Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumak degil de calismak gercekten zor. Kadinin fitratina da uygun degil. Islam dini bosuna evin gecimini erkege vermemiş. Okul okudum, çalıştım ve aylik aldigin para evet sana bir yaşam sagliyor ama calisma hayati zor. Insanlarla ugrasmak zor. Kadin olarak biyolojik yapi geregi, agri sancıyla işe gidip, hicbir sey yokmus gibi davranmak zor.
Erkek ve kadin beyni de ayni degil. erkekler daha yuzeysel varliklar biz detayci. Biz bu detaycilikla bircok seyi ustumuze aliniyoruz, patronun dedigi bir laf canimizi sıkıyor, hormonlardan dolayi regl donemine yakinsak alinganlik falan yapıyoruz istemsizce.
Ben oturup iş yerinde hormonlardan ve dayanamadigimdan dolayi agladigimi bilirim. Normal zaman olsa o tepkiyi vermem mesela. Ama erkek beyni orada patronun dedigi lafi bile duymuyor belki. Duysada önemsemiyor belki. Hani gercekten disari işlerinin erkekler icin uygun oldugunu düşünüyorum. Zaten fitrat ona göre yaratilmis.
Erkekler psikolojik ve fiziksel olarak bizden daha gucluler ozellikle iş yaşamında. En son işi biraktim ve tekrar sinava hazirlanayim dedim. Bu sene tekrar universite sinavina girip bir bolum daha okuma hedefim var.
Insanlardan, milletin ağız kokusundan uzaklasmak, evimde oturup ders calismak iyi geldi. En kebap denilen meslek bile zor bence kadinlar için. Duygusallik ve detayciligimiz zorluyor bizi. Tabi bir de her ay yasadigimiz o zorlu süreçte var üstüne.
Kendi parani almak evet güzel ama calisma hayati kadin icin zor bence. Ozellikle bu ülkede. Bizim toplumun kadina bakis acisi belli tacizi vs oluyor, her seyi senin yapman bekleniyor hem disari islerini hem ev islerini, hem anneligi falan. Bu toplumda sahada ve is hayatinda kadin olmakta zor. Evli cocuklu calisan kadin olmak daha zor.
Turk insanlari cok zor. Saygi yok, nezaket yok. orada sen gunde kac bin kisiyle ugrasiyorsun ama bir guler yuz gostermedin, bir yardimci olmadin diye seni elestiriyor mesela, halinden anlamiyor.
Bizim millet her meslek erbabinin mukemmel olmasini ve aninda sonuc vermesini istiyor. Bizim insanlarimiz cok huysuz ayni zamanda. Bir de ustune kadin oldugunu görürlerse herkes daha da üstüne geliyor, zayıf olarak goruyorlar, ben buna sözümu geciririm diye dusunuyorlar. Zor yani bu ulkede calisan kadin olmak. Hem biyolojik olarak zor ve sikintilari var hem toplum olarak sıkıntısı var.
Yani zaten cogu kadin evlenince ya da cocuk olunca işi bırakıyor. Belli bir yerde yine ev hayatina dönüyoruz aslinda. Sistem biraz daha farkli olsa bizde rahat ederiz ama Şu an durum bu.
Disari islerinin kadin icin, kadin beyni ve biyolojik yapisi geregi zor oldugunu dusunuyorum. Bana sahsi olarak zor geldi en azindan. Kaldirabilenler vardir bir sey diyemem. Ama bu konuda yasamis biri olarak ev hanimi olmak isteyen ve evlenmek isteyen kizlara kizamiyorum.
Kendi paramizi kazanacagiz diye kendimizi yıpratıyoruz. Para kazanmaya da bir sey demiyorum ama bu ulkede degeri de yok. O kadar fedakarlik yapip bir noktaya geliyorsun ve sana ozel sektorun verdigi maas belli. Devlete atansan en dusuk memur maasi 10-12 bin falan. Hani çalışmaya, milleti cekmeye de degmiyor verilen paralara bakinca.
Hem kadin olarak sürünüyorsun, is yasaminda zorluk cekiyorsun, erkeklerle onlarin olusturdugu psikolojik siddetle baş etmeye çalışıyorsun hemde aldigin para gunumuzde bircok ihtiyacini dahi karşılamıyor.
Eger erkegin kazanci eve yetiyorsa ya da kadin olarak cok harcamaya yapmayacaksan, eş ekonomik siddet uygulamiyorsa evlenmek, ev hanimi olmak zaman zaman mantikli geliyor.
Ozellikle is yasaminda cektigim zorluklari her acidan farkedince calisma hayatinin kadin icin baya agir bir durum oldugunu farkettim. Hem kendi biyolojik sorunlarinla ugrasiyorsun, hem milletle, hem erkeklerle, hem kendi hemcinslerinle falan zor yani. Kadin olmanin bu dunyada yalniz olmak demekmis onu gordum.
Size hemcinsleriniz dahi acımıyor ve yardim etmiyor çünkü. Erkeklere yardim eden var, sirf erkek oldugu icin ustune gitmeyen de var ama ayni sey size kadin olarak olmuyor. Sizden medet uman erkekler falan oluyor.
En iyi meslegi de yapsan, isim yapmış yerlerle de calissan, devlete atanmista olsan kadin olarak sahada olmanin agir bedelleri ve zorluklari var. O yuzden bazi kizlarin evlenme seceneklerine bir sey diyemiyorum. Belki de en temizi bu seçenek oluyor bazen.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Senin gibiler için tek yol bu. Kocanın ağzının içine baktığın koca bir ömür geçirirsin mutlu mutlu. Sonra doğum yaparsın ve adam da senin maddi özgürlüğün olmadığını bildiği için gider daha genç kadınlarla otel odalarında takılır. Seninle tek diyaloğu çocukla ilgili ya da akşam yemekte ne olacağıyla ilgili olur. Sonra da 8 martta Dünya kadınlar günüyle ilgili hiç seni yansıtmayan ''güçlü kadınlar, emekçi kadınlar'' vs. gibi hikayeler paylaşırsın sosyal medyada ☺
00 Yorumla
+1 yılTek çare, okuyup doğru düzgün iş bulup kendi kendine yetebilmektir. Zengin koca falan hikaye. Sen kendini bile doğrultamıyorken, başkasını aracı olarak kullanmak sadece acizliğini gösterir. Hayat kolay değil zaten. Bu zorluk herkesi etkiliyor. Sadece bu sıkıntı sende var sanma. Herkesin hayatı leş gibi..
00 Yorumla
Zengin koca düşüncesini kafandan çıkar, geri kafalı insanların düşüncesi bu. Zaten davul bile dengi dengine demişler, onlar da kendi çevrelerinden evleniyorlar merak etme denk gelmez yani o.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılZnegin koca fakir kızı napsın ki gadası
00 Yorumla
+1 yılEvet sonra köle olun bu zihniyetle yetişin çocuk yetiştirin sonra kadınlara özgürlük kadınlara eşitlik diye pankartlar açın tek kriterin para ise anca köle olursun ve hiçbir miktar özgürlükten sevmekten sevilmekten insanı insan yapan duygulardan daha değerli değildir.
60 Yorumla
+1 yılİyi biri denk gelirse yaşarsın ama kötü biri denk gelirse hayatın zindan olur. Benim tavsiyem az bile kazansan kimseye muhtaç olmayıp kendi ayaklarının üzerinde durman. O zaman kimse senin hayatında söz sahibi olamaz. Ha yine bul zengin koca sen bilirsin ama en azından elinde mesleğin olsun ki kimse seni ezmesin.
10 Yorumla
+1 yılBak belki bir şekilde zengin koca bulursun ama ilk zamanlarda olmasa bile ilerleyen zamanlarda mutlaka aradaki denk farkı ortaya çıkacaktır
Bir tartışmada bir kavgada filan mutlaka bunu insanlar yansıtacaktır yani her şey Dengi Dengine derler ya bu söz doğru
Adam zengin olur senden zengin olduğu için seni değersiz görür her gün aldatır insan yerine koymaz değer vermez yani zengin kocan olur ama adam olmaz insan olmaz10 Yorumla
+1 yılAffedersin o gotunu kaldiricaksin bı erkeğe muhtaç olmuycaksin çünkü kendi gelirin kendi kariyerin olucak bı erkeğin elinden para almak çok kötü biseydir ve yaşamakta istemem
30 Yorumla
+1 yılZenginlerde kollarını açmış bu çalışmaya veya okumaya üşenen, hayatta bir basarısı olmayan pembeli kız nerede. Yıllarca çalışıp çabaladığım mal varlığıma gelip konsada birlikte mutlu olsak diyorlardır.
00 Yorumla
+1 yılBenim anlamadığım neden zengin koca mutlu olmayı sevilmeyi saygı görmeyi neden istemiyosunuz. Toplum olarak vay halimize karakter, sevgi, saygı insanlığa bakılmıyor artık inşallah bir gün herkes zengin olurda parsnın mutluluk getirmediğini anlar
014 Yorumla- +1 yıl
para mutluluk getirmez mi ormanda yaşa o zaman bakalım mutluluk getiriyor mu getirmiyor mu sonuçta orada paraya ihtiyacın yok
- +1 yıl
zenginlikten bahsediyoruz yaşamımızı sürdürecek kadar elbette kazanıcaz söylediğimi anlamayacak kadar toy ve aç gözlüsün ilerde anlarsın
- +1 yıl
para mutluluk getirmiyor diyorsun gene para kazanıcaz diyorsun bu nasıl mantık şimdi
- +1 yıl
para yoksa ölsen yüzüne bakmazlar gerçekçi ol
- +1 yıl
belliki hayata toz pembe bakıyorsun ama hayat bi masal değil
- +1 yıl
Zenginlik ve ihtiyaç kadar para kazanmak ayrı şeyler sen zenginlik istiyosun ben ihtiyacım kadar istiyorumn zengin oldum ve öldüm yüzüme baktılar sonrası gireceğin yer aynı giyeceğin şey aynı kefen toprak
- +1 yıl
ne alaka ya her halükarda paraya ihtiyacın var demek ki para mutluluk getiriyor ki bilimsel araştırmalar da öyle diyor
- +1 yıl
mutlu olduğun ne varsa parayla alıyon ister çikolata olsun ister başka bişi
- +1 yıl
Zengin insanlar la yapılan röportajları izle paranda olsa ulaşamayacağın şeyler olacak ve parası olmadan mutlu olabilen insanları görüp mutsuz olacaksın
- +1 yıl
parasız insan niye mutlu olsun ya 😂
- +1 yıl
onun sadece hayattan beklentileri düşüktür
- +1 yıl
Senin yüksek belli bugün zengin olsan ne yaparsın mesela
- +1 yıl
yüksek değil ama fazla paraya da hayır demem tabi
- +1 yıl
Kimse demez ilişkilerin için önceliğin zenginlik olmasın demek istediğim
tarih hocamiz bize bir ara sey demisti
zengin koca da zengin koca sanki zengin adam sizin gibi fakire bakacak ODJAOJQOWNWKWNEODN20 Yorumla
+1 yılEn kötü senaryoda zengin ama üzgün olursun ama kocanın parasıyla alışveriş çıkar moralini geçicide olsa uyuşturabilirsin. Ama bence kendi kariyerine sahip olmalısın en zor şey muhtaçlık
00 YorumlaZengin koca istiyorsan zengin koca arayan kadının jp morgan CEO'su ile konuşmasını okumanı öneririm. Çok aydınlatıcı
10 Yorumla
+1 yılSevgili bul koca olmuyor çocuk olunca sonra bosanma falan boş ver sevgili ıyı bezsen degısırsın kocada hoş olmaz
00 Yorumla
+1 yılKendin ayakların üzerinde durmadığın sürece bir hiçsin.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılhersey hizlics olsun istiyorsan hizli gelen hizli gider. biraz sabret
10 Yorumla
+1 yılTek çare zengin koca değil tabi ki çalış kendine hayat kur kimsenin eline bakma
00 Yorumla
+1 yılHiç mi üzerine gitmek istediğin bi yeteneğin yok
O kadar da değildir ya.
00 Yorumla
+1 yılEvet yaşasın zengin koca 😅😅hepsi de sıraya girmiş bizi bekliyor zaten😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZengin koca napsin sizi allasen. Okuyup kariyer yapıp üstüne bir şeyler başarıp zenginlerden bir arada olan insanlarin Zengin kocası olmuyor. Metres olmaya cok merakli yeni nesil
00 YorumlaZengin koca kriterinde ararsan karşına cıkicak kisi sana insan gibi davranmayadabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumak istemiyorsan bile çalışman gerek, hayatını başka insanın eline bakarak geçirme
00 Yorumla
+1 yılHayır bir başarı elde etmek ticarete atılmak her şey küçük birikimler ile başlar zengin koca diye kafanda hayaller kurma o filmlerde görüp te hayatına yön verme
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılo dediğin herkese zor geliyo.
kimse bayıla bayıla okuyup çalışmıyo canım00 Yorumla
+1 yılHayır kendini zorla bir meslek edin me olacağın belli olmaz kapının önüne konursan kimse gözünün yaşına bakmaz
00 Yorumla
+1 yılNe kadar zenginde olsa her zaman kendi ayaklarının üzerinde durmak çok önemli bence hiç bir şartta kimseye muhtaç olmadan yaşamak en güzeli.
00 Yorumla
+1 yılZor geliyor değil zaten zor. Sadece zaman içersinde adapte oluyorsun.
00 Yorumla
+1 yılZenginin küçük bamyasını yiyeceğine fakirin büyük hıyarını ye😂
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 921 cevap paylaştı.
+1 yılBaşta öyle gelir zamanla alışırsın
13 Yorumla
Soran+1 yılA101 de çalışıyorum 4 ay oldu o kadar yorucu ki anlatamam alışamadım yani köle niyetine çalışıyoruz yarın istifamı veriyorum bıktım
- +1 yıl
Orası çok zordur duymuştum
- +1 yıl
Markette çalışmak zor gerçekten. Ama kendi ayakları üzerinde durmalı bir kadin. Erkek seni ne kadar zengin olsa da. Senin istediklerin olmadıktan sonra anlamsiz. Arti o kişiye muhtaç olacaksin. Kendin yapabiliyorken. Neden bunu kendine yapasın ki..
Zengin koca seni alacak mı
10 Yorumla
+1 yılAynen kız banada çok zor geliyor
00 Yorumla
+1 yılZengin koca istersen bunu 🖕 alırsın
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Öyle gözüküyor senin için.
00 Yorumla
+1 yılZengin ooca napsin seni
00 YorumlaBana göre hepsi çok zor
00 Yorumla
+1 yılBulursan bana da haber ver 🤣
00 Yorumla
+1 yılaynen sonra kocan ağzna sçsa bile muhtaç kalırsın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 989 cevap paylaştı.
+1 yılBaşka bir seçenek kalmıyor
00 Yorumla
+1 yılZengin kocs bulmak bi çare değil
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda cidden zor acaba üniden vaz mı geçsem
00 Yorumla
+1 yılHer şey zor alışmak mesele
00 Yorumla
+1 yılEvcil hayvan adayımıza merhabalar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYatarak kazan sende parayi😊😀😀😀
00 Yorumla
+1 yılDeğil tabi ki
16 Yorumla
Soran+1 yılNapıcam peki
- +1 yıl
Zengin koca ha deyince gelmez sana.. Ki zenginlikle de ne kadar mutlu eder seni oda muamma.. Sevdiğin işi yapmak geriye tek seçenek olarak kalıyor
Soran+1 yılÜniversite okumak başlı başına bir masraf aileme yük oluyorum o yüzden açıktan okuyorum istediğim mesleği yapmak imkansız benim için hem sayısal zaten e benim de kafam basmıyor
- +1 yıl
Biliyorum zor tabi ki hele de bu koşullar da.. Ama kafam basmıyor diye düşünme bir kaç gün önce bir tanıdığım 70 puanla atandı.. Önümüze engelleri koyan biziz aslında biraz dişini sık en azından okul bitinceye kadar
Soran+1 yılAçığı bitireceğim zaten 🥺
- +1 yıl
Bu kadar umutsuz olma elinden geleni yap sen
+1 yılBende arıyorum varsa bana da söyle aşko
01 Yorumla
Soran+1 yılOlur mdaspwsşpwlw
ezilirsin kullanılırsın
00 Yorumla
+1 yılMantıklı
10 Yorumla
+1 yılBun dğşünceye göre evet
00 Yorumla
+1 yılBencede
00 Yorumla
+1 yılHayat bazen iyi veya kötüdür
00 Yorumla
+1 yılöyle duruyor ama bir sorum olacak sana
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılZenginlendin
00 Yorumla zengin koca zengin ister
00 Yorumla
+1 yılAynen bul bir koca
00 Yorumla
+1 yılZengin koca seni napsinn
00 Yorumla
+1 yılZengin koca seninle neden evlensin
00 YorumlaSen bilirsin
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak zor ya
00 YorumlaEmin ol tek çare bu