Üniversite 1. sınıfım, okuduğum bölüm banka ama bunun üzerinden ilerlemek istemiyorum.

Üniversite 1. sınıfım, okuduğum bölüm banka ama bunun üzerinden ilerlemek istemiyorum.

- Gelecek kaygısı normal bir duygu olabilir, özellikle genç yetişkinlik döneminde.
- Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirleyerek gelecek planlarınızı netleştirin.
- Şu anda kontrolünüzde olan şeylere odaklanın ve şimdiki anı değerlendirin.
- Kendinize destek sistemleri oluşturun, güvendiğiniz kişilerle konuşun ve duygularınızı paylaşın.
- Kendinizi geliştirmek için fırsatlara açık olun, yeni beceriler öğrenin ve kendinizi keşfedin.
- Düzenli fiziksel aktivite, uyku, beslenme gibi sağlıklı yaşam alışkanlıklarına dikkat edin.
- Profesyonel yardım almak isterseniz, bir terapist veya danışmana başvurabilirsiniz.
- Kısa vadeli ve uzun vadeli planlar yaparak gelecek kaygınızı yönetebilir ve adımlar atabilirsiniz.
Bende de aynı şekilde. 1. Sınıfım ve istemediğim bir bölümdeyim hatta şehir değiştirip çalışmayı düşünüyorum bazen. Ne yapacağımı inan bende bilmiyorum
Cevap
24Cevap
bölümünüzü değiştirmeyi deneyin. henüz çok gençsiniz, bir sene kaybetseniz kayıptan ziyade kazanç olur.
cok zorlu durumlar bunun icin de siyasi kisiler iste bu tikanikligin sebeplerini goruo acmalari gerek * bu yillardir olmadi
İlerlemek istemediğin bir bölümü neden okuyorsun bunu düşünmen lazım
2 yıllık bir bölüm polis olmak için
Yani pomeme basvurabilmem için üni mezunu olmam gerek
Polis olacağının garantisi yok
Evet ama en azndan kötü de olsa bi üni mezunu olcam artk A101 bile üni mezunu istiyo
Üniversite mevzunu olan kişilerin değersizleşitiği anlamına geliyor bu kpss denersin olmadı ama sevdiğin bir bölümü okuyup kendi mesleğini yapmak daha mantıklı
bütün olasıkları yapmak istedikleri düşün planla ufak ufak zamnla aşacaksın bu durumu
ticaret yap en güvenli kendi gelecegini kendin yap
Okulunu bitirmelisinn bi is sahibi olmalisin gercekten cok zor bi durum
Gelecek kaygisi artik kronik bir rahatsızlığa dönüşmüş durumda bende
sakin ol önünde karar vereceğin bir çok an olacak
Korku sarmış aşırı stres yapıyoru ya ders çalşrken aklma boşta kalmak geliyo hevesim kaçıyo
Ya bana önerebilceğn bi yol var mı mesela ben hayatm boyunca çok çalskan zeki bi öğrenci olamadm netlerim ortada polislik istiyorm o olmazsa boşta kalcam
Başka bildğm seçenek yok ki varsa söyleyebilir misin
Puanım 300 ama çalışrsam önümzdeki sene için 400 bile yapabilrim ilgi alanım da spor veya sağlk
19 yaş ☺️ şu an her şeyi değiştirebilecek, yeniden başlayabilecek, yeni hedefler belirleyebilecek ve o yolda ilerleyebilecek, istemezseniz tekrar tekrar vazgecebilecek yaştasiniz. Lütfen daha sakin olun. Hayat bu kadar ciddiye alinmaya değer değil.
Bankada çok parası olan biriyle tanışıp evlenirsen hayatın kurtulur geri kalan Okumakla ancak hayatını devam ettirebilir
Ekonomi üzerine birçok alanda iş bulabilirsin kötü bir bölüm değil
Bulmak için kime gidip söyleyeblrm
Nasıl yani
Yani iş başvurusu için nerelere başvurmam gerektiğini bilmiyorm
Bankaların insan kaynakları, muhasebeciler, mali müşavirler, sermaye piyasası aracı kurumları, özel işletmeler, hatta borsa veya kripto para üzerine kendi kendini bile geliştirebilirsin bunu kendi başına öğrenen çok fazla insan var.
O zaman hızlı bir dönüş yapsaniz iyi olur çünkü banka bölümünden aranmak gerçekten çok zor.
Polisliğe girebilmek için bir bölüm yazdım ayrıyeten 2 yıllık bi bölüm
İyi etmissin ama banka sigorta 4 yilliksa bence tekrar degerlendir başka bölüme gecebilirsin. Bende İİBF mezunuyum atama yok
Hyr önlisans okuyorm lisans değil Allahtan
İyi şükür. Bence bölümü bitir o zaman sonrasına bakarsın ama bölümden umudun olmasin gerçekten sıkıntı.
İki yıllık bende bitirdirdim atama falan sorun
Evet farkndaym kpss alımı bile yok 2 yıl bittkten sonra 4 e tamamlarm açıktan ayrıyeten güzel bir bolüm yazar okurm kafam çok karşk
Ben sizin gectiginiz yolun aynından geçtim çok uykum var şu an yarın size yardım etmemi ister misiniz
Çok iyi olur
İsmimi kısa süre açıyorum oradan konuşalım
Peki
Bekliyorum
İstek attm yazarmsn
Daha fazla geçen olmadan yapmak istediğin mesleği yap ilerde mutsuz şekilde çalışır gider gelirsin
Okul bitsin. Asıl kaygıyı o xaman görücen
Ben seni nerden tanıyorm ya
Özelden konuştk xnxnsnsn
Ciktigin yola devam etmelisin
Ya devam ediyorm ama bölümn ataması yok ben polislik için okuyorm farzedelim pomem olmadı ne yapablrm başka
Dille ilgili bir bölüme gitseydin keşke
Bölümünü değiştir o zmn
Bırak uniyi dil kursuna git dil öğren
En kısa yolda meslek sahibi ol
Kariyer planlaması yapman lazım.
Seöimlerdennsojra değişir
Açıktan mutlaka başka bölümlerde oku 2 yıllık
şu an okuyan da iş bulamıyorum şans işi
Torpil işi
Ben de bankacılık okuyorum
Rezalet bir bölüm ya
Aslında değil ben önümüzdeki yıl polisliğe gireceğim girdiğimde de 4 e tamamlayacağım bu bölümü buradan mezun olup üniversitede akademisyen bile olabiliyorsun
Senin de önlisans anlaşılan ben de polislik için rastgele yazdım bu bölüm geldi. Akademisyenlk hakkında bir bilgm yok o nasl oluyor
Şöyle ki atıyorum 2 yıllık mezun olursan bankaların çağrı merkezlerinde çalışabiliyorsun 1 2 yıl sonra kadro alıp direkt bankada çalışabiliyorsun bankada 1 2 yıl çalıştıktan sonra gerekli sınavlara girip bu bölümlerin eğitmeni olabiliyorsun
Üniversitede eğitmenlik yapıyorsun yani
Yani şu durumda hala insanlar tedirgin
Maalesf
Benim okul bitti çokdan çalışıyorum iyide maaşım var yarın ne olacak diyorum
Neden okuyosun o zaman başka bölüme geçiş yap
Polisliğe girebilmek için
Değiştir bölümünü yavrum
Yavrum derken?
Hmm
Üslubuna dikkat edersen sevinirim.
Pki.
herkes gibisin
Yaş 25 diyor ama
Bölüm değiştirme hakkı var mı senin orada...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?