Dil okuyan biri için. nerelere gidilmeli nası gidiliyor. gitmesi zor mu kolay mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Erasmus Yükseköğretim kurumlarının yurtdışındaki üniversitelerle aralarında kurduğu öğrenci programıdır. Her okulun farklı ülkelerle farklı okullarla anlaşmaları vardır. Ve bu okuduğun bölüme göre de değişir. Atıyorum Hukuk okuyan birini gönderdiği üniversite ve işletme okuyan birini aynı yere göndermeyebilir.
Okulunun hangi ülkede hangi üniversiteyle anlaşması olduğunu okulunun web sitesinden öğrenebilirsin.
Erasmusa gitmek için önce yazılı sınava girersin. Geçersen listening ve speaking sınavına girersin. Başvuruları kaçırmamak için okulunun web sayfasını takip et.
Son olarak dil konusunda kötü değilsen gitmesi çok kolaydır. Fakat kalınacak yeri de sen ayarlıyorsun diye biliyorum. Bunun içinde youtubeden gidenlerin videolarını izleyerek ya daha önce gitmiş birisini tanıyorsan ona sorarak nasıl kalacak yer bulunur öğrenirsin.
Bir de Üniversiten sana erasmus yaptığın için belli bir ücret verecektir. Bunu da okulunun web sayfasından Erasmus ekibiyle konuşarak öğrenirsin. Ama zaten hali hazırda geçen yılların erasmus tanıtım slaytlarını bulabilirsin. Yeni gelen ve bilmeyenler için hazırlanıyor ve yılda bir kere de öğrencilerle toplantı yapılıyor.
04 Yorumla- Soran1 yıl
Çoookk teşekkür ederim peki gideceğimiz ülkeyi bizim seçme şansımız var mı ve ne kadar kalıyoruz ordaki her ücretimi onlar mı karşılıyor ve kaçıncı sınıfta biliyo musun canım ve hangi ülke daha iyi sana göre İngiltere nası ing için ve İngilizce öğretmenliği mi yoksa tercümanlık mı önerirsin özel sektörde
- 1 yıl
Ülke seçeneğini bilmiyorum ama secebilirsin seçenek varsa bence araştırmalısın. Sana aylık olarak bir ücret veriyorlar. Atıyorum 600 euro bu parayla sen kendin geçineceksin. Ogretmenlik mi tercümanlık mi sorusuna benim gönlüm tercümanlık diyor. Ingiltere de dil için mükemmel olabilir ama daha az maliyetli ülkeleri araştırabilirsin.
- Soran1 yıl
Niye tercümanlık öğretmenlik okuyup tercüman da olabilrmişim
- 1 yıl
Öyle yap o zaman bi bilgim yok çoluk çocukla uğraşmak da benlik değil o yüzden tercümanlık dedim
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Bunu hocaların anlatır sana aslında ama. Her üniversite kendine göre bunun sınavını yapar hem sözlü hem gramer. Önce teorik olarak sınava girersin gramerine, cümle kurmana, kelime bilgine bakarlar. Eğer bu sınavı geçersen 4 5 kişinin önünde speakinge alırlar. Bazı üniversiteler de konuşma spontane olur kendin seçersin bazılarında sana bi konu verirler üzerinde tartışmanı isterler. Sınavda teorikden daha çok speakingine bakarlar orada kendini idare edebilir misin diye. Çok kişi gönderemedikleri için şansın biraz düşük olabilir daha çok kendini geliştirmen gerekebilir.
https://youtu.be/2Rb3xFHHxqQhttps://youtu.be/BSa6Y5QYImIhttps://youtu.be/JzChHRKVp4o
Hazırlık sınıfı ve 1. Sınıflar erasmus yapamaz. En az 1. Sınıfı bitirmen gerekiyor. Yani birinci sınıfın sonunda başvuru yapabilirsin.
İstediğin ülkeler olmaz, senin üniversitenin hangi ülkeler ile anlaşması varsa oralara gidebilirsin. Genelde 5 6 ülke olur ( üniden üniversiteye değişebilir).
Sınavı kazandığın takdirde ülkeyi Erasmus Yönetimi seçiyor diye biliyorum. (Emin değilim).
Orada ya öğrenci yurtlarında ya da aile yanında kalabiliyosun ama aile yanında kalmak daha mantıklıymış çünkü sabah akşam yemeğin onlardanmış ama öğrenci evinde kendin karşılıyomuşsun. Devlet orada zorunlu masraflara yetecek kadar yardım yapıyomuş ama keyfii, yemek harcamaları senin cebinden çıkıyomuş.
Bende erasmus istiyorum. Benim erasmus başkanı hocamdan aldığım bilgiler bunlar. İzlediğim 1 2 youtube videosu da var.
Umarım gerçekleştirirsin.14 Yorumla- Soran1 yıl
Çok sağol uzun uzun anlatmışsın da izleyeceğim videoları çokk teşekkür ederim de dilciyim bu arada ve herkesi almıyorlar dediğin yerde koptum
- 1 yıl
Okudum da göremedim o kısmı nerde yazıyor?
- Soran1 yıl
Çok kişi gönderemedikleri için gidemeyebilirsin demişsin ya
- 1 yıl
Ha
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
- 1 yıl
Erasmus erdinç asuman musa mın kısaltmasından meydana gelmiştir zamamında üç arkadaş yurt dışına çıkalım orada eğitim görelim diye para toplayıp yurt dışında okumaya başlamışlar sonra erasmus şirketi kuralım yurtdışında okumak isteyen öğrencilere destek olalım diyip erasmus şirketini kurmuşlar
05 Yorumla- 1 yıl
Oha hikayesi bu muydu?
- 1 yıl
@Nes2mvarhayatt4 yok la demin ben uydurdum
- 1 yıl
Jdhdjdbdbdbdbdb vallaha basarili jsndjdjdjdjjdj isimlerini ozellikle iyi uydurmussun😂😂😂
- 1 yıl
@Nes2mvarhayatt4 skjsjwhseh
- Soran1 yıl
Gereksiz bilgi uğraşmış bide
- 1 yıl
Çok bi bilgim yok ama b2 ingilizce düzeyinde olmanız gerekiyor
11 Yorumla- Soran1 yıl
Tesekurler
- 1 yıl
Valla English düzeyi ve not ortalamasi sonrası zaten beceri
00 Yorumla - 1 yıl
Netten bak detaylarına YouTube videoları çok var açıklayıcı