Kötü öğretmenden kaynaklanan travma? Sadece bende mi var?

Küçük biryerde yaşıyordum ve sadece 1 okul vardı, sınıf öğretmenimde sadece tanınan ve zengin çocuklarına iyi davranıp şefkat gösterirdi. Bende sınıfımda öyle olmayan tek kişiydim, o beni dışlıyor diye sınıf arkadaşlarımda beni dışlamaya başladı. Sınıfta bir problem olsa benden bilir, bir öğüt verecekse benim üzerimden yapardı. 6 yaşında sessiz ve özgüvensiz bir çocuktan ne ister ki bir yetişkin kadın? Bir keresinde anlamadığım şeyi sordum diye “bunu da anlamadıysan hiç gelme okula” demişti. Gün içerisinde yazım yanlışı yapmayan herkese artı puan verirdi, bana vermedi. Bende sormuştum vermeyecekmisiniz diye, ne alaka deyip gülmüştü. Aynı şeyler çok tekrarlandı.

Veli toplantılarında hep kötü konuşurdu arkamdan. Anne babamda sağolsun beni hiç savunmayıp, hatta neden öğretmen kötü konuşuyor ve diğer veliler önünde rezil oluyorlar diye döverlerdi beni.
Biz ordan taşınıp yeni okulumda en iyi öğrenciler arasında yer almamdan sonra yanlış yaptıklarını anladılar tabi, ama bozulan psikolojimi kim düzeltecek 🥲

21 yaşındayım, ama hala anlamadığım şeyi soramam, ya da haksızlık görsem hakkımı arayamam. Güvenmiyorum kendime.

Bunu okuyan öğretmen adayları varsa Allah aşkında kimseyi dışlamayın, benim gibi hassas kişilerin tüm hayatını etkileyen bir faktör öğretmenler.
Kötü öğretmenden kaynaklanan travma? Sadece bende mi var?