+1 yılTakıntılıysa herhangi bir renge oyuncağa vs sonra uzun süre gözünü kırpmadan sessizce birşey izliyorsa çok çabuk tepki veremeyip çoğu kelimeyi düzgün konuşamıyorsa akademik becerileri diğer yaşıtlarına göre gerideyse sizinle göz teması yoksa oyunları fakirse örneğin; normal bir çocuk bir arabayla oynarken garaj otoyıkama yapar kurmaya çalışır veya oynarken sürekli konuşur bir tek oyuncak alıp onunla saatler geçirmez ama normal olmayan bir çocuk tek arabayı alır iter çeker sürer ve başka hiç birşey yapmaz. Eğer böyleyse bir rehabilitasyon merkezine götürmenizi öneririm. Çocuga kızmak ya da anlatmak onun elinden geleni fazlalaştırmaz aksine geri teper.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
tek çare pedagog hem sizin hemde o çocuğun bişeyler öğrenmeye ihtiyacı var anladığım kadarıyla aranızda iyi bir iletişim yok ona sinir olmak yerine üzülmeyi deneyin bu sayede yardımcı olabilmek için daha çok düşünürsünüz
04 Yorumla
Soran+1 yıliletişimde problem yok çocuk öğrenmek istemiyor ona kalsa gün boyu oyun cizgifilm ama dersleri öğrenmese ilerde çok zorlanır
Soran+1 yılherşeyini elinden alsam bile oturur mal mal etrafa bakar hiç anlam veremiyorum
Çocuk disleksi hastası olabilir. https://tr.wikipedia.org/wiki/Disleksi buradan ne olduğuna bak , İstanbul'da isen bunun dünya çapında tanınmış uzmanları var. Norma Razon , türkiyede bunun ilk kürsüsünü kurmuş ve tanımlamıştır. Netten kendisine veya asistanlarına dair bilgiler bulup ulaşabilirsin.
Hiç olmadı, bir çocuk psikoloğuna götürün , o en gerekli ve uygun yere sevkedecektir.07 Yorumla
Soran+1 yılsaol ya bir okurum :))
Soran+1 yılsürekli unutkan denmiş benim kardeşim unutkan ama bir şeyi tam anlamıyla öğrendiğinde unutmuyor yine bu hastalığa mı çıkar yol
- +1 yıl
Unutkan olmayabillir ama ifade yani gördüğünü anlatmada dil kullanımında sorun olabilir. Bu tip hastalarda hafıza ya da zeka kusuru olmaz , Albert Einstein , Bill Gates de disleksi hastası kişilerdir. Bunların özel teşhis testleri var , dil kullanımının neden yavaşladığını özel uzmanlar bulur ve bir şekilde telafi mekanizması kurarlar.
Anlamıyor değiller , anladıklarını ifade edemiyorlar, o cevap sürecinde bir aksaklık var ve bunun psikolojik mi psikososyal mi organopsikolojik mi olduğunu belirlemek ve ona göre de telafi metodu ( tedavi demedim ) seçmek gerekebilir.
Soran+1 yılAnlamıyor değiller , anladıklarını ifade edemiyorlar dedin ama bizde sorun tam anlamıyla böyle değil anlamak istemiyor işine gelmiyor sürekli başka yerlerde aklı dikkatını toplamaya çalışmıyor
Soran+1 yılilk defa ders çalıştırmaya üğraştım bilemiyorum derim
+1 yılbenim ayni öyle bir yiyenin var bir misketle bile saatlerce oynuyor ders yapmaktan nefret ediyor BN ona bir konu anlatincaya kadar deliriyorum söylediğim kelimeyi 2 snye sonra sorsam soyleyemiyo öğretmeni ne on şurada otursun dedim simdi biraz iyi karasu en azından eskisi gibi değil :d
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Öncelikle sakin ol
Bende öyleydim bir zamanlar hatta ablamda bana kızardı hep
Bu esnada kızmak doğru değil. Belki de kız kardeşin in yabancı dile yöneliktir zekası
Tabi benim zamanımda youtube yoktu. VCD ler vardı hep onları izlerdim
Hayalgücü konusunda haklısın. Çocukları derse yöneltmek zordur.
Mesela ben hep dersi derste anlardım hiç çalışmazdım
Sana bu kadar diyim çok üzerine gitme yoksa senden nefret etmeye başlar12 Yorumla
Soran+1 yıleğitim sistemi de tam eğlence dönemlerinde sıralara otutturup eline kalem verince böyle olur tabi
Benim kuzenimin ikizi kesinlikle doktora götürün. Çünkü bizim çocuğu götürdüler normal değil.
Konuşamıyor doğru düzgün vesaire, bize gelip internetten oyun videoları izliyor evinde sürekli çizgi film izliyor ders yaptıramıyorlar bunun gibi şeyler, çare doktor. :)04 Yorumla
Soran+1 yıldüzeldimi peki sorun neymiş?
Soran+1 yılpeki teşekkürler
+1 yılAh bu kardeşler. Benimki seninkinden beter. Gerçi benim durumumdan kaynaklanıyor olabilir. Liseyi bitireli 4 sene olmuştu coğrafya çalışmaya başlamıştık. Ben coğrafyamın adananın kebabı meşhurdur kıvamında olduğunu farkedene kadar biz bir kitap bitirdik. Deneme sınavını açıp çözmeye başladık. 12 sorudan 9 yanlış 2 boş yapınca anladık ki Rizenin çayı meşhur. Kalktık çay koyduk.
02 Yorumla
Soran+1 yıl:DD
+1 yılSon cümle güzelmiş :DD benim kardeşimde lise 2 ye geçti 1. sınıfta 1 sene kaldı. şimdi aynı ders çalışmıyo 1. yazılıları bekliyorum sonuçlansın ona göre bir şeyler yapmaya çalışcam. üstüne gitsek ters tepiyo ergenlik Döneminde boş bıraksak hiç ders yapmıyo benimde kafam karışık
00 Yorumlaakacağı yönü bulamayan bir ırmak daha... IQ testi yaptırın bakalım bir. böyle çocuklar çok zeki olabiliyor ilerde. eğer IQ su yüksek çıkarsa okulunu değiştirin. belki öğretim de sıkıntı vardır. böyle durumlarda köpek eğitimi gibi eğitim vermekte faydalı olabiliyor. sakın ne diyon sen l*n deme. burdaki kasıt ödüllendirme yöntemi. köpeğe nasıl bir komutu öğretirken komut verip yaptığında ödüllendiriyorsak insandada geçerli oluyor. denemende fayda var
08 Yorumla
Soran+1 yılçok akıllı çocuk baştan meraklı olmazmıydı ya :// bizde böyle birşeyde yok
- +1 yıl
önce IQ testi yaptırın. bazen zaten tahmin ettiğin şeyleri tekrar duymak basit görünen şeyleri tekrardan yapmak sıkıcı gelebilir. hayal gücünün geniş olduğunu tahmin ediyorum bu çok daha iyidir uzun yıllar psikoanaliz le ilgilendim @nemsi de bilir kendiside otistik çocuklar rehabilitasyonunda oldukça bilgilidir ondanda yardım isteyebilirsiniz
- +1 yıl
Bende yorum yazdım canım ama doğuştan belli olurdu öyle birşey olsa sanırım düzen konusunda biraz hataları var. Çocuk kızsada bagırsada belirlenen kurallar cercevesinde adım atması gerekir. Çocugun hem ders hem oyun düzenine uymasını evde bir pano eşliğinde ve pekiştireçlerle düzenleyebilirsiniz. Aslında sanıldığı kadar kolay bir durum değil bu. aşamaları var canım. Mesela öncelikle birgünde ne kadar süre ders calısmak istiyorsun diye sorabilirsin. Söylediği sürenin yarısını söyleyerek ben senden bu kadar ders calısmanı istiyorum demelisin. Çalar saat kullan bittiğinde çalar ve zamanın önemini aktarabilirsin. Ders esnasında göze batan materyalleri ortadan kaldırman gerekiyo. İnternettede çocuklara nasıl pekiştireçler kullanman gerektiğine dair açıklamalar var.
Soran+1 yıltek adam gibi cevap veren kişi sizsiniz teşekkür ederim :)) @nemsi
Soran+1 yılkızdığım zaman direk çıkıyorum ortamdan zaten
aynştayna da gerizekalı demişlerdi adam atomu parçalayacaktı neredeyse :D kız kardeşinin DNAsında ders çalışmaya yönelik bir kod bulunmuyor demek ki, doğaçlama öğreniyor olabilir, zamanla düzelir heralde doktor bile olabilir, ilkokuldayken tembel olduğu için hergün dayak yiyen bir arkadaşım vardı şimdi kanadada doktor, hayat tuhaf :D
00 Yorumla
+1 yılCanım sen bir pedegoga götür bu gibi durumlar da en iyi o yardımcı olur
Çocuğun ders çalışmama isteği anlamamasından mı kaynaklı ya da üstün zekâ olmasından mı onu öğren
Eğer gerçekten anlamyorsa ona göre bir program özlersin
ya da üstün zekâlıysa ona göre davranırsın önce sorunun nereden geldiğine bakmak lazım
Kardeşinle bu şekilde ilgilenen çok güzel ama sorunun ne olduğunu öğrenmen lazım yoksa sadece senin sinirlerin yıpranır çocuk hiç bir ilerleme kaydedemez00 YorumlaBenim erkek kardeşim de aynı şekilde :) Biraz araştırdık çok üstüne gitmemekle birlikle bu tarz çocukların çok zeki insanlar olduğunu belirtti uzmanlar...
12 Yorumla
Soran+1 yılbu kız zekiye ben einstein olurdum -_-
+1 yılöncelikle interneti kapat, tvden uzak durmasını sağla ne kadar yalvarıp ağlasada aldırma.. kız ama asla bağırma... aileninde bu konuda desteğini al dikkatini kendiliğinden derslere verecektir.. çünkü o yaştaki çocuklar tv den yahut netten izledikleriyle ilgileri hayal güçlerine yoğunlasıyo örneğin bizim komsunun oğlu kendini ben10 sanıyo ve sürekli şiddet içeren hareketlerle ilgiyi üzerinde toplamak istiyo.. dediğim gibi asla tv ve net yok...
00 Yorumlaokuldan alın bence benim kardeşimde bir b*k anlamazdı dedim okuma l*n sen oda tamam abi dedi gitmedi liseye boşuna orada eziyet çekmedi takdir ettim. zorlamak lazım.
başka bir şeye yeteneği vardı belki kardeşinin , çok iyi çizgi film izliyor olabilir00 Yorumla
+1 yılBen o zamanlarda yigene bir düzine kaçtır bir deste kaçtır toplama işlemi çıkarma işlemi çileden çıkmıştım ama sonunda başardım. Çok ilgi istiyordu. Başında durmadan ödevi yapmıyordu. Ama şimdi geldiği seviye çok iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılsenin yiğenin başında durunca yapıyormuş en azından ben yarım saattir test çözmeye ikna edemiyorum kızı
belkide rusça anlıyor olabilir dil eğitimine eğilimi vardır sayısal zekası yoktur... Vurma ağzına kürekle kendini de üzme bırak annen çalıştırsın:P
02 Yorumla
Soran+1 yılannem de deliriyor ben onada yardım amaclı girdim bu işe ama n fazla 25 dk katlanabildim
Çocuğu niye aşağılıyorsun, büyünce utanırsın bu söylediklerinden :))) Biz senin sümükle halini de biliyoruz :)) bak hiç söylüyor muyuz :))
14 Yorumla
Soran+1 yılaşağılamıyorum ki ona karşı ama deliriyorum 26 dan 14 çıkarınca 78 buluyor intahar sebebim -_-
Soran+1 yılöğrenmek istemiyor ki
Ona oldukça sabırlı davranman gerekiyo,, dersleri oyun şeklinde işleyebilirsin.
O yaştaki çocuklarda sık rastlanan bir durum. Kızmakla bagırmakla olmaz kesinlikle sabırlı olman gerek.02 Yorumla
Soran+1 yılneden herkes bağırdığımı zannediyor acaba :D içten içe sinirleniyorum gidiyorum yaptırmıyorum cümlenin içinde ders kelimesi geçtimi ağlamaya başlıyo çok sinir bozucu
"Her çocuk özeldir" filmi var kesin izlemelisin.. Çok daha farklı düşünecksin cocgun ilgi alanına yönel ne yaparsan daha iyi olur onlari dşün kzmaa saknn birşey ögretrkenn..
04 Yorumla
Soran+1 yılkızmıyorum ama yinede sinerleniyorum bazen cocugun ilgi alanına yönelem ileride çocuk nasıl toplama çıkarma yapacak bunlarıda düşünmek lazım ama
- +1 yıl
Kızma o zaman tamemen hevesi kırılır hiç yapmak istemez bnmde kz kardeşm var:) 2. snfa gidiyor cok şkür yazi yazmassi okumasi ödevleri falan yapyr arada bni sinir edyor kaç kere söyledgm halde bazen anlmyr snra anlaycgi sekil anlatyrum örneklerle bazen çizersk snfnda geç anlayan yazi yazamyan arkadslari var normal yani ögretmnleri bizzat onlari erken çagrp özel ders veriyor sabhlari.. ögretmnyle knuş herkese ondan iyi anlyrsa ders aldirinn.. farkli yollar ara karşina al konş ogretmkten sklma birncde anlamyrsa ikncde o da olmadi üçncüde anlar çocuk bu pes etme.
Soran+1 yılöğrenme isteği yok hiç meraklılık yok biz merak eder öğrenirdik hic böyle değil
kardeşin disleksi ollabilir. disleksi'yi araştırıp belirtileri varsa ona göre yönlendirmek gerek zorla ders çalıştırılamaz sonuçta bir yerden sonra tıkanır. spor, sanat vb. bir dala yönlendirilmeli.
20 Yorumlabeyni farklı çalışıyor olabilir, eğitim sistemi herkesi tek bir şekilde eğitmeye çalıştığı için zorluk çekiyordur. çizgi film seviyorsa resimle ilgili olabilir, resim üzerinden anlatmayı dene ya da eğitici animasyonlardan izlet.
10 Yorumla
+1 yılKardeşine hakaret etmen hiç hoşuma gitmedi kardeşim benim canım kanım hakaret etmeyi geçtim onu kırcak bir söz söylemeye bile korkarım.
01 Yorumla
Soran+1 yıldelirme noktasına geldim kardeşim ileride süperzeka olucak ben ıslahevine yatırılıcam
+1 yılÇocuğu aşağılama, senden akıllı olduğu kesin. ''rocksevergirl'' diye takma adla hesap açan birinin bu çocuğu eleştirmeye hakkı yok. İngilizceyi ve Türkçeyi katletmişsin.
05 Yorumla
Soran+1 yıl1. aşağılamıyorum 2. takma adım seni neden ilgilendiriyor soruya cevap veremiyceksen s. git
- +1 yıl
Sinirlendi atarlı kezban. İlk önce kendini sorgula ben nerede hata yapıyorum diye. Demek ki bir şeyleri öğretecek kapasitede değilsin ve o nedenle öğretemiyorsun.
Soran+1 yılkezbanın anlamını bile bilmeyip rasgele argoymuşcasına kullanan bir insandan cözüm beklemiyorum dilini boşa yorma canım sen daha bunun anlamını bile bilmeken gelip bana akıl verme
- +1 yıl
Kezban nedir tam olarak araştır bence ufaklık. Bana akıl vermeye çalışmadan önce kendini sorgula. Muhtemelen hiç kendini sorgulamamışsındır. Çocuğun kusurlarını öne çıkarmadan önce kendi kusurlarını araştır. Anlatmayı beceremiyorsan bu çocuğun hatası değil, senin salaklığındır. Salak olduğunu kabul et, çocuğa salak deme.
Çocuklara nasıl davranacağını bilmeyen bir ''salağın'' bana akıl vermesi çok komik.
Soran+1 yılAnlamını bilmeyen birinden araştırma taviyesi WOWW ayrıca sen eğer çok biliyorsan gel ne kadar para istersen vericem şu konuyu anlat çocuğa
+1 yılbende bir zamanlar o durumdaydım ve şu an çok iyi bir teknik üniversitede mimarlık okuyorum. bence kardeşini psikoloğa götür ve zekasını test ettir. belki ilerde çok ünlü bir tasarımcı olur
04 Yorumla
Soran+1 yılumalım öyle olsun
- +1 yıl
'ben bir gözlemimi daha paylaşayım çocuk derslerden bıkmış durumda bunu nasıl düzeltelim peki? '
ben hala çalışmıyorum :D
Soran+1 yılders kelimei geçince ağlıyormusun peki? :D
- +1 yıl
ben ders kelimesi geçince eskiden kızardım sinirlenirdim
İnteraktif şekilde öğreteceksin. İlgisini çekmen gerekiyor bir şekilde. Bunu bizim sınıfta kimse çözemedi deyip bir şey sor bakalım ne yapacak. Muhtemelen çözer
02 Yorumla
Soran+1 yılsanmam çözebilicek kapasitesi var ama çözmek istemiyor bir anlam veremiyorum ya :/
- +1 yıl
bir zamanlar ben de aynıydım. kendimden biliyorum kısacası. eğlenceli hale getireceksin dersi. hep bir hedefi olacak bir de. hedefte de bir şey olacak. eski sevgilim öpmek istiyorsan 200 soru çöz derdi 199da bırakırdım :D anlaması zor kişileriz inan bana. dersi eğlenceli hale getirmelisin. denklem ve soruları çok severim mesela ben. ver sabahtan akşama kadar çözerim. ygs ye canım sıkılınca mat çözerek hazırlanmıştım mesela. bence iq testine götürün bi. nasıl davranmanız gerektiğini de sorarsınız ardından, yardımcı olurlar. düzgün yönlendirilirse yapamayacağı bir şey yok o kızın, inanın bana. ama bir uzmandan yardım almanızda fayda var. rusça çizgi filmler kendini çok aştığının göstergesi. ben arada bir ingilizce dizi izlerdim o yaşlarda sadece
+1 yılBaşka bir şeye yeteneği olabilir. Dikkat dağınıklılığı olabilir, iyice gözlemlemen lazım kesin bir şey söylemenin kimseye faydası yok şu anda
00 Yorumlabelki ticari zekası olacak kardeşinin fazla üstüne gitme sakinliğini koru hep
00 Yorumla
+1 yılO kız iyi yerlere gelecektir. Sen anlat sadece o anlar. İlerde anlatmadın demesine engel ol. Ayrıca o senin kardeşin söyleme öyle şeyler... Onur Kırıcı...(Görmese Dahi)
00 Yorumla
+1 yılçocuk senin dilinden anlamamış ona rusça toplama - çıkarma öğreten bir çizgifilm bul bak bakalım nasıl öğreniyor
05 Yorumla
Soran+1 yılrusçayı bilmiyor kı?
- +1 yıl
nerden biliyorsun :p bende izlemeye başladım. aslında güzelmiş.
Soran+1 yıliçinde pembe başlıklı kızla ayı olanı mı izliyorsun :D
- +1 yıl
evet. masha ve medved :D
+1 yılSen böyle davranırsan tabi geçemez önce bir çocuğa nasıl davranacağını Öğren canım benim oldu mu.
11 Yorumla
Soran+1 yılsen bir çocuga öğrenebileceğini bildiğin halde bir konuyu 4 farklı halde 4 bucuk saat anlatmak istiyorsen buyur gel ne kadar para istersen veririm gel şu çocuga öğret şunu
+1 yılPsikologa ozel egitim kurumlarina gidip danismalisiniz. Eger cocukta ozel egitimlik durum varsa gec kalmis olabilirsiniz.
00 YorumlaHer insanin farkli ozelligi var einsteinde kucukken cok geri zekali duruyormus takilma oyle olduguna duzelir ilerde matematik her sey degil
00 Yorumla
+1 yılsabrlı ol o yaşlarda cok normal :D cok ıstıyosan bı pedagog desteği alın :)
02 Yorumla
Soran+1 yılbenim bir psikoloğa görünmem lazım önce :D
- +1 yıl
aynen aynen sinirlerın yıpranmıs aman ellaaam :D
+1 yıl1. o kız ya çok zeki yada2. zeka geriliği var biyerde test ettir 2. şık cıkarsa çok zorlamadan akışına bırak 1. şık çıkarsa allah kolaylık versin zor iş
00 Yorumlaşartlanmışlıklarla bakma ona. belliki sanatsal faaliyet meyili var. neye yatkınsa oraya yönelt..
belki harika bir ressam yazar balerin vs olur00 Yorumlaöğretmeninden özel derse gitsin. rusça çizgifilim izlemesi ilginç
02 Yorumla
Soran+1 yılözel dersleri denedik ama kendi öğretmenini sınıfta dinlemediğinden hiçbir konuyu bilemiyor
+1 yılO bir çocuk çok şey bekleme ondan zaten oyunlarla anlat yegenime ben anlatırken öyle yapiyorum bazen
00 YorumlaKonuşun anlamassa ağzının ortasına yapıştırın işte :D
10 YorumlaRusça çizgi film izliyor demişsin bu bence Rusça ya ilgisi olabilir diye düşünüyorum ama bence bir Psikiyatriste götürün derim.
00 Yorumla
+1 yılcok sacma ama cok merak ettim resimdeki sen misin?
=^-^=05 Yorumla- +1 yıl
Havada kiskanclik kokusumu var :-)
- +1 yıl
yok be sende :D fakemi degilmi onun kontrol ettim sadece ki fake zaten ^-^
@yaralımuezzın
=^-^= - +1 yıl
Ya gerçekten siz kızlar niye birbirinizi cekemiyosunuz :-)
- +1 yıl
off kiskanmam icin ne sebeb varr fake birini neden kiskaniyim azcik mantikli ol kizin koydugu resim melis limese ait fake oldugu bariz isim gucum yok fakeleri kiskanicam tabi.
@yaralımuezzın
=^-^= - +1 yıl
Tm rocky sakin ol en tatlısı sensin
+1 yılO çocuk cevher görürsün sen ilerde onu neler yapıcak sende bön bön bakarsın arkasından
00 Yorumla
+1 yılBende öyleydim ders dışında herşeyle ilgilenirdim sonradan düzelir gerçek bir problemi yoksa
00 Yorumla
+1 yılEtütlere gönderin Adın ne bacım :)
00 Yorumla
+1 yılbelkide kardeşin süper zekadır
11 Yorumla
Soran+1 yılinş canım ya s. s. s. s.
+1 yılGülmekten gözümden yaş geldi. Dd:Dd
01 Yorumla
Soran+1 yılben sinirden ağlarken oldu mu bu çok ayıp s. s. s -_-
+1 yılHahahah sesli guldum ya :P Kolay gelsin sana :D
01 Yorumla
Soran+1 yılsaol ya bu nasıl birşey böyle
Biri rus yazinca bana neden ileti geliyor ya :/
01 Yorumla
Soran+1 yıl:DD
Daha ufak biraz büyüsün düzelir
01 Yorumla
Soran+1 yılbende böyle düşünüp çizgifilm izlemesine 1 yıl kadar izin verdim ama iyice kötü oldu hem toplama çıkarma öğrenemeden kalırsa işimiz zor
+1 yılher gun ders yaptır bence alıstır :D
02 Yorumla
Soran+1 yıldersi anlasa çalıştırıcam :p
- +1 yıl
arkadasın dedıgı gıbı bıraz sabırlı ol :D
dersleri eğlenceli hale getir :)
00 YorumlaRus öğretmen bulun ona.
06 Yorumla
Soran+1 yılkız rusça bilmiyor diyorum?
Soran+1 yılonun hiçbir merakı yok sorun orda derslere emraklı olup çalışmıyor nefret ediyor okuldan daha bu yaşta
Soran+1 yılben şimdi öğretmeden kendi haline bırakırsam ileride benimle ilgilenmedin diye sucu bana atıcak
Sen sinir hastası olmuşun. Çoçuğun canı tehlikede
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı. Bir an beni anlatıyon sandım :D
00 YorumlaAllah yardımcın olsun :)
00 Yorumla
+1 yılgerçekten zeki oldugu için
00 YorumlaKolay gelsin sana :D
02 Yorumla
Soran+1 yılkolaysa başına gelsin diyecemde düşman düşmana bunu yapmaz
bırak oynasın :))
00 Yorumlailginç
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?