Ne kadar maaş alır nerelerde çalışır hangi şehirde üni de okunmalı çalışma saatleri mantıklısı bi seçimmi vs
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok mantıklı. Mesela yurt dışı bağlantılarında örneğin yabancı dile hakim değilse belki milyonluk işi alamayacak ama sizin sayenizde oldukça kolaylaşacak. buna ihtiyaç var yani. daha çok işletmeler tercih ediyor. işletmelerle girişimciler ile çalışmanız oldukça fayda sağlayacaktır. Maaş konusunda çok adil olunmasa da iyi bir kazanç verilmeli ama şu an geneli 20.000 civarlarında tabii kuruma kişiye ve sizin tecrübenize göre değişir
Ay teşekkür ederim peki şirket mi önerirsin otel mi ve deneyime göre falan maaş artıyomuş bi arkadaş arapça ing tercümanlık yaparak 100 200 istiyorum diyodu mümkün falan diye anlatmıştı bana mümkün mü sence
Tabiiki mümkün. Bir ihtiyaç ve arzu var ortada. Eğer şirket yurt dışı müşterisine ürün hizmet satarsa dolar bazlı bie ödeme alacak ama ihtiyaç ne yabancı dil bilmiyor burada siz devreye giriyorsunuz ben sizin bu arzunuza ulaştırırım ücrette bu işinize gelirse. Bunun için ben olsam linkdn üzerinden ceolar ile bağlantı kurarak girişim bazlı şirketlere tekliftte bulunurdum.
Ama adam benim yerime daha ucuza çalışcaak tercüman bulmaz mı ve açıkçası ben şey istiyorum böyle bi şirkete gireyim arada yurt dışına yollasın beleş bi şekilde ve verdikleri para dolar veya euro olsun çalışma saatleri de uygun olsun kaç tl verirler mesrla 4. k euro dolar bulur mu?
Aklıma şöyle bir fikir geldi uygulamak tabii gün sonunda size kalıyor. Kendinize bir web sitesi yaptırın ve küçük küçük bionluk gibi sitelerde ilan verin veyahut linkdn üzerinde içerik paylaşın şirketlerin çevirmenlere neden ihtiyaç duyduklarına dair vs vs. sonrasında ufaktan aldığınız müşterilerden feadback yani geri bildirim alın ve sitenize ekleyin. sitenizde şöyle kategoriler olsun online toplantı çevirmenliği 1 saat (zoomdan yapılır fiyatı atıyorum 300 dolar/tl) sonra bunu işte 3 saat vs eklersiniz. Sonrasında sizin yerinize telefonda görüşme hizmeti (1000 dolar 1 saat ) gibi sonra sizinle yüz yüze toplantılara katılma (2000 dolar+yol yemek masrafları) rakamlara takılmayın. Bunu gerçekten istiyor iseniz küçük bir şekilde hizmet verip ilk 10 müşteriden geri bildirim alın mümkünse videolu olsun. sonra zaten sizin ne kadar başarılı olacağınızı görecekler. Hatta şöyle bir şey de eklersiiz bağladığımız işler diye sitenizde yayınlarsınız. On numara!
Hatta bir kaç ay önce benim buna çok ihtiyacım olmuştu eğer tanıdığım olmasa idi Yurtdışındaki iş gitmişti. Bakın gördüğünüz üzere ihtiyaç var ve emin olun bir ihtiyaç var ise satışta kaçınılmaz olur. sorunuza da cevap verecek olursam şimdi şöyle düşünelim siz de ben de en dandik piyasa fiyatı 2000 tl olan bir ürün satıyor olalım. siz bunu 3000 e satın ben bunu 20.000 e satacağım. muhtemelen diyeceksiniz ki manyak mısın? ama benim insanlara teklifim şu atıyorum x kişisine satıyorum bu x kişisi futbolcu hayranı mesela ronaldo hayranı. ona desem ki bu telefonu 10.000 tl ye alırsan içinde ronaldonun numarası olacak her akşam şu saatler arasında 40 dakika telefon görüşmesi yapacaksın ve her haftasonu 1 saat yüzyüze görüşeceksin ronaldo seni evinde ağırlayacak şöförüne aldıracak krallar gibi bir gün yaşatacak. ve dahası ilk futbol maçında giydiği kramponlar hediye ve üstelik bu telefonu aldın 30 gün kullandın eğer bu teklifim seni cezbetmezse veya herhangi bir sorun yaşarsan direkt paran banka hesabında. sizce bu kadar teklifim 20.000 tl eder mi? tabii rakamlar ve olaylar uydurmasyon yaptım.
Sen ne kadar zeki bişeysin öyle ya vallaha hiç aklıma gelmemişti çok sağol ya uzun uzun anlatıyosun uğraşıp sağol ama canımı sıkan bişry var tercümanlıkta almanca da ders varmış heralde ya ve ben nefret ediyorum almancadan bide öğretmenlik hakkında ne düşünürsün özel sektörde yengem önermişti ha bide erasmus hakkında ne düşünüyosun bi dilci diğerlerine göre daha gitme olasılıklı dmi yani napıcağımı hiç bilmiyorum Türkiye de üni okuduktan sonra direk yurt dışına mı gitsem yoksa biraz burada takılıpmı gitsem veya gidip araba parası çıkarıp mı gelsem kuzenim ve karısı da gidiyo da amerikaya belki iş konusunda yardım ederlerse falan araba almak falan istiyorum ama Türkiye ekonomisi çökük o zamana kadar neler olur kim bilir sence napmalıyım
Bu bi iltifat mıydı yoksa alay mıydı yazı dili olduğundan anlayamadım ama teşekkür ederim. :) Kendime göre yorumlamam gerekirse öğretmenlik kariyerinden yola çıksam dijital eğitim satardım önceden videolarımı çekerdim. ve şöyle bir konsept hazırlardım mesela İngilizce öğretmenliği 1 2 3 diye ayırırdım hatta 4 e 5 e de çıkarırdım belki. ilk etapta öğrencileri 21 günlük bir challange a sokardım. Bu challange içerisinde temel ve hızlı başlangıç ingilizce paketi oluştururdum ve burada öğrenme yarışı diye bir şey üretip herkesin konularınnı işte kaç test çözdüğünü görebildiği bir şey geliştirirdim ve sonunda bir canlı yayın yapar canlı yayında ki kahoot yarışmasında dereceye girene 2. eğitim paketine ilk 3 e ücretsiz erişim diğer katılanlara indirimli fiyatıyla verirdim. bu eğitim paketinde de online ortamda yurtdışındaki öğrencilerin ingilizce derslerine katılma veya yurt dışı/türk öğrencilerimiz ile ortak online sohbet grubu gibi bir şey oluştururdum yani kısaca cezbetmem lazım şua orucum çok düşünemiyorum :) sonrasında buradakileride yani burada da benim müşterim olmuş bana para vermiş kişilere 3 ve premium paketimi satarım. Muhtemelen yurtdışındaki kişilerle kaynaşacaklar arkadaş olacaklardır. oradan seçtiğiniz arkadaşınızın yanına veya şu şu şu ülkelerden herhangi birine seçeceğiniz bir arkadaşınız ile ücretsiz bir hafta gitme fırsatı. ve araştırırdım muhtemelen ufak tefek uyguna bir şey bulurdum. ve bu premium fiyatı oldukça yüksek olacağından zaten çok az kişi katılacak ama güzel para kazandıracak. Gelelim erasmus konusuna kesinlikle gitmelisiniz size her konuda çok katkısı olacaktır yeni bir kültür, yeni insanlar o insanların doğurduğu fırsatlar, yeni tatlar ve lezzetler. Erasmusta yabancı dil oldukça fayda sağlıyor diğerlerinden önde tutar sizi. Çok uzun yazıyorum kusura bakmayın insanlara katkıda bulunma konusunda kendime hakim olamıyorum :) vakit ayırıp okudu iseniz teşekkür ederim
Ya hayır ne alay etmesi çok mantıklı ve akıllıca şeyler yazıyorsun çoğu kişi şu yüzden seç deyip geçiyor onun için dedim tekrar teşekkür ederim Allah kabul etsin orucunu Öğretmenlik pek bana göre değil ama dediğin şeyler gerçekten mantıklı zekisin belli düşündüğün için teşekkür ederim ama bazı sorularımın cevabını tam alamadım🙂
work and travel da yapabilirsiniz aslında. hem orada iş imkanı hem de sosyallik avantajı sağlıyor bu program. ama şöyle bir şey de yapılabilir kuzeniniz orada ise erasmus programı ile oraya gidersiniz ve hem çalışırsınız kuzeninizin orada olması büyük avantaj olur bir çok konuda. Gün sonunda ne yapılması gerek değil de ne yapmak istiyorum yani kendimi nerede görüyorum ve neden burada görüyorum veya neden orada olmalıyım hedefim ne? sonra kendinize nasıl sorusunu sorarak yol haritanızı belirlersiniz.
Erasmusun amerikaya gidişi maalsef yok Avrupa ülkelerine var ya bana avantaj sağlar evet bi dilci olarak diğer bölümlere nazaran daha gitme olasılıklıyım bence inşallah giderim tek yapabilir miyim acaba ama sana sorduğum asıl soru okuduktan sonra yurt dışı mı gitmeliyim yoksa tr de biraz tecrübe kazanıp öyle mi gitmeliyim ve bu arada aşırı iyi akıl veriyosun hoşuma gitti bayılıyorum zekilere
Estağfurullah. Çok onore oldum :) Ben olsam tabiri caiz ise Türkiye'de yem toplarım ufak çaplı çalışmalar yaparım. Yurtdışına bu yemi sunarım ve işi alırım. Hem Türkiye az çok aşina olduğun bir yer olduğundan şimdi direkt gidersen hem alışma süreci hem kariyer yolculuğu vs zorlayabilir. Yani önce bi iki kulaç atıp okyanusa dalmak daha iyi geliyor bana göre.
Ay çokk teşekkür ederim verdiğin bilgiler için anlattığın için insda verme şansn var mı
Seviyem yeterli degilmis pf
O halde buraya yazarsınız aklınıza takılanları buradan görür cevap veririm
Peki
Ya senle bi yerden konuşmam lazım ya bi çözüm buluver
İlgileneceğim
Tesekurler
Bugün tam 20.00'de burada aktif olursan tam 20.00de çözüme erdirmiş olacağız.
Tercümanlık kariyer yolculuğunda işe yarayacak tavsiyeler
Dili geliştirmeye bak
İngilizceyi C seviyesine çıkar
Grammer konusuna dikkat et
İngilizce filmler izle ve çevir
Masal dahi olsa ingilizce oku
Eğitimlere katıl ve ingilizce konuşulsun
Devamlılık önemli hedefinden şaşma
İngilizce tekrar ister sürekli tekrar et
Akademik olarak seviye atlamaya bak
Dil kalıplarını ve telaffuzları iyi ögren
Akşam listening sabah speaking çalış
Never give up
İngilizce yanında ekstra dillere yer ver
Speaking listening e bağlı duy ve konuş
Masanda küçük dil çeviri kağıtları olsun
Arada bir mola ver ki öğrendiklerini öğüt
Nasıl de. Bu seni hep hedefine götürecek
Listening çalışmaları yap
Insanlar ile pratik yap
Kitapların ingilizce yazılı olsun
(Şifreyi çöz ve bulduğun sonucu İG aramaya yaz)
Abi neden şifreli konuşuyosun ya insdanı versene direk😊 şu an sınav haftam biraz yoğunum yazdıklarını mutlaka okuyacağım
Site kuralları gereği iletişim bilgisi paylaşılmıyor
Bu kadar zor açıklamak zorunda mıydın alt tarafı bi hesap yani neyse
Baş harfleri mi alıyım napiyim bu kadar mı zor bi hsp vermek
Evet :)
Ne evet?
Baş harfler
Çok uzun oluyo çıkmadı tekrar yaz sadece baş harfleri bişi olmaz of
Okunur kesinlikle dil ayrıcalıktır. Ekle istersen ben de dilciyim
Olabilir hangi mesleği istiyosun
İngilizce öğretmenliği okuyorum
Tercümanlıkta almanca dersi görülüyor mu
Görülüyor diye biliyorum