Arkadaşım tabi ki eşinin de çalışması lazım. Ailen seni bir kadın ve çocuklara bak diye mi okuttu? Sen ister misin böyle bişey? Hayat şartları ve ekonomi malum. Elektrik, doğalgaz, su, yol parası veya benzin parası, kira (belki kendi evinizdir bilmiyorum), aylık gıda alışverişi derken maaş eridi gitti zaten. İki kişi çalışacak ki ancak geçinsinler. Yarın öbürgün çocuk olur, bir süre evet eşin evde kalır çocukla ilgilenmek için, en azından 1 yaşına kadar. Ama tek kişinin maaşıyla bu devirde olacak iş değil. Aşk ve sevgi de bir yere kadar, duvarları mı yiyeceksiniz? Mecburen eşinin de çalışması lazım. Hem emekliliğini doldurursunuz, hem Allah korusun sana bişey olursa en azından kendi maaşı olur kimseye muhtaç kalmaz. Tabi ki aileler de destek olur ama kendi maaşı olursa çok fazla yük gibi algılanmaz. Çocukların ihtiyaçları da ek para. İş ve ev dengesi tabi ki yorucu olabilir ama herkes aynı şeyi yaşıyor ve idare etmeye çalışıyorlar. Evde işbölümü olmazsa zaten olacak şey değil. Tabi aşırı zenginseniz sadece sen çalışsan da olur, eşin de evde bütün gün sıkılırım diyorsa isterse yarı zamanlı bir iş bulabilir veya evden çalışabilir oyalanmak için. Sizin bileceğin iz iş, hakkında hayırlısı.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çalışan insan her zaman çalışmayandan 10 adım önde yürür... Eli ayağı tutan herkes çalışmalı... Kendi kazandığı parayı harcamanım zevki hiç bir şeyde yok... Özgüveni artar, sosyelleşir, eve katkıda bulunur, istediği bir şeyi kimseye hesap vermeden alır ve sayre.. Çalışan bir insanın her tütlü kyarda olan insandır, bunun tartışması bile olmaz! Her gün 4 duvar arasında sil, süpür, yemek çocuk insan kafayı yer... Adam akşam eve gelir, kadın ev ortamından bunalmış 5 karış surat.. Ohooo ve daha neler, saymakla bitmez... Kadının çalışacağı zaman var, çalışamıyacağı zaman var.. Hastalık ve ya doğumdan 3 yıla kadar çalışması taraftarı değilim.. Ondan sonra normal şartlarda çalışmalı... Madi manevi destek her şekilde aileyi kalkındırır.. Erkekler robot değil, tüm maddi sorumluluğü onlara yüklemek haksızlık, onlar da can taşıyor... Ayrıca "Boş insan, şeytanla dolar"herkes elinden geleni yapıcak,"hayat müşterektir" boşuna dememişler...
00 Yorumla
+1 yılBir noktaya kadar haklısın. O nokta ise çocuk olayı. Çocuğunuz olduktan sonra birkaç sene boyunca çalışmaması, çocukla ilgilenmesi gerekir. Çünkü bir insan büyütmek, eğitmek, doğru bir kişilik olmasını sağlamak (küçük yaşlardan bahsediyorum, sonrasını bilemeyiz) %80 annenin elinde. Çocuk belirli bir yaşa gelince elbette gidip tekrar çalışabilir o kadın.
Ve şu da var, eşin çalışırsa emin ol daha mutlu olursunuz. Çünkü kadınlar evde oturunca saracak birini arıyor. En iyisi çalışması o yüzden 😄10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum Çalışmasın dedigimde bu düsünce oldugumda Yobaz oluyorum Çalışsın dedigimde İnsan eşinin kıymetini bilmiyor seven calıstırmaz deniliyo Kendi haline bıraksam Dedigimde Kıymet bilmeyen Çalışan es istiyor diyolar burada Tabi çalışmak isterse üzmem Calışabilir Yani Kadın İnce Ruhlu Çok Naif Yaratıldı O Yüzden Coçuk Eş İş dahası Ekstralar stres Olur kadın Bu stesi tramvayı Kaldıramayabilir Yani Ben Eşimin Calışmasını istemedigim Bu kadar üzülmesini zorlanmasını istemem düsmanım değil Allah bana nasip etti tabiki kıymet bilecegim yerde bulmadım İnşAllah Hayırlı Eş Nasip Olur Bana İsteyen Herkese🤲
02 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim hayırlısı
- +1 yıl
Amin🤲
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen memur olsam eşimin de memur olmasını istemek en doğal hakkım gadası
01 Yorumla
Soran+1 yılBende firmada yöneticiyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinin yukunu fazla fazla alacaksan calisan al. Ama mesain bitince eve gidip ayakaklarini uzatip kendinde dinlenme hakki bulursan zor o iş.
Teyzem 1 yil önce evlendi. Calisiyordu kendisi 1 yil sonra bosanma haberini aldik. Hic bize caktirmadi da. Neden bosandin falan dedik.
Eve ayni anda giriyoruz kendisi oturuyor, yemek falan bekliyor, işin ucundan tuttugu da yok. Biraz yardim etsin diye tesvik ettim çabaladım, aramizda surekli kavga oldu, tum bunlari yapip parami da yiyordu. Ben her konuda tek kaliyordum.
Her isi ben yapacaksam bu adamla niye evliyim diye dusundum. cocuk yokken boyleyse bu, cocuk olunca işim daha da zor dedim ve dava açtım dedi.
Bosanmaya da zor ikna olmus eski enişte. Tabi evin ekonomik yukunu benimle paylasiyor, evi temizleyen, camasirlarini yikayan, utuleyen biri var, yemek hazir geliyor önüne. Bende oyle bir hayat isterdim. Bunlar cok zoruma gitti.
Siz ailem ben daha fazla yorulayim diye okutmadiniz, bende o kadar sinav stresini, gece gunduz ders çalışmayı, emeği evde kolelik yapayim, hem para kazanayim, hem ev kadinligi yapayim, her işe ben kosturayim diye yapmadim, evliligi de hayati paylasmak icin yaptim ama paylasamiyormuşuz. Bu sabah boşandık bitti daha da evlenecegimi sanmiyorum. 1 yilda cok yıprandım, evlilik calisan kadin icin zor, evlilik erkegin konforunu arttiriyor bunu gördüm diyerek bize bosandigini haber verdi yakin zamanda.
Her konuda sorumluluk alacaksan calisan kadin istemende sakinca yok. Ama yükü kadina yikacaksan elin kizini üzüp, yipratma derim. Bu ulkede de gercekten sorumluluk alan erkek az. Eski enistede lafta soyluyormus evlenmeden. Turk erkeginin cenesi cok çalışır ama icraati pek göremiyoruz cogu konuda.
Yaparım ederim demis ex enistede ama gördük. Imzaya kadar yaparim ederim, sana kiyamam imzadan sonra ben mi yapacagim... boyle yapacaksan, kadina yük olacaksan birilerinin gul yetistirdigi kizlari yormayin, uzmeyin.
92 Yorumla- +1 yıl
Teyzen iyi yapmış yok öyle ben yatayım sen çalış kadın devri
Cevap sahibi+1 yıl@Melissim0272 ama gunumuzde cogu calisan kadin bu sekilde. Ev isleri+meslek+cocuklar+yemek vs hepsi kadinin üstünde. Benim cevremde cok var her işi kadin yapiyor. Karsi komsum kari koca ogretmenler. Kadin sinif ogretmeni, adam türkçe. Kocasi genelde evde kadina gore. Bos dersi fazla ama kadınla gorustugum zaman bir tek yedigi tabagi sudan gecirip kenara koyuyor baska da bir sey yapmıyor diyor. 3 tane de cocuk var. Cocuklara bakici geliyor.
Yani kocasinin hicbir hukmu yok. Bir tek evde varligi var. Ve bu sadece bir ornek. Boyle cok örnek var. Hem calisip hem evliligi yürütmeye calisan ve enteresan ki bundan sikayetci olmayan ilginc hemcinslerimde var. Her işi kendisi yapmaktan gocunmayan, cocuklarima disardan yemek yedirmedim, işten geldim yoğurt mayaladim, her seyin dogalini yaptim diye övünenlerde var. Tamam çocuklarina iyi bakmissin ama sana yazik yani. Bunu gormeyen hemcinslerimiz var.
Bu devirde calisan kadinsan evlenilmez. Benimde her seyim tam. Mesleğim tamam, çeyizim de tamam, lazer falan hepsi. Ama evlenecek erkek goremiyorum. Bu yükün altina girmekte istemiyorum. Bizim ulkenin erkekleriyle evlenilmez. Bir bardagi mutfaga götürmekten bile aciz erkekler var. Kadini da eş olsun diye degil hizmetci olarak evleniyorlar zaten. Boyle boyle evlenecek kadin bulamayacaklar.
Eskiden onlar evlenmek istemiyordu, devran dondu. Artik kadinlar istemiyor. Kadin icin şu duzende evlenmek zerre mantikli degil.
Her iki tarafın çalışması güzel gerçekten. 3 senedir evliyiz, evlendiğim ilk günden beri çalışırım birbirimize ayırdığımız vakit daha kısıtlı olduğu için daha da kıymetlendi. Ev işleri ortak ben ev temizliği yaparım eşim yemek yapar mutfak işi bilmem sadece hamur işinde iyiyimdir o da bana sen temizlik yap pasta börek yaparsın canımız istediğinde ben yemeği yaparım der. Alışverişler, giderler, borç harçta bendedir. Ortak bütçemiz tabiki. Hiç para istemedim eşimden. Evlenmeden önce çalıştığım için babamdan da istemiyordum alışık olmadığım şeyler. Şimdi çocuk oldu evdeyim ilerde iş hayatına geri dönücem ama çocuğumu kendim büyütmek istiyorum o da saygı duydu bende senden bunu istiyorum dedi
21 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten harikasınız nazar değmesin insallah böyle bir yuva kurarım
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBunda haklı veya haksız olunacak bir şey yok. Hayat sizin hayatınız, eş seçimini kendi istekleriniz doğrultusunda yaparsınız kimseye laf etmek düşmez. Eleştirenler kadınsa kendisi çalışmadığı için tercih edilmeyen olmak zoruna gittiği için laf ediyordur, erkekse de geri kafalıdır.
20 Yorumla
+1 yılGüzel düşüncelerin var😊🌸
Bende fikrimi beyan edecek olursam ;benim çok aşık olduğum evlenmek istediğim bir sevgilim olmuştu bana çalışmam adına baskı yapıp duruyordu özgür irademe birakmiyordu sonra ayrıldık bir zaman sonra görücü gelmişti o da çalışmamam adına taraftardı.. fakat ona da isinamamistim.. benimse bünyem çok dayanıksız çalışmakta çok zorlanıyorum ne kadar istesemde.. tabi sorduğunuz sorunun cevabına gelecek olursak gerçekten sevince, aşık olunca işin rengi değişiyor insan insanın her haline uyumlaniyor.. herşeye olmasada çoğu şeye kabul veriyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız umarım herkesin hakkında hayırlısı olur
- +1 yıl
İnşallah dediğiniz çok doğru hayırlısı 🕊️🙏🏻
+1 yılBence o kadar haklısın ki öyle olması gerekiyor zaten. Bende her zaman senin kafa yapına göre hareket ettim. Ve elimde tomarla para sayfıüım zamanlar da oldu. Hala da öyle. Hem okuyup hem çalışıyorum. Hayatım boyunca da tembel olmadım. Hayatımda da tembel birinin olmasını istemem. Şimdiki kızların çoğu evlenip koca parası yemenin derdinde. Hayattan elini ayağını çekip ben yan gelip yatıyım kocam çalışsın kafasındalar. Bu tarz kızlarımız da hiçbir zaman kendilerini geliştiremeyip, bir duruşu olmayıp, bizim gibi hayatını kurmuş, kimseye muhtaç olmayan, bakımlı, kendi değerinin farkında olan, başarılı ve başarı peşinde koşan, her zaman kendini ve hayatını ön planda tutan, her şeyi elde edebilecek potansiyeldeki kızları kıskanıp, hayatları boyunca kompleksli bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar ve bu çok acınası. O yüzden her zaman kendi frekansımıza uygun bireylerle yaşamımıza devam etmeliyiz. Sonuna kadar haklısın o yüzden.
10 Yorumlabunu istemen gayet normal bence. kadınlarda çalışan erkek istiyor sonuçta. hayat şartları da malum. tek kişinin çalışmasıyla zor ama durumun olsa da kadında çalışmalı kendisi için. önemli olan kadının çalışmasını istediğinde yemek temizlik ve çocukta kendi sorumluluklarınızı yerine getirebilecek misiniz? ben kadının çalışması ve diğer sorumluluklarında beraber halledilmesi taraftarıyım. kadın eve kendını kapatarak sadece kendıne yazık eder. benim çevremde kendi jenerasyonumdaki kadınlar çalışıyor ama neredeyse ev ve çocuk sorumluluğu da tamamen onların üstünde ve onlara baktıkça evlilik istediği kaçıyor resmen. bu dönemde ki erkekler hem annesi gibi kadın istiyor hemde ev ekonomisine yardım etsin istiyor böylece de kadın sinirli ve tükenmiş oluyor. böyle bir evlilikte ne kadar sağlıklı ilerler bilinmez.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 316 cevap paylaştı. bu konu aslında cok yerlere gider yorumlayacak olsam dostum ama senin özelinde karar senin. salla milleti devir değişti hersey pahalı. para iyidir direk calısan al bencede. ama asktır bu kısmettir calısmayan da bulursan al gec yani. ne olcak sonradan calısıverir. kalpler bir olsun. bi yerde calıssa mis gibi ekstra 8.5 muydu asgari ücret. ama senin savların garip geldi bana. ben öyle istiyorum der gecerim ben ollsam bu iş keyif işidir zevkin öyle kız olabilir de. büyüüklerede bi sans da ver onlar da tecrübeli değilmi. cok düşüncek bişey değil aslında yazgı biraz. calısan aldın sonra dogum sonra kız yan gelip yatmaya alısıp da işe geri dönmezse benim cok var oyle tanıdıgım. devlette ise donuyorda. ozelde kocam baksın diyiveriyor.
00 Yorumla
+1 yılYani bu seninle eşin arasında.
Eşini illa çalış diye zorlamamalısın onun tercihine bırakmalısın bu durumu. Çünkü kadın hem evde hem dışarıda çalışmış olur. Bu onun için çok yorucu oluyor inan ki.
Erkekler öyle değil yani geneli değil diyelim. Onlar sadece dışarıda çalışıyor ev işiymiş şuymuş buymuş çoğu hiç ilgilenmiyor bile.
Ailenin de dediği gibi kesin bir şart koyma bence de.
Bir yandan da düşüncen güzel yani bana muhtaç olmasın parası olsun demen güzel bunlar. Bir kadının ekonomik özgürlüğünün olması çok güzel bir şey.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCalisan kadinla evlen ama sonra isten geldigimde benimle yeteei kadar ilgilenmiyor beni tatmin etmiyor diye aglama. Bi erkegin kendine yapabilecegi en buyuk iyilik esini calistirmamasidir. 40 yasinda iki kadinin calisanla calismayani o kadar belli oluyor ki. Calisan cabuk yaslaniyor. Ev isine yardim etsen de cocuk isine o kadar edemiceksin. O kadin hep senden iki kati yorulcak ve cinsel istek zaten kadinlarda daha az, bir de yorulunca vay haline senin. Ama tr sartlarinda bisey diyemem. Param yetmiyor de, guclu olsun deme. Komik oluyor. Sana bisey olursa calisir zaten illaki, sen simdiyi dusun. Ben erkek olsam esim millete hizmet edecegine bana etsin isterim.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYardim ederim dediklerine bakma. Turk erkekleri bu sekilde yetismiyor. Asla %50 %50 olmayacak hep biz daha fazla yorulucaz. O yuzden benim calismami istiyorsa eve birini tutacak yemek temizlik icin.
+1 yılAileniz şu yüzden dikkatli olmanızı istiyor olabilir, yanlış dua etmenizden. Mesela siz çalışan eş istersiniz ama asla kabul etmeyeceğiniz bir işi yapıyor olur. O yüzde hayırlısıyla çalışan, zihnini aktif kullanabilen güzel kalpli bir insan diye dua etmeniz daha doğru olur gibi. Ki çalışan eş konusunda da katılıyorum, gayet mantıklı
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim çok farklı güzel pencereden bakmamk sağladınız. Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Ricalar
+1 yılTabi ki kadının iş gücü müsaitse çalışır. Nezih güvenilir bir iş ortamı varsa, mesleği varsa çalışsın eğer erkekte ev yemek temizlik çocuk yükünü paylaşırsa.. Sizin mesleğiniz maaşınız yeterli ise kadın çalışmak zorunda değildir. Dediğim gibi şartlar uygunsa keza olabilir. Ben ölürsem demişsiniz ki kimin önce ölüp başına iş geleceğini Allah bilir ancak. sizden kalan maddi güç yetersiz mi peki mesela ev, maaş sgk güvencesi?
03 Yorumla
Soran+1 yılEvim arabam var maaşın gayet iyi ama sebeplerini yazdım soruda zaten o sebeple çalışan istiyorum diye ayrıca tabi ki ortamı ve iskn rahatlığı önemli ayrıca ev işi de ortak yapılacak.
- +1 yıl
Haklısın bi bağlamda tabi ki, eli ekmek tutup iş hayatını bilmesi gerekir. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Boşanadabilir kadın. Tamam güzel bende o sebeplere karşılığını yazdım. Ama şahsi fikrim kocamın maddi gücü iyi ise çalışıp kendimi yıpratmazdım. Ev işleri yemek çocuk yeterince yorucu ve sorumluluk gerektiriyor. Her ne kadar erkek yardım ederim desede kadın gibi olmaz.
- +1 yıl
Zaten kadının çalışmak zorunda olduğu algısı kapitalizmin hediyesidir, elbette zorunda değildir ama kişi böyle birini tercihte özgürdür de
Aslında mantıklı gerekçeleriniz makul şekilde açıklamışsınız. Kadın önce kendi geleceği için ćalışmalı, sonra eve ek gelir ve erkeğin empati kurması ve kaybetme korkusu da yaşaması en gerekiyor. Evde tenizliğe de destek olduktan sonra kadın daha az yorulur kanımca. Ev hanimliği zor ama ekonomik bir değere donusmediği için evde yapılan hizmet göze de gözukmuyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen her zaman her şekilde desteğe hazırım zaten o işten gelince temizlik yapacak ben yatağım asla yapmam
Bunlarınn hepsininn altına imzamı koyarım. Ben köyden evlendim görücü usulü, eşim liseyi bile bitirmemişti hayvancılıkla uğraşıyordu babası ve ona yardım ediyordu. Şimdi iste üniversite öğrencisi ehliyeti var ve ingilizce kursuna da gidiyor. Kendini sürekli geliştiriyor. Yani düşüncen neyse eşinmde öyşe düşünürse olur. Ama illa çalışan biri dersin evlenimce işi bırakır ve yüm düşüncelerinnyalan da olabilir.
04 Yorumla
Soran+1 yılHarika birisin valla abim
- +1 yıl
Eşinizi takdir ettim doğrusu helal olsun
- +1 yıl
MaşAllah
Sebeplerinde art niyet görmesem de 1 e katılmıyorum sanırım. Kimse kimseye muhtaç değildir illa bi muhtaçlık söz konusu ise birbirinize muhtaçsınızdır. Yani eşine bakacak durumun yoksa bence evlenme. Muhtaçlık kısmı beni biraz rahatsız etti diğerlerinde sorun yok
00 YorumlaHaklısın bir bakıma şu an ki hayat şartları çok zor. Giderler fazla. Bak kendimden örnek vereyim sana.13 yıllık evliyim 3 oğlum var. Hastalıklarım nedeniyle 4 yıldır işsizim. Köyde yaşıyorum. Eşimde küçük oğlumuz ve benim bazı bakım ihtiyaçlarım olduğu için çalışamıyor. Devletin bize verdiği sadece 1200 lira ile yaşıyoruz. Şimdi daha iyi düşün. Eğer sağlığın yerinde ise Rabbim hayırlı eş nasip etsin. Oda çalışırsa daha rahat yaşayabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılGayet haklısın her ihtimali düşünmek gerekir. Güzel şeylerin yanısıra kötüleri de düşünmek gerekir. Sırf ekonomik nedenlerden dolayı mutsuz evliliğe mahkum kalan, çocuklarını mutsuz ailede büyütmeye mecbur kalan kadınlar var. Kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. Çalışmıyor olsa bile mesleği olmalı. Ama çalışan eş istemen de gayet normal bence 🙏🏻
00 Yorumla
+1 yılBence ailen haklı. İlle de çalışsın diye bir kriterin olmasın. Ahlak, karakter ve sadakat daha önemli kriter. Çok uyuştuğun birini sırf işsiz diye reddetmemelisin. Çoğumuzun annesi ev hanımı. Gayet güzel evlat yetiştiriliyor ve mutlu yuva da kurulabiliyor.
00 Yorumla
+1 yılHayır benim tam tersine düşünüyorsun ben daha önce çalışan ile evliydim ve kazadan sonra boşandım ben de senin tam aksini düşünüyorum işte artık çalışmayan bir ev hanımı benim evimin hanımı prensesi olsun diyorum artık ev hanımı arıyorum evlenmek için
00 Yorumla
+1 yılDüşüncelerin aslında gayet güzel ve yerinde beraber çalışıp, beraber ev temizliği yapalım diyorsun buraya kadar her şey okey güzel ama ileride çocuk olduğu zaman eşinin hem çalışıp, hem çocuk bakması doğru olmaz ve çocuğu annesi kendisi büyütmesi çocuğun gelişimi açısından daha iyi olur. Çocuk olasaya kadar evet eşin çalışabilir böyle istemende bir sakınca yok bence de.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen doğur çocuğu, kadın çalışsın... Doğanın bir düzeni var. Eski erkekler böyle değildi, karısını çalışma hayatının içine atmak istemezdi. Çalışmak kadının tercihidir ama böyle düşünen bir erkekle asla evlenmezdim. Dünya ahiret bacımdır böyle düşünen erkek.. erkekliği bitmiştir onun..
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@nis_00 belli bir iş bölümü var doğa gereği..
Cevap sahibi+1 yıl@Happy6161 kesinlikle 😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence çok mantıklı burada herkes çocuğu bahane etmiş ama olaya sadece maddi açıdan bakmamak gerekir benim eşim çalışmasın diyen erkekler benim gözümde geri kafalidir kadın kendi ayaklari üzerinde durmalı bilgili kültürlü donanımlı olmalı sırf bu sebepten bile çalışması lazım maddiyati iyi olsa bile çocuğu bahane edipte evde oturmak isteyenleri şahsen erkek olsaydım bende tercih etmezdim
04 Yorumla
Soran+1 yılAynne öyle. Ayrıca çocuk benimde çocuğum neden sadece anne sorumluluğunda olsun ki
Cevap sahibi+1 yılBencede doğru düşünüyosun
Soran+1 yılUmarım benim bilincimde birisi denk gelir karşıma
Cevap sahibi+1 yılBulursun vardır illaki
Gizli Üye(25-29)+1 yılMehir bu yüzden var zaten. 1. si eşinin mehrini vericeksin. 2. si dügübde takılanlara dokunmayacaksın ki kadının güvencesi olsun. Bugün işi olur yarın olmaz o yüzden kenarda köşede parası olmak zorunda bence kadının. Bide yorumlarda çogu anneme bırakırız sabah, akşam oluncada alırız demişsin. Pardobda buna bi zahmet doguran kadın karar versin demi? belki çocuk olunca kendisi büyütmek isticek?
14 Yorumla- +1 yıl
Dinimiz Çok Güzel Ne Güzel Çok Faydalı Düşünmüş
- +1 yıl
İste Bakın siz calışmayı Kabul etmiyosunuz burada çalişmasın dedigimde yok sen yobazsın geri kafalısın ortaçağdan gelmissin insam ben eşimin yorulmasını istemem stres altında olmasını istemem Evdeki bebegi büyütmek çalışmaktan daha hayırlıdır Evet belki bebek ağlar ama çok tatlı bir duygu😊
yasamadım ama nasip olursa yasarım
en azından insan kendi bebegi yani canı stres olsa bile insanin zoruna gitmez
Cevap sahibi+1 yıl@Mhmtkrds633 onlara göre öyle tabi geri kafalıyız sözde. Ama günümüz şartlarında kim istedigi bi işte çalışabiliyor ki? Yok yani maalesef sabahın körü çıkıp akşam gel falan filan çok zor
- +1 yıl
Evet çok zor olur kadınlara zaten kadınlar stesi çok yasıyor calisip bebege ilgi gösterecek tabi bebek büyüdükten sonra çalışabilir kendine kalmış zorlama olmamalı
+1 yılAslında söylediğin kıstaslara baktığım zaman haklılık payın var
Ben her kadının eşi ne kadar mükemmel de olsa kendi eğitimini tamamlayıp çalışması taraftarıyım
Ev hayatın da boş vaktini öldüreceğine çalışıp kendini geliştirmiş olur
14 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
Düşüncen güzel umarım hakkında hayırlısı olur
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır gayet haklısın çalışan olması gerekli katkı onunda yapması gerekli, tek sen çalışırsan tüm yük sana o da hiç bir fayda olmadan emek vermeden sadece para yiyicek hep senden istiyicek, biraz duruşu olsun kendide kazansın eşit şekilde yürüsün ilişki, hep el açıp para beklemesin çalışsın o yüzden tüm erkekler böyle düşünmesi lazım nasıl sen emek verip çalışıyor san onunda emeği gerekli
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇalışan biri her yönden mantıklı aynı çalışan kadın bulunsun yanında
+1 yılartık bu dönemde tek kişinin çalışması ile ev geçinmesi mümkün değil. ve evet ayakları yere bassın ve allah korusun çalışan eşin başına bi iş gelse ve çalışamayacak duruma gelse birinin hemen idame ettirmesi gerekiyor hayatı. hayat müşterek
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim ekonomik olarak durumum iyi ama dediğim sebeplerden dolayı çalışsın isterim ama yarın ne oluruz belli değil haklısınız
Gizli Üye(18-24)+1 yılsebeplern mantıklı dayım da aynı şekilde çalışan birini istiyodu ama çocuk olunca kaldı şimdi de çocugun anneye ihtiyacı var diye çalışma diyolar karın çalışmak istiyo cidden kafalar karışık skdöpsmdhdmsh
çalışan olsun diye diğwr kriterlere bakmadan evlendi şimdi hem çalışamıyo hem de mutsuz oyuzden ailenin dediği gibi ilk kriter olmasın bence bunu kastetmişler
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılabi adamın dibisin kwöğşwdgkğd
Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı. Haklı olduğun yerler var ancak bir kadın çocuğu olduktan sonra işi ile değil de çocuğu ile ilgilenmesi daha doğru. Tabi her ikisini yapabilen kadinlar da var ancak sürekli de kadın çalışamaz diye düşünüyorum
016 Yorumla
Soran+1 yılTercihi çocuktan sonra ona kalmış olur ayrıca çocuk olunca 3. Sık çocukla eşdeğer zaten akşama kadar oda pert olacak
Soran+1 yılParasını kendisine harcasin benim maddi durumum fena değil evim arabam var maaşım hayli hayli yeter sadece 3 senecenek için çalışsn istiyorum
Soran+1 yılDediğim gibi ben maddi ve manevi olarak son derece hazırım
Soran+1 yılYa çocuğum olsun da isterim ama bakımında son derece yardımcı olacaks biriyim zaten ayrıca gerekirse eve temizlik * alabilirim canım esim yorulmasin 😂😂
Soran+1 yılOlur nasıl derse büyük patron 😂😂😂
Soran+1 yılBenden vazgeçerse gidebilir maddiyat ile elimde tutamam kimseyi
Soran+1 yılBen o otoriteyo sağlarım her şey para ile olmuyor ki
Soran+1 yılUmarim gönlümüze göre olurn
+1 yılDüşüncelerin çok iyi, bencil biri değilsin doğru olanı istiyorsun
Eleştiriler umrumda olmasın. Bu düşünceleri eleştiren kişilerin yetişememiş yetişkinler olduğuna emin olabilirsin01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah hakkimda hayırlısı olur
Fikirlerinizi herkese söylemeyin, çünkü insanlar absürt karşılayıp hor görebiliyorlar haliyle sizin de canınız sıkılabilir, zira bir hanımla tanışacağınız zaman ilerki zamanlarda durumunuzu güzelce izah edersiniz olursa zaten ilerler olmaz ise biter.
00 Yorumla
+1 yılSoylediklerinde haklisin, dogru seyler dile getirmissin. Ama tabii bu tercih meselesi.
Çalismanin , üretmenin kisiye cok katkisi oluyor bu da zincirleme eşe yansıyor , çocuk varsa çocuğa.. Farkli bakis acisi, öz güven kazandiriyor vs..
00 Yorumla
+1 yılLa şunaa eve 2 maaş girsin, vebim para görsün desene iştr.
Ama söyleyim o iş öyle olmuyor!!!
20 Yorumla
+1 yılHaksız değilsiniz. Aksine destekliyorum fikrini. Keşke banada kocam çalışmaya izin verse. Ama dikkat et , evlendikten sonra çalismak istemeyen koca parasi yemek isteyen kadinlarda var. He bu çalisiyor deyip nikaha basma , bir çocuk yapar oturur evde. Senin gorevin der. Bi de baakarsın çalışmayan bir bayan evlendikden sonra bende çalismak, bize destek olmak istiyorum der. Hayirlisi kardesim. Rabbbim paranin da , eşin de bereketlisini , helalini versin
00 YorumlaBu devirde zaten olması gereken o çocuktan sonra bile çalışması şart. Hayat şartları çok zor bir kişinin maaşı bir ev geçindirmek için asla yeterli olmuyor bu dönemde. Ki yarın öbür gün çocuklarınız olacak onların iki katı masrafı bu soruyu sorman bile gereksiz. Tabiki de çalışan eş olacak zaten çalışmak istemeyen biriyle olmaz.
00 Yorumla
+1 yılKarakteri düzgün olur çalıştığı yerde erkeklerle mesafesini koyarsa sorun olmaz kimseyi dinleme ayrıca çalışan eş istiyosan onunla ilişki kurmadan önce çalıştığı yerde biraz takip et incele
00 Yorumla
+1 yılGörüş senin ancak kriter olarak belirleme bunu evlilik arefesinde zaten müstakbel eşinle konuşup buna karar verirsiniz... Dereyi görmeden paça sıvama hayat bu ne olur bilinmez
00 Yorumla
+1 yılGayet mantikli bir istek. Kadinin calisma hayati emekliligi vs. Cok guzel bi dusunce. Dunyanin binbir turlu hali var.
02 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum teşekkür ederim
- +1 yıl
👍👍
Gizli Üye(30-35)+1 yılben çalışıyorum eve gelince hiç halim olmuyor bazen bırak yemek yapmayı yemeye bile üşeniyorum dinlenmek istiyorum yapmak istediğim diğer seyler aksıyor
hem çalışıp hem evlilik yürütmek zordur bence
10 YorumlaSenin tercihin kime ne ki çalışan kadın her zaman bakımlı ve özgüvenli olur
12 Yorumla
Soran+1 yılİşte birde bu var harikasın
- +1 yıl
Bu çok önemli bir detay herkes kavrayamaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki evleneceksen bunu isteme hakkın var. Mesela ben de bana çalışma şartı koyan birini istemezdim. Ben çalışmayı sevmiyorum. Ama senin kariyer yapan birini istiyorsun diye kim sana bir şey diyebilir?
00 Yorumlaİki taraf da çalışmalı kadın için en iyisi çalışmaktır. Ama eğer iki taraf da çalışıyorsa evde de ortak iş bölümü yapmanız gerek.
00 YorumlaÇalışan bir kadın daha mantıklı tabi ama sevgi hesap kitapla olmuyor. Çalışmak istiyor ve zamana ihtiyacı varsa fırsat tanımak lazim
00 Yorumla
+1 yılMantıklı bu devirde çalışmak lazım evde oturmayla geçinilmez
01 Yorumla
Soran+1 yılGeçim ile ilgili bir problemim yok maddi durumum gayet iyi
+1 yılİnsanları kendi tercihlerine bırakmak lazim eşin de olsa
07 Yorumla
Soran+1 yılEşim olmadan bu kritere göre bakıyorum ama. Çocuğum olunca alışıp çalışmaması tercihi tamamen
- +1 yıl
Çalışmak üretkenlik ister, maalesef bu bilinç herkeste yok peki yok diye evlenmesin mi ya da eş olarak secilmesin mi? Bu evlilik için bir kriter olabilir ama insanı tanımak tanımlamak için değildir en azından aileniz doğru söylüyor tek ve kâti bir kriter olarak görmeniz yanlış , ayrıca maalesef bazı kadınlar üretmeyi sevmem bu onları tercih etmemenizi saglamamali
- +1 yıl
*sevmez demek istedim
Soran+1 yılAnladım sende diyorsun ki görüş bu ikinci planda kalsın belki çok çok uyum yakalayacagin birisi haklisin
- +1 yıl
Kesinlikle 🤞
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim 🥰
Benim düşüncem de bu yönde, tabi ev işleride ortak olmak zorunda ki zaten ben chef olduğum için bu konuda avantajlı sayılırım..
00 YorumlaKesinlikle katılıyorum, bencede eş seçiminde iş önemli bir kriter. Herkes kendi ayaklarının üstünde durabilmeli.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYuva kurduğun zaman sana muhtaç olmuş olmuyor ki. Aile oluyorsunuz. Hayat arkadaşını bir yük gibi mi görüyorsun? Görüsüne saygı duyarım ama sahsen ben eşimin benim için böyle düşünmesini istemezdim.
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır tabi ki ne yük olarak göreceğim. Ben ondan maddi bir beklenti içerisinde değilim ki ben sadece o ayaklarının üstünde dursun ekonomik olarak daha özgür olsun mutlu olsun. İstiyorum tek bir şey kendim için istemedim
bence kriterin olması normak. hayatta birlikte daha güçlü olur daha çok şey yaşayabilirsiniz...
09 Yorumla
Soran+1 yılTabi önce bu düşüncede birisi lazım 😂
Soran+1 yılBenim maddi durumum zaten fena sayılmaz evim arabam var
Soran+1 yılİlk önce bir şey eksik 😂😂😂
Soran+1 yılHahaha hayır eş adayı 😏
Soran+1 yılHayırlısı
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok haklsın. 2023 yılındayız evde oturan kadın mı kaldı Allah aşkına kalksın gitsin çalışsın bir zahmet. Ne saçmalık bu seni eleştirenleri de takma cahil zihniyeti
01 Yorumla
Soran+1 yılHarikasın dostum çok teşekkür ederim 🙏🙏🙏🙏
Yok artık niye haksız olacaksınız, modern bir insan görüşü tebrikler 👏👏👏
05 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama tepki de aldık biraz 😂😂
- +1 yıl
Sizin bu görüşünüze tepki vereni pek önemsemeyin bence, bu görüşe tepki veren ya ilkeldir ya da size muhtaç olmak istiyordur.
Her kadın kendi ayakları üstünde durmalı.
Ayrıca siz kimseye bakmak zorunda değilsiniz evlenseniz bile sonuç da tercih ettiğiniz kişinin çalışmasını istiyorsunuz bu çok doğal.
Soran+1 yılBen eşimden maddi bir beklenti istemiyorum yani evleniyorssm tabi o evi ben geçindirecegim ben sadece 3 maddelik sebepten istiyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim hep bu iyi niyetten kaybettik ama olusn 😂
+1 yılBence çok haklısın kadın maddi olarak kendini karşı tarafa muhtaç hissetmemeli
04 Yorumla
Soran+1 yılBana bile muhtaç olmamali ayaklarının istunde durmali zaten benim başımın tacı olacak o ayrı
- +1 yıl
Her erkek böyle dusunmelo bence
Soran+1 yılErkekler öyle kadınlardan korkuyor çünkü ozguvenleri yok
- +1 yıl
Üzücü
+1 yılEvleneceğin iyi anlaştığını birisini buldun da çalışıp çalışmaması mi dert oldu bro
02 Yorumla
Soran+1 yılHahaha sende haklısın valla
- +1 yıl
En son çalışan sevgilim evlenme derdine düşmüştü. Aklıma Onu getirtti. Sonra ilişkiyi bitirince ışık hızında yenisini bulup evlenip çocuk falan da yapmıştı. Umarım istediğini bulmuştur mutludur. Keşke sizin gibi basit şeylerle mutlu olabilsem bende. derdim calismasi olsa bro
+1 yılHaklısın bence. Bu zamanda tek maaş ile geçinmek zor.
03 Yorumla
Soran+1 yılMaddi olarak bir sorunum yok sadece saydığım sebeplerden istiyorum
- +1 yıl
Olsun yine de haklısın. Kadının elinde bi meslek olmalı.
Soran+1 yılEvet orası doğru
- Eğitim & Kariyer konusunda 965 cevap paylaştı.
+1 yılGayet mantıklı ve doğru olan bir şey istiyorsun aslında
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim gerekçelerim bunlar umarım hayırlısı olur
bunu eleştiren cahildir net. en doğrusunu yapıyosun dinleme onları.
04 Yorumla
Soran+1 yılBen doğru bildiğim şekilde devam edeceğim zaten acelem yok evlilik için
Soran+1 yılUmarım seninde en güzel isteklerin olur 🙏
Talepler makul ama elimizde koca parası yemek isteyen sürümden kaldı.
01 Yorumla
Soran+1 yılHahaha devir öyle
Hayat şartlarına bakilinca haklısın bu devirde tek maaşla olmuyor maalesef
10 Yorumla
+1 yılÇocukların da başkalarının elinde büyüsün, kıskançlık yok belli de çocukları düşünmek de mi yok?
10 Yorumlaİsteğin gayet mantıklı. Hangi çağda yaşıyoruz? Bu bakış açından dolayı tebrik ederim. Eleştirenler de “kadın evde otursun kocasına hizmet edip çocuk baksın” kafasından kurtulamamış 15. yüzyılın mağara adamlarıdır. Kulağımı tıka geç.
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Umarım bu şekilde biri ile tanışabilirim.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Herkesi görüşü farklı ben kendi bildiğimi soylicem madem maaşın gayet iyi araban v. S var daha ne çalışan bayan istiyorum diyorsun şunu unutma bir insan nefes alıp veriyorsa Allah onun rızkını verir anladın Allahtan hayırlısini iste
00 Yorumla- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat