İngilizce biliyorum ama hiç belgem yok. Ortalama bir İngilizcem var. Yavas konuşuyorum.
- Çevremde kiler Arapçaya yönel ekmek çok var orada diyor.
Küçüklukten az bı Arapcam var. Fiil , isim sistemini biliyorum. 200-300 Gramerim var başka da bişi yok.
- Çevremde kiler Arapçaya yönel ekmek çok var orada diyor.
Küçüklukten az bı Arapcam var. Fiil , isim sistemini biliyorum. 200-300 Gramerim var başka da bişi yok.
İngilizce
Almanca
Arapça
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Arapçayı nasıl geliştirdin ne tavsiye edersin özellikle konusma seviyesinde ben de şu ara öğrenmeye çalışıyorum tabsiye verir misin
Abi benim dükkan 5 sınıfta öğrenmeye başlamıştım ben isim fiil olarak işte kitaplardan okurduk falan böyle parmak var 5 elin parmağı var fiil çekimleri oradan yapıyordum.
Bide 14-15 çekilişi var fiilin öyle öğrendim ben. Ama benim ki papağanlik
Günlük konuşma da fiilin çekimini öğrenmek ise yarar mı bir de orta bir seviyeye nasıl geliriz mesela ben de geliştirmeye çalışıyorum da şuanda arapça müzik dinlemenin film izlemebin bir faydası olur mu daha çok baslardayim ben
Arapçayı konuşma seviyesinde geliştirmek isteyene ne önerirsiniz
Türkçe'deki sistemi iyi çözmen lazım Bizim ülkede çoğu kişi türkçe'deki kuralları bile bilmiyor , isim fiil fiilimsi vs..
Öncelikle Türkçem çok iyi olacak Daha sonrasında gramer oluşturacaksın arapça'nın da zaten isim fiil kökenlerini öğrenmiş olacaksın oradan bol bol tekrar ile yaparsın ama ciddi anlamda kolay bir dil değil.
Ben ezberden ileri gidemedim fırsatım da olmadı gerçi ama bunların hepsi bahane yapsam yapardım
Çok iyi olsun demiyorum ama en azından iletişime gecebileyim ortalama bişey olsun diyorum
Yani dilin önce kurallarını öğren diyorsun daha sonra ustune kat
Aynen öyle
Anladım eyvallah
Arapçayı boş ver İngilizce öğren araplar ingilizceyi çok iyi biliyor
Kanka ama şöyle düşündüm ortada O da çok iyi işler oluyor mesela Arapça öğrensem zaten gramerim var 200-300 oradan bir �ğrensem zaten İngilizce var ikisi bir arada olursa Ortadoğu'da 5 yıl falan çalışsam köşeyi dönerim diye düşünüyorum?
Kanka bu arada Arapların İngilizcesi çok berbat adamlar böyle geyizden konuşuyorlar. Orta Avrupa'nın da İngilizcesi çok kötü.
İngilizce sadece Amerika ve �ngiltere'de güzel. Bizdekine yakın.
İngilizler yumuşak okuyor Amerikalılar sert izim Türkiye İngilizcesi ise ortaya karışık.
O yüzden hani arapça'nın üstüne biraz daha gitsem güzel olur gibime geliyor.
Şimdi İngilizce kitapları aldım böyle okuma kitabı falan onları okuyorum
İspanyolca kolay görünüyor bana ama şıklarda yok
Kanka İspanyolca öğrenince hangi dilleri yakın oluyor portekizce'yi yakalıyor başka?
Bu Arjantin tarafında mı ne oralarda da ortak değil yanlış hatırlamıyorsam yani benzer
Arjantin İspanyolca konuşur portkezin belli kesimleri diye hatırlıyorum yalan olmasın
Anladım ya ben şu şekilde düşünüyorum benim yolum o tarafa asla düşmez yani benim yolumdan en fazla düşebileceği yer Arapça ve günümüzün dili bence İngilizce değil arapçadır.
Yani işte iş bakımından en çok para arapça'dan gelir çünkü bütün şirketler ortadoğu'ya gidiyor ve Ortadoğu'da iş yapıyorlar.
Ben İspanya Portekiz buraları anca tatil yapmaya giderim ve şu anda ekonomik durumum buna müsait değil umarım o taraflara tatile gidecek kadar zengin olurum
Dil bilmek olduğun yerde bile bir işe yarayabilir tercümanlık var nede olsa
Kesinlikle
@batuhanpg benim iş yerimde çevrili başı 1000 TL vereceklerdi