
1,2 4,5 = 4 birim demişsin arada 3 yok bu neyi ifade ediyor belli değil garip ve yanlış bir yöntem
cevap 73 hocam zaten 2 birim daha kaydırın dedim
hocam yazdığım gibi rational fraction approximation deniyormuş matematiğin bir disiplini 88e ulaşmak için sayı dizisi buldum onu söylemeye çalışıyorum 1,2 4,5= 4 sayı var 4 birim 7,8=2 sayı var 2 birim. 10,11 yani 2 birim daha kaydırın 52 çıkacak mı sonuç ona bakın.
sen bana o sayı dizisini nasıl oluşturdun 1,2 4,5 ve 7,8 10,11 nereden çıktı onu anlat ben de araştırayım fractionu ama soruda sadece 4 birim yana kaydırılmış bilgisi var diğer sayılar nerden geldi
tamam hocam 1,2 4,5 4 birim 7,8 2 birim çıkarınca 73 kalıyor siz klasik yöntemle sorudan istediğinden 2 daha kaydırın 52 çıkıyor mu bana yazın o zaman sayı dizisi doğrudur.
hatta 4 birim kaydırın 25 çıkacak eminim.
yani toplam 8 birim kaydırsan evet 52 çıkıyor
evet sayı dizisi doğru kendim keşfettim. şimdi klasik yöntemle yapın toplam 10 birim kaydırın 25 çıkacak.
aynen 25 çıkıyo benim çözmem 5 saniyemi aldı senin sayı dizisi de hızlı mı?
hocam soruya bakarken kendim buldum zaten matematikte adı varmış geometri çözerken işe yarayabilir formülle uğraşmaya gerek kalmıyor.
hocam math genius çıktım galiba tyt mat çalışmadan 22-26 net geliyor bende anlayamadım kendimi
maşallah hangi bölümü istiyon?
psikoloji okumak istiyorum hocam okurken yazılım dillerini öğrenip iş bulmak istiyorum okula bağlı kalmak istemiyorum.
hayırlısı bakalım belki yapay zekalı sanal psikolog yazarsın :D
:D yok istemiyorum hocam kafam rahat olsun ugrasamam
bu sayı dizisinde niye 3'ün katlarını almıyorsun?
3'ün katlarını deneyim hocam 4 sayı olacak şekilde 88 birimkareye ulaşamıyorsunuz bütün sayıları deneyin 4 tane sayı olacak şekilde 88 yapmaya çalışın
sayı diziside rasyonel olacak tabii rastgele kafanızdan atamazsınız.
belki de üçgen olduğu için 3'ün katlarını almıyoruz kare olsaydı da 4'ün katlarını almıcaktık :D
hayır hocam öyle değil fraktalları araştırın mesela fibonacci sayı dizisi
4,5 buldum
4,5 yaparsanız 33 etmez hocam çevresi 57 diyor zaten sizinkiyle çevresi 51 olur.
Geometriyi hiç bilmiyorum. 2 ayda halledilir mi? 2-3 konusunu yapsam yeter?
1 haftada bile halledilir hocam bende bilmiyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!