detay
2 ay
Ders çalışanlar/kendinizi ders çalışmak için nasıl motive ediyorsunuz?

detay
Ders çalışmıyorum fakat şöyle motive ediyordum zamanında: Ben ders çalışsam da çalışmasam da o zaman geçecek. En azından bu geçecek zamanı ders çalışarak acı çekerek geçireyim ki ilerde keşke demeyeyim.
oruç düzenimi bozdu tabi ama ramazan ayı dışında nerdeyse her gün mesai sonrası gider bir kafeye oturur, çayımı kahvemi içerek bir şeylere çalışırım. mesleki şeyler genelde ama aynı zamanda ilgi alanım. o sebepten ötürü kişisel-mesleki gelişim adına günde ortalama 3-4 saatimi ayırırım. bunu yaparkende hiç üşenmem, mesaim biter bitmez hemen kalkar banyonu yaparım ferahlarım. bugün şunlara şunlara çalışacağım derim ve giderim yani. kafada çeşitli hedefler oluştururum. bunlara ulaşmaya çalışırım. ulaşamazsam da ertesi gün kaldığım yerden devam ederim. bu bir alışkanlık meselesi ve bunun oluşup oturması 5 yılımı aldı. gördüğün gibi ramazan ayında sağa sola gidemiyorum diye düzenim bozuldu dedim. sırf bu rahatsızlıktan ötürü dün çarşıya çıktım, gerekirse iftarı orada yaparım dedim. ama açık bir yer bulamadım geri döndüm. yani demem odur ki, insanın hayatına yön veren alışkanlıklarıdır. çünkü insan alışkanlıklarını bırakamaz, bırakmakta zorlanır. eğer sende çalışmakta zorlanıyorsan, demek ki tembelliğe alışmışsın. benim açımdan bak birde, bende hiçbir şeye çalışmazsam sıkılıyorum. o yüzden dediğimi anlarsan, hayatın her köşesinde bunu uygulayabilir ve bir adım önde olabilirsin. çünkü çok çalışan değil, sürekli çalışan kazanır. yazarsın bir kenara, bol şans şimdiden
Cevap
7Cevap
mehter marşı kanka sonra halilim şarkısı sonra gangıster mi ne var o , atsız falan biraz , attila ilhandan 3. şahsın şiiri vs. ondan sonra ders
Bence kendini önce masada oturmaya alıştır gerisi gelir
Hisiyoeum sanayiye çalışıyorum birkaç hafta o zaman anlıyorum okumanın değerini
Aslında her zaman motive olmak zorunda değilsin. Bazen sonucuna odaklanarak çalışmalısın, hedefini düşünmelisin.
Çalışamıyorum.
Sonum iyi değil
Direk çalışıyorum ben
ders çalışmamak için motive ediyorum
Hedefimi aklıma getiriyorum
Doktoradayım edemiyorum bşldiğin
Sonucu düşünerek
Kimseyi örnek almıyorum
Geleceği düsünerek
Etmiyorum
bu beni anlatıyo beni öğrenmek istiyosan. Neden mesaj atmadıysam cevaplarına bakarak yazdım.
En İyi Cevap