Merhaba arkadaşlar ben bugün yurt dışına kabul edildim yurt dışında Almanya'da bir sirkette ve hiç dostum olmadığı için sizinle paylaşmak istedim ben Almanya'da oyun şirketine üniversiteler acilasiya kadar çalışacağım ben ilkokulumu kenar mahallede ortaokulumu yine berbat bir kenar mahallelerde okuyarak büyüdüm hayatım böyle geçti babam ıssız di ne iş bulursa çalışırdı annem desek saten ev hanımı liseyi de teoga girmiştim teogda derece yaparak bir Anadolu lisesine girmiştim aslında fen liseside olucakti ancak ben yaramaz biriydim hocalarım ortaokul başarı notumu düşürdü böyle olunca lise hayatımda Anadolu lisesinde bitirdim yine diploma notum çok düşük bir şekilde mezun olup mezuna biraktim çalışarak İTÜ kontrol ve otomasyon mühendisliğini kazandım daha sonra üniversitede birinci oldum ikinci sınıfta fakülte birincisi olarak çap yaptım bilgisayar mühendisliğine ordan 3. Sınıftayım şu an fakülte birincisiyim halen ve devam etmekteyim Almanya'da bir oyun şirketine başvuru yaptım hemen kabul ettiler aylık çok yüksek bir maaşla hayatım düzene girdi Allah hepinizin gönlüne göre versin Allah'ım bana bu günlerinde gösterdi çok mutluyum hayatımda ise ne sigara ne alkol var çok mutlu oldum 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Knk süper pc mühendisliğinden oyun geliştirmeye odaklanmissin sanırım
Bende öğretmenim fakat alaylı yazılımcı olup o şekilde işler bakmak istiyorum
Sayılır diyebiliriz inşallah senin adına da olumlu olur dünyada doktordan daha fazla ihtiyaç olan bir meslektir yazilimcilik
Ben site kodlama üzerinden gidecem de alaylı olmak sıkıntı çıkarır mı dostum sence bu işi kovalamam gerek mi
Ben kendimi sana tavsiye verecek kadar ilerlediğini düşünmüyorum abi ama fikrimi soliyebilirim istersen
Tabi sonuçta istediğim bir konumdasin ben eğitim fakültesi okudum ama yazılım seviyorum alaylı olmak istiyorum hiç yoktan freelancer takılmak istiyorum
Suanki konumdan kesinlikle daha iyi bir konumda olursun kesinlikle türlü veya Almanya veya yurt dışı o sana kalmış kendini kanıtlayan yaptikaorini saten yolun açılıyor bana İTÜ mezunu olmam artı çok şey sağladı ama elbet seninde bir artincolur
İlla üniversite diyorsun ama Yurt dışında tr deki uniler çok önemli değil bence
İTÜ ODTÜ Bilkent vs gibi üniversiteler dünyada adını duyurmuş üniversiteler ama
Hatta bana sorarsan İTÜ 1 numaradir
O zaman ben şimdiden uğraşmayayim alaylılar pek rağbet görmez gibi?
Freelancer olarak takılsam?
Sanmiyorum parasi için konuşuyorsun ben 10 alırsam sen 9 alırsın çok fazla deismez kendini kanıtla yeter yolun açılır saten sana önerim alaylı devam etmen
Sınıf öğretmeniyim ben aslında anakart ve bilgisayar tamiri yapıyorum yazılımda başlamak istiyorum da kanıtlama vs durumu sıkıntı
Kanitlamadan kastim yazılıma başla hem eğlencelidir projeler bak konu anlatımlarını bitirince projeleri anlamaya çalış yazılan kodları okuyabiliyor musun ona bak sürekli kendi kendine kod yap yaz daha sonra bir şirketin iş ilanlarina bak nasıldır diye hangi nitleikleri arıyor onları sağla hatta daha fazlasını yap bunlar senin hayatından yaklaşık 3 4 sene çalar ama bir sınıf öğretmeninden çok daha fazla kazanırsın benden örnek verirsem turkyedeki oyun şirketi şuanda İstanbul'da olan 15 bin Euro verdi ortalama aylık ama Almanya'da oetalama 60 bin Euro kazanacağım inşallah🤗
Keske okumasaydim bu bölümü dediğim çok oluyor ama bakalım
İnşallah her şey istediğin gibi olur abi Allah gönlüne göre versin
İş işten geçti paşa mezunum kpss var zaten yazılımda en azından freelancer olarak ek gelir umuduyla öğrenmek istiyorum
Anladım ne kadar kazanıyorsun ortalama aylık
Atanmadim da herhalde devlet bana 20 falan verir ama ben günde 5 saat ders vercem ortalama geri kalan günüm boş olacak
Arkadaşım mat öğretmeni yaklaşık aylık 16 aldini soledi bence sen dediklerimi yap
Branşlar ek dersi az alıyor ben sınıf öğretmeniyim
Tm da kardeşim senin vaziyette olabileceğimin garantisi var mı
Çalışırsan dediklerimi yaparsan evet var 2 gün sonra yurtdışına ucusum var sana fikrimi soledim
Alaylı yazılımcilik bakalım denicem çalışacam ama diploma sıkıntı işte sen Bi de itu desin yani
Uzaktan öğretim şu an saten İTÜ bana katacağını kattı hocalarım yonlendirdi gerkeli donanımla doldurdum kendimi sağolsun çok teşekkür ederim heosine
İşte ben yanlış bölümü okudum bilmiyorum her işte hayır vardır freelancer kovalamaya çalışacam dediğim gibi bir şirkete girersem uzaktan öğretmen maaşı artı o iş bayağı gelir katar yani
Ufkunu genis tut bence yinede sen bilirsin ama
Elimden geleni yapcam O kadar emek boşa gider diye üzülüyorum
En azından yıllar sonra keşke demessin benden sana bir tavsiye hemen basla
Alaylı öğren iş kovala diyorsun yani
Evet kesinlike
Senin ilgi alanın neydi oyun mu? Site back frontel falan mı
Robotik benim aynı zamanda belki oyun diyebiliriz
Tamam knk eyw tsk ederim aslında anakart tamiri çok zevkli lehim falan:)
Yok para yok bence o işte ondan ne kadar kazanç sagliyorsun
İş gelirse para var da hobi yani benimkisi basit bir tamir den 1 saat için de 500 lira alabiliyorsun
Ortalama ne kadar mesela aylik
Bilmem pek ama şöyle düşün tanınmış bir tamirci günde 5 pc yapsan min den günlük 2500 ayda 75 k
Min 500 TL alsan şu an format bile 250 tl
Eski zamanların olsa çok iyi para bence derdim ama sana göre başlangıç için iyi para bekce
TL deilmi bu
Evet TL ama zevkli meslek işte iş gelirse mobile girersen orada da var para
Dolar olarak tamir ücreti ala yerler gördüm
Anladım ama yazılıma yönel bekce
Yapcam inşallah teşekkür ederim
🤗🖐️
Adına çok sevindim İnşallah çok daha iyi yerlere gelebilirsin
Ya çok teşekkür ederim saolun 🤗🤗
Tebrik ederim kardeşim
Teşekkür ederim saolun şimdi anneme babama rahat bir hayat yaşatma zamanı 🤗
Hayırlı uğurlu olsun😊💐
Teşekkür ederim saol Allah seninde yolunu açık etsin
Rica ederim.
Aminnn🤲
Tesekkur ederim🤗
Görev başarılı ✨
Teşekkür ederim ama arkadaşım yok hiç ve lisede çok arkadaşım vardı ama ünite geçince yok
Dostum 20 milyon gencin hayalini kurduğu şeyi başarmışsın böyle ufak şeylere takılma bence
Aylık 54 bin Euro ya anlaşma yaptık ve cevremdekiler az yapmışsınız diyor ama bu para benim için gayet fazla bir ücret ama ne yapacağım çocukluk arkadaşlarımı da gormuyorum
Ohoo paraya bak o kadar para kazansam ne dost ne arkadaş ararım hayırlı olsun
Bu kadar param olsa ne yazar ama