Arkadaşlar mimarlık okuyorum henüz yeni başladım. Okulumdan hiç memnun değilim. Yatay geçiş hayaliyle geldim ama baya araştırdım, ortalamayla yapsam bile sınav puanım yetersiz kaldığı için almıyor iyi okullar. Mimarlığın iyisini kötüsünü tartışmadan sormak istediğim:Ytü ya da itü için 1 sene daha hazırlanmalı mıyım?
Mimarlığı sevdim bunda bir sıkıntı yok fakat okul ne gibi bir konumda tam olarak itü veya ytü anlamında? Mesela bazı okullar sanatsal kalır, bazıları hem sanatsal hem de teknik kısmı dengededir, bazı okullar da tamamen piyasa odaklı, program ağırlıklı, belli belli aynı mantığa çıkan projeler üzerine oluyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hocalarını araştır bence
hocaları araştırırken tam olarak neye bakmalıyım? Sonuçta ikisi de iyi üniversiteler
ikisinde de iş yok başka bölüm bak
bunu neye dayanarak dediniz ki? Mimarlık mı okuyorsunuz anlamadım. İş imkanlarına girersek çıkamayız işin içinden.3-5 bölüm dışında zaten iş garantisi veren doğru düzgün bölüm yok.
dediğin yerlerden mezun mimar inş. müh. arkadaşlarım var. komik paralara çalışıyorlar. zamanında hepsi iyi sıralama yapmıştı. aynı sıralamayı yapıp elektrik, bilgisayar veya tıp diş okuyan arkadaşları onalrdan 5 kat fazla kazanıyor. tercih senin
o zaman okulun önemini bir kenara bırakınca itülü de olsan iş sıkıntı yaratıyor. Diş okuyan arkadaşım var sağlık asla benlik değil. Sanırım başka bölüm tercih etmek gibi bir risk almak istemediğim için mimarlığı da kesinlikle memnun olduğum için okul meselesine takılmıştım. Sonuçta mezun olunca oo ben itü ytü odtü boğaziçi bilmem ne mezunuyum demek var sıradan bi üniversite demek var.
bilgisayar mühendisliği bilmiyorum yazılıma yönelmek istiyorum ve bunun da illa okulda olmadığını gördüğüm için düşünmem lazım. Endüstri müh düşünülebilir
bilgisayar mühendisliğinin amacı yazılımcı yetiştirmek değil. bilgisayar müh. okuyup yazılımcı olmak tıp okuyup hemşireik yazmaya benzer.
odtü boğaziçi mevzusu diğer çoğu bölümde çok büyük avantaj ama inşaat sektöründe maaşlar çok kötü, artısı da olmuyor
Anladım, bu inşaat krizi genelde belli aralıklarla oluyor umarım her şey yoluna girer.
İTÜ.
neden ytü değil mesela sizce?
itü brnce
neden ytü değil ki