İstanbul'a memur olarak atansam yaşam standardı nasıl olur?

birkaç hafta sonra tercihler yapılacak ve ben hala İstanbul'a atanırsam ekonomik anlamda çok sıkıntı çeker miyim diye düşünüyorum. Branşım sınıf öğretmenliği. Sınıfçılara genelde doğu açılıyor. Doğu'dan daha önce Mardin, Urfa'yı gezdim ve sevmiştim ama yaşamak eminim daha farklıdır. Çok sosyal biri değilim lakin yaşadığım yerin alt yapısı ruhen beni etkiliyor. Çok küçük şehirlerde yaşamak zorunda kaldığım zamanlarda psikolojik sorunlar yaşadım. Bundan kaynaklı İstanbul'u seçmek istiyorum. Her yerde kira fiyatları aşırı arttı. Şu an İstanbul'da kiralar 6-8bin bandında görünüyor. İstanbul'u seçersem ev arkadaşı bulmam gerekebilir gibi görünüyor. Çünkü maaşım ek derslerle vs 15bin olacakmış. İstanbul'a atanıp birikim yapmadan yaşayabilir miyim bu maaşla tek kişi olarak ev tutarsam?

Güncellemeler
+1 yıl
edit: bu soruyu sorarken İstanbul yazma konusunda %70 oranında kesin bakıyordum ama İstanbulun bariz sebeplerinden dolayı doğu yazma düşüncesi ağır bastı insanların İstanbul hakkında düşüncelerini aldıktan sonra. Üniversite zamanlarımda doğu illerini gezebildiğim ölçüde urfa ve mardine sıcak bakıyorum fikir beyan eden herkese teşekkür ediyorum
İstanbul'a memur olarak atansam yaşam standardı nasıl olur?